Личното мнение и осъждането са 2 различни неща. В случая Дивна просто е изразила мнението си, което до голяма степен се покрива и с моето. Ставаше въпрос за връзката между жена и доста по-голям от нея мъж, както и темата за бащата в живота й.
Ако и жената, и мъжът са осъзнати, духовно еволюирали същества (които са наясно със себе си, слабостите и травмите си и се развиват напред) - това е супер и тогава шансът да пренесат собствените си стари модели и дефицити е доста по-малък, т.е. тази връзка няма да бъде просто едно подсъзнателно заместване на бащата с доста по-възрастен мъж....но при средно статистическия човек това рядко се случва, т.е. той и на по-голяма възраст продължава да си действа подсъзнателно според заложените му матрици от детството. Така е твърде вероятно момичето с емоционално хладен, дистанциран или направо физически отсъстващ баща да продължава и по-късно да търси това, което й е липсвало в други мъже на по-голяма възраст..или обратният случай също е възможен - "момичето на татко", което е израстнало свръхзакриляно и подкрепяно от баща си да търси да се "прехвърли" на друг "баща", за да не й се налага да "порастне" като независим и осъзнат индивид.
Разбира се, че всеки случай си е сам за себе си и не е добре се подхожда с клишета...но има и общи тенденции, които иначе нямаше да са изучавани от терапевтите и аналитиците... "Вечното дете" или синдромът "Питър Пан" също е един вид клише, но ние все пак го обсъждаме, изказваме мнения, никой никого не критикува или осъжда. А иначе за негативизма и осъдителното критикарство на българина може много да се изпише.
Извинявайте за отклонението от темата... нищо лично, просто изразих позиция :blink:
Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.
- цитат Анабел
Ooo, tova li4no az ne go namiram za 6astie, po-skoro za udobstvo (da ima koii da se griji za teb).
- цитат Дивна
Като цяло българите сме нация, която обича да съди.
- цитат Дивна
на пръв поглед не съдим никого, но дали можем да повярваме в наглед невероятното и да преодоляваме социалните предразсъдъци ?
Според мен , всичко можем да постигнем, стига да имаме желанието и волята да се променим.
Изразявам лично мнение, което е различно от това да съдиш. Към първото си мнение съм прибавила възклицателното Ооо, а не съм използвала ( :blink:).
ПП: Хареса ми да се чувствам в светлините на прожекторите.
Някак важна и значима. :rolleyes: