Здравей Гост

Венера в аспект със Сатурн

• 228 Отговора
  • 34506 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Венера в аспект със Сатурн
« Отговор #100 -: Февруари 04, 2012, 06:47:44 pm »
Рожденото Слънце в риби вече трябва да е прогресирало в Овен. ;)

Телец, за да сме по-точни. Тази година влиза там.  ;)
А, и passion-desire, не забравяй, че упр. на 5 е и в тригон с упр. на 7. Абе, надявам се, Нептун е в Риби  :P
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 06:52:10 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #101 -: Февруари 04, 2012, 07:46:31 pm »
Много интересна тема!Аз съм с квадратура на Венера в Близнаци/2 дом/ и Сатурн в Дева/5дом/.
Освен това имам и Луна в Рак секстил Сатурн.
Нямам идея дали е от аспекта, но имах огромно любовно разочарование, което едва не ме съсипа.Тежко го преживях, но излезе за добро и  съм благодарна на сатурновото завръщане.Помогна ми да изчистя ненужното.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #102 -: Февруари 05, 2012, 03:04:41 pm »
Тези които имате аспект на Венера и Сатурн, особено съвпад, опозиция и квадратура, като сте били малки казвали ли са ви, че не сте хубави?

Сега е друго, но питам за миналото.

*

Uran

• 6041
« Отговор #103 -: Февруари 05, 2012, 03:35:10 pm »
Имам точен 20 градусов аспект и като малка не съм се чувствала хубава. Едва когато навлязах в пубертета и взеха сериозно да ме ухажват, приех, че може и да съм привлекателна, но пак си имах съмнения по този въпрос.  :blink: Умна- Да, но красива...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #104 -: Февруари 05, 2012, 04:04:09 pm »
Този аспект е полудецил. Когато си била на 20 години променила ли си коренно отошението си по темите, засягащи Сатурн и Венера?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #105 -: Февруари 05, 2012, 04:25:21 pm »
Тези които имате аспект на Венера и Сатурн, особено съвпад, опозиция и квадратура, като сте били малки казвали ли са ви, че не сте хубави?

Сега е друго, но питам за миналото.

Аз имам квадрат между Венера и Сатурн. Като малък никога не са ми казвали, че не съм хубав.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #106 -: Февруари 05, 2012, 04:58:46 pm »
А ти чувствал ли си се хубав?

Макар че при мъжете може да е по-различно.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #107 -: Февруари 05, 2012, 05:29:57 pm »
А ти чувствал ли си се хубав?

Да.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #108 -: Февруари 05, 2012, 08:05:52 pm »
Аз имам почти точна опозиция на Венера / Сатурн, като малка не се харесвах особено, през пубертета нещата се промениха. Малко като приказката за грозното патенце  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Papy

• 4343
« Отговор #109 -: Юни 26, 2012, 11:37:07 pm »
Поне сме във вярната тема :)))

Ами как-виждала съм мъже/жени съвпад марс-сатурн или венера-сатурн
Пречи на изявата на харесването, не на самото него :)
Едни такива скромнички, усмихват се любезно, те очите им ще изтекат, ама няма да демонстрират емоциите си по някакъв общоприет и общоочакван (има ли такава дума) начин

*

Papy

• 4343
« Отговор #110 -: Юни 26, 2012, 11:54:50 pm »
Усещането само по написани думи аз лично не мога да си го създам

Иначе-приблизително пасивно-агресивен подход-не казвам направо, да не настъпя някой, задавам въпроси, а не казвам директни отговори, че да не стигнем до директен сблъсък
искам много, ама не знам как да си поискам, мога да давам, ама няма да е направо, че да не ме отхвърлят
Ей такава една битка-вътрешна

В резултат-един на пръв поглед сдържан човек, пък в него бушуват ли бушуват страсти. Често обаче такива хора са доста издържливи на натиск

*

Papy

• 4343
« Отговор #111 -: Юни 27, 2012, 12:17:34 am »
Ами вдъщност конкретния стелиум не го взех под внимание, аз само за сатурн-х говорех
Иначе конкретно в твоя случай може доста да се разсъждава, ма ми е малко мътна главата вече. Овен = сблъсък - много вероятно; директен-не като при същия стелиум без сатурн-там щеше да е директен

Стелиумите на мен не са ми толкова лесни-трябва хубаво да се види кой на кого ще помага и кой на кого ще пречи. Но пък добре, че е в овен, ако беше в скорпион-щях да избягам  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Юни 27, 2012, 12:26:17 am »
С какво би те изплашил такъв стелиум, но в Скорпион-все Марсова енергия? :-\ ;)
За мен не е марсова, а плутонова

Аз в дълбоки води не плувам  ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #113 -: Юни 28, 2012, 08:34:28 am »
Поне сме във вярната тема :)))

Ами как-виждала съм мъже/жени съвпад марс-сатурн или венера-сатурн
Пречи на изявата на харесването, не на самото него :)
Едни такива скромнички, усмихват се любезно, те очите им ще изтекат, ама няма да демонстрират емоциите си по някакъв общоприет и общоочакван (има ли такава дума) начин

да, интересно! аз имам марс съвпад сатурн, но сатурна слаб, марс на трон. Дали ще съм скромна- никак. Умея да флиртувам, дори много добре...Нооо имам Луна в Козирог и ..........за изявата на харесването (когато съм влюбена, но неубедена в чувствата на човека до мен)- никаква я няма :blink:

А по темата- имам натален секстил сатурн- венера и въпреки, че винаги съм желала структурирани отношения в любовта....почти винаги съм ги нямала.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Papy

• 4343
« Отговор #114 -: Юни 28, 2012, 09:05:18 am »
Zikovu, къде е венера, в кой дом е съвпада марс-сатурн и какъв е асц?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #115 -: Юни 28, 2012, 09:18:22 am »
Венера и тя завалийката не е кой знае колко силна- Козирог, 10- е, позитивна все пак, макар и трудна
Асц Риби
Секстила е към Марс в скорпи,8, сатурна малко бяга от секстила
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 09:27:59 am от zikovu »

*

Papy

• 4343
« Отговор #116 -: Юни 28, 2012, 10:10:49 am »
Усетът към флирта може да идва от водния акцент-интуитивно усещаш какво другия харесва и му предлагаш-поне по време на флирта-каквото би му харесало. Пък може и 8-я дом да помага, знам ли
Иначе с венера и луна в козирог-иска ми се да видя тази заигравка с мъжете как става :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #117 -: Юни 28, 2012, 10:33:53 am »
Цитат
И в моя натал не присъства много скромност,но не бих казала ,че умея(притежавам таланта ) да флиртувам -Венера съвпад Сатурн,Венера в заточение,ретро.

ааа...Асц-та Стрелец никак не е за подценяване  :P  че и един флиртаджийски Марс като сложим ...  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #118 -: Юни 28, 2012, 10:35:59 am »
Усетът към флирта може да идва от водния акцент-интуитивно усещаш какво другия харесва и му предлагаш-поне по време на флирта-каквото би му харесало. Пък може и 8-я дом да помага, знам ли
Иначе с венера и луна в козирог-иска ми се да видя тази заигравка с мъжете как става :)

защо не слагате в сметките Слънцето и Асц-та ? че и Марса ...  :P

ти виждала ли си флиртаджийка с Асц Козирог ?  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #119 -: Юни 28, 2012, 10:54:46 am »
Ами при мен...аз съм суетна много. Свикнала съм да бъда център на внимание и да бъда ухажвана... и флиртаджийското ми е останало от там- навика да бъда забелязвана...и това, че по принцип съм екстровертна.

Но съвпад Луна и Венера в Козирог- съответно нямам точно навика да се влюбвам във всеки.И когато съм влюбена съм възпряна в порива си да го изразя- тук от Луната и вече може би Марс Сатурн съвпад.

Ето Пешън също го има съвпада, но тя има огнена луна- което прави нещата малко по-ралични :blink: