Здравей Гост

Тест за планетарни типове (и други)

• 71 Отговора
  • 7407 Прегледи
Re: Тест за планетарни типове (и други)
« Отговор #60 -: Март 01, 2012, 02:07:19 pm »
  Ами те са си го казали, че триновете и секстилите ти се дават, за да си починеш, примерно в предишен живот си напатил доста. А докато твърдите аспекти, те подтикват към развитие, съответно и разплащане.

*

AH

• 2201
« Отговор #61 -: Март 01, 2012, 03:37:28 pm »
Определено - по всички скали съвпад/опозе/квадрат са по-резултатни от т.нар плавности.

Карти с много тринове винаги са ми били подозрителни на ниво резултатност. Някак мързеливи ми идват...

то е така, но може би пак зависи от собствения радикс- напр. ти ако имаш Венера в Близнаци, с какви дрехи си представяш една Венера във Везни? Пола, рокля, панталон? Дали представата ти ще е като моята, ако аз имам Венера в друг знак?

т.е. как да се разграничим от себе си, за да избегнем субективизма

*

AH

• 2201
« Отговор #62 -: Март 01, 2012, 03:39:20 pm »
  Ами те са си го казали, че триновете и секстилите ти се дават, за да си починеш, примерно в предишен живот си напатил доста. А докато твърдите аспекти, те подтикват към развитие, съответно и разплащане.

май си почиваме чак когато умрем :blink:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #63 -: Март 01, 2012, 04:23:23 pm »
Ц. Не съм се изходила по субективному от мойта близнашка Венера и нейните си аспекти, когато се изказвах за твърдите аспекти. Доста школи само тях приемат за меродавни. Вероятно си има причина за това негде. Макар субективизъм винаги и във всичко да има някакъв. Висшата емпатия е способност, която аз съм срещала единствено в ума на Пентиума на компютъра ми ;D

Иначе - мога да си представя всяка Венера, със всякакво облекло, дори без такова. Мойта - гола се е родила, а иначе има страст към рокли, макар да ги слага рядко, повече май се старае да надене другите в рокли за принцеси... По-красиви са някак, та и везнишка Венера така ще ми се прище да си я представя ;)
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

AH

• 2201
« Отговор #64 -: Март 01, 2012, 05:13:20 pm »
вярно ли си ги представяш голички или с рокли ;D

а аз си представям всички Венери с панталони или къси полички ;D

колкото до пентиумите, аз все ги подозирам и те переодично си отмъщават ;D

иначе е така за аспектите - даже някои доста тотално ги пренебрегват, но това не променя задачката :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #65 -: Март 01, 2012, 06:38:10 pm »
може би напрегнатите аспекти- необходимости
плавните- възможности

проблемът е, че не мога да не се съглася с горното
искам, но не мога, там е проблемът ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #66 -: Март 01, 2012, 07:51:48 pm »
сега, да се върнем на темата сериозно
интересни по отношение на силата са следните случаи, тоест могат да бъдат показателни за анализа:

- тези с повече от 3 ключови с близък рейтинг;
 - тези с размяна на силата, след обследване на аспектите;
 - тези с добавена сила от негативните аспекти;

колекцията ми от близки карти с час на раждане е с преимуществено силни Слънца - личат си като реализация и налагане на принципа на доброто самоуважение и самоувереност

ако допуснем, че реализация = потенциал (позиция) + мотив (аспекти) +(негативни/-позитивни) (възможност/невъзможност), то струва ми се да търсим две неизвестни с едно уравнение, тоест липсва още едно, но не мога да го построя за момента

другото интересно е, ако с най-висок рейтинг е планета с относително слабо значение спрямо светилата, например
друг частен случай е когато двете светила се "конкурират" с близки стойности, сакаш енергията се губи

*

abroad

• 2187
« Отговор #67 -: Март 01, 2012, 08:25:57 pm »
намерих една с обръщане, макар и с близки стойности, спрямо другите

Planet:    Position      Aspects    Total Rank  Percent
    Sun:   47.5 ( 3) +  23.4 ( 3) =   70.9 ( 1) /  13.5%
    Moon:   35.0 ( 6) +  23.4 ( 2) =   58.4 ( 4) /  11.1%
 Mercury:   52.5 ( 2) +   8.9 ( 7) =   61.4 ( 3) /  11.7%
   Venus:   58.5 ( 1) +  11.4 ( 6) =   70.0 ( 2) /  13.3%
    Mars:   10.0 (10) +  24.9 ( 1) =   34.9 ( 9) /   6.6%
 Jupiter:   38.5 ( 5) +   7.8 ( 9) =   46.3 ( 7) /   8.8%
  Saturn:   30.0 ( 7) +  13.4 ( 5) =   43.4 ( 8) /   8.3%
  Uranus:   28.5 ( 8) +  22.2 ( 4) =   50.7 ( 5) /   9.6%
 Neptune:   18.5 ( 9) +   8.6 ( 8) =   27.1 (10) /   5.2%
   Pluto:   45.0 ( 4) +   4.1 (10) =   49.1 ( 6) /   9.3%
  Chiron:    7.0 (11) +   0.0 (11) =    7.0 (11) /   1.3%
    Node:    7.0 (12) +   0.0 (12) =    7.0 (12) /   1.3%
   Total:  378.0      + 148.1      =  526.1      / 100.0%

добра реализация поради необходимост от борбеност, но незадоволителен завършек
Слънцето е с твърди аспекти от Уран и Нептун, Венера от Сатурн

*

abroad

• 2187
« Отговор #68 -: Март 01, 2012, 08:29:10 pm »
някъде из всички тия сметки трябва да има формула за "шанс", нея не знам обаче къде да търся, без него не се връзва силата на която и да е сама по себе си

*

AH

• 2201
« Отговор #69 -: Март 02, 2012, 05:28:53 am »
някъде из всички тия сметки трябва да има формула за "шанс", нея не знам обаче къде да търся, без него не се връзва силата на която и да е сама по себе си

Сложно в основата.

Човек осъзнава тялото си като бебе, играейки си със собствените  ръчички или крачка като с играчки.
 А личността си може да не осъзнае цял живот. Което пък най-вероятно води до дисхармония и недостиг на радости, каквото и да има или пък да постига.
Последното прави значима задачата с владеене и използване на енергията и силата от радикса. То е като да се разчисти пространството и пътищата за да достигат до нас повече радости.

Общото на планета в знак, дом и аспекти е взаимодействие на енергии.
Древните са давали или отнемали сила за позиция и аспекти – има основания.
Програмите дават различна сила, в зависимост от позиция или аспекти – има основания./т.е. няма значение добри или лоши аспекти/

Излиза, че трябва да обърнем внимание не точно на силата, а на съотношенията вътре в силата и между силите.

Може би трябва проста формула, но потвърждаваща се през целия живот. От там трябват константи от радикса и променливи. Променливите вероятно трябва да ги търсим в циклите на планетите /актуална позиция към натална/

*

abroad

• 2187
« Отговор #70 -: Март 02, 2012, 05:55:47 pm »
Сложно в основата.
-------------------
А личността си може да не осъзнае цял живот. Което пък най-вероятно води до дисхармония и недостиг на радости, каквото и да има или пък да постига.
Последното прави значима задачата с владеене и използване на енергията и силата от радикса. То е като да се разчисти пространството и пътищата за да достигат до нас повече радости.

Древните са давали или отнемали сила за позиция и аспекти – има основания.
----------------------

Излиза, че трябва да обърнем внимание не точно на силата, а на съотношенията вътре в силата и между силите.

Може би трябва проста формула, но потвърждаваща се през целия живот. От там трябват константи от радикса и променливи. Променливите вероятно трябва да ги търсим в циклите на планетите /актуална позиция към натална/

сложността винаги е в основата, как ще достигнеш до нея е друг въпрос, при някои е отзад напред, защото така са устроени, и може би само на пръв поглед изглеждат назадничави :blink:

до простите формули се стига след сложни изчисления

да, съотношенията са съществения елемент, но съотношения и тегло и измежду лоши и добри аспекти (има значение)

променливите освен да са по-силни от наталните като съвкупност трябва и да са приятелски настороени към наталните, за да ги подбутнат, а не опорочат

познанието на личността не е много мисловен, логичен и разумен процес, или поне не достатъчен, тоест извеждането на формула е максимално затруднено, че дори и да я изведа, ако ирационалното не я приеме ще се стигне пак до изходна точка

*

AH

• 2201
« Отговор #71 -: Март 03, 2012, 05:27:19 am »
познанието на личността не е много мисловен, логичен и разумен процес, или поне не достатъчен, тоест извеждането на формула е максимално затруднено, че дори и да я изведа, ако ирационалното не я приеме ще се стигне пак до изходна точка

Определено не е много мисловен – нали до мозъка  достига невъобразимо количество информация, която остава необработена.

За това си и мисля, че даже не е толкова важно с колко сила е зареден радикса  и  дали от позиция или аспекти идва тая сила.
Изглежда, че ние не успяваме да я интегрираме и използваме. 
По-скоро, също както мозъка, усвояваме незначително количество енергия.

Може би трябва с малки и конкретни стъпки да се учим  чисто да използваме някаква енергия – напр. аспект между Луна и Марс сега – секстил – свързва се приятно емоционална активност – смятам да се разходя и да се видя със сина ми:)