Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77469 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Бързи транзити
« Отговор #320 -: Март 10, 2012, 11:08:44 am »
Но квадратът остава по-силен, защото си е и по-силен

Вярно, квадратът по-силен, при това между лични планети, при това касае твои решения и действия, а освен всичко това, точно за теб Венера е по-силна от Сатурн.

От друга страна, тригонът дава „случванията“, без наше толкова активно действие; Сатурн ни управлява Слънцето, с годините става все по-важен за всички, а в конкретния случай попада в дом, относно който имаме някакви желания.

Тук е мястото да поразсъждаваме, че Сатурн управлява и Козирог и Водолей.
Как смяташ се проявява енергията му точно в 7-ми дом. Ако беше например в трети дом и касаеше учене, надали енергията му, насочена едновременно към традиционализъм и свобода, щеше да пречи:)Пък като си помислим колко много аналогии си има всяка планета:)

общото е, че и двете светила са заточени в тия знаци - няма страст, липсва емоция, няма топлина и емпатия, дистанция и отговорности за едно по-добро бъдещо време, дето може и да не настъпи в тоя живот :blink:

и защото е по-силна Венера управлява управителя си, а не той нея, как се предполага да я надвие

Сатурн в 7 ограничава избора и пази от излишни рискове по отношение на партньори, всякакви, не пропуска кой да е там

иначе можем да го въплатим в съпруг с високо обществено положение, който пътува и отсъства често
или
възрастен и мъдър в същото положение - транзитният тригон без наше участие все такива предлага, наталният очевидно не му се нравят ;D

с времето се появи противоречие - идеята за съпруг избледнява, Сатурн може да се е плъзнал по тригона, обратно на очакванията, но за сметка на това Венера държи ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #321 -: Март 11, 2012, 05:25:11 am »

Марс ми е на Асц.,тежко раждане, три дни,с уран и плутон заедно ;)усвоила съм го аз марса, още на 5 бях самостоятелна,с отговорности,след развода на родителите ми

а Сатурн хич и не съм го отписала,умее да печели доверие за добре свършена работа,но не умее да се пазари за подобаващо заплащане,защото всяка работа е кеф,а покоя-смърт,та залудо работи,залудо не стой е точно за Сатурн в 6, ама водолейското все за другите ,за общото благо  ;Dумее да печели битки със всякакви институции,който не искат да работят,но пак за другите ;)като реклама на терминатор, ракетоносител, а на военното обучение едно време бях сапьор,нямаш право на грешка :mellow:и стрялях много добре,и сега съм така , но мишените са други..

Да, Марс  на асцендента – затова енергията му ни идва отвътре и от детските години  е интегрирана:) И сега се проявява като „тутманик“:) – приготвен от мъжки ръце:)

От военното си спомням парка, т.е. гората – хубаво беше, но твърде отдавна:)

А днес имаме Луна в Скорпион в сепарация със Сатурн.
Водната Луна във воден знак- фините нива на съществуване, след онова „приземяване“ от някаква „ суровост“  при съвпада със Сатурн.
Предполага се, че сме надраснали емоционалните блокажи, символизирани от Луната, но ако не сме, в такива дни може да излязат на преден план.

*

AH

• 2201
« Отговор #322 -: Март 11, 2012, 05:27:27 am »
и защото е по-силна Венера управлява управителя си, а не той нея, как се предполага да я надвие

Ей това е много интересен въпрос.
Какво се случва с власт по сила и  власт по право. Властта по сила може и да е задкулисна – не и е нужно да се афишира:)

За власт по право древните са ползвали планетните вериги. Ползвали са ги за различни неща, вкл. да стигнат до алкокодена, т.е. смъртта. И са тръгвали от управител на асцендента.

Но сега ни интересува Венера. Ще видим нейната власт по право, защото властта и по сила е ясна – изчислена си е, и всякак е по-силна от Сатурн.
 И  намираме Венера под властта на Уран и Сатурн. Първо да видим Уран, като по-съвременен – и виждаме, че Венера е под негова власт, а той-под нейна.
Сега Сатурн – Венера  под негова власт, а той- под властта на Меркурий. А Меркурий – под властта на Сатурн:)

За това са така сложни нещата.
Но „печели“ Венера – тя има несъмнена власт по сила, а я получава в известна степен и по право, заради Уран.
От друга страна Венера скоро няма да получи допълнителна  сила, докато Сатурн ще я получи, при съвпада с тр.Юпитер. А даже преди това тр.Уран на ИЦ или тр.Юпитер в 5-ти дом, може да помогнат на съществуващия тригон между тр.Нептун и натален Сатурн да  демонстрира видимо  властта по право на Сатурн:)

Борят се разни сили и власти в нас и вън от нас:)

« Отговор #323 -: Март 11, 2012, 08:28:14 am »

От военното си спомням парка, т.е. гората – хубаво беше, но твърде отдавна:)

Предполага се, че сме надраснали емоционалните блокажи, символизирани от Луната, но ако не сме, в такива дни може да излязат на преден план.

гората беше в Георги Дамяново,Монтанско, много красиво през пролетта и целият випуск - 20 дни военно обучение в 10 клас -на бунгала
имаше полигон стреляхме с въздушни пушки и калашници,разглобявахме,сглобявахме и всеки ден походи през гората, а аз отпред сапьор-
откривах заложените псевдо мини,нямаш право на грешка, иначе обувките ти ще са червени и лепкави ,пейнтбол :mellow:

емоц. блокажи по луната, и моята е скорпи, сега докато пишех се чудех тези блокажи как се проявяват,май не знам :o :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #324 -: Март 11, 2012, 07:03:30 pm »
  Аз мога да се похваля, че вече доста напреднах с изразяването на емоциите си, иначе винаги са блокирани от всякъде. Ма сигурно прогресивната Луна ми помага в момента...Време е за хвалбииии  ;D - днес сефте яздих кон, сефте се катерих по скали, аааа и започнах да си припомням италианския, че с брата на бащаткото си пишем към настоящия момент  :yahoo:

*

Papy

• 4343
« Отговор #325 -: Март 11, 2012, 07:26:28 pm »
  Аз мога да се похваля, че вече доста напреднах с изразяването на емоциите си, иначе винаги са блокирани от всякъде. Ма сигурно прогресивната Луна ми помага в момента...Време е за хвалбииии  ;D - днес сефте яздих кон, сефте се катерих по скали, аааа и започнах да си припомням италианския, че с брата на бащаткото си пишем към настоящия момент  :yahoo:

Все хубави неща, браво! На кой транзит ги отдаваш?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #326 -: Март 11, 2012, 07:29:15 pm »
с брата на бащаткото си пишем към настоящия момент  :yahoo:

Стига бе, за малко да го пропусна това. Браво, Дейзи, отговорите започват да те намират.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Uran

• 6041
« Отговор #327 -: Март 11, 2012, 07:37:32 pm »
Браво Дейзи, блатото се раздвижва и може да се превърне в планинско езеро. :blink:

« Отговор #328 -: Март 11, 2012, 07:43:01 pm »
айде пък по ретро венера от писане към виждане да преминете, айсберг и титаник се срещат но никой не потъва-подобрена версия :mellow:

« Отговор #329 -: Март 11, 2012, 07:56:29 pm »
   Не мога да го оределя от кое е, щото имам към момента много аспектирани неща...Но най-значителния е Плутон на Слънце. И вероятно този земен тригон влияе, макар и малко по-встрани, но  аспектира моя земен тригон припокрива го така да се каже. Пък и Лилитката е намесена - не съм видяла в транзитната, но мисля че е в точен тригон към нат.Слънце.

« Отговор #330 -: Март 11, 2012, 08:04:38 pm »
 Сега погледнах, да да, наталния и транзитния земен тригон са едно върху друго - наталния е Сатурн-Лилит-Слънце /12-4-7/, а транзитния е както знаете Юпитер  :soe:Лилит и Венера ги наближава-Марс-Плутон...Ааа и Меркурий дето влиза утре в ретроградие - днес усетих нещо, май Рибата е наблизо...но утре ще разбера дали мога да вярвам на усещанията си.

*

Divna

• 2478
« Отговор #331 -: Март 11, 2012, 08:18:54 pm »

Радвам се за теб, Дейзи!  :blink:

Дали пък ретроградието на Меркурий няма да доведе до отговорите на така наболелите за теб въпроси.  ;) Транзитен Меркурий става ретрограден на градусите на нат. Хирон (незаслужената болка). Тр. Меркурий и нат. Хирон с дисп. Марс. Тр. Марс (ретро) в Дева, в съвпад с нат. Лилит (скрити и дълбоко пазени действия, тайни, подтискани емоции ...) Тр. Лилит влиза в 12 дом (отново тайни, неяснота) и скоро ще направи съвпад с нат. Сатурн (всичко, цялата истина излиза наяве).  :blink:

Транзитен Юпитер в момента е в тригон с нат. Слънце. Какво по-хубаво от това да сме оптимисти и да се чувстваме щастливи.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #332 -: Март 11, 2012, 08:55:23 pm »

Аз не помня да съм се хвалила с прогресивна Луна в Лъв, ама на мене ми беше в 8-ми дом, каква ти хвалба? Но очаквам на приятеля ми да му се заглади перушината, че след 2 месеца му влиза в Лъв и ще му тригонира овенския стелиум откъм 9-ти дом. Представям си как ще се пъчи един Овен, за да впечатлява.

А братът на бащаткото може да е видял кпичето на синковеца с китарата, дето го качи във Фейсбук и да се е разнежил. Все пак му е племенник. Първо това си помислих днес, като ми писа, че сте си говорили в нета. :wub:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #333 -: Март 11, 2012, 09:55:13 pm »
    :blink: Дааам досега говорихме, видял е клипчето, разнежил се, каза че баща му е бил същия на тази възраст, само че били скарани 3 години вече и не са си говорили. Но каза че така или иначе, е чичо на сина ми, което му прави чест...Бащаткото имал 4 дъщери  ;D, днес е бил годежда на най-голямата...и  от 1 година сериозно закъсал с финансите и не може да мръдне никъде...Та, сега зацепвам някои работи, защо са ме махнали от профила на Футболния клуб...и защо ме е заболяло... Защото онзи изрод е видял сина си и понеже всички са го уважавали като много голям футболист, не е искал да продължи да се срамува...Интуицията ми добре работи само не мога да разтълкувам правилно нещата...Разбрах, че си е същият, луда глава, с голямо сърце ама празна глава....Сега съм спокойна.

*

AH

• 2201
« Отговор #334 -: Март 12, 2012, 06:04:56 am »
сега докато пишех се чудех тези блокажи как се проявяват,май не знам :o :rolleyes:

Миналите опитности, които ни пречат, се свързват с емоционалните блокажи.
Това са множество най-обикновени неща. Например, лош опит с правене на палачинки и вече не ги правим.Палачинките са лесни- можем да не ги правим.
Но ако трябва да общуваме с някого, пък го свързваме с неприятни емоции, нещата са по-сложни.
След аспект на Луната и Сатурн старите модели са на преден план. Можем да правим опити да ги „разчленим“  и по-лесно да ги коригираме, ако искаме.

Интересното е, че емоционалните блокажи често се свързват със Слънца, чиито управител, екзалтатор, заточител или декадент е Сатурн:)

« Отговор #335 -: Март 12, 2012, 06:46:31 am »
    много голям футболист, не е искал да продължи да се срамува

с 4 дъщери ,а единственият син го е изоставил :'( Господ гледа....

Дейзи,а той обича ли футбола :rolleyes:

« Отговор #336 -: Март 12, 2012, 07:26:24 am »
Сега погледнах, да да, наталния и транзитния земен тригон са едно върху друго - наталния е Сатурн-Лилит-Слънце /12-4-7/, а транзитния е както знаете Юпитер  :soe:Лилит и Венера ги наближава-Марс-Плутон...Ааа и Меркурий дето влиза утре в ретроградие - днес усетих нещо, май Рибата е наблизо...но утре ще разбера дали мога да вярвам на усещанията си.

:blink: Добро утро, да се докладвам - Интуицията ми работи  :-\. Рибата е тук, видях го  в гръб.....Периода ще е наситен с емоции - в смисъл, че всичката болка дето съм изтърпяла ще ми се излее още веднъж на главата - та белким се оправя и да стана айсберг...Голямата страст - малодушник, няма сили да ме погредне в лице, бащаткото - малодушник, ей там може да умира от мъка, но няма сили също да ме погледне в лицето, и Парчето="отвъд любовта" толкова време съм го обичала, безнадеждно, сега е решил че ще създава семейство и ще се жени.....Ако изтърпя, всичко това /другите дребните неща ги подминавам - защото това са хората, заради които години наред съм страдала, обичала и отдавала ценна енергия/, сигурно ще съм нов човек. А в момента съм на ръба на биполярното разстройство.... :lol: Пожелавам Ви хубава седмица, спокойни мигове и много здраве.

« Отговор #337 -: Март 12, 2012, 07:45:54 am »
успех с трансформацията и осъзнаването,плутон ще остави само истинското,заблуди,илюзии,самозаблуди ще изчисти от съзнанието ти :mellow:

« Отговор #338 -: Март 12, 2012, 09:09:13 pm »
  Хело : Вероятно някой от рода на бащата на сина ти ще понесе товара на отреченото дете. Освен, ако не се разкрие цялата истина. Тогава може да се премахне проекцията и онзи член от семейството, който нпесъзнателно се идентифицира с отхвърления член на рода, може да се оправи и да следва собствената си съдба. Или няма вече да страда, защото той може да страда по различни начини. - това не можах да го разбера...Предното, което си писала, ми стана ясно...Но тук не мога да направя връзка - някой от рода на бащата - е самият ми син, той е отречен...Какво точно си имала предвид  :-\

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #339 -: Март 12, 2012, 09:16:40 pm »
  Хело : Вероятно някой от рода на бащата на сина ти ще понесе товара на отреченото дете. Освен, ако не се разкрие цялата истина. Тогава може да се премахне проекцията и онзи член от семейството, който нпесъзнателно се идентифицира с отхвърления член на рода, може да се оправи и да следва собствената си съдба. Или няма вече да страда, защото той може да страда по различни начини. - това не можах да го разбера...Предното, което си писала, ми стана ясно...Но тук не мога да направя връзка - някой от рода на бащата - е самият ми син, той е отречен...Какво точно си имала предвид  :-\

Нямам предвид твоя син. Той е част от рода на баща си. Но рода на баща му доскоро не знаеше за неговото съществуване.

От това, което съм чела, ако тайната се разкрие и рода разбере за съществуването на този член на рода, това може да облекчи живота на всички.