Здравей Гост

Астероидът Елатус

• 5 Отговора
  • 1284 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Астероидът Елатус
« -: Февруари 06, 2012, 06:27:23 pm »
Четох, че един астролог го свързва с архетипа на "вечното дете".

В astro.com ще го намерите под номер 31824.

Това е кентавър. Според легендата, когато Херкулес изстрелял отровна стрела, тя минала през ръката на Елатус и послеулучила Хирон в крака.
Елатус умрял веднага, а за Хирон знаете, че не могъл да се излекува, а помолил да бъде освободен Прометей и се отказал от безсмъртието си.

Намерете Елатус във вашата карта и ще обсъдим въздействието му.

Тук пише много интересни неща за връзката на Елатус и Хрион.

http://www.zanestein.com/elatus.htm

Свързва се с изразяването, сладкодумство, способност да заблуждаваш, да мамиш, включително и себе си, както и да избягваш от всякакви напрегнати ситуации. Кентавърът често е изпадал в ситуации, от които изглежда няма изход, но винаги се е измъквал. Е, освен от стрелата на Херкулес.

Орбитата на Хирон е 50 години. Орбитата на Елатус е 40 години.

От 2003 до 2015 година, Хирон и Елатус са в опозиция.

Има няколко планети в анаретни градуси, когато Елатус е бил открит. Юпитер е бил в последния градус на Овен. Правил е квадратура с Непутн, който е бил на 1 градус във Водолей. И секстил с Меркурий в последния градус на Скорпион.

Елатус е бил на около 7 градуса в Телец, когато е бил открит.

Астролозите го свързват с изкуството на комуникацията. Заради Меркурий в анаретен градус в Скорпион в секстил с Непутн, този астероид се свръзва с дълбоки трансфорационни процеси на учене, еволюция и интеграция и те обикновено включват предизвикателства.
Един астролог казва, че човек трябва да се остави на потока от думи, който идва от него да се лее, вместо да търси правилните думи. Трябва да остави егото. Трябва да се остави на вдъхновението. Тези думи влияят на другите.

http://serennu.wordpress.com/2008/08/12/astrology-notes-chiron-elatus/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Астероидът Елатус
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2012, 12:28:31 pm »
Моя Елатус е в 9-ти дом. Има аспекти с Меркурий и Луна...и точен биквинтил с Венера.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2012, 05:36:56 pm »
В моята карта е точно на градус от Слънцето и Плутон в 12 дом - Везни  :unsure:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #3 -: Февруари 08, 2012, 11:01:55 pm »
Тази плагиатка Вещичка да не ми краде темите и да не ги пренася в другия форум! Като ще се делим, да се делим!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Февруари 08, 2012, 11:11:33 pm »
То и за Huya има, ама какъв е проблемът, не разбирам? ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.