Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77391 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Бързи транзити
« Отговор #300 -: Март 08, 2012, 07:56:57 am »
Празник при опозиция на светилата – баланс си трябва:)

Тъй като жените освен по Луна са и по Венера, какво би посъветвала хора, които имат лош аспект на Сатурн с Венера в хороскопа и имат трудности с проявата и изразяването на чувства и говоренето за чувства, особено на чувства по Венера, за да решат проблема?

*

AH

• 2201
« Отговор #301 -: Март 08, 2012, 08:02:36 am »

Значи при ретгрограден Марс и при ретрограден Сатурн трябва да се учим на сдържаност и премерени действия?

общо правило, но пробваш как е при теб, защото всичко зависи от всичко

*

AH

• 2201
« Отговор #302 -: Март 08, 2012, 08:09:22 am »

Тъй като жените освен по Луна са и по Венера, какво би посъветвала хора, които имат лош аспект на Сатурн с Венера в хороскопа и имат трудности с проявата и изразяването на чувства и говоренето за чувства, особено на чувства по Венера, за да решат проблема?

има много начини, подходящи за съответните планети, пък и лошият аспект в добрият случай означава, че съзнателно ще се действа. По Венера творчески начини колкото щеш, а Сатурн ще предпочете по-традиционни - съчетаваме ги по собствен избор.

Ти какъв начин си представяш?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #303 -: Март 08, 2012, 08:25:24 am »

има много начини, подходящи за съответните планети, пък и лошият аспект в добрият случай означава, че съзнателно ще се действа. По Венера творчески начини колкото щеш, а Сатурн ще предпочете по-традиционни - съчетаваме ги по собствен избор.

Ти какъв начин си представяш?

Първо трябва да разбера какви са опциите, за да избера.

По принцип ме влекат творческите. Но, ако трябва по Сатурн.

« Отговор #304 -: Март 08, 2012, 08:31:46 am »
опциите - са нашите избори,и плащаме съответната цена
а избори по опции, друг избира и  плаща
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #305 -: Март 08, 2012, 09:38:56 am »
при ретро периода им знам,че импулсивните действия срещу ограничението и забанянето на сатурн са противопоказни ,и активността, действеността и реализацията до край от силна страна при ретрото - се превръща в слабост ,но трудно е да научиш марс на асц. да се отказва, :rolleyes: особенно с подрепата на уран и плутон

поразрових се в архивите по повод съвпадащият ретрограден период на сатурн и марс,а от 12 и меркурий,тъ  напрежението до какво доведе
по принцип хора с харм.асп. сатурн/марс ,или с добре интегриран сатурн в натала, имат невероятната способност да уцелват точното време за действие,

какво е казал Синухе -
"Интегриран Сатурн:да уцелваш точното време,да управляваш времето си,да знаеш кога да спреш и да се откажеш,кога нещо вече не ти е полезно и сам да го отрежеш от себе си..Човекът, интегрирал Сатурн в себе си приема своите слабости, осъзнава своите страхове и се изправя лице в лице с тях. Не се бунтува срещу "авторитета", срещу Бога и срещу "Бащата".Да не се поддаваш на импулсите и желанията си, да управляваш капризите си, да пестиш време и енергия, да градиш
Да разбираш кармата си и да я приемаш,съзнателно да се насочваш да изпълняваш всичките си дългове.
Да гледаш на живота и на опита като най-големият учител.
Да си поставяш здравословни граници между теб и околните,между теб и света,да си изградил способността за самоизолация,да се чувстваш комфортно когато си сам и когато не действаш .
Да можеш да казваш НЕ на егото си от призмата на един помъдрял АЗ,особено ако е склонно да прекалява.
Да използваш ограниченията и да ги превръщаш в злато.
Да не се поддаваш на импулсите и желанията си,
aз пък смятам,че подтискането,не е проява на интегриран Сатурн.Определени желания могат да идват от сърцето, дадени импулси от душата,Сатурн е добре да им даде ясен път за реализация и осъзнаване за тяхната полза или степента на такава,но не и да ги стопира.Много хора са болни (психически,физически,дори и по отношение на социалните си роли) от прекалено стопирване и подтискане на истинските им желания.Желанието движи целите и за това Марс екзалтира в знака на Сатурн,нужен е огън и енергия,импулс да се действа.А за Сатурн постигането на целите е важно,защото той търси реализация без значение-на това което се съдържа.Проблема с интегрирането му идва ако има вкопчване в постижението или зависимост от него,а другата му крайност е отказа и подтискането.
Сатурн търси оптимален резултат,за това използва най-подходящият момент когато нещо може да стане"

сега в това безвремие на ретро сатурна как се уцелва точното време :rolleyes:
« Последна редакция: Март 09, 2012, 07:06:46 am от strelicka »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #306 -: Март 08, 2012, 12:58:45 pm »
какво е казал Синухе -
"Интегриран Сатурн:да уцелваш точното време,да управляваш времето си,да знаеш кога да спреш и да се откажеш,кога нещо вече не ти е полезно и сам да го отрежеш от себе си..Човекът, интегрирал Сатурн в себе си приема своите слабости, осъзнава своите страхове и се изправя лице в лице с тях. Не се бунтува срещу "авторитета", срещу Бога и срещу "Бащата".Да не се поддаваш на импулсите и желанията си, да управляваш капризите си, да пестиш време и енергия, да градиш
Да разбираш кармата си и да я приемаш,съзнателно да се насочваш да изпълняваш всичките си дългове.
Да гледаш на живота и на опита като най-големият учител.
Да си поставяш здравословни граници между теб и околните,между теб и света,да си изградил способността за самоизолация,да се чувстваш комфортно когато си сам и когато не действаш .
Да можеш да казваш НЕ на егото си от призмата на един помъдрял АЗ,особено ако е склонно да прекалява.
Да използваш ограниченията и да ги превръщаш в злато.
Да не се поддаваш на импулсите и желанията си,

Това е моят Сатурн, едно към едно. Благодаря, че го сподели, нямаше да го открия иначе. Единствено с импулсите и желанията мисля, че по-скоро интегриран Сатурн дава доза търпение, толкова нужна в подобни моменти, за да не се хвърли човек съвсем надолу с главата. което не означава да не се следват импулсите и желанията, а да се използва времето (Сатурн) в полза на искащия.

*

abroad

• 2187
« Отговор #307 -: Март 08, 2012, 04:31:10 pm »
И да се объркват или променят плановете, никакви ядове – само оптимизъм, че нещата ще се подредят.

а, в действителност ще се подредят ли?

*

abroad

• 2187
« Отговор #308 -: Март 08, 2012, 04:34:34 pm »

изначално и в последствие твърде много знаци (и без "Фън" ;D) подсказаха за грешна покупка на жилището, но сега съвсем ми се затвърди - съседите ми, нанесли се след мен ползват моя комин като отдушник, та като готвят с миризмите е все едно аз готвя
викаш взели са ми радостта :thinking:

Домът не е натоварен, знакът- също, У3 е в добро космично състояние.

да, но с У4 не стоят така нещата и разледано в тоя контекст У3 може да е като спасителна клапа
неподходящият избор на жилище като цяло е проблемът

*

AH

• 2201
« Отговор #309 -: Март 09, 2012, 06:22:42 am »

изначално и в последствие твърде много знаци (и без "Фън" ;D) подсказаха за грешна покупка на жилището, но сега съвсем ми се затвърди - съседите ми, нанесли се след мен ползват моя комин като отдушник, та като готвят с миризмите е все едно аз готвя
викаш взели са ми радостта :thinking:

Домът не е натоварен, знакът- също, У3 е в добро космично състояние.

да, но с У4 не стоят така нещата и разледано в тоя контекст У3 може да е като спасителна клапа
неподходящият избор на жилище като цяло е проблемът

вярно, съседите по трети, домът- по четвърти.
и са разделени - може би и ние някак трябва да ги разделяме и да отчитаме предимства и недостатъци - първите за компенсация.

Обаче генералният въпрос е друг. Ясно е, че ще правим неправилни избори, а по-лошото идва после- трябва да живеем с тях. И нещата или ще опрат до компенсации, или ако изборът е бил някак предопределен и кармичен, до вяра и нагласа, която ще реши кармата.

Какво, според теб, да очакваме за добро решение на кармата, ако У4 е Марс, при това в четвърти дом локализиран /но пък в Телец/ и с динамичен аспект с Венера, както и с хармоничен със Сатурн в 7-ми?:)

*

AH

• 2201
« Отговор #310 -: Март 09, 2012, 06:24:49 am »
И да се объркват или променят плановете, никакви ядове – само оптимизъм, че нещата ще се подредят.

а, в действителност ще се подредят ли?

има един голям тригон сега между Марс, Юпитер и Плутон - та ще видим :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #311 -: Март 09, 2012, 06:28:06 am »

умуваш от известно време за важни решения - излиза, че точно както подхожда на Сатурн, правиш каквото зависи от теб, даваш най-доброто, пък после каквото Сатурн прецени, че е добро за нас:) - дано да сме доволни:)- за протокола - Сатурн оставя задоволството за по-далечни времена, като междувременно продължава с проверките :blink:

« Отговор #312 -: Март 09, 2012, 08:34:05 am »

умуваш от известно време за важни решения - излиза, че точно както подхожда на Сатурн, правиш каквото зависи от теб, даваш най-доброто, пък после каквото Сатурн прецени, че е добро за нас:) - дано да сме доволни:)- за протокола - Сатурн оставя задоволството за по-далечни времена, като междувременно продължава с проверките :blink:
това с уцелването на точното време го карам на интуиция по тригона юпитер/уран
а задоволство от сатурн досега не съм изживяла,какво е усещането,ако някой е :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #313 -: Март 09, 2012, 08:45:59 am »
Цитат
а задоволство от сатурн досега не съм изживяла,какво е усещането,ако някой е

когато донесе, задоволството е за цял живот  :blink:  или поне за много години напред. и обикновено те е поизмъчил, за да те възнагради, но определено си струва. 

*

AH

• 2201
« Отговор #314 -: Март 09, 2012, 09:50:46 am »
а задоволство от сатурн досега не съм изживяла,какво е усещането,ако някой е :rolleyes:

Изживяла си го и цял живот ще го изживяваш-  сред природата - идва от Сатурн в 6-ти, в аспект с наталната Луна.

Но сега по-важно е друго.

Когато тр.Марс  е в съвпад с наталния, при това на асцендента, трябва да сме много внимателни.

Марс може да държи и меч, и скалпел.  С меч отсичаш глава, но не можеш да направиш операция на апeндицит – там ти трябва скалпел.  Марс трябва да внимава да не  обърка меча и скалпела.

*

abroad

• 2187
« Отговор #315 -: Март 09, 2012, 05:47:10 pm »
Какво, според теб, да очакваме за добро решение на кармата, ако У4 е Марс, при това в четвърти дом локализиран /но пък в Телец/ и с динамичен аспект с Венера, както и с хармоничен със Сатурн в 7-ми?:)

Способността за интегриране на дългосрочни отношения и действия в тази посока да отстъпи място пред страстта, след положено огромно старание и след векове, дано само говорим за непосредствена карма, че онази другата е недоказуема ;D
Да умееш да чакаш, да можеш да дочакаш
Но квадратът остава по-силен, защото си е и по-силен

пп. да вземем и да търсим отговорност, вместо само да я носим, но овреме :blink:

« Отговор #316 -: Март 09, 2012, 06:49:16 pm »

Марс може да държи и меч, и скалпел.  С меч отсичаш глава, но не можеш да направиш операция на апeндицит – там ти трябва скалпел.  Марс трябва да внимава да не  обърка меча и скалпела.

това не го разбрах  :o

а иначе,все съм си мислела ,че Сатурн в 6 дава само тежък труд и работиш,работиш докато дишаш,като Гюро Михайлов на поста
а сатурн и луна са в знаков квадрат,но не и по градуси

*

AH

• 2201
« Отговор #317 -: Март 10, 2012, 05:55:47 am »
Но квадратът остава по-силен, защото си е и по-силен

Вярно, квадратът по-силен, при това между лични планети, при това касае твои решения и действия, а освен всичко това, точно за теб Венера е по-силна от Сатурн.

От друга страна, тригонът дава „случванията“, без наше толкова активно действие; Сатурн ни управлява Слънцето, с годините става все по-важен за всички, а в конкретния случай попада в дом, относно който имаме някакви желания.

Тук е мястото да поразсъждаваме, че Сатурн управлява и Козирог и Водолей.
Как смяташ се проявява енергията му точно в 7-ми дом. Ако беше например в трети дом и касаеше учене, надали енергията му, насочена едновременно към традиционализъм и свобода, щеше да пречи:)Пък като си помислим колко много аналогии си има всяка планета:)

*

AH

• 2201
« Отговор #318 -: Март 10, 2012, 05:57:15 am »

това не го разбрах  :o

а иначе,все съм си мислела ,че Сатурн в 6 дава само тежък труд и работиш,работиш докато дишаш,като Гюро Михайлов на поста
а сатурн и луна са в знаков квадрат,но не и по градуси

Е, ти съвсем си го отписала тоя Сатурн от към хубави неща:)
Той си дава удовлетворение от добре свършена работа, което е незаменимо, понеже повечето от хората си работят нещо си:)
Може да извърши нещо банално човек, като да разтреби къщата си, и да се хармонизира – полезно и приятно- какво по-добро от това:)

А за Марс – той е повече по действията и бързото случване, отколкото по умуването с какво точно да случва нещата- дали с меч или скалпел:)
Предполага се, че щом ти е на десцендента, от дете си усвоила енергията му  по подходящия за теб начин, а сега, като транзитният е ретрограден, имаш само нещичко да надграждаш, почти незабележимо.
Но щом докосва радикална точка, трябва да го гледаме как се проявява- всякак се проявява:)

« Отговор #319 -: Март 10, 2012, 08:51:33 am »
Е, ти съвсем си го отписала тоя Сатурн от към хубави неща:)
Той си дава удовлетворение от добре свършена работа, което е незаменимо
А за Марс – Предполага се, че щом ти е на десцендента, от дете си усвоила енергията му  по подходящия за теб начин,

Марс ми е на Асц.,тежко раждане, три дни,с уран и плутон заедно ;)усвоила съм го аз марса, още на 5 бях самостоятелна,с отговорности,след развода на родителите ми

а Сатурн хич и не съм го отписала,умее да печели доверие за добре свършена работа,но не умее да се пазари за подобаващо заплащане,защото всяка работа е кеф,а покоя-смърт,та залудо работи,залудо не стой е точно за Сатурн в 6, ама водолейското все за другите ,за общото благо  ;Dумее да печели битки със всякакви институции,който не искат да работят,но пак за другите ;)като реклама на терминатор, ракетоносител, а на военното обучение едно време бях сапьор,нямаш право на грешка :mellow:и стрялях много добре,и сега съм така , но мишените са други..