Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71344 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: 12-ти дом
« Отговор #200 -: Февруари 17, 2012, 11:12:47 am »
а в картата на детето не трябва ли и 4/10 да се погледнат?опастност за живота на майката все пак...

*

AH

• 2201
« Отговор #201 -: Февруари 17, 2012, 11:25:39 am »
а в картата на детето не трябва ли и 4/10 да се погледнат?опастност за живота на майката все пак...

трябва, ама тук май акцентираме на кармичността:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #202 -: Февруари 17, 2012, 11:31:05 am »
Бих искала да попитам всички, хора, които знаят случаи, при които е имало вероятност детето да бъде загубено, да се направи аборт или друга опасност за живота на майката и на бебето или само на бебето, докато е било в утробата. След като това бебе все пак се е родило и всичко е било наред, какви планети има в 12-ти дом, на асценеднта и в 1-ви дом?

И дали детето има някакво хронично или постоянно заболаване, независимо от това, че заболяването може да е било получено чак, когато детето е станало на няколко години.

колабирала майка, задушено малко преносено бебе, но и двете живи и здрави без болести  в последствие:) /лекарите за късмет бяха много добри/- без планети в 12 и с Луна в първи:) - не питаш ли за управител на 12-ти, няма да стане ясно що така:) - пък и да попиташ, по-логично е да е Сатурн, но се оказва Марс - защото е управител на Слънцата и на майката и на бебето:)

Марс и Луната имат ли аспект с Плутон?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #203 -: Февруари 17, 2012, 12:40:42 pm »
За късното събуждане/когато шанс се дава/ и при мен така, но го отдавам на нощни знаци на върха на 4, 12, 9, както и на фазата на Луната, заспала в зимен сън.

Изолацията от колективи пряко се свързва с 12-ти дом. По космичното състояние на дома съдим за това дали ни е добра и полезна изолацията или трябва да я избягваме.
Щом не ти пречи  изолацията, предполага се, че 12-ти дом при теб е в добро общо състояние.

Колективите, явно няма да е от Мерк., коментирали сте го в частен случай разбирам, но пък ми е диспозитор на у12 – Марс. А той като упр. не е слаб, държи по декан Слънце, има аспект към светило, но имам и по-подчертани планети. Това, ако гледаме все така класически, той си отговаря и за АЦ. А иначе - Плутон. В един знак са и дома и асц.   

Всъщност аз писах основно семейно как е и възпитателно, като ми хрумна, че 6ти/Дева имат някакво отношение, а и една ос-по темата. Няма как без обмен, именно, дали ми е полезно не знам, но прекаленото ме изтощава и си иска уединение, а сънят – да, зарежда ме, много; както и природата, морето.
Изключено е да не ни влияят колективите и семейството. Въпросът е, ако не ни харесва как ни влияят, какво да правим:)

Не бягаме. Съсредоточаваме вниманието върху положителното, а ако стане така, че е в голям недостиг, разчитаме, че не ни е там мястото и енергията сама ще се погрижи да ни постави на правилното. ;D   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #204 -: Февруари 17, 2012, 01:00:18 pm »
12-ти дом показва как се справяме с изолацията-принудителна или доброволна и откъде черпим допълнителни сили, какви са нашите вътрешни резерви. показва още по какъв начин се отнасяме към силите по-могъщи от нас и как се изправяме пред собствената си съвест.

Имам Стрелец на върха на 12-ти дом. Там където са юпитер и стрелецът, се предполага, че човек има късмет. Зависи и как е аспектиран Юпитер и куспидата на дома - също. Аз намирам утеха във философията и от нея черпя допълнителни сили. В уединението си  много чета, правя далечни планове за бъдещето. Юпитер ми е много богато аспектиран, така че не ми е безинтересно в уединение - мога да си се разхождам по тригоните и секстилите. Единствено квадратът с Марсв 10-ти дом (У4)понякога ми идва в повече, защото ме активизира прекалено много в работата и ми пречи на уединението, от което имам нужда, за да "прослушам себе си". Чувствам, че трябва да работя много, за да си изградя основите. Но напоследък се уча, че без уединение, човек няма как да презареди батериите и гледам да не се претоварвам със светски ангажименти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #205 -: Февруари 17, 2012, 01:05:56 pm »
може и да означава, че човек е "обърнат към себе си"- да усеща, че има някакви велики сили извън него и видимия свят и да се опитва да ги разбере (без това задължително да значи външна, физическа изолация)

човек търси езотирични отговори, понякога и психологически...

*

AH

• 2201
« Отговор #206 -: Февруари 17, 2012, 04:46:03 pm »
Марс и Луната имат ли аспект с Плутон?

Марс и Луната не са в аспект с Плутон.
 Но „лош“ управител на „лош“ дом, при това владеещ светило в хороскопа на майката и владеещ Слънцето на детето, щом става въпрос за раждане,  все дава някакви изпитания.  Какъв е ще е резултатът, зависи от това,  дали управителят според  радикса  е добре поставен и силен. В случая е силен и на трон – благоприятен завършек.

*

AH

• 2201
« Отговор #207 -: Февруари 17, 2012, 04:50:24 pm »
но пък ми е диспозитор на у12 – Марс. А той като упр. не е слаб, държи по декан Слънце, има аспект към светило, но имам и по-подчертани планети. Това, ако гледаме все така класически, той си отговаря и за АЦ. А иначе - Плутон. В един знак са и дома и асц.   

Нещата ще опрат до това, дали „лошият“ 12 –ти дом е склонен да реализира „доброто“ или „злото“ си.
И колко сила и в какво космично състояние е „лошият“ управител Марс  – явно е силен.
Не си ли имала „случки“ с тоя Марс?

Енергията дали може сама да ни поставя на правилното място?:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #208 -: Февруари 17, 2012, 06:48:02 pm »
но пък ми е диспозитор на у12 – Марс. А той като упр. не е слаб, държи по декан Слънце, има аспект към светило, но имам и по-подчертани планети. Това, ако гледаме все така класически, той си отговаря и за АЦ. А иначе - Плутон. В един знак са и дома и асц.   

Нещата ще опрат до това, дали „лошият“ 12 –ти дом е склонен да реализира „доброто“ или „злото“ си.
И колко сила и в какво космично състояние е „лошият“ управител Марс  – явно е силен.
Не си ли имала „случки“ с тоя Марс?

Енергията дали може сама да ни поставя на правилното място?:)

Рано или късно всеки си намира мястото и всяка жаба-гьола!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #209 -: Февруари 17, 2012, 07:40:06 pm »

ако 12 дом е празен ,по У12,  наранен, пречи или е полезна

Изолацията не ти трябва за справяне със стари кармични модели, но може да ти трябва за повечко енергия:) – не само заради Меркурий /начинът,  по който общуваме на разумна основа/ преди Слънцето /Аза/ - полезни са ни колективите, семейството за решаване на кармични задачи.

Ето как изглеждат от страни нещата:
1.   К12 в Лъв- в най-силния знак. Силно  се посрещат възможните предизвикателства на стари кармични връзки и  освобождаване от тях. Същото  - за собствените ни недостатъци. Сила за излизане от затвора на физическото тяло – най-често го правим чрез съня:) - с толкова сила малко сън ти трябва:)
2.   У – Слънце –кармичен опит с властта - не е предизвикателство да я демонстрираме, но си властваме  съобразно кармичните си лъвски рефлекси и навици:)
3.   Сила на управителя – средна – без прекомерни амбиции и без бягства успешно ще се разделяме с непотребни кармични модели.
4.   У 12-ти в 4-ти натален – кармичните задачи и навици ще се отработват в семейна среда ентусиазирано, заради Стрелеца на К4, но и тихо и кротко, заради мунданния Рак.
5.   У12 в напрегнати аспекти с Асц, Марс, Уран и Плутон – квадратите в кармично отношение хем са с природата на Сатурн,т.е. страхове,  хем подсказват, че стари модели на семейни отношения се пренасят в тоя живот, а пък трябва да се преодоляват – какво да преодолеем- негативни изяви на споменатите планети, проявяващи се най-вече в къщи и в семейството – гледай да не се опитваш да доминираш агресивно, дори да ти идва от вътре на моменти:) – вероятно ще си имаш провокации, но не им се поддавай:)
6.   Елеватор – екзалтира Нептун – той е в секстил с тия, с които е в квадрат управителя – чудесно – и без да съзнаваш можеш да си отработваш кармичните задачи:) има и опозиция с Юпитер – на моменти може да имаш прекомерна стимулация да бягаш от кармични задачи:)
7.   Елеватор в 3-ти дом – аналогиите – учения, общувания, пътувания, екскурзии  и пр. са подходящите средства, когато се изправим пред предизвикателства по 12-ти дом

трогна ме,благодаря ти Ан  :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #210 -: Февруари 18, 2012, 05:29:36 am »
Рано или късно всеки си намира мястото и всяка жаба-гьола!

Превенция, превенция – по граматика и правопис- иначе се въртим все около кармичност и несправяне

*

AH

• 2201
« Отговор #211 -: Февруари 18, 2012, 05:30:54 am »
трогна ме,

Може да е мило, но въпросът е каква работа върши

Кармичната астрология има две основни задачи:
1.   Да разкрие таланти и заложби по рождение, т.е. опитности от минали животи- по избор ги развиваме или ги ползваме за ТЕС
2.   Да разкрие вредни модели, стереотипи, навици, т.е. освобождаване от кармичен товар

Идеята на темата може да се крие в това, че чрез установяване събитийност по кармичния 12-ти дом, ще  индикираме вредни кармични шаблони.

Всякак имаме вредни кармични навици- иначе нямаше да сме се преродили за пореден път.
С астрология или без, какви такива определяш за себе си?

« Отговор #212 -: Февруари 18, 2012, 08:40:25 am »
12 дом =  бедност, бедствие,,несполука, нещастие, бездомни хора, безпокойство, опасност,неизвестни обстоятелства,преждевременно положение,тайни места, саботажи,ограничение, поробване, болест, болници, вкарване в затвор, престъпници, врагове скрити,предатели,преследване, подмолна група, вражда, невидимост,прокудени хора, възпиране, дилетанти, дълг, забрана, залог, гаранция , плен,  затвор ,роби,робство, затворници,изгнанник ,изолация, манастири, монаси, лош късмет, лични страхове, магьосничество,окултни групи,безработица, приют,срам,самоизяждане,скандали,интриги , тайни, тайни общества,тежък труд, тъга ,съжаление,тъжни случки, шпиони

всички тези думи са всичките страховете на хората и на самата мен  :'(
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 08:52:16 am от strelicka »

« Отговор #213 -: Февруари 18, 2012, 09:14:02 am »
всеки жъне,това,което е посял, ако съм посяла, /а сегашият ми живот потвърждава,че съм/-  доминиране,насилие, налагане,властност,гняв, агресивно поведение,то сега ще изпитвам и ги изпитвам всичките противоположности на посятото- проявени като безсилие,безпомощност, блокиране на личната воля чрез постоянно налагане на колективната и привличане на ситуации , в който се налага да се боря и постигам неща за колективните ,семейни нужди и жертване на личните,тр.Плутон в съвпад през всички лични се грижи да няма мърдане , та кармата не може да бъде променена,тя вече е факт,но нещастията от нея могат да бъдат избегнати с позитивно мислене,няма незаслужено страдание,макар и невидимо ,не от този живот то си е в ход, въпроса е да осъзнаеш ставащото за да избегнеш бъдеща болка... :o

*

AH

• 2201
« Отговор #214 -: Февруари 18, 2012, 09:31:39 am »
проявени като безсилие,безпомощност, блокиране на личната воля чрез постоянно налагане на колективната и привличане на ситуации , в който се налага да се боря и постигам неща за колективните ,семейни нужди и жертване на личните,

това дали не ни се случва на всички хора? - като почнем от детските години, та до смъртта - повече или по-малко

не се сещам как да формулирам в момента нещо  кратко като за твоя У12   - трябва да изберем специфика - не е речено да е драматична - трябва да е повтаряща се- в най-различни сфери да е с еднакъв алгоритъм

сещам се как мога да формулирам нещо кратко, ако У12 е Марс - избор на ситуации, които качват адреналина - не разни дребни и ежедневни, а животоопределящи

*

AH

• 2201
« Отговор #215 -: Февруари 18, 2012, 10:00:18 am »
казваме, че щом Слънце е У12, човекът в минали животи е властвал, например - за да имаме кармичност, трябват  ни ситуации на твое властване и в тоя живот  - може да са за добро, може за зло

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #216 -: Февруари 18, 2012, 10:26:12 am »
 Аз съм със Слънце -У12-и Слънце и Марс в 12 дом  .Слънцето е на 23 в Лъв а Марс е на 0 в Дева .Марс е У8 .
Имат тригони към Юпитер който е в 4 дом на трон в Стрелец
« Последна редакция: Март 23, 2013, 08:37:08 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #217 -: Февруари 18, 2012, 10:36:37 am »
казваме, че щом Слънце е У12, човекът в минали животи е властвал, например - за да имаме кармичност, трябват  ни ситуации на твое властване и в тоя живот  - може да са за добро, може за зло

А какво лечение ще препоръчаш на тези, на които Венера им управлява целия 12-ти дом?

*

AH

• 2201
« Отговор #218 -: Февруари 18, 2012, 10:44:14 am »

А какво лечение ще препоръчаш на тези, на които Венера им управлява целия 12-ти дом?

ти се шегуваш:)

как по един управител да вадим нещо си- нали видя колко аналогии беше изброила Стреличка за 12-ти дом

и защо лечение?

кармата, освен причина- следствие, нали е опитност- може да е добра опитност - за Венера- да се грижи за деца, да речем; да твори нещо си

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #219 -: Февруари 18, 2012, 10:53:33 am »

ти се шегуваш:)

как по един управител да вадим нещо си- нали видя колко аналогии беше изброила Стреличка за 12-ти дом

и защо лечение?

кармата, освен причина- следствие, нали е опитност- може да е добра опитност - за Венера- да се грижи за деца, да речем; да твори нещо си

Какви грижи за деца по Венера? Това е по Луната! Венера може да се грижи за любимия си, ако и тя получава насреща това, което иска.