Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71319 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
12-ти дом
« -: Февруари 05, 2012, 03:09:39 pm »
Преди имахме такава тема и обсъждахме, че Лиз Грийн пише, че 12-ти дом отговаря запренаталното развитие. Планетите и знаците там показват какво се е случило на човека, докато е бил в утробата на майка си. Ние го проверявахме и установихме, че при тези, които имат Уран в 12-ти дом, докато са били в утробата на майка си е имало земетресение или са сменили местожителството си или е имало друго екстремно обстоятелство.

Ето какво пише Лиз Грийн за това

Уран в 12-ти дом - много често с майката или със семейството се случва нещо неочаквано или разрушително, докато детето с това разположение е в утробата: бракът на родителите рухва, семейството трябва да смени дома си - случва се нещо значимо и то донася промяна. Например, детето с Уран в 12-ти дом се ражда с идеята, заседнала дълбоко в ума му, че животът е непредсказуем или че нещо може внезапно да се промени. Оттам нататък му е трудно да се приспособява с лекота към каквото и да било заради това неопределено, но всепроникващо чувство, че разрухата дебне зад ъгъла.

"Хората са ми разказвали как са се чувствали майките им, докато са ги носели в утробата си, и това странно съответства с разположенията в 12-ти дом. Например, направих хороскоп на жена със Старун в 12-ти дом, която получила достъп до дневниците на майка си, след като майката починала. Там жената написала, че не иска детето (моята клиентка), което носи. Била художничка и просто не искала едно дете да пречи на творческата и работа."

Човек, чиито Сатурн е разположен в 12-ти дом, може да е преживял труден вътреутробен период и се ражда със загнездено в ума му убеждение, че животът е враждебен към него, макар външно още да не му се е случило нещо, което да потвърди това убеждение.

Сега нека и новите се включат. Кажете какви планети и знаци имате в 12-ти дом и да видим какво се е случило на майка ви, докато е била бременна с вас и съответствието с планетата.

« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 03:23:36 pm от Hm »

Re: 12-ти дом
« Отговор #1 -: Февруари 05, 2012, 03:16:56 pm »
Луна в риби и Венера във водолей в 12-ти дом.

Майка ми е била месец преди раждането ми в болница, защото е получила леко кървене. Тръгнала си е оттам по собствено желание.
Непосредствено преди раждането ми е заседнала в асансьора за около час.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #2 -: Февруари 05, 2012, 03:22:03 pm »
Луна в риби и Венера във водолей в 12-ти дом.

Майка ми е била месец преди раждането ми в болница, защото е получила леко кървене. Тръгнала си е оттам по собствено желание.
Непосредствено преди раждането ми е заседнала в асансьора за около час.

Това със засядането в асансьора може да се дължи на Водолей на върха на 12-ти дом. А това с престоя в болницата може да се дължи на знака Риби в 12-ти дом. А кървенето може да е по Луната.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3 -: Февруари 05, 2012, 03:31:00 pm »
 хело, малко логика- луна управлява рак- къде рак е свързан с кръв? кое отговаря за кръв .. и после гледаме знака на куспидата на 12 при майката на романтика, как е аспектирана луна за износване,  гледаме марс, уран, 8 дом, Ац  - т.е.  аспекти към луната и текущи транзити  ( тежки към върха на 12, към у на 12, у на 6, връх на 6 за хоспитализация, по дирекции и т.н.)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Февруари 05, 2012, 04:06:35 pm »
ей го пак 12 дом и Хело. Най-мистичният дом, най-неразбраният.  ;D

Скоро гледах пак хороскопа на Мадона и пълният и 12 дом, и празен 10. Мадона наистина абсолютно нищо не е свършила за американското общество (10 дом), но е ИКОНА, поела е функцията да бъде "бог" на земята. Определено живее в изолация и е нереален публичен образ, без локално съдържание (навсякъде е, всеки може да се идентифицира   с изкуството и).

Аз имам Плутон в 12 дом и Сатурн в края на 12 дом (съвпад с асц.) и Плутон на трон в Скорпион, втори упр асц. никакви проблеми не е имала майка ми с раждането ми, била е заобиколена от хора, вкл. баба ми акушерка с над 20 години опит (те са израждали деца преди не знам си коя здравна реформа по времето на соц-а) и съм израждана от познати/приятели на рода ми (просто защото в родния ми край всички са роднини и  познати, а и майка ми баба ми са медицински лица). Така, че когато съм се родила целият окръг е бил уведомен, била съм известно бебе.

Баща ми вече е работел в София, отсъствал е при раждането ми и като цяло мога да дам заключение за целия си живот, че биологичният ми баща като социален индикатор отсъства, защото избрах различна професия от неговата и винаги съм се оправяла сама в обществото. Други мъже са ми помага ли и с образованието ми и професионалната ми реализация. След последния квадрат на Сатурн със Слънце, се оправям сама. Можех да се омъжа, имах предложение за брак, но прецених, че не е подходящият човек и ми се наложи пак да развивам сама Слънцето си.     
When One Door Closes Another Door Opens

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #5 -: Февруари 05, 2012, 04:12:30 pm »
ей го пак 12 дом и Хело. Най-мистичният дом, най-неразбраният.  ;D

Скоро гледах пак хороскопа на Мадона и пълният и 12 дом, и празен 10. Мадона наистина абсолютно нищо не е свършила за американското общество (10 дом), но е ИКОНА, поела е функцията да бъде "бог" на земята. Определено живее в изолация и е нереален публичен образ, без локално съдържание (навсякъде е, всеки може да се идентифицира   с изкуството и).

Аз имам Плутон в 12 дом и Сатурн в края на 12 дом (съвпад с асц.) и Плутон на трон в Скорпион, втори упр асц. никакви проблеми не е имала майка ми с раждането ми, била е заобиколена от хора, вкл. баба ми акушерка с над 20 години опит (те са израждали деца преди не знам си коя здравна реформа по времето на соц-а) и съм израждана от познати/приятели на рода ми (просто защото в родния ми край всички са роднини и  познати, а и майка ми баба ми са медицински лица). Така, че когато съм се родила целият окръг е бил уведомен, била съм известно бебе.

Баща ми вече е работел в София, отсъствал е при раждането ми и като цяло мога да дам заключение за целия си живот, че биологичният ми баща като социален индикатор отсъства, защото избрах различна професия от неговата и винаги съм се оправяла сама в обществото. Други мъже са ми помага ли и с образованието ми и професионалната ми реализация. След последния квадрат на Сатурн със Слънце, се оправям сама. Можех да се омъжа, имах предложение за брак, но прецених, че не е подходящият човек и ми се наложи пак да развивам сама Слънцето си.   

Ама, докато майка ти е била бременна с теб, баща ти бил ли е в друг град и отсъствал ли е физически? И дали са се разбирали с майка ти по това време?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #6 -: Февруари 05, 2012, 06:32:29 pm »
отсъствал е физически - да. Те по принцип не се разбират с майка ми, живеят в различни светове, различни са. И кой каквото ще да ми обяснява, съм се убедила, че има хора, с които споделяте едно съзнание, разбирате се и такива, с които това няма как да се случи.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #7 -: Февруари 05, 2012, 09:12:00 pm »
аз съм се родила 2 дни по рано. Никакви проблеми, опасности и т.н. но майка ми е имала две седмици емоционална криза... само това, не е било нищо фатално, само е ревяла нон-стоп....хормони ала-бала....

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Февруари 05, 2012, 09:16:43 pm »
Ако следваме логиката за Уран и Сатурн в 12-ти дом и пренаталното развитие, какво става ако Плутон е там? Не излиза ли че трябва да е имало някаква смъртна опасност за майката и съответно за зародиша по време на бременността или пък най-малкото някаква смъртоносна/много сериозна болест?

Имам Плутон в 12-ти във Везни, както и СЛВ пак там. Не е имало проблеми от никакво естество нито с майка ми, нито с мен. Родила съм се 4 дни по-рано от предполагаемата дата, която са дали лекарите.

Аз имам малък 12-ти дом - само 18 градуса, а куспидата е в Стрелец.
Нямам планети в 12-ти дом. Господарят Юпитер е богато аспектиран - тригон с Нептун и Сатурн, секстил с Уран/Плутон и квадрат с Марс. Задушавала съм се по време на раждането. Акушерката е казала на майка ми, че има време до термина и че се гевези. Добре, че са били 2 акушерки на смяна, та другата е реагирала бързо като не е чула тоновете на плода, спукали и водата и аз съм излязла цялата синя.

ПП. Юпитер управлява и асцендента, така че не си правете изводи по 12-ти дом - не съм представителна извадка.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #9 -: Февруари 05, 2012, 11:51:34 pm »
И при мен 12-6 дом са най-малки. Юпитер управлява 12, нямам планети в него, а У12 е на К4 в Овен в съвпад с третодомни Луна и Венера - и те са овчи. Марс е на 29 градуса в Стрелец, но той си е на Асц  - на 0'40 в Козирог, така че не го броя като дванайсетодомен. Важното е, че с Юпитер имат рецепция. Родителите ми казват, че съм желано дете въпреки че доста години са правили опити преди да се появя - цели осем. И всички са мислели и са се надявали, че ще съм момче...та може затова да съм такова овче-сатурново чадо, че и Плутон силно поставен...мани, мани - как са ме нат'варили гадовете с очакванията си  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Февруари 05, 2012, 11:53:51 pm »
отсъствал е физически - да. Те по принцип не се разбират с майка ми, живеят в различни светове, различни са. И кой каквото ще да ми обяснява, съм се убедила, че има хора, с които споделяте едно съзнание, разбирате се и такива, с които това няма как да се случи.  ;)

Така казват за влиянието на Сатурн в 12-ти дом.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Февруари 05, 2012, 11:54:26 pm »

И всички са мислели и са се надявали, че ще съм момче...та може затова да съм такова овче-сатурново чадо, че и Плутон силно поставен...мани, мани - как са ме нат'варили гадовете с очакванията си  ;D

Значи затова имаш проблем с женствеността, който се проявява и в сънищата ти.

« Отговор #12 -: Февруари 06, 2012, 12:06:02 am »
То е било един единствен сън на тази тема...мисля, че не може на база на него да се правят генерални заключения. А иначе проблем нямам. Имам противоречия, имам двуполюсно усещане за самата себе си - едното е по цялата овча линия и Марс-Сатурн на Асц., другото е по линия на Слънцето в Риби и раздутата емоционалност заради Венера-Луна-Юпитер. И всички планети са ми по осите. Това е многопластовост, способност да виждаш, усещаш и живееш като поне двама различни души. Когато сам със себе си имаш конфликт, това води до размисъл, самоанализ и наблюдение, т.е. развитие. Човек със силно поставени и аспектирани само женски или само мъжки, само огнени или само водни, само земни или само въздушни планети би бил едностранчив, някак шаблонен, като направен по калъп.
Накратко - напрежението не е проблем, то е двигател.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2012, 08:57:49 am »
имало е земетресение, много силно малко преди да се родя. но уран не е в 12-ти, сатурн е там в съвпад с асцедента. отговаря на всички типично казани за това положение характеристики- отсъстващ баща (и физически и емоционално), преносена съм, раждането е било предизвикано 10 дни след термина, и въпреки това не съм искала да излизам, вадили са ме с форцепс.

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Февруари 06, 2012, 11:25:29 am »
Ако следваме логиката за Уран и Сатурн в 12-ти дом и пренаталното развитие, какво става ако Плутон е там? Не излиза ли че трябва да е имало някаква смъртна опасност за майката и съответно за зародиша по време на бременността или пък най-малкото някаква смъртоносна/много сериозна болест?

Имам Плутон в 12-ти във Везни, както и СЛВ пак там. Не е имало проблеми от никакво естество нито с майка ми, нито с мен. Родила съм се 4 дни по-рано от предполагаемата дата, която са дали лекарите.
Дъщеря ми има съвпад на Плутон с асц. от към 12 дом.
Имаше леки проблеми с раждането- паднали тонове, увита пъпна връв около врата...
Роди се с "предизвикано" раждане преди термина и с епизиотомия.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #15 -: Февруари 06, 2012, 11:36:22 am »
имало е земетресение, много силно малко преди да се родя. но уран не е в 12-ти, сатурн е там в съвпад с асцедента. отговаря на всички типично казани за това положение характеристики- отсъстващ баща (и физически и емоционално), преносена съм, раждането е било предизвикано 10 дни след термина, и въпреки това не съм искала да излизам, вадили са ме с форцепс.

Кои знаци са ти в 12-ти дом?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #16 -: Февруари 06, 2012, 01:12:53 pm »
Поствам и тук.
Цитат
Уран в 12-ти дом - много често с майката или със семейството се случва нещо неочаквано или разрушително, докато детето с това разположение е в утробата: бракът на родителите рухва, семейството трябва да смени дома си - случва се нещо значимо и то донася промяна. Например, детето с Уран в 12-ти дом се ражда с идеята, заседнала дълбоко в ума му, че животът е непредсказуем или че нещо може внезапно да се промени. Оттам нататък му е трудно да се приспособява с лекота към каквото и да било заради това неопределено, но всепроникващо чувство, че разрухата дебне зад ъгъла.

С Уран в 12-ти дом.
"На 26 април 1986 г. в 1,23 ч. местно време IV реактор на атомната централа в Чернобил избухна" Аз съм родена септември 86. Родителите ми са сменили дома си, май 2 пъти по това време, като в крайна сметка са закупили жилището, където все още живеят. Другооо... бабата на майка ми е починала по това време, но не са й казали за да не я притесняват излишно.

Разбира се смятам че животът е непредсказуем, но това си е така. Нямам параноични мисли, по-скоро имам реален поглед върху нещата.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #17 -: Февруари 06, 2012, 01:17:21 pm »
И аз съм с Плутон в 12 в съвпад с АЦ. Трудно раждане, което обаче се отнася и за Сатурн в 1ви.
Синът ми има Слънце в 12, а с баща му се разделихме след раждането. Пък и много хора с такава позиция на Слънцето имат добри отношения с бащите си.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #18 -: Февруари 06, 2012, 01:29:57 pm »

Синът ми има Слънце в 12, а с баща му се разделихме след раждането.

Проявлението на този аспект е започнало още преди раждането. Вие сте имали неразбирателства още преди това. Бащата е бил отчужден емоционално, а след раждането това е станало и на физическо ниво.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #19 -: Февруари 06, 2012, 06:45:09 pm »
12 дом не е само пред-наталният период. До някаква степен може би е, но да не забравяме, че според класическата астрология това е домът на злия гений (демон), а в хороскопа на жена - нещастия при раждане на дете.  :P

За Чернобил - милиони са родени около ядрената катастрофа, не само тук в България, така, че не мисля, че може да е обективен фактор.
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 01:02:50 pm от Anabell »