Здравей Гост

12-ти дом

• 458 Отговора
  • 71418 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: 12-ти дом
« Отговор #260 -: Февруари 20, 2012, 02:35:43 pm »
А sunrain и това?

Прочетох те още предния път, няма нищо вярно от това при човека, който дадох за пример с тези планети в 12 дом. Може би само това, че майката има до известна степен лечителски способности, но не се изразява в желание за придобиване на такова образование или практика като професия.

Майките са неудовлетворени от начина си на живот.

Това тук е много относително. Пълно удовлетворени няма. Все ще се получи да го впишем като валидно. Ако сметнеш по тези две планети в 12 дом да сложиш такъв етикет на следваща карта, която видиш, може. ;D

А при човека, за който пишеш, случайно около раждането му някой от родителите да се е карал с някой от своите родители? Да са били в напрегнати отношения или пък да са били дистанцирани от някой свой родител?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #261 -: Февруари 20, 2012, 03:25:43 pm »
А при човека, за който пишеш, случайно около раждането му някой от родителите да се е карал с някой от своите родители? Да са били в напрегнати отношения или пък да са били дистанцирани от някой свой родител?

По това време нов повод - не. Дистанцията е факт от по-рано, особено при един от тях.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

AH

• 2201
« Отговор #262 -: Февруари 20, 2012, 04:58:48 pm »
А и, доколко ли е ефективно това, при все, че всяка криза и преодолени съпротиви дават сила на този знак? И тя е нужна точно в най-важната битка, със себе си.

Ако дванадесети дом е прелюдията за новия живот, как ли трябва да изглеждат нещата според  планетарно присъствие и управител, за да нямаме мъртво прераждане.

Може ли цяло едно прераждане да се похаби.

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #263 -: Февруари 20, 2012, 06:16:51 pm »
Аз съм с Луна в 12 дом, но нещо не се разпознавам. Това за промяната на тялото на майката след раждането леко ме озадачи - че то почти всички жени си променят фигурата след раждането. Майка ми е била в болница за задържане някъде към 4-5 месец. Но доколкото знам, не е страдала от родилна депресия. Другите неща няма как да ги знам, все пак съм била бебе, но не ми звучат достоверни...
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #264 -: Февруари 20, 2012, 06:19:21 pm »
Аз съм с Луна в 12 дом, но нещо не се разпознавам. Това за промяната на тялото на майката след раждането леко ме озадачи - че то почти всички жени си променят фигурата след раждането. Майка ми е била в болница за задържане някъде към 4-5 месец. Но доколкото знам, не е страдала от родилна депресия. Другите неща няма как да ги знам, все пак съм била бебе, но не ми звучат достоверни...

Това, че майка ти - Луна е била в болница - 12-ти дом, също е влиянието на твоя аспект. Тя колко време е стояла в болница?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #265 -: Февруари 20, 2012, 07:05:26 pm »
Имам плутон/У12/, слънце и венера /анаретна/ в 12ти дом..

За слънце в 12ти се казва липса/отсъствие на баща и т.н.т , моя баща винаги е бил до мен и до ден днешен е.. имам секстил на сатурн/У2/ към слънце. Баща ми се труди много здраво и работата му е тежка. Той също има съвпад на слънце с плутон в 12ти дом в знака на дева.

С тоя пълен 12ти дом привличам много неподходящи хора.. опасни ситуации, има много тайни около мен.. обичам и имам нужда да оставам сама за известно време. Все жертвам нещо за някой друг.. Изгубила съм много неща.. включително и много от страховете си.. Имам много силна интуиция, когато я потискам - губя.. Сънувам много.. Обичам да си пийвам, но смятам че секстила със сатурн не ме оставя без трезва преценка :)

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #266 -: Февруари 20, 2012, 07:10:11 pm »
Имам плутон/У12/, слънце и венера /анаретна/ в 12ти дом..

За слънце в 12ти се казва липса/отсъствие на баща и т.н.т , моя баща винаги е бил до мен и до ден днешен е.. имам секстил на сатурн/У2/ към слънце. Баща ми се труди много здраво и работата му е тежка. Той също има съвпад на слънце с плутон в 12ти дом в знака на дева.

С тоя пълен 12ти дом привличам много неподходящи хора.. опасни ситуации, има много тайни около мен.. обичам и имам нужда да оставам сама за известно време. Все жертвам нещо за някой друг.. Изгубила съм много неща.. включително и много от страховете си.. Имам много силна интуиция, когато я потискам - губя.. Сънувам много.. Обичам да си пийвам, но смятам че секстила със сатурн не ме оставя без трезва преценка :)

По Венера в 12-ти дом, имаш ли родител, който е имал някакъв артистичен талант, но не го е използвал? И ти самата увлечена ли си по някакъв вид изкуство?

По Слънце в 12-ти дом баща ти да е бил често на работа, а когато е бил вкъщи да е прекарвал времето си предимно уединен в своя кабинет и като цяло да не е общувал с теб? Може да не е имал време за теб. Случайно той или ти да е бил в болница, около раждането ти? Или ти да си била в болница в ранните ти години?

С този Плутон в 12-ти дом ми е любопитно какво се е случило, докато майка ти е била бременна с теб. Да се е случило нещо оспасно или друго по Плутон?
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 07:18:15 pm от Hm »

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #267 -: Февруари 20, 2012, 07:18:31 pm »

По Венера в 12-ти дом, имаш ли родител, който е имал някакъв артистичен талант, но не го е използвал? И ти самата увлечена ли си по някакъв вид изкуство?

С този Плутон в 12-ти дом ми е любопитно какво се е случило, докато майка ти е била бременна с теб. Да се е случило нещо оспасно или друго по Плутон?

Не знам дали някой от родителите ми е имал талант.. Увличат ме танците и актьорството, пиша от време на време стихове, като малка рисувах много.. много неща съм искала да развивам, като малка исках да ме запишат на танци, но на нищо не ме записваха и водеха, все ме лъжеха.. и до ден днешен ги упреквам за това..

А за това, което съм преживяла в стомаха на майка ми съм писала тук.. и е точно описано от аспекта Плутон съвпад слънце в скорпион - насилие..

А след работа баща ми не се е отделял от мене, много голяма слабост съм му :Д Нито аз, нито той сме били в болница в ранните ми години
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #268 -: Февруари 20, 2012, 07:23:35 pm »

Не знам дали някой от родителите ми е имал талант.. Увличат ме танците и актьорството, пиша от време на време стихове, като малка рисувах много.. много неща съм искала да развивам, като малка исках да ме запишат на танци, но на нищо не ме записваха и водеха, все ме лъжеха.. и до ден днешен ги упреквам за това..

А за това, което съм преживяла в стомаха на майка ми съм писала тук.. и е точно описано от аспекта Плутон съвпад слънце в скорпион - насилие..

А след работа баща ми не се е отделял от мене, много голяма слабост съм му :Д Нито аз, нито той сме били в болница в ранните ми години

Добре! Ще разнищим още малко Слънцето в 12-ти дом. По времето около раждането ти някой от родителите ти да е имал проблеми със своя баща?

Зондаг пише, че човек със Слънце в 12-ти дом има родител със Слънце, Луна или асцендент Риби. При теб така ли е?

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #269 -: Февруари 20, 2012, 07:35:44 pm »

Добре! Ще разнищим още малко Слънцето в 12-ти дом. По времето около раждането ти някой от родителите ти да е имал проблеми със своя баща?

Зондаг пише, че човек със Слънце в 12-ти дом има родител със Слънце, Луна или асцендент Риби. При теб така ли е?

Може би баща ми е имал проблеми с неговия баща, но не съм сигурна.

И двамата нямат слънце, луна или асц в риби, НО слънцето на тати е в 12ти, и на мама луната също е в 12ти дом.

Какво ще кажеш за У12 в 12ти дом :)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #270 -: Февруари 21, 2012, 07:15:22 am »

Би ли попитала родителите ти дали на младини са имали артистичен талант?

« Отговор #271 -: Февруари 21, 2012, 07:22:58 am »

Ако дванадесети дом е прелюдията за новия живот, как ли трябва да изглеждат нещата според  планетарно присъствие и управител, за да нямаме мъртво прераждане.

видимо ли е мъртвото прераждане :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #272 -: Февруари 21, 2012, 07:52:15 am »
Луната и 12-ти дом от книгата на Зондаг.

Който има Луна в 12-ти дом или има там знака на луната, да пише дали това важи за него.

Луната символизира нежната любов и грижа, всичко майчинско, даващо защита и увереност и по такъв начин връзката на Луната с 12-ти дом може да символизира проблеми, затрудняващи достъпа до тези желани състояния.

Проблемите могат да бъдат както от външен характер (напрмире, децата получават възпитание в рамките на определени правила или се дават на отглеждане от гувернантка), така и вътрешни. Те произлизат от чувството за безсилие, когато майката е разкъсвана между чувството за дълг и привързаност. Обикновено мъжът има проблеми с жена си и не знае кака да се отнася с нея, след като тя е станала майка. Това положение можа да показва, че в този период единият от родителите съзнателно или несъзнателно се опитва да решава проблеми със своята майка.

Ето един много интересен случай от книгата, който има връзка с моята тема за пренаталните преживявания, които също са по 12-ти дом.

Една от ученичките на авторката разказва, че се е родила по време на Втората Световна Война. Бобмите са карали майка и да изпада в панически страх. Когато чувала, че се приближават вражески самолети, изпадала в истерия. Детето и (ученичката на Зондаг) има съвпад на Луна и Плутон в 12-ти дом. Дъщерята разказва, че реагира много остро на всеки звук. Ако до нея се шуми, става нервна и се ядосва. Ако у съседите има силна музика, тоя я изкарва извън релси.

Луна в 12-ти дом означава, че може на детето в началните години от живота му да му е липсвала майчина любов. Често се среща при недоносени деца, които в първите дни от живота си са били на грижата на лекарите. Детето може по други причини да е прекарало известно време в болницата.

Може да показва, че майката е прекарала известно време в болницата или е излизала от дома си или е страдала от следродилна депресия - накратко, когато детето е било лишено от близостта с майката.

По време на бременността у майката може да е възникнал проблем с женствеността и промяната на тялото и, вследствие на бременността и раждането.

Майката може да е била слаба или емоционално нестабилна. Но и бащатасе е отличавал със смяна на настроението и незрялост.

Може един от родителите да е имал силна интуиция, паранормални способности и силно обществено съзнание.

Ето още информация за Луна или знак Рак в 12-ти дом. Мисля, че това важи и за луна или Рак в 8-ми дом. Който има информация и такива аспекти, да пише.

Освен, че майката може да бъде алкохоличка, тя може да и отнела емоционалния комфорт на детето си, когато то е било малко. Може да не се е грижила за него както трябва.
Хора с Луна или знак Рак в 12-ти дом често имат майки, които са болни, нарцистични или по други причини не са се грижили за детето си и отношенията майка-дете са се обърнали и по този начин детето е трябвало да стане майка за своята майка и да се грижи за нея. Човекът може да крие своята уязвимост и да се преструва, че не е такъв. Такива хора се научават да си бъдат самодостатъчни. Често са много добри в това да се грижат за другите.

Кажете дали това важи за вас или за ваши познати.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #273 -: Февруари 21, 2012, 09:25:53 am »

видимо ли е мъртвото прераждане :rolleyes:

Да, интересно...
А, дали ще се похаби - може би зависи, доколко нещо е наистина в наши ръце или е заложено там някъде във времето и само го улавяме като посока.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #274 -: Февруари 21, 2012, 08:48:23 pm »
Бях чела, че Слънце в Д12 се свързва с живот в чужбина. И респективно, че този човек няма корени, тоест той се чувства у дома си навсякъде. Адаптира се много бързо и просто никой и нищо не са способни да го задържат на определено място. Аз се чувствам точно така. Много съм общителна и имам страшно много приятели и познати, а в същото време винаги съм си била единак. Чувствам се адски необвързана с всички и всичко, случващо се около мен. С лекота прекъснах отношения с най-добри приятелки, приех смъртта на близки, а сега и с лекота заминавам на бригада в Америка за 4 месеца, после може би ще замина да уча. Много обичам приятелите си, но ако ми се излиза, а те не могат, това по никакъв начин не ме спира, моментално намирам нови хора и си изкарвам не по-малко добре. За много малко време нови хора и места ми се струват познати от години. Да съм сама ВЪОБЩЕ не ме притеснява, обичам и често имам нужда да остана сама. От 8-годишна живея отделно от баща си, разведоха се с мама и това също приех доста леко. Преди си мислех, че съм безчувствена, сега по-скоро независима. Свързвам тия неща с мажорно неаспектираното си Слънце в стрелец в Д12, а също и с 4-те планети в 1ви дом, най-вече Уран в точен тригон към Луна и Венера във водолей  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #275 -: Февруари 24, 2012, 04:37:16 am »

Свързвам тия неща с мажорно неаспектираното си Слънце в стрелец в Д12, а също и с 4-те планети в 1ви дом, най-вече Уран в точен тригон към Луна и Венера във водолей  :blink:

Може би нямаш ясна представа за това коя си, заради това, че Слънцето е неаспектирано и е в 12-ти дом.

С тази позиция на Слънцето и с Уран в 1-ви дом в тригон към Луната, мисля, че наистина имаш и ще имаш нестабилност и промяна във всяка сфера от живота ти и затова с лекота прекъсваш отношения.

« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 09:57:33 am от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #276 -: Февруари 24, 2012, 04:41:55 am »
Тези, които имате Венера или знак на Венера в 12-ти дом, да ви се е случвало да се влюбвате в актьори, певци и други, за които е ясно, че не можете да ги имате и да сте изживявали любовта си само във фантазиите си?

« Отговор #277 -: Февруари 24, 2012, 09:48:49 am »
Хаха, не бях се замисляла от тази гл. точка. Аз нестабилността действително я имам, но съм я приела като непрекъсната промяна и развитие, това е моят начин на живот. Каквото и да правя, важи за мен "не съм оттук и съм за малко" - докато всички са пуснали корени, аз препускам от сфера на сфера в живота и трупам опит :)
Освен Уран, имам и Нептун в съвпад, Сатурн и Венера във Водолей също са наблизо, асц ми е Козирог и Луна в Дева. Мисля си, че земята компенсира поне да знам коя съм и какво искам :)

*

Stella

• 7765
« Отговор #278 -: Февруари 24, 2012, 09:59:19 am »
Имам следното съмнение за родените с Уран в 12-ти дом, че трудно могат да се усамотят или да се изолират, тъй като все се намира някой приятел, който да ги измъкне от доброволната или принудителна изолация. А и струва ми се, че по време на тяхната изолация се случват доста непредвидими неща. Как чувствате своя Уран в 12-ти дом? Предполагам, че компютърните технологии ви помагат да намерите доста вътрешни сили у себе си - интернет в момента е страхотно средство за комуникация и обратна връзка в реално време. Повече пречи или повече вреди, според вас на делата на 12-ти дом този Уран? Какви тайни работи вършите с Уран в 12-ти дом?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #279 -: Февруари 24, 2012, 10:04:41 am »
Тези, които имате Венера или знак на Венера в 12-ти дом, да ви се е случвало да се влюбвате в актьори, певци и други, за които е ясно, че не можете да ги имате и да сте изживявали любовта си само във фантазиите си?

Не е знак на Венера, но цял живот е била влюбена в певци и то чуждестранни :) Дотолкова, че истински отношения с мъже почти няма. Предполагам, че е класика в жанра с тези планети на ДЦ.
« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 10:11:26 am от euph0ria »