Като гледам, на мен и на Алрик покрай Меркурий ни се чудят как все още правим теста:)
А по повод Нептун са ни препоръчали да си проверим математиката:) Последното, разбира се, е шега, след оня Меркурий:)
В резюме:
- Методиката на теста е ценна като методика за изследване на радикса
- Според тия изследвания с най-голяма тежест са мажорните аспекти на светилата към Асцендент, Медиум цели и помежду им. „Тежестта“ пада не върху добри или лоши аспекти, а върху мажорност.
- Голяма „тежест“ за светило, Асц, МЦ и планета, владеещи знака или дома, в който попадат
- „Тежест“ за светилата в мажорни аспекти с другите планети, както и обратното
И аз като Келвин съм „поокастрила“ сметките от към минорни аспекти – и без това са с незначителна тежест според тая методика.
Съпоставка с методики от древността:
- Само положителни стойности за рейтинг
- Екзалтации, изгнания и падения – явно с малка „тежест“ в сравнение с другите фактори
- Не толкова широк орбис както при древните, но в никой случай не е и тесен.
В сравнение с рейтинга, изчисляван от програмата – получих смущаващо завишени резултати за Нептун и Юпитер, които освен че се разминават с тия от програмата, май и според реалните житейски проявления не са много съответстващи. Може да е защото методиката е ориентирана не толкова към събитийни проявления, колкото към качества на характера.