Здравей Гост

Солар за РД на Стела

• 72 Отговора
  • 11937 Прегледи
Re: Солар за РД на Стела
« Отговор #60 -: Януари 05, 2014, 12:14:50 pm »
Честито и от мен :blink: Бъди жива и здрава!

« Отговор #61 -: Януари 05, 2014, 05:15:32 pm »
ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Имах една спокойна година. Някой по-напред в темата беше казал, че ще бера плодовете от собствения си труд, от усилията, които съм положила по-рано. Общо взето така беше, радвах се на постигнатото в професионален план. И във финансов аспект всичко беше наред. Мога да кажа, че тази година се носех по течението на живота, без особени сътресения. Засилената активност по 3-9 дом се изрази основно в изучаване на език - научих италиански и това ми е най-голямото постижение през годината. А комуникация с чужденци се осъществяваше основно в социалните групи, за да си тренирам езиците.
Спокойствието е хубаво нещо,имаш си голям воден тригон Юпитер-Сатурн-Нептун и мундо през 2013г  имаше подобен, за много години и от мен!
юпитеров възврат предстой,учиш  чужд език ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #62 -: Януари 05, 2014, 08:01:46 pm »
ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Имах една спокойна година. Някой по-напред в темата беше казал, че ще бера плодовете от собствения си труд, от усилията, които съм положила по-рано. Общо взето така беше, радвах се на постигнатото в професионален план. И във финансов аспект всичко беше наред. Мога да кажа, че тази година се носех по течението на живота, без особени сътресения. Засилената активност по 3-9 дом се изрази основно в изучаване на език - научих италиански и това ми е най-голямото постижение през годината. А комуникация с чужденци се осъществяваше основно в социалните групи, за да си тренирам езиците.
Здрасти! И аз се чудех къде се изгуби :-[За много години!

« Отговор #63 -: Януари 05, 2014, 08:47:46 pm »
Stella, ciao bella! Que stai facendo? Дотук ми е италианският. Честита Нова Година и на теб! Новата да е още по-добра и щедра от изминалата!

Аз се замислям дали да не уча френски, защото никога не съм го учила, пък рррр-то го докарвам (за разлика от характерното немско, което хич не го мога). Транзитен Юпитер ще бъде в опозиция с натален У3 и квадратура с натален У9.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 05, 2014, 08:51:06 pm »
Наточих се да уча астрологичен латински, но да видим... На приказки още през 2008ма трябваше да съм го научила, но така и не се организирах, липсва постоянство...  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #65 -: Януари 05, 2014, 09:02:10 pm »
Мирабела, какви езици си учила/знаеш?

« Отговор #66 -: Януари 05, 2014, 09:03:22 pm »
Наточих се да уча астрологичен латински, но да видим... На приказки още през 2008ма трябваше да съм го научила, но така и не се организирах, липсва постоянство...  :blink:

Много интересен избор, Лили! След врме сподели до къде си стигнала с изучаването му.

Още докато бях в гимназията едно време, учихме латински, като общо-взето спрягахме глаголи и учихме наизуст сентенции :blink:

После като излязох от България осъзнах, колко зле са се преподавали чужди езици в родината и как моите връстници от западна Европа знаят задължително по 2-3 езика на много добро писмено и говоримо ниво. За да съм конкурентно способна, през последните 12 години трябваше да уча още езици, много добре имитирам произношения и акценти. Но никоха не бих използвала глагола "научих" за даден език, щом не е майчин, цял живот се учи, но никога не се научава перфектно.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #67 -: Януари 05, 2014, 09:06:59 pm »
Когато сериалът "Д-р Хаус" се появи, се бях запалила да уча медицински латински. Дръпнах си електронен учебник от нета и четох малко. Беше нещо като тази страничка http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_medical_roots,_suffixes_and_prefixes. Но остана на стария ми компютър и така изоставих темата.

Сладурка, в училище - английски, немски, руски. Самостоятелно - малко испански. Разбирам английски и немски, горе-долу и руски. Не съм била в езикова гимназия или паралелка. В училище първо учихме руски, после английски. Немския го започнах самостоятелно първо, след това и в училище. По испанския се запалих от латино баладите, които пускаха често по радиата в края на 90-те. Накаря да си призная, че ми липсва практика по говорене на чужди езици, но трябва да се престраша и да практикувам повече устно.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #68 -: Януари 06, 2014, 08:11:01 am »
Испанския труден ли ти беше? Имам предвид след като си учила английски и той ти е първи чужд западен език. На мен английският ми е първи, в университета учих френски - голяма мъка беше, струва ми се че беше най-трудното нещо което съм учила през живота си, а съм учила и висша математика и какви ли не физики...

« Отговор #69 -: Януари 06, 2014, 02:35:47 pm »
Английският език според мен е езикът с най-лесна граматика. Който твърди обратното, не е учил език от романската група. Пък ако иска съвсем да се засили, да се хване за арабски, китайски или японски. В испанския (предполагам, че същото важи и за френския и италианския) има 3 спрежения на глаголите, отделно неправилни глаголи, колкото искаш конструкции за глаголни времена (хубавото е, че напрактика само няколко се използват в ежедневието) и т.н. Страшно богат език откъм възможни конструкции за времена, по което си прилича със славянските езици. От тази гледна точка, да, испанският ми беше и ми е по-труден от английския или немския. Но е по-красив. Oiu, Madame. :blink:

Кажи сега, обективно погледнато, колко време отнема да се научи френски на ниво А1 или А2?

Стела, извинявай, че ти наспамих темата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Януари 17, 2014, 10:02:24 am »
Мирабела, аз харесвам италианския - има ясни правила, корените на думите са почти на 80% като в английския и произношението е много лесно. Той е отворен език - всички думи завършват на гласна - (чуват се ясно при произнасянето им) Правила за правопис са подчинени, на това да се запази звученето на думата, при промяна на окончания и наставки за време, род и число. Английският има трудно произношение,  с което аз понякога срещам трудности. Не ти трябва да знаеш всички глаголни времена от един език, а най-употребяваните, които са 4-5.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #71 -: Януари 17, 2014, 10:05:31 am »
В италианския ме докарваха до лудост 3те спрежения на глаголите, различни във всяко време.  ;D С повече упоритост се научават....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #72 -: Януари 17, 2014, 11:39:57 am »
Испанският за мен е най-лекият и приятен език за учене, и като лексика, и като граматика.
Изобщо, романската група и по-точно итало-западните се учат без усилие, много гладко. Да не говорим че ако някой има напреднали познания по испански, без усилие се хваща смисъла и се чете на италиански и португалски или обратно. Произношенията в тази група езици, също са доста по-леки, отколкото в немски или английски език.

Сега е много модно в западния свят да се изучават източни езици-японски, китайски, корейски, та един испански в сравнение с тях си е направо песен :blink:
« Последна редакция: Януари 17, 2014, 12:39:58 pm от MayFlower »
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!