Здравей Гост

Бързи транзити

• 477 Отговора
  • 77494 Прегледи
Re: Бързи транзити
« Отговор #420 -: Март 19, 2012, 09:31:54 am »

бавничко май се случват промените за нас тия повече от 20 години демокрация и недохранване ;D - сега гледах през прозореца как един мъж си пусна детето в кофата за буклук, а после си го измъкна, заедно с някаква чантичка

да има боклукчийски туризъм в посока столицата от всички крайща на страната,бездомни кучета и хора ядат заедно до кофите за боклук
в по малките селища,вече няма какво да вземеш от кофите,дори и последните изчезват като необходимост,това ми го споделят туристите
жива да не бях :'(конкуренцията и в този сектор е жестока,тези с колички и каруци са по-заможните... :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #421 -: Март 19, 2012, 10:21:48 am »
Преди години това беше чисто " ромски " бизнес,
но за съжаление, днес все по-често около кофите
се срещат интелигентни и образовани хора, младежи,
все още прилично облечени, но които не след дълго
ще заприличат на " клошари " .
Всеки път се качвам до нас да донеса нещо за ядене
на такива хора, не мога да издържам да ги гледам,
а има и малки деца с възрастни баби ....много тъжна гледка  :'(

Опаковайте си храната, която изхвърляте добре, в найлонови торбички,
защото някой ще се нахрани от тези остатъци   :25:
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #422 -: Март 19, 2012, 10:41:18 am »
Някой изхвърля ли храна в днешно време, освен, ако не се е развалила? :o :o :o
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #423 -: Март 19, 2012, 07:46:22 pm »
да ,големите търговски вериги, ниска покупателна способност

*

Lillie

• 30532
« Отговор #424 -: Март 19, 2012, 07:59:24 pm »
да ,големите търговски вериги, ниска покупателна способност

Според мен би било логично в условията на задълбочаваща се криза при ниска покупателна способност и липса на хиперинфлация стоките да поевтиняват. Не разбирам алчността на търговците, които вместо да смъкнат цените, предпочитат стоката да се развали и да я изхвърлят.

Ако тази стока е с много ниска себестойност и голяма търговска надценка, тогава пО бих разбрала такова поведение.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #425 -: Март 19, 2012, 08:30:08 pm »
Според мен би било логично в условията на задълбочаваща се криза при ниска покупателна способност и липса на хиперинфлация стоките да поевтиняват. Не разбирам алчността на търговците, които вместо да смъкнат цените, предпочитат стоката да се развали и да я изхвърлят.

Ако тази стока е с много ниска себестойност и голяма търговска надценка, тогава пО бих разбрала такова поведение.

да, де, ама не точно, защото основно правило в икономическите бакалски сметки е 10% увеличение на цените е повече от 10% увеличение в оборота, друг е въпросът за концепцията на временните на този свят, но пък от друга страна всички сме временни и това схващане придобива лавинообразни размери, да видим до къде ще доведе :blink:

почти не останаха български производители, които да работят с т.нар. големи вериги, тъй като те и като много други в дивия капитализъм искат не много, а всичко (тази им е съзидателната основа), тоест има крайност, която няма как да остане в този си вид задълго (друг е въпросът кълко е това задълго) - над себестойност търгуването е над 80-100% надбавка

*

abroad

• 2187
« Отговор #426 -: Март 19, 2012, 08:45:41 pm »
и няма нужда да се преправяме като иде реч за храна - всички изхвърляме такава, като доказателство е схващането за белите държави (в който списък все още сме) и такива, които ровят из кофите (за съжаление от увеличаващата се бройка и социална принадлежност)

*

AH

• 2201
« Отговор #427 -: Март 20, 2012, 05:26:18 am »
и няма нужда да се преправяме като иде реч за храна - всички изхвърляме такава, като доказателство е схващането за белите държави (в който списък все още сме) и такива, които ровят из кофите (за съжаление от увеличаващата се бройка и социална принадлежност)

Трябва да се стигне до някаква международна политика за преразпределение на материалните блага.
На боклука отиват много стоки от първа необходимост.
А има цели народи гладни, голи и боси.

« Отговор #428 -: Март 20, 2012, 07:19:22 am »
в щатите е така,вечер се изхвърля всичко,което е със срок на годност за ден
но не се намалява, монополно негласно, а извиват ръцате на производители с ниски изкупни
затова е казано изхвърлете търговците от храма
"или за бога ,братя не купувайте.." за себе си вече не купуваме,камо ли за бога :'(т.е благотворително

*

abroad

• 2187
« Отговор #429 -: Март 20, 2012, 07:36:33 pm »

Трябва да се стигне до някаква международна политика за преразпределение на материалните блага.
На боклука отиват много стоки от първа необходимост.
А има цели народи гладни, голи и боси.

ако кажеш, че астрологично му е време, ще ти се зарадвам
вярно е, че логиката на случващото се води към крайности от години, друг е въпросът колко бездънно е дъното и докъде може да стигне инерцията, измерена от тежестта и времето

*

AH

• 2201
« Отговор #430 -: Март 21, 2012, 05:50:12 am »
в щатите е така,вечер се изхвърля всичко,което е със срок на годност за ден
но не се намалява, монополно негласно, а извиват ръцате на производители с ниски изкупни
затова е казано изхвърлете търговците от храма
"или за бога ,братя не купувайте.." за себе си вече не купуваме,камо ли за бога :'(т.е благотворително

Гладните най-много да направят локална война, недохранените – някоя стачка.
Остават развитите общества – ако съдим по „окупирай Уолстрийт” нещата ще се случват бавно и на тласъци.

*

AH

• 2201
« Отговор #431 -: Март 21, 2012, 05:51:54 am »
ако кажеш, че астрологично му е време, ще ти се зарадвам
вярно е, че логиката на случващото се води към крайности от години, друг е въпросът колко бездънно е дъното и докъде може да стигне инерцията, измерена от тежестта и времето

Не личи.
Но Бог или Вселената са подсигурили еволюцията, като са създали няколко възможности в случай,  че някой прототип се окаже неуспешен- хора, плъхове или пък кристали:)

« Отговор #432 -: Март 21, 2012, 06:59:56 am »
снощи по Нешинъл - в Табу- гледах за всякакви чудаци- та един ме грабна- англичанин- пътува -пазарувайки и всичките животинки сгазени на шосето са му месото с което се храни,и редовно преравя кофите за боклук на големите вериги за зеленчуци,т.е никога не влиза да пазарува, а не е клошар има си къщичка,кола,доходи,яде всякакъв сгазен дивеч пернати,бозайници,дори и непрясно сгазените - мършояд, като лешоядите :o ретро мерка съвпад уран ,изчанчена информация научавам

*

AH

• 2201
« Отговор #433 -: Март 21, 2012, 07:16:14 am »
снощи по Нешинъл - в Табу- гледах за всякакви чудаци- та един ме грабна- англичанин- пътува -пазарувайки и всичките животинки сгазени на шосето са му месото с което се храни,и редовно преравя кофите за боклук на големите вериги за зеленчуци,т.е никога не влиза да пазарува, а не е клошар има си къщичка,кола,доходи,яде всякакъв сгазен дивеч пернати,бозайници,дори и непрясно сгазените - мършояд, като лешоядите :o ретро мерка съвпад уран ,изчанчена информация научавам

Може би откритията за физическия свят намаляват и се налага да ги правим вътре в себе си, поставяйки се в екстремални условия.

Човекът ще се нагледа на чужди изгреви и залези, ще се примири, че няма нищо вън от него.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #434 -: Март 21, 2012, 07:35:21 am »
В NY има цели вериги магазини, където освен други преоценени стоки се продават хранителни с изтичащ, или с наскоро изтекъл срок на годност.

Там обаче това е разрешено. Тук - ЕС-то предвидливо си съчини директива в полза на въртеливото консуматорско колело -> такива стоки да нямат място в никой магазин.

И да - и аз изхвърлям храна понякога, развалена, разбира се. Мисля, че на всеки се случва. Това не е от "колко пари имаш", а от колко се яде в къщата. В моята се яде малко... И като се изкуша да купя някакви развалящи се, но прекрасни работи - просто каня гости...

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

AH

• 2201
« Отговор #435 -: Март 21, 2012, 08:15:09 am »
В NY има цели вериги магазини, където освен други преоценени стоки се продават хранителни с изтичащ, или с наскоро изтекъл срок на годност.

Там обаче това е разрешено. Тук - ЕС-то предвидливо си съчини директива в полза на въртеливото консуматорско колело -> такива стоки да нямат място в никой магазин.

трябва си някакво цивилизовано генерално решение за свръхпроизводството

« Отговор #436 -: Март 21, 2012, 08:25:16 am »
трябва си някакво цивилизовано генерално решение за свръхпроизводството
при предстоящата  ВЗ Сатурн/Плутон -не са ли ни алтернатива  подобни решения,като опре ножа до кокала :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #437 -: Март 21, 2012, 01:20:00 pm »
Изхвърлям само негодна храна и развалени продукти, но аз се храня по веднъж на ден и много малко, рядко има излишъци и остатъци.
Ако все пак някой от хранителните продукти все още е годен за консумация, обикновено не го хвърлям в казана при боклуците, а го поставям отгоре. Отсреща има магазин за готова храна, откъдето редовно се снабдявам с манджички. Като бонус дават кремчета и винаги, минавайки покрай казаните за боклук наблизо, ги оставям отгоре на капака или директно ги давам на клошарите.

По-запазените дрехи, т.е. които не изглеждат носени и са почти като нови, подарявам на една приятелка, тя има нужда. Останалите, които нямат перфектен "търговски" вид, пера, ароматизирам, слагам в една голяма торбичка и ги давам на един познат клошар, с него така сме се разбрали, да ме разтоварва откъм ненужни дрехи.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #438 -: Март 21, 2012, 01:57:09 pm »
Изхвърлям само негодна храна и развалени продукти, но аз се храня по веднъж на ден и много малко, рядко има излишъци и остатъци.
Ако все пак някой от хранителните продукти все още е годен за консумация, обикновено не го хвърлям в казана при боклуците, а го поставям отгоре. Отсреща има магазин за готова храна, откъдето редовно се снабдявам с манджички. Като бонус дават кремчета и винаги, минавайки покрай казаните за боклук наблизо, ги оставям отгоре на капака или директно ги давам на клошарите.

По-запазените дрехи, т.е. които не изглеждат носени и са почти като нови, подарявам на една приятелка, тя има нужда. Останалите, които нямат перфектен "търговски" вид, пера, ароматизирам, слагам в една голяма торбичка и ги давам на един познат клошар, с него така сме се разбрали, да ме разтоварва откъм ненужни дрехи.  ;D

:clap: Лили,възхищавам се на постъпките ти. :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #439 -: Март 21, 2012, 02:03:43 pm »
Така преодолях и рачешката си мания да се запасявам  ;D, вече раздавам всички омръзнали и ненужни дрехи - при мен са в излишък, а има хора, които носят дрипи. За тях е радост, а аз се уча да се разделям с вещите, по този начин се освобождавам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.