Здравей Гост

Декадите на Водолей

• 5 Отговора
  • 1317 Прегледи
Декадите на Водолей
« -: Февруари 03, 2012, 01:18:36 pm »

Ето че настъпва и времето, когато студът е утаил всички ферменти, неясноти и мътилки - във виното, във водите и в главите на хората - та е направил нещата максимално ясни, прозрачни и видими. Вечната борба между разум и емоции осезаемо е започнала да клони към внушителна победа за разума. Но съчетал своята сила с вятъра, студът извайва не само формите, така също той строшава ограниченията, унищожава всичко престаряло и лишено от гъвкавост, пластичност и жизненост, внезапно отваряйки път на новото и  на годното да се реформира. Често направо върху снега, ни в клин ни в ръкав, сега тръгва да си проправя път към светлината и кукурякът. Така правят и други предвестници на пролетта - и с това те подсещат хората за много нови и неочаквани дела, които те могат да извършат. Така и “кукурякът” в главите и в сърцата на хората сега започва да търси свой излаз към светлината, отрано известявайки на всичко живо за настъпващото индивидуално “запролетяване” и обновяване.

Родените в първата декада на Водолей (20.01-30.01) са доста красиви - и външно и вътрешно - притежават характерно излъчване на благородство. Две големи и противоположни сили действат в тях. Едната ги тегли към дома, семейството и всичко родно, а другата сила непрекъснато ги тласка надалече - към далечни страни и необятни светове. Те са хора-идеалисти, силно свързани с всичко природно. Чрез контакта си с Природата, те имат голям шанс да поддържат дълго време своя дух бодър, тялото си здраво, а вярата си в утрешния ден - неизтощима. Красотата във всички нейни форми упражнява силно влияние върху им. Разбират човешката душевност, те са любознателни и мъдри. Най-вероятно е да получат добро образование, да видят и други страни, да опознаят близки и далечни култури. Те са и доста чувствителни, трудно понасят строга дисциплина, не им е лесно да се подчиняват и да търпят началници. Тъкмо поради това най-добре е да упражняват свободна професия. Така свободолюбивата им природа няма да се сблъсква с интриги и ограничения. Обичат домашния уют, силно се стремят към семейно благополучие!

Родените във втората декада на Водолей (30.01-09.02) са артистични и атрактивни, обичат да се забавляват, не рядко стават обект на засилен интерес от страна на околните. Те са обичани хора - любовта, танцът и сексът заемат голямо място в мислите им, но ако се оставят на творческите си страсти, ще им остане главно “жаждата” . Притежават комбинативен ум, способен на най-дълбинни усилия, думите им се запомнят, делата им - още повече. Понякога стават доста хапливи и язвителни. Не малка част от тези хора са изследователи или откриватели в различни области. Притежават и умение да внушават мисли, настроения и желания, но не бива да злоупотребяват с него. С ръце умеят да правят доста неща, понякога необикновени. Всичко тайнствено и наситено с драматизъм, оказва огромно влияние върху съзнанието им, а после - и върху душевността на други хора. За да успокояват напрегнатата си природа, нуждаят се от много любов, красота и спокойствие. Обичат децата си, полагат не малко грижи за тях, възпитават ги като достойни хора.

Родените в третата декада на Водолей (09.02-18.02) са твърде отдадени на своята работа, където почти винаги стават тесни специалисти. Обичат домашния уют и добре устроения бит, полагат не малко грижи за децата си. Нуждаят се от повече грижи за стомах и детеродни органи, иначе идва ден да си патят. А от това доколко работата им носи вътрешно удовлетворение, ще зависи и доколко ще е крепко здравето им. И обратното. А най-важното в тяхната професия е да изследват дълбинното. Те са интелигентни, хитри и адаптивни хора, с нагласата да “попиват” околния свят и всякакви настроения в него. Благодарение на силната им интуиция и на проницателният им ум, многобройни са техните шансове за успех. Разбират човешката душа, проявяват качества на психоаналитици, които са от най-голяма полза, независимо каква точно е професията им. Във всeки случай, последната ги среща с не малко хора, а често - и с рискове и опасности. Борбата с безпорядъка е основната тяхна борба.

*

Stella

• 7765
Re: Декадите на Водолей
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2012, 01:51:38 pm »
30.01. към коя декада спада? Ако попада в първата декада, би трябвало следващата да започва от 31.01. ;)
Родените на тази дата не може да попадат и в двете декади едновременно.  :blink:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2012, 02:01:43 pm »
От 10ия градус започва втората декада на знака, до 9 гр. 59 мин. е първата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2012, 04:27:35 pm »
Аз съм лесна, мене не ме мисли. И аз така ги броя на по 10 градуса. Но хората, които са родени на границата, не разбират от астрология и не знаят какво е "декада", определено ще се объркат.  :-\
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #4 -: Февруари 04, 2012, 09:07:55 am »
Първата декада е на Уран...,втората на  Меркурий, а третата на Венера...
Според мен най-красиви би следвало да са представителите на 3-та декада.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #5 -: Февруари 05, 2012, 10:52:38 am »
Първата декада е на Уран...,втората на  Меркурий, а третата на Венера...
Според мен най-красиви би следвало да са представителите на 3-та декада.... :-\

И освен това: първата декада е на Венера, втората - на Меркурий и третата - на Луна. А комбинирано: първата декада на Венера и Уран, втората - на Меркурий и Меркурий и третата - на Венера и Луна.