Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77404 Прегледи
Бързи транзити
« -: Февруари 02, 2012, 09:28:34 am »
иска ми се да споделите интересни ежедневни случки и изживявания при какви бързи транзити,са факт
в кой дом,какво упр.в натала и какви асп.сключва ,натал-транзит,ретроградност

Луна, Слънце, Меркурий, Венера,Марс

http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm

например. днес 02-02-2012 г.

Слънцето е в 11,31 Водолей
Луната е в 2,22  Близнаци
Меркурий е 8,43  Водолей
Венера 22,36 Риби
Марс -ретро 22,35 Дева
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
Re: Бързи транзити
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2012, 09:57:19 am »
1. Очевидно със Слънце във Водолей скоро имам рожден ден и се очаква да съм в дупката.

2. С Луна в Близнаци съм работно настроена, понеже ми е в 6-ти дом.

3. С Меркурий във Водолей във втори дом съм се зачела в книгата за "Стив Джобс-лидерът" и за това как управлява хората.

4. С Венера в Риби скоро преживях венерин възврат. А в момента прави опозиция на рождения ми Плутон На такава вълна съм: http://www.youtube.com/watch?v=-kBJSJF7NE8&feature=share

5. А Марс никак не е бавен, ако питаш мене. В 9-ти дом е и в съвпад с натален Уран - У2. Водя кореспонденция с чуждестранен фонд за финансиране на проекти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #2 -: Февруари 02, 2012, 10:14:11 am »
има актуална опозиция Венера/ретро Марс в момента

« Отговор #3 -: Февруари 02, 2012, 10:26:17 am »
Слънце в 1-ви дом (скоро ще имам възврат). В момента е в квадрат с натален Юпитер, а след броени дни ще тригонира натален Марс. Чувствам се добре - пълна с енергия и в оптимизъм.

Луната е в 5-ти дом днес, може би ще ми провърви с някои креативно хоби.

Меркурий преминава през Асцендента, настроена съм на интелектуална вълна. А и очевидно съм приказлива, щом пиша тук. ;D

Опозицията Венера/Марс попада в края на 1/7 дом, близо до куспидите на 2/8. Нямам проявления и по 2-те оси засега.

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2012, 10:28:39 am »
има актуална опозиция Венера/ретро Марс в момента

Разбира се, откога я "дъвчим" и в темата за циклите между двете планети и в хорарните теми.
При мене ВЕНЕРА управлява МЦ и СЛВ, а МАРС управлява ИЦ и ЮЛВ. Усещам тази опозиция по следния начин:
За да изградиш здрави основи за "старините си" (ИЦ), добре трябва да се потрудиш отсега МЦ. И обратно, за да действаш в бъдещето, трябва да укрепиш настоящето. Това е в прозаичния контекст. Възлите по оста 5-11 съм ги оставила на самотек. Усещам двете планети като господари на "оста на реализацията" по- силно.

Между другото Плутон ми управлява ЮЛВ, а Венера - северния в 5-ти дом. Идеята за драматичната, разтърсваща любов силно ме вълнува в момента, когато транзитната Венера е в опозиция на наталния Плутон (в натала има широка опозиция между двете планети и никога повърхностните отношения не са ме привличали).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #5 -: Февруари 02, 2012, 10:40:32 am »
Слънце и Меркурий във Водолей, 2-ри д. - има парички :P, чета философия - нещо на дзен ме обърна, чисто практичните знания ги отбягвам.

Тази опозиция ме разтревожи обаче:
Венера - Марс - ИЦ и МЦ точен съвпад, до минути; И чакам да ми се обадят за интервю за работа - ама не. А този Марс втори път е на МЦ-то. Нещо се забавиха нещата.

Иначе Мерка е управител на МЦ.

Луната в 6-ти, все още - комуникацията тече леко и приятно в работата. ;)

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2012, 11:07:29 am »
Много съм доволна като Марс е ретрограден или в Дева,или в Телец...така ме радва пущиняка тогава. ;D Всичко ми е песен,дано по-често да си крачи така :blink: В наталната карта ми е в Телец и управлява 5-ти дом,както и АЦ-та,ако приемем,че управлява и Скорпион.Венера във въздушните знаци големи главоболия ми създава,по натал ми управлява 7-ми и 11-ти дом и се намира в Лъв.Нямам планета във въздушен знак и затова и не ми се отразява добре като стъпи някоя там.Венера като влезна във Водолей си спомням,че имаше караници и сръдни от всички покрай мен.Все нещо не бяха доволни от мен и като че ме гледаха под лупа.Едно такова внимание имаше,че чак ме дразнеше самото присъствие на някого.
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2012, 11:24:31 am »
опозицията на венера и марс ми е в точен аспект със слънцето и луната. направо се усещам как квадрата на светилата дърпа ту в едната посока, ту в другата. събития няма, то всичко се смръзна в тоз нечовешки студ, вкл. и моето желание за каквото и да било.

другите бързаци са ми в 6-ти дом, наближават десц. засега само за ежедневни и рутинни неща са ми насочени мислите.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2012, 11:48:13 am »
Приятелят ми е болен - транзитен Марс в опозиция на Венера - У6 по оста 4-10.
Лепнал някакъв вирус. ;)

« Отговор #9 -: Февруари 02, 2012, 07:39:47 pm »
Приятелят ми е болен - транзитен Марс в опозиция на Венера - У6 по оста 4-10.
Лепнал някакъв вирус. ;)
любовен вирус,скапва имунната от хормоналният дисбаланс :mellow:

*

AH

• 2201
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2012, 06:43:25 am »
Тия дни е интересно да се набюдава как се проявява мунданен съвпад на Слънце и Меркурий и дали си кореспондира с пракачествата им, с представата ни за „изгорен“ Меркурий и т.н.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2012, 07:24:54 am »
Разгледах и това, което най ме впечатли от бързите транзити е, че опозицията Марс-Венера транзитира през оста МС-ИС, като съответно Марс е в съвпад с Мс, а Венера с ИС.
Пак съм в криза в любовен план - демек подавам се на изкушението да се отдам на чувствата, към човек, към когото не трябва да ги изпитвам. Зачестихме контакта тия дни и неминуемо ми се отрази.

« Отговор #12 -: Февруари 03, 2012, 07:30:40 am »
Тия дни е интересно да се набюдава как се проявява мунданен съвпад на Слънце и Меркурий и дали си кореспондира с пракачествата им, с представата ни за „изгорен“ Меркурий и т.н.

ти какви наблюдения имаш :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #13 -: Февруари 03, 2012, 11:16:05 am »
ретро марса беше в точна опозиция на наталния уран на дъщеря ми. вчера се върна със синина от детската градина, ударило я едно от децата

*

AH

• 2201
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2012, 02:56:44 pm »

ти какви наблюдения имаш :rolleyes:

Съвпад- планетите се сдружават за манифестация на енергиите си, на целите и събитията на знака и дома.

Слънцето си е с лесно различима енергия, прибавяме му още малко и с Меркурий. Съвпадът като аспект си има за кулминатор пак Слънце. Можем да очакваме, че в зависимост от дома, в който се случва тоя съвпад, ако сме в синхрон с влиянието му, ще видим някаква изява:) и ще гледаме да не е много „изгорен“ Меркурий:)

Забелязваш ли при теб?

аз си забелязвам всички неща, които искам да забележа:) - и да не забележа много, набеждавам нещо за такова ;D

« Отговор #15 -: Февруари 03, 2012, 08:30:41 pm »
тр.съвпад Слънце/Мерка ми е на близо до К6, малко като развален телефон в работата, няма чуваемост,казваш едно друго разбират,точно субективно, чуват това,което искат да чуят,а не това,което казваш, в предавателя няма проблем ,но  приемателя е или с ограничен обхват или не приема,мъка,не обичам да повтарям едно и също няколко пъти

изгорен,прегорял или изгърмял е мерка не знам,ама трудно върви комуникацията обиктивната

*

AH

• 2201
« Отговор #16 -: Февруари 04, 2012, 06:15:23 am »
точно субективно,

Общуването с другите и със света - точно това е интересното на „изгарянето“ – и в какво може да  се превърне  при някои хора, ако е в радикса:)

Имаш ли идеи?
Не съм го търсила в хороскопи на световно известни личности, защото не ни касаят особено, но тоя аспект сочи както проблем, така и начина за превръщането  му в нещо ценно:)

субективизмът като специфично и въздействащо изразяване:)

« Отговор #17 -: Февруари 04, 2012, 08:31:15 am »
ето двама с изгорен меркурий, и с достойнства
общото е,че са останали в световната история

Лили ,беше писала за изгорените планети,
проблем при тях е загуба на способността за обратна връзка
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 08:35:25 am от strelicka »

*

AH

• 2201
« Отговор #18 -: Февруари 04, 2012, 08:36:23 am »
проблем при тях е загуба на способността за обратна връзка

мислиш, че за хора като Едисон или Монро няма обратна връзка? В какъв смисъл? Дали за хора, посветили се на изкуство или наука традиционната "обратна връзка" е нещо важно?

а какво ще кажеш за проблема с торентите, който ескалира в последно време? - може и да не ни касаят изобщо, но много хора ги ползват

« Отговор #19 -: Февруари 04, 2012, 08:48:33 am »
в смисъл на преследване на цел поставена от Слънцето и реализацията и,без да се съобразяват с промяна в условия,липса на гъвгавост можи би,ти кажи какво мислиш
да си призная не ми е много ясно разликата между ретро и изгорелия меркурий,освен с горен и долен съвпад ,но като изразност не ги различавам,
говорни дефекти,трудно проговаряне,комуникацията ,ученето, изпити, изразността-чрез говорене или чрез писане,адаптивността е различно от директният