Здравей Гост

.

• 20 Отговора
  • 3180 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Януари 29, 2012, 04:53:16 pm »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:51:46 pm от Hm »

*

Divna

• 2478
Re: Таро и хороскопа
« Отговор #1 -: Януари 29, 2012, 05:46:43 pm »
Аз бих опитала с карта за всеки дом.

Например, за да разберем моментното състояние на въпросния дом, можем да изтеглим 1 (или 3) карти от тарото.
Питаме за 1ви дом: " Как се развиват нещата по първи дом?" Картата (картите) биха ни показали моментното състояние на този дом, въпросите свързани с него, които са на преден план. Така ще интегрираме две духовни науки - астрология и таро. Сами можем да стигнем до отговори, които са дълбоко в нас, но не сме имали "ключето", за да ги осъзнаем.

Ти какво мислиш за този експеримент, Хело? Ще включим и психология. И ще си помагаме взаимно. Нали всички тук търсим да се опознаем по-добре и сме готови да стигнем до "дъното", за да намерим разковничето на живота си. Нека дадем шанс на астрологията и тарото да ни помогнат (индиректно) за това. :blink:

« Отговор #2 -: Януари 29, 2012, 06:01:20 pm »
Аз си започвам със Слънцето, Луната и Венера.  :blink: Ей така, просто реших да са те:

Слънце: Крал чаши, дама чаши, паж мечове - Аз винаги съм свързвала Слънцето с дядо ми, който даже не познавам, но имам някакво много силно усещане и връзка с него.  :blink: И той е бил Рак като мен.  :blink:

Луна: об. Дама пентакли, Отшелник, 9 чаши. Вътрешния сбор е 5, Жрец - това трябва да е някой самодоволен и дистанциран в емоционално отношение човек. Въпреки, че дамата индикира жена, по-скоро бих оприличила това на баща ми. Всъщност може да е жена от същата страна на родата. Над тях така и нямам големи наблюдения.  :blink: Ти кажи какво мислиш.  :blink:

Венера: об. Асо мечове,  2 чаши, об 4 жезли - тука съм пас.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #3 -: Януари 29, 2012, 06:12:48 pm »
Тази тема е за роднините и това по кои планети са.

Разбрано!  :blink:

Аз предпочитам да "нищя" себе си, а не роднините. Пък и всеки дом отговаря на някой от роднините ни. Така че и тях ще разберем, ако желаем. Има си дом за приятелите също, за родителите на приятелите ни ... и така до безкрай.

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Януари 29, 2012, 06:18:01 pm »
Аз си започвам със Слънцето, Луната и Венера.  :blink: Ей така, просто реших да са те:

Слънце: Крал чаши, дама чаши, паж мечове - Аз винаги съм свързвала Слънцето с дядо ми, който даже не познавам, но имам някакво много силно усещане и връзка с него.  :blink: И той е бил Рак като мен.  :blink:

Луна: об. Дама пентакли, Отшелник, 9 чаши. Вътрешния сбор е 5, Жрец - това трябва да е някой самодоволен и дистанциран в емоционално отношение човек. Въпреки, че дамата индикира жена, по-скоро бих оприличила това на баща ми. Всъщност може да е жена от същата страна на родата. Над тях така и нямам големи наблюдения.  :blink: Ти кажи какво мислиш.  :blink:

Венера: об. Асо мечове,  2 чаши, об 4 жезли - тука съм пас.  :blink:

Планетите, с които си започнала кои домове управляват и в кои домове се намират?

« Отговор #5 -: Януари 29, 2012, 06:23:19 pm »
Слънцето е в 10 и управлява 12. Луната е в 4 и упавлява 11. Венера е в 11 и управлява 2 и 9.  ;)

*

Divna

• 2478
« Отговор #6 -: Януари 29, 2012, 06:42:22 pm »
Бих тълкувала Слънцето ти по следния начин:
Намира се в 10 дом - дома на съдбата в западната астрология. Слънцето, това си ти (знаеш значението му от астрологична гледна точка).  В радиксът ти, то е поставено най-високо, което може да се тълкува, че ти си тая, която "управлява" съдбата си. Краля чаши и дама чаши показват същността ти навярно, а това, че Слънце управлява 12 дом може да говори, че си и жена, която обича да мечтае или се страхува от неизвестното (12 дом са и страховете). Слънце в женска карта показва и бащата и мъжете, които ще са важни в живота ни. Страхуваш ли се (паж мечове)?

« Отговор #7 -: Януари 29, 2012, 06:47:05 pm »
Проблемът е, че последното нещо, което би могло да опише баща ми са принципите на Слънцето ми като същност.  :blink: За това, което каза, обаче, за мен като личност, си права. Иначе с мъжките фигури като цяло ... по-скоро не страх, ами винаги съм нащрек и имам едно наум.  :blink:  Но животът ме направи такава.  :P

« Отговор #8 -: Януари 29, 2012, 07:01:59 pm »
С този аспект на Крал чаши, да, вече мога да свъжа баща си, определено отговаря на него, и на физическото описание даже.  :P Просто в главата ми по-скоро имаше друга концепция за Крал чаши като по-нежен, грижовен човек, пък това е далеч от истината.  ;D ;D За пажа, сякаш се добавя някакво нюансиране към образа на баща ми.  :blink: Дамата обаче, определено няма как да я обвържа като характеристики с някои негови, но дето ти викаш, може да е, за да покаже, че слънцето ми е в Рак. Иначе е в 10 дом и управлява 12, както написах по-горе.  :blink:
Иначе хубава идея, брой ме като стигнем до следващата планета.  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #9 -: Януари 29, 2012, 07:22:11 pm »
Айде теглете! Сега теглим за Слънцето и Луната.

Щом си рекла, да теглим.  ;D

Слънце:
конник пентакли, два меча, кулата

Ще мра ли?

*

Divna

• 2478
« Отговор #10 -: Януари 29, 2012, 07:27:29 pm »
За Луна изтеглих следните карти:
1. Три чаши.
2. Царица чаша.
3. Императорът.

« Отговор #11 -: Януари 29, 2012, 07:38:58 pm »

Луна: об. Дама пентакли, Отшелник, 9 чаши.

Кралица пентакли

Жена с изразен стремеж към материално благополучие и реализация. Домакиня по душа, с чувство за уют и комфорт, обгрижваща. Реалистка, но и материалистка, може да загърби духовните ценности, да ограничи кръгозора си. В най-лошия вариант - Неновица от "Маминото детенце" на Любен Каравелов.

Прочети още тук.

http://horoscopite.bg/karta-taro-kralica-pentakli/

Луната ти в земен знак или дом ли е?

Това с Отшелника напомня на Козирог, макар да се твърди, че е Дева.

Деветка чаши

http://tarotico.com/tarot-card/60/%D0%94%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0%20%D1%87%D0%B0%D1%88%D0%B8.html

Майка ти материално ориентиран човек ли е? Със стабилна психика, спокойна и улегнала?

Луната ми е Козирог, да.  ;D ;D Но майка ми определено не отговаря на това описание, тя е  стелиумен Овен и е идеалист, много се шашка, лесно се пали, но и лесно й минава ... абе изобщо със всички екстри на Овните.  ;D И не мисля, че е материално ориентирана, за нея парите имат значение до толкова, до колкото да може да ни издържа нас, децата. Много се раздава във всяко едно отношение - тотална контра е на моя лунен принцип.

Divna, баща ти някакъв Марсов тип човек ли е? Струва ми се, че тези карти обрисуват човек, който е привидно спокоен, трупа в себе си и изведнъж много качествено избухва. Малко на скорпион ми навяват мисли.  :blink:

В картите ти за Луната има много като емоционална свобода. Вероятно си живяла в някакво хубаво семейство, смисъл сплотено, детството ти е било в доста колоритни цветове. Ако тази карта обрисува майка ти, малко ми се струва, че е като майка-орлица, много си те е пазела, но когато е трябвало е била и строга.

« Отговор #12 -: Януари 29, 2012, 07:45:38 pm »
Хало, че аз те чета, чета те, ама ти четеш ли ме?  :( Нали ти казах, че е Овен и че лесно се пали, лесно й минава и има много бурни реакции и изобщо не е никаква дама пентакли.  ;D Обгрижваща е, ама то много майки са. Другите неща не важат за нея.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #13 -: Януари 29, 2012, 07:48:11 pm »
Хало, че аз те чета, чета те, ама ти четеш ли ме?  :( Нали ти казах, че е Овен и че лесно се пали, лесно й минава и има много бурни реакции и изобщо не е никаква дама пентакли.  ;D Обгрижваща е, ама то много майки са. Другите неща не важат за нея.

А баба ти, майката на майка ти, отговаря ли на това описание?

*

Divna

• 2478
« Отговор #14 -: Януари 29, 2012, 07:50:54 pm »
Благодаря, Хм!  :blink:

Определено ме заинтригува.

Слънце в картата ми е управител на МЦ и на ЮЛВ, който пък е в съвпад с МЦ. Слънце се намира в 11 дом (29* Дева), в точен съвпад с Плутон.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #15 -: Януари 29, 2012, 07:53:35 pm »
Благодаря, Хм!  :blink:

Определено ме заинтригува.

Слънце в картата ми е управител на МЦ и на ЮЛВ, който пък е в съвпад с МЦ. Слънце се намира в 11 дом (29* Дева), в точен съвпад с Плутон.

Да, зимното слънцестоене е по Коледа, когато Слънцето тъкмо е навлязло в знака Козирог.
Първо има три дни зимно слънцестоене и след това е Коледа.

Но не разбрах дали баща ти отговаря на това описание.

« Отговор #16 -: Януари 29, 2012, 07:56:36 pm »

Не, баба ми е лъв и отдалече й личат и близнаците по нея.  ;D ;D Тя е голяма шегаджийка и пак бързо се пали като темперамент. Матералното я интересува, но да ти кажа, по-скоро мисля, че при нея е от поколението й, факта, че са били много деца в една къща, бедни хора и се е появило като опасение и нейните деца и внуци да не израстат така. Но не й е водеща черта, нито живее заради уют, материален комфорт и прочее.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #17 -: Януари 29, 2012, 08:00:13 pm »

Не, баба ми е лъв и отдалече й личат и близнаците по нея.  ;D ;D Тя е голяма шегаджийка и пак бързо се пали като темперамент. Матералното я интересува, но да ти кажа, по-скоро мисля, че при нея е от поколението й, факта, че са били много деца в една къща, бедни хора и се е появило като опасение и нейните деца и внуци да не израстат така. Но не й е водеща черта, нито живее заради уют, материален комфорт и прочее.

Все пак, ако е имала някакъв страх, свързан с пари, може да се е предал и на теб.

Мислех си още за това, че Луната може да бъде и сестра на майка ти.
Дали е възможно да бъде и твоя леля, но от майчина линия!

« Отговор #18 -: Януари 29, 2012, 08:04:35 pm »
По-скоро съм склонна да приема теорията за страха, която да се е предала енергийно, нали, и да съм цъфнала с този лунен знак.  ;D За което пък трябва да благодаря.  ;D Щото е супер як. Иначе майка ми има сестра, да, но тя по професия е педагог, непрофесионален художник е (но е голям талант и е имала няколко изложби) и не мога напълно да я отъждествя с този знак.  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #19 -: Януари 29, 2012, 08:16:01 pm »

Divna, баща ти някакъв Марсов тип човек ли е? Струва ми се, че тези карти обрисуват човек, който е привидно спокоен, трупа в себе си и изведнъж много качествено избухва. Малко на скорпион ми навяват мисли.  :blink:

В картите ти за Луната има много като емоционална свобода. Вероятно си живяла в някакво хубаво семейство, смисъл сплотено, детството ти е било в доста колоритни цветове. Ако тази карта обрисува майка ти, малко ми се струва, че е като майка-орлица, много си те е пазела, но когато е трябвало е била и строга.

Баща ми почина преди 10 години. Беше зодия Близнаци. Гордееше се много с мен и винаги вярваше в успеха ми. Беше невероятно обикновен човек, останал без баща на 9 годишна възраст.
Харесвам плутоновите мъже и в момента съм с един силно изразен плутонианец. Все пак Слънцето ми върви ръка за ръка с Плутон. Лесно не се бяга от тази планета.  ;)

Луната ми е в съвпад с АЦ (1ви дом). В скорпион е, в квадратура с нодалната ос и с Марс, който е в точен съвпад със СЛВ.
Да, много колоритна личност съм. Мотото ми е: Животът е един и от нас зависи как ще го изживеем. Не желая да си отида от този свят преди да съм задоволила жадната ми за авантюри душа. Под авантури, разбирам всичко свързано с живота, което може да изживеем. Харесва ми да трупам опитности. Та затова се възприемам като колоритна личност. Рискувам, но с мярка.