Здравей Гост

MЦ - Местоположение в хороскопа.

• 17 Отговора
  • 2766 Прегледи
MЦ - Местоположение в хороскопа.
« -: Януари 28, 2012, 02:22:53 pm »
Имам един въпрос, на който потърсих информация из интернет, но не намирам отговор. Може самият въпрос да е глупав, но на мен ми е интересно: Какво е значението на МЦ в хороскопа, когато върха му се намира в 9 дом, а не в 10? Ако темата се повтаря нека администраторите да я изтрият.
:)

Re: MЦ - Местоположение в хороскопа.
« Отговор #1 -: Януари 28, 2012, 02:30:25 pm »
Равнодомна система ли използваш, че става този фокус?  :unsure:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #2 -: Януари 28, 2012, 02:30:55 pm »
МЦ няма връх, защото формално самото то е връх (куспида) и няма как да е в 9ти дом, понеже по дефиниция МЦ се счита за начало на десети.

« Отговор #3 -: Януари 28, 2012, 02:36:56 pm »
При равнодомната система съм забелязала, че МЦ-то се отбелязва отделно, тоест не на върха на 10 дом, там домовете са точно по 30 градуса, но честно казано, въпреки че преди време подкрепях идеята за използване на подобна домофикация, сега си мисля, че Плацидус дава повече преимущества, така че ако имаш предвид това, по-скоро те съветвам да минеш на Плацидус.  :rolleyes:

« Отговор #4 -: Януари 28, 2012, 03:10:15 pm »
При равнодомната система съм забелязала, че МЦ-то се отбелязва отделно, тоест не на върха на 10 дом, там домовете са точно по 30 градуса, но честно казано, въпреки че преди време подкрепях идеята за използване на подобна домофикация, сега си мисля, че Плацидус дава повече преимущества, така че ако имаш предвид това, по-скоро те съветвам да минеш на Плацидус.  :rolleyes:

Ами да, точно с Плацидус съм си изчислявал картата и върха на МЦ е в 9 дом. Явно няма точен отговор :) Благодаря

Сега си погледнах картата и разбрах, че съм си задал въпроса много тъпо.  :-[  Имах предвид когато МЦ попада в знака на 9 дом (в моя случай Овен) и сега се замислям, че това е сходно като асцендента: Може да е в последните градуси на някой знак, а първи дом да се управлява от друг знак. :)
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 03:18:54 pm от i.georgiev »

« Отговор #5 -: Януари 28, 2012, 03:17:15 pm »
Дай, ако искаш да видим картата, понеже има нещо гнило тука.  :unsure: По Плацидус винаги върха на 10 дом е МЦ. Виждала съм карти на хора със силно наклонена ос на 4-10 дом, интерсептирани знаци, етк, но винаги мц си е върха на 10 дом.  :blink:

« Отговор #6 -: Януари 28, 2012, 03:19:57 pm »
Дай, ако искаш да видим картата, понеже има нещо гнило тука.  :unsure: По Плацидус винаги върха на 10 дом е МЦ. Виждала съм карти на хора със силно наклонена ос на 4-10 дом, интерсептирани знаци, етк, но винаги мц си е върха на 10 дом.  :blink:

Моя грешка, по-горе си дописах  ;D

« Отговор #7 -: Януари 28, 2012, 03:33:17 pm »
Аааа, това е друго!  ;D ;D Ами значи 9 и 10 дом са ти свързани, дейностите с тях вървят, така да се каже, ръка за ръка.  :unsure: По 9 дом са чужбините, закона - значи можеш да работиш там, или закона да е важна част от работата ти, да се налага много такива документи да ти минават през ръцете и да четеш такива неща в работата си, дори да не се занимаваш пряко с право.  :P По тази логика можеш да опиташ да интерпретираш тази връзка и по други начини, ако се сетиш. Принципно от други постове съм забелязала, че логическите структури в астрологията ти идват отвътре и сам стигаш до някои изводи, пък казваш че само предполагаш, без да си го чел.  :blink:

« Отговор #8 -: Януари 28, 2012, 08:06:07 pm »
Аааа, това е друго!  ;D ;D Ами значи 9 и 10 дом са ти свързани, дейностите с тях вървят, така да се каже, ръка за ръка.  :unsure: По 9 дом са чужбините, закона - значи можеш да работиш там, или закона да е важна част от работата ти, да се налага много такива документи да ти минават през ръцете и да четеш такива неща в работата си, дори да не се занимаваш пряко с право.  :P По тази логика можеш да опиташ да интерпретираш тази връзка и по други начини, ако се сетиш. Принципно от други постове съм забелязала, че логическите структури в астрологията ти идват отвътре и сам стигаш до някои изводи, пък казваш че само предполагаш, без да си го чел.  :blink:

:) Благодаря ти за интерпретацията и отделеното време! И най-вече, че ми направи такъв приятен комплимент  :-[ (С Лъв на асцендент се предавам пред всички хубави думи хаха)
Много добра насока ми даваш за размисъл. Искам да замина за чужбина и това ми цел в момента. Макар, че кариера май не ме очаква, защото 10 дом ми е заключен и празен, а у10 дом Венера е в 8 дом в Риби. Само да не стана врач-семеен консултант хахаха  :P :P

« Отговор #9 -: Януари 29, 2012, 11:44:08 am »
С такава Венера надали ... нещо дизайнер ... мисля, че с Осми дом можеше да е на вътрешен интериор, но не съм сигурна, пък и не съм много добра в тези тълкувания. Ако те бива да рисуваш ...  :P Но с Венера управителка, ще да е нещо креативно, не се притеснявай, няма да се наблъскаш в някой офис зад някой стол.  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Януари 29, 2012, 01:55:25 pm »

Макар, че кариера май не ме очаква, защото 10 дом ми е заключен и празен, а у10 дом Венера е в 8 дом в Риби:P

Първо, десети дом не може да ти е заключен, защото той си има куспида /връх. Може да имаш включен знак в десети дом. Венера, не разбрах управител на 10-тата куспида ли е или на включения знак? Това че в 10-ти дом нямаш планета не е показател за липса на кариера. Важно е да се види къде са разположени господарите на 10-ти дом: на пръво място управителят на куспидата, а след това и на включения знак. Венера в Риби е силно поставена - екзалтация, което означава, че при теб нещата в областта на кариерата би трябвало да се развиват добре и без особени усилия /с Везни на МЦ и Венера в Риби, имам повече от 1 кариера, защото освен че Венера е силна в Риби, то и Везните са двоен знак/. Където се намират двойните знаци на куспидите, очаквай нещата да идват при тебе по 2.  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #11 -: Януари 29, 2012, 02:16:02 pm »

Това че в 10-ти дом нямаш планета не е показател за липса на кариера.

Даже ако трябва да съм честна, с този Меркурий и Слънце в 10 дом, нещата може да станат малко зловещи, защото кариерата ми е много важна като цел в живота.  ;D И ако си остана с напразните амбиции, тия двамата в 10 дом ще ме изядат.  ;D А към създателя на темата - дай малко повече оптимизъм, като си решил нещо, нищо не може да ти се опре, въпроса е да знаеш, че го искаш.  ;)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #12 -: Февруари 02, 2012, 07:42:59 pm »
Цитат на: Stella
Където се намират двойните знаци на куспидите, очаквай нещата да идват при тебе по 2.  ;)
Кои са тези 2-ни знаци? Близнаци, Везни, Риби? :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2012, 11:19:23 am »
и как по-точно по две - аз не мога някак да си го представя... :-\
11 дом в близнаци например?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2012, 12:21:13 pm »
и как по-точно по две - аз не мога някак да си го представя... :-\
11 дом в близнаци например?
Може да родиш близначета  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2012, 12:24:28 pm »
ти пък ;D
а осми в риби и трети във везни как тълкуваш :lol:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #16 -: Февруари 03, 2012, 12:28:50 pm »
ти пък ;D
а осми в риби и трети във везни как тълкуваш :lol:
Двама сексулни партньори /е, не в тройка де ;D/ , трети- нямам си на идея  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2012, 12:40:36 pm »
ее какво лошо за тройките? може пък везни на куспидата на трети това да значи ;D