Здравей Гост

Ретро Марс и натал

• 36 Отговора
  • 5864 Прегледи
Re: Ретро Марс и натал
« Отговор #20 -: Януари 28, 2012, 12:50:15 pm »
Ами моят натален Марс е ретрограден в Рак в 12 дом. Еми бая зор видях докато успея да му изуча гадните тактики  :angry: Но вече съм му усвоил енергиите и не ми пречи толкова много, даже ми помага да действам по скрит и успешен начин в някои ситуации. А иначе в натала получава 4 опозиции: Меркурий, Уран, Нептун и Слънце в Козирог в 6 дом. Забелязвам, че действието му се изразява като Водолейско  :unsure: Абе странна работа..

Възможно е по сидерал да попада във водолей...
Георгиев на колко градуса е? :rolleyes:

Направо качвам картата за по-лесно.

Има ли проблеми в дома ти...по отношение на изява на емоциите? Въобще не ти ли се струва , че към определени ситуации свързани със статуквото на дома си непримирим...?

Уоууу ... За пръв път виждам някой във форума да дава толкова точно предположение  :o Ами много си права, да. Имам такъв проблем и то главно заради брат ми, който не зачита никое друго мнение от собственото си и сме като лагер - Аз и майка ми срещу неговата тирания хаха. Не е лош, но със 6 планети в Козирог в 1 дом.. Браво Браво и пак - Браво
:)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Януари 28, 2012, 12:58:13 pm »
Ами моят натален Марс е ретрограден в Рак в 12 дом. Еми бая зор видях докато успея да му изуча гадните тактики  :angry: Но вече съм му усвоил енергиите и не ми пречи толкова много, даже ми помага да действам по скрит и успешен начин в някои ситуации. А иначе в натала получава 4 опозиции: Меркурий, Уран, Нептун и Слънце в Козирог в 6 дом. Забелязвам, че действието му се изразява като Водолейско  :unsure: Абе странна работа..

Има ли проблеми в дома ти...по отношение на изява на емоциите? Въобще не ти ли се струва , че към определени ситуации свързани със статуквото на дома си непримирим...?

Уоууу ... За пръв път виждам някой във форума да дава толкова точно предположение  :o Ами много си права, да. Имам такъв проблем и то главно заради брат ми, който не зачита никое друго мнение от собственото си и сме като лагер - Аз и майка ми срещу неговата тирания хаха. Не е лош, но със 6 планети в Козирог в 1 дом.. Браво Браво и пак - Браво

Не е до браво...,
Би било хубаво да видим и неговата карта...но по-късно..Сега ще поговорим за марс...

По-горе в един от постовете си съм дала линк в който съм качила много информация за ретроградните планети...Прочети...,а аз след малко ще допиша какво смятам...
Основното е , че автоагресията при теб е скрита...доста дълбоко...и сякаш е причина за психосоматични проблеми...Вероятността от несигурност и нежелание за действие...,апатия мисля ,че е често срещано явление при теб...
Друг е въпроса , че имаш едни други способности с ръцете си...Нещо ,което би могло да бъде в помощ на много хора...стига да се развие...

Болта е заради Дианчето.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #22 -: Януари 28, 2012, 01:05:14 pm »

Не е до браво...,
Би било хубаво да видим и неговата карта...но по-късно..Сега ще поговорим за марс...

По-горе в един от постовете си съм дала линк в който съм качила много информация за ретроградните планети...Прочети...,а аз след малко ще допиша какво смятам...
Основното е , че автоагресията при теб е скрита...доста дълбоко...и сякаш е причина за психосоматични проблеми...Вероятността от несигурност и нежелание за действие...,апатия мисля ,че е често срещано явление при теб...
Друг е въпроса , че имаш едни други способности с ръцете си...Нещо ,което би могло да бъде в помощ на много хора...стига да се развие...

Болта е заради Дианчето.... ;D

Точно за тези енергии на Марс писах по-горе. За скритата авто-агресия, която усетих за пръв път с пълна сила, когато бях някъде на 14 или 15 ? Не знам какви аспекти са го отключили, но поределено бях като смазан психически. Но смея да твърдя, че съм постигнал огромни резултати в тази сфера и мога да контролирам до много голяма степен емоциите и подсъзнанието :). Май Плутон в дома на подсъзнанието е направил цялата гадост, но благодаря за това, че се случи в тази ранна възраст. Мислел съм си ако се беше появило след много време? Сигурно щях да го понеса изключително трудно. Но онзи горе си знае работата! А това с ръцете от Хирона ли ти дойде? Нямам познания там, ако споделиш ще се радвам :)
П.С, Болдвай смело!  :P  ;D

« Отговор #23 -: Януари 28, 2012, 01:36:18 pm »
Цитат
от слънцето. Следващото нещо което прави впечатление е опозицията м/у Марс-Меркурий...Мисля, че това е основен и важен акцент за характеристиката на Ретро Марс...11-ти дом е дом на групите и на онова ,което получаваме от социума...И тук ретро Марса в знака на Лъва би следвало да обърне подходящо внимание на отношението си  към определени среди и групи....
Сега си обяснявам защо почват много от т.нар. приятели и съмишленици ,па и не до там такива - да ми доскучават и да нямам време за повечето.... Чваствам се  виновна от което, а то си имало причина и обяснение... Благодаря , Марая :clap:
Ама за това с финансите.. :'(-  имам мнго странна неприрязан към финансовите операций. Когато ми се налага да ги правя- вярвай ми -усещането ми е- като че да трябва да чета некролог....Най-точно е ,че аз не обичам парите ,но нямам протива да живея като милионер.. :P

« Отговор #24 -: Януари 28, 2012, 04:47:52 pm »
Цитат
Непоносимост към насилие и брутални сцени
Невъзможност на човека да реализира напълно естествената си способност
Липса на импулс за действие
Гняв, потиснатост, изтощение, меланхолия
Другите са по-преуспяващи, по-кадърни, по-интересни, по-секси, по-силни
Чувствителност към колективните неврози и песимизъм

Oткривам себе си във всички тези думи... Имам ретро Марс в падение (3-тата декада на рака) в 7-ми дом. Страшна непоносимост към насилие и такива сцени, дори при зачатието на по-ожесточени спорове (разбира се без мое участие, толкова съм пасивно-агресивна, че дори самата аз трудно си се представям в такава ситуация) гледам да се махна по най-бързия начин (тук със сигурност има пръст и бягащата ми от преки конфликти девишка Луна). При мен се получава проблемът - амбиции много и големи, цели, мечти, а бе пълен пакет...,но ми липсва "импулсът за действие", силата, енергията, всичко по Марс. Просто се усещам по-слаба от останалите откъм енергия, не че и по този начин не успявам да постигна което искам, но става по-трудно при жадуващия ми за спокойствие ретро и паднал Марс :(

Да не говорим за чувствата  ;D Там положението е трагично - всичко навътре и нищо навън. Обидчивост - голяма, опреличавам се точно на определенията за агресия на водните Марсове: -К'во ти е? -Нищо ми няма! -Сърдиш ли се за нещо, кажи, нека поговорим! -Не, не се сърдя, остави ме. В следващия момент се оттеглям насаме и започвам да страдам. Улавям се, че целта ми при конфликти е не да наложа своето директно и да победя чрез емоционална агресия (огнен Марс), а да предизвикам съжаление в смисъл: "Виж какво ми причиняваш, ти ме нараняваш много и трябва да престанеш да го правиш, защото не съм достатъчно силна да отговоря на агресивните ти нападки". Освен, че психически ми е адски трудно да покажа любов, привързаност и све, физически е още по-зле  ;D До ден днешен не целувам и прегръщам приятелките си за "здрасти и чао", чувствам се неестествено и неадекватно да правя дори и това... да не взема случайно да покажа някое чувство хаха  (+Сатурн в широк съвпад с Венера) ;D С мъжетее..почти "мисията невъзможна"  ;D Просто за мен думите "обичам те, липсваш ми" и тн са страшно силни и не трябва да се вкарват във всекидневна употреба, защото губят смисъла си. Кой ще се трогне от такива думи и ще усети магията им, ако ги слуша нон-стоп за щяло и нещяло? Кой ще усети усети истинската топлина на една прегръдка, ако непрекъснато се лигави, прегръщайки сульо и пульо?

Ох, много е трудно да оформиш словесно определено чувство и не знам дали ще се разбере  ;D
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 04:52:55 pm от euph0ria »

*

Grace

• 2257
« Отговор #25 -: Януари 28, 2012, 05:33:32 pm »
толкова хубаво си описала ретро Марс в Рак  :blink:

а най-хубавото за теб е, че си го осмислила и осъзнала; значи си няколко нива нагоре в проработката му  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Януари 28, 2012, 06:38:01 pm »
 ;D  ;D  ;D  като чета Хело-то и се сещам за Гестапо ...  не мога те сбъркам - Телец  ;D
а къде ти е Марса ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Януари 28, 2012, 06:47:50 pm »
Хахах, навремето същия прякор спечели една моя колежка - Слънце в Лъв и Луна в Овен, съвпад на Венера, Марс и Плутон във Везни.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #28 -: Януари 28, 2012, 06:55:18 pm »
амии....кратко.точно.ясно.ултимативно.категорично.безапелационно.безцеремонно.  :blink:
та къде е Марс-а ?  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #29 -: Януари 28, 2012, 07:10:13 pm »
да ти кажа, личат си  :blink:

а  Плутоновото влияние е толкова явно....това беше първото ми предположение за Марс. после реших, че не е задължително, защото Скорпионското може да е следствие от другите фактори. Плутон на Асц., ако правилно си спомням?  ;)   

« Отговор #30 -: Януари 28, 2012, 07:22:38 pm »
Цитат
Много добре те разбрахме! Това с неъзможността за проява на любов и чувства е по съвпада на Сатуярн с Венера. Трябва да го преодолееш в себе си. Възможно е. Стига да го искаш. Само трябва да си представяш, че правиш това, което ти се иска и как проявяваш Венерианското.

Колкото до това да предизвикаш съжаление у другите, няма да стане! Това няма да подейства при повечето хора. Не намираш вътрешна сила да защитиш и наложиш себе си. В кой дом ти е Марс?
Трябва директно да кажеш на хората, че не ти харесва поведението им. Или да не им обръщаш внимание. Или да не общуваш с тези, които те дразнят, ако можеш. Ако не можеш да избегнеш общуването с тях, защото са ти колеги, трябва да постави ясни граници, по Сатурн.
Твоят Марс има ли аспекти със Сатурн и с Нептун?

В момента съм в началото на преработването на Сатурн/Венера - признах на майка ми колко много я обичам, как значи адски много за мен и че разбирам и оценявам всички нейни усилия да ме отгледа и възпита. Представете си как умело съм крила чувствата си, щом нейната реакция беше огромно очудване, че изпитвам това, дори ме попита няколко пъти "наистина ли??"  ;D С най-близките си приятели направих същото :)

Марс ми е в 7-ми дом. Лично за мен си го тълкувам, като един вид състезание с "другите" и по-специално мъжете. Техният живот и занимания винаги са ми се стрували по-интересни от женските такива и твърдо отричам пред тях, че съм "слабия пол"  ;D Никога не позволявам друг да ми носи сака например (само ако е мноого тежък  ;D), трудно приемам почерпки или ОЩЕ по-ужасното - МЪЖ да ме издържа, а бе май хич не си падам по кавалерските неща  ;D Един вид аз, като съм жена не мога да имам хубава работа и да се издържам сама ли , не мога да си отворя сама вратата на колата или да платя сметката?  ;D Тука май започвам да засягам водолейската Венера в Д1 и Уран около асцендента  ;D

Със седмодомен Марс си падам точно по мъже с Овнешки харакеристики - смели, напористи, импулсивни, дейни, но заради знаковото му положение, предполагам, търся там, някъде дълбоко - чувства :) Аспектите му са: точен тригон с Плутон (У10), широк тригон с Мерк (У5 и У6) и широка опозиция с Нептун и Уран в Д1.

Опитвам се да казвам директно на хората кое не ми харесва, а не да го тая в себе си, малко по-плахо подхождам засега, но ще привикна  :P

« Отговор #31 -: Януари 28, 2012, 07:40:49 pm »
Ми това ми е проблема - имам желанието, хъса, амбицията и мотивацията да съм успешна, силна и налагаща се, но не и нужната енергия, за да го развия напълно! Т.е. ДА, търся моята подобрена версия у мъжете  ;D

« Отговор #32 -: Януари 28, 2012, 07:57:02 pm »

Къде е баща ти? В какво се изразява тиранията на брат ти?

Марс в 12-ти дом означава, че човекът има проблем с това да наложи себе си. А също така, че предци от неговия род също не са могли да наложат себе си.

Баща ми не живее с нас, с майка ми се разведоха когато бях 2 клас. С него сме в добри отношения, но понякога ме дразни много с това да се опитва да ми дава каквито и да било насоки. Някак си ги чувствам твърде не на време. А брат ми просто никога не е одобрявал начина ми на мислене, действане, приятелите ми, интересите ми... Просто сме коренно различни хора. Понякога ми се иска изобщо да не контактувам с него, но това е изцяло заради неговото отношение от малки. Сега е доста по-добре, но пак има моменти в които гореспоменатите неща се случват. Марс - ретро - 12 дом е доста силна позиция, понеже прави 5 квадрата!! Но успявам да го анализирам постоянно заради тригона му с Плутон и тригона с Венера. (Плутон 4 дом Скорпион и Венера 8 дом Риби)
Мога да споделя някои качества, които мисля че Ретро-Марс проявява:
-Енергия - имам, но винаги се влияе от емоционалното ми състояние. Винаги!
-Много често усещам какви са скритите мотиви на другите, без дори те да подозират (един вид чета между редовете)
-Много се интересувах от психология и точно там исках да се развивам.
-Мързелив съм, но умея да се активизирам, когато трябва.
-Трудно си представям реализирането на неща, които са свързани с далечното бъдеще.
-Понякога се подценявам.
-Понякога имам кофти настроение без причина, но вече рядко, защото успявам до го блокирам  :P
-Едно от най-важните според мен - Много ярки сънища имам понякога и почти винаги имат голямо значение.
Май е това, а ако се сетя друго ще пиша  :blink:

« Отговор #33 -: Януари 28, 2012, 08:08:58 pm »

Баща ми не живее с нас, с майка ми се разведоха когато бях 2 клас. С него сме в добри отношения, но понякога ме дразни много с това да се опитва да ми дава каквито и да било насоки. Някак си ги чувствам твърде не на време. А брат ми просто никога не е одобрявал начина ми на мислене, действане, приятелите ми, интересите ми... Просто сме коренно различни хора. Понякога ми се иска изобщо да не контактувам с него, но това е изцяло заради неговото отношение от малки. Сега е доста по-добре, но пак има моменти в които гореспоменатите неща се случват. Марс - ретро - 12 дом е доста силна позиция, понеже прави 5 квадрата!! Но успявам да го анализирам постоянно заради тригона му с Плутон и тригона с Венера. (Плутон 4 дом Скорпион и Венера 8 дом Риби)
-Енергия - имам, но винаги се влияе от емоционалното ми състояние. Винаги!
-Много често усещам какви са скритите мотиви на другите, без дори те да подозират (един вид чета между редовете)
-Много се интересувах от психология и точно там исках да се развивам.
-Трудно си представям реализирането на неща, които са свързани с далечното бъдеще.
-Понякога се подценявам.
-Понякога имам кофти настроение без причина, но вече рядко, защото успявам до го блокирам  :P
-Едно от най-важните според мен - Много ярки сънища имам понякога и почти винаги имат голямо значение.

Вероятно брат ти несъзнателно е възприел ролята на липсващия баща. Затова те дразнят и бащата и брат ти.

Той е възприел роля, която не е негова. Чудно ми е, дали бащата на твоя баща също е израстнал без баща?

Но можеш да използваш Нептунианското за своя полза.
Да, откакто баща ми не живее с нас брат ми е заел косвено неговата роля, но пък понякога прекалява  :angry: Само как да използвам Нептуна не разбрах? :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #34 -: Януари 28, 2012, 08:14:21 pm »

-Енергия - имам, но винаги се влияе от емоционалното ми състояние. Винаги! - това е Марс в Рак-Много често усещам какви са скритите мотиви на другите, без дори те да подозират (един вид чета между редовете) - това е от тригона с Плутон
-Много се интересувах от психология и точно там исках да се развивам.-пак Плутон
-Понякога се подценявам.
-Понякога имам кофти настроение без причина, но вече рядко, защото успявам до го блокирам  :P - Рак

*

Yaya

• 2265
« Отговор #35 -: Януари 28, 2012, 08:48:25 pm »
амии....кратко.точно.ясно.ултимативно.категорично.безапелационно.безцеремонно.  :blink:
та къде е Марс-а ?  :blink:

Причината за това е, че имам съвпад на Марс и Сатурн. И че знакът Козирог е интерсептиран в 3-ти дом.

А Марс ми е в 1-ви дом в Скорпион.

Айде пак тази песен. Познавам 6-ма души с този съвпад и 6мата нямат нищо общо с резкия ти тон. Дори напротив, съвсем възпитани са си, но това е за друга тема. Исках само да го отбележа като тема за Марса.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #36 -: Януари 29, 2012, 09:28:29 am »

Баща ми не живее с нас, с майка ми се разведоха когато бях 2 клас.

Твоят баща израстнал ли е със своя баща? Както и дядо ти, който е баща на баща ти, израстнал ли е със своя баща?