Здравей Гост

квадратура на сатурн и нептун

• 10 Отговора
  • 3117 Прегледи
*

Гостetoall

« -: Януари 06, 2006, 04:33:31 pm »
:rolleyes: здравейте,отдавна искам да запитам за квадратурата между сатурн и нептун ,засягаме понеже нептун ми е в 5 дом и се надявам да не е много лоша конфигурацията със сатурн .мерсаж предварително ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Януари 06, 2006, 06:24:58 pm »
Това е т.нар. "поколенчески" аспект, много хора го имат. Набор 79 и нагоре...  :rolleyes:  ;)  :)
Друг вече е въпросът, ако тази квадратура образува конфигурация с важни натални планети и други радикални точки  :blink:  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #2 -: Януари 06, 2006, 06:43:56 pm »
Това къде е?

Ако е в радикса, може да си малко недоверчива по отношение на любовите :)

Ти как се преценяваш?

Даже бих казала, че трябва да си благодарна на Сатурн с Нептун в 5-ти дом :D  

*

Гостetoall

« Отговор #3 -: Януари 07, 2006, 01:51:09 pm »
Здравейте, :) много ме интересува  тази квадратура понеже 5 дом отговаря за децата и ме притесни факта че сатурн се е набъркал там с една квадратура <_< по принцип той винаги има негативно влияние и забавя нещата за което съм склонна да му вярвам ,но щом АН казва че трябва да съм му благодарна  :P ok.По отнощение на любовта не съм недоверчива.
Lillie не образува никакви конфигураций а за набора си права :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 07, 2006, 05:42:14 pm »
Е, закъде бързаш /относно имане или нямане на деца/?   ;)  
По едно време в един друг астро форум имаше горещи дебати в тази връзка, т.е. доколко е етично да се публикуват разни статии и интерпретации, разглеждащи деликатните теми като безплодие/стерилитет, трудно забременяване... Разбира се, никой не може да забрани на астролозите  /а и на астрологията общо взето/ да повдига подобни теми, но... всъщност всичко е въпрос на лична осъзнатост - в смисъл, че като прочетем някъде, например, какви са индикациите за еди какво си  / от сорта на "нямане", "невървене", "невъзможност", "неспособност" и  всичко  що започва  с   "не-"/ да не го търсим задължително в наталната си карта, а в случай, ако случайно открием един-два фактора, да не ги приемаме като окончателна и категорична "присъда". Все пак в повечето случаи хороскопът е мозайка, плетеница от хармонични и дисхармонични, т.е. със знак "+" и/или "-" аспекти, планети, астроточки, градуси... А пък специално за детородните способности на индивида се гледат редица други фактори освен 5 дом и, да речем, един Сатурн или друга по-бавна планета в този дом все още нищо не означава  :blink:  ;)
« Последна редакция: Януари 07, 2006, 05:45:49 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

« Отговор #5 -: Януари 08, 2006, 07:24:28 pm »
:) сигурно си права ,може би защото бях на такава вълна и много се заинтересувах. ;)  

*

АН

« Отговор #6 -: Януари 09, 2006, 06:56:53 pm »
Цитат
:) сигурно си права ,може би защото бях на такава вълна и много се заинтересувах. ;)
Обикновено Сатурн ни държи на по-здрава почва от Нептун :)

Я си представи, че след време детето вземе да отсъства от училище, направи куп отсъствия, пък ти забележиш почти случайно и със закъснение забележката в бележника  :D С аспект от страна на Сатурн няма да си прекалено доверчива към тинейджърите :D

Имаше една приказка за нероден Петко как го оплаквали едни жени :D  - искам да кажа, че с времето вероятно някак си се научила да се справяш с предизвикателствата на аспекта между Сатурн и Нептун, иначе щеше да си имаш съвсем конкретни оплаквания по някоя от аналогиите на пети дом :)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 10, 2006, 01:37:05 pm »
Интересен е случаят, когато 5-ти  /или който и да било друг/ дом, т.е. планета/планети в този дом получават едновремено и хармонични, и напрегнати аспекти... тук основното е, предполагам, да се обърне внимание както на качествата и характеристиките на планетите, аспектиращи 5-ти дом, така и на това от кои натални домове идват аспектите... тоест предизвикателствата в една сфера се "компенсират" с хармонично протичане на енергии в друга  :rolleyes:  ;)  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

« Отговор #8 -: Януари 10, 2006, 07:14:06 pm »
Според моите наблюдения, особено когато има и хармонични и нехармонични аспекти, в различни периоди ще се изявява събитийно по противоречащ начин и ще е трудно прогнозируем.

В тия случай особено е важно да се придържаме към тенденция и движещи сили в периода, без да се обвързваме с конкретна прогноза за събития на физическо ниво.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Януари 10, 2006, 07:57:47 pm »
Хммм... на мен понеже и двете светила са ми "хем тъй...хем тъй...", така че наистина забелязвам, че стандартните прогнози като че ли не ми въздействат по явен начин и на събитийно ниво...освен може би изпробваните вече напрегнати аспекти на тр. Юпитер към натална Луна, а също и проточилия се вече от доста време транзит на Уран върху натален Марс, който се активира при съвпад или опозиция на Слънцето и/или Луната с тази чувствителна точка  :blink:  ;)  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Guest

« Отговор #10 -: Януари 12, 2006, 02:25:02 pm »
привет на всички,ами относно хармоничния аспект си имам тригонче между наталната ми луна в 1 дом и нептун ;) ,за не чак толкова добър смятах сатурн и нептун ,но не било така :)