Гледаш на Сатурн като на класически управител на водолей - знакът на 4-ти дом в елективната карта. Мина ми през ума, но не бях се сетила да набедя сатурн, по скоро хвърлих око на Уран. А колкото до сатурн, той няколко знака е сменил и космичното му състояние в последен градус на Везните не мисля, че играе някаква роля. Обаче транзитът му на асцендента би могло да означава точно край. 
Първо си търсим сигнификатор в досатурновите планети, защото са потвърдени с хилядолетия.
За събитие „смърт“ – подходящ е малефик, може и светило, защото са най-важни и със смесена природа, а също и Юпитер, защото много често при смърт е на видно място в хороскопа.
Сигнификатора си го гледаме към момента на събитието – сега Сатурн е силен- в анерет и екзалтация, а в картата е и на асцендента.
После, като става въпрос за сигнификатор на работа, реализация, професия и наука, се придържаме към изследванията на Гоклен, които са най-целенасочени и обстойни. А той доста еднозначно е доказал, че са важни Слънце, Луна, Марс, Юпитер и Сатурн. Т.е. в страни остават Меркурий и Венера, които са важни при изкуство и наука, но пък са слаби и управляват слаби знаци – това се вижда от работата на Гоклен.