Здравей Гост

Вечното дете

• 34 Отговора
  • 4753 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Вечното дете
« Отговор #20 -: Февруари 08, 2012, 05:45:29 pm »
Цитат
Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.
- цитат Анабел

Цитат
Ooo, tova li4no az ne go namiram za 6astie, po-skoro za udobstvo (da ima koii da se griji za teb).
- цитат Дивна
Цитат
Като цяло българите сме нация, която обича да съди.
- цитат Дивна

на пръв поглед не съдим никого, но дали можем да повярваме в наглед невероятното и да преодоляваме социалните предразсъдъци ?

Според мен  , всичко можем да постигнем, стига да имаме желанието и волята да се променим.

Изразявам лично мнение, което е различно от това да съдиш. Към първото си мнение съм прибавила възклицателното Ооо, а не съм използвала ( :blink:).

ПП: Хареса ми да се чувствам в светлините на прожекторите.  ;D ;) Някак важна и значима.  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 08, 2012, 05:59:37 pm »
Ако познавате хора с този комплекс, може да сложите техни карти и да ги обсъдим.

Дай да видим картата на държавата направо.  ;D (но и тя е под въпрос)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #22 -: Февруари 08, 2012, 06:01:05 pm »
Цитат
ПП: Хареса ми да се чувствам в светлините на прожекторите.  Някак важна и значима. 

няма защо  :blink:  не вложих нищо лично.

мислех си, че социалните презразсъдъци са точно форма на това да съдим другите.
а мнението, което не приема неща, които са различни и нетрадиционни какво е? да съдим.., не го ли правим всички, точно изказвайки мнение? 

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #23 -: Февруари 08, 2012, 07:45:03 pm »
Личното мнение и осъждането са 2 различни неща. В случая Дивна просто е изразила мнението си, което до голяма степен се покрива и с моето. Ставаше въпрос за връзката между жена и доста по-голям от нея мъж, както и темата за бащата в живота й.
Ако и жената, и мъжът са осъзнати, духовно еволюирали същества (които са наясно със себе си, слабостите и травмите си и се развиват напред) - това е супер и тогава шансът да пренесат собствените си стари модели и дефицити е доста по-малък, т.е. тази връзка няма да бъде просто едно подсъзнателно заместване на бащата с доста по-възрастен мъж....но при средно статистическия човек това рядко се случва, т.е. той и на по-голяма възраст продължава да си действа подсъзнателно според заложените му матрици от детството. Така е твърде вероятно момичето с емоционално хладен, дистанциран или направо физически отсъстващ баща да продължава и по-късно да търси това, което й е липсвало в други мъже на по-голяма възраст..или обратният случай също е възможен - "момичето на татко", което е израстнало свръхзакриляно и подкрепяно от баща си да търси да се "прехвърли" на друг "баща", за да не й се налага да "порастне" като независим и осъзнат индивид.
Разбира се, че всеки случай си е сам за себе си и не е добре се подхожда с клишета...но има и общи тенденции, които иначе нямаше да са изучавани от терапевтите и аналитиците... "Вечното дете" или синдромът "Питър Пан" също е един вид клише, но ние все пак го обсъждаме, изказваме мнения, никой никого не критикува или осъжда. А иначе за негативизма и осъдителното критикарство на българина може много да се изпише.
Извинявайте за отклонението от темата... нищо лично, просто изразих позиция  :blink:

Цитат
Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.
- цитат Анабел

Цитат
Ooo, tova li4no az ne go namiram za 6astie, po-skoro za udobstvo (da ima koii da se griji za teb).
- цитат Дивна
Цитат
Като цяло българите сме нация, която обича да съди.
- цитат Дивна

на пръв поглед не съдим никого, но дали можем да повярваме в наглед невероятното и да преодоляваме социалните предразсъдъци ?

Според мен  , всичко можем да постигнем, стига да имаме желанието и волята да се променим.

Изразявам лично мнение, което е различно от това да съдиш. Към първото си мнение съм прибавила възклицателното Ооо, а не съм използвала ( :blink:).

ПП: Хареса ми да се чувствам в светлините на прожекторите.  ;D ;) Някак важна и значима.  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 08, 2012, 08:00:22 pm »
Извинявайте за отклонението от темата... нищо лично, просто изразих позиция

Няма за какво да се извиняваш.
Хубаво е човек да има позиция, а още по-хубаво е да не го е страх да я изразява, само защото евентуално би могъл да си навлече нечие неодобрение.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Февруари 08, 2012, 08:11:15 pm »
Ахъм, както стана в една скорошна тема рачешка.  ;D Всички минаха под ножа по „общ показател”, с приписани мотиви, които може съвсем да нямат общо с това. Днешният пример е добър за размисли в тази посока.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Grace

• 2257
« Отговор #26 -: Февруари 08, 2012, 08:11:34 pm »
Цитат
Извинявайте за отклонението от темата... нищо лично, просто изразих позиция 

няма лошо  :blink: нали за това е форума. хубаво е да има различни мнения.  :blink:
всъщност аз съм общо-взето съгласна с това, което казваш.   

*

abroad

• 2187
« Отговор #27 -: Февруари 08, 2012, 08:17:05 pm »
Ахъм, както стана в една скорошна тема рачешка.  ;D Всички минаха под ножа по „общ показател”, с приписани мотиви, които може съвсем да нямат общо с това. Днешният пример е добър за размисли в тази посока.

;D (чудя се, тази ли е подходящата)

(или тази)  :08:

май и двете :thinking:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Февруари 08, 2012, 08:24:58 pm »
Ахъм, както стана в една скорошна тема рачешка.  ;D

Тази или съм я пропуснала, или ми се губи споменът за нея.
Тема за Раците ли сме имали наскоро?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #29 -: Февруари 08, 2012, 09:07:03 pm »
Тема за Раците ли сме имали наскоро?

Още по-конкретно - за "разчитане на една карта", ако така ще те подсети. ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Февруари 08, 2012, 09:14:44 pm »
А, сетих се  ;D, момичето имаше злощастния късмет да се окаже втора поред с идентично заглавие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #31 -: Февруари 08, 2012, 10:56:34 pm »
Тези с глупостите...вече се извинихме  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2012, 10:57:29 pm »
Кой ви е разрешил да дрънкате глупости в моята тема?!!!!!!!!

Айдеее, а сега бой с пръчки.  :P

Повече няма да спамя, обещавам.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #33 -: Февруари 09, 2012, 03:46:12 am »
Цитат
ПП: Хареса ми да се чувствам в светлините на прожекторите.  Някак важна и значима. 

няма защо  :blink:  не вложих нищо лично.

мислех си, че социалните презразсъдъци са точно форма на това да съдим другите.
а мнението, което не приема неща, които са различни и нетрадиционни какво е? да съдим.., не го ли правим всички, точно изказвайки мнение?

Хубави въпроси задаваш.

Мнението е вид философия. В България е общоприето да имаме обща философия, защото на личната се гледа наказателно.

На вторият въпрос ще се опитам да ти отговоря с пример.

- Според мен, русите жени са най-красиви!

Според теб, с горното си изказване обиждам ли останалите жени, които са решили да са с кестеняви, черни, червени, оранжеви, сини ... коси?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #34 -: Февруари 20, 2012, 04:26:50 pm »
Някои свързват капките на д-р Бах с някои от знаците на зодиака.

Аз не ги знам, но от това, което прочетох, стигнах до извода, че Овсигата отговаря точно на архетипа на Вечния младеж или Вечната девойка.

http://espirited.com/36-wild-oat-%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B2-%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81/