Сатурн е пазител, всеки с аспект Сатурн - Венера е проумял неща за човешките взаимоотношения, които са му спестили много грешки, карма, и отрицателни емоции на старини.
При мен са в знаков тригон. Имала съм късмета да попадна на възрастни мъже, които да ме ценят и да ми помагат. Наборите ми мъже, никога не са ме ценели (зряла съм, имам изисквания, искам сигурност, и изглеждам зряла, нямам инфантилна красота и никога не съм имала). След 18-тата ми годишнина, след като средата ми започна да е доминирана от възрастни мъже, започнаха да ме ценят и като рефлексия аз да се чувствам много по-добре.
Преди това имах друга връзка, която ме бе "смазала" като личност с момче с 1 год. по-голямо от мен. Но Сатурн ме спаси от него - притисна ме да уча, срещнах други хора и се разделихме. Срещнах Сатурн под други форми - много документи, работа, дисциплина, но ГОЛЯМО осъзнаване преживях. В САЩ (причината да се разделим с възлюбения) видях какво означава Сатурн да управлява една система, да се случват нещата по правилата на вселената. И хората в САЩ имат - човешко достойнство, свобода на избора, спокойствие, пари (понякога ти е "по-евтино" да си купиш нови дрехи, вместо да ходиш до обществената пералня, защото за 2 спестени часа пътуване и чакане, изкарваш 40 долара). Там битовите проблеми, които заливат България са решени и се вижда една здрава, спокойна, щастлива средна класа. Има общ ритъм, структура.
За съжаление, чужденецът няма достъп до средната класа - или ще ходи да е интелектуален елит, в университетите, или банкер, или черноработник - все е някъде в екстремума, няма достъп до балансиран, хубав живот (но неговите деца ще имат). САЩ е създаден под Уран и всяко 1 поколение имигранти трябва да се примири, че Уран ще им управлява живота. Златният век, е векът в който управлява Кронос=Сатурн и това не е случайно, както не е случайно, че Сатурн екзалтира във Везни - златната среда (златото е атрибут на Афродита и на Аполон).
Хората с аспект между Венера и Сатурн няма да се оженят за някой, който да им създава такива елементарни битови проблеми. Те търсят едно друго ниво във връзките си - разумност. А от това не виждам нищо по-добро. Освен това Луната нищо не може да внуши на някой със силен Сатурн (а при жените всяка планета аспектираща Венера е силна).