Здравей Гост

Художници

• 58 Отговора
  • 10893 Прегледи
*

Stella

• 7765
Художници
« -: Февруари 14, 2012, 08:36:57 pm »
Хайде да видим кои са аспектите за рисувателна дарба. Не виждам да сме отваряли такава тема. А и аз самата не съм проследявала карти на известни художници.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
Re: Художници
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2012, 08:38:52 pm »
Гойя

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2012, 08:39:22 pm »

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2012, 08:39:50 pm »

*

Stella

• 7765
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2012, 08:40:43 pm »
Веднага, на пръв поглед прави впечатление, че и тримата имат Меркурий в Овен.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2012, 08:47:45 pm »
Може ли да сложа и моята!  ;D Не съм известен художник, но ми е интересно какво има в картата ми по въпроса :)
В последно време обаче съм занемарила творчеството..  :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2012, 09:03:17 pm »
Списък на известни художници от Ренесанса до наши дни
Художници от Ренесанса   Художници от северен ренесанс
Джовани да Фиезоне           Хуберт ван Ейк
Андреа Мантеня                   Ян ван Ейк
Пиетро ди Кристофоро        Ванучи-Перуджино   Рогер ван дер Вайден
Сандро Ботичели           Хуго ван дер Гус
Томазо Гуиди-Мазачо           Хер Ханс Менлинг
Андреа дел Кастаньо           Куентийн Йеронимус Босх
Доменико Бигорди           Питер Брьогел
Пиеро Полайоло                   Кук ван Алст
Бернардино Пинтурикио   Лукаш Мозер
Лука Синьорели                   Конрад Витц
Леонардо да Винчи           Стефан Лохнер
Рафаело Санти Тициано   Мартин от Колмар
Вечелио-Тициан   Цайтблом от Улм
Джорджо Барбарели да Кастелфранко- Джорджон Ханс Холбаин-старши
Якопо Робусти-Тинторето   Бургмайер Пахер
Антонио Алегри-Кореджо   Михаел Пахер
Паоло Каляри-Веронезе   Михаел Фолгемут
Себастияно дел Пиомбо   Албрехт Дюрер
Палма Векио                   Матис Готхард
Лоренцо Лото                   Нойтхард-Грюневалд
Художници от италианският барок   Ханс Холбайн-Младши
Микеланджело Меризи-Караваджо   Хуго ван дер Гус
Антонио Канал, Каналето   Ханс Мемлинг,
Франческо Гуарди   Ханс Балдунг
Бернардо Белоти   Лукас Кранах
Александро Лонги   Гуидо
Доменико Теокополус-Ел Греко   Рени Анибале
Хосе Рибера   Карачи Бернандо Строци
Франциско Зурбаран   Салваторе Роза
Художници от Фламандия от 17 век   Хосе Рибера
Питър Паул Рубенс   Ел Греко
Ван Дайк   Пол де Лимбург
Рембранд Херменс ван Райн   Бартоломе Естебан-Мурильо
Албрехт Дюрер   Франциско Сурбаран
Франс Халс   Куентийн Масейе
Адриан Броуер   Матис Грюневалд
Давид Тениерс    Халс
Йордан Якоб   Лукаш Мозер
Ян Стен   Мартин Шонгауер
Адриан ван Остаде   Бургмайер
Питер де Хох   Албрех Алдорфер
Герард Тербоорх   Художници от Франция от 17 век
Вермер ван Делфт   Жозеф Верне
Филипс Вуоверман   Морис Кантен де ла Тур
Вилем Калф   Виже Льобрьон
Арт ван дер Неер   Луи Льопен
Хеда Вилем Клас   Жак Кало
Якоб ван Рьоиздал   Клод Лорен
Ян ван Гоен -Гойен   Морис Фонтен дьо Латур
Художници от Англия 17 век   Жак Батист Пеоно
Томас Гейнзбъроу   Антоан Вато
Джошуа Рейнолдс   Жозеф Верне
Уилям Хогарт   Жан Батист Грьоз
Джон Констейбъл   Жан Батист Шарден
Художници от Англия начало на 19 век   Жан Оноре Фрагонар
Колинс Уилки   Хиацинт Риго
Лесли Уорд   Жан Фуке
Художници от Франция 18 в. фр. класицисъм   Гестап Моро
Жак Луи Давид   Жорж Брак
Жан Доменик Енгер   Художници импресионалисти 19 век
Художници от Испания   Едуард Мане
Франсиско Хосе де Гоя   Камий Писаро
Оноре Домие   Пиер Огюст Реноар
Жан Франсоа   Едгар Дега
Миле Гюстав Курбе   Пол Сезан
Еужен Делакроа   Пол Синяк
Теодор Русо   Клод Моне
Камил Коро   Жорж Сьора
Теодор Жерико   Алфред Сисле
Цайтблом   Куентийн Масейе
Пабло Пикасо   Анри Толуз-Лотерк
Адолф Манцел   Пол Гоген
Руско изкуство   Винсент Ван Гог
Андрей Рубльов   Амадеус Моделяни
Андрей Матвеев   Камий
Иван Никитин   Коро
Алексей Антропов   Български художници
Антон Лосенко   Наум Хаджимладенов
Григорий Угрюмов   Стоян Райнов
Орест Кипренски   Антон Митов
Василий Тропинин   Георги Павлов
Алексей Венецианов   Петър Младенов
Силвестър Шчедрин   Иван Фунев
Карл Брюлов   Никола Мирчев
Александър Иванов   Никола Петров
Павел Федотов   Владимир Димитров Майстора
Василий Петров   Илия Петров
Несторов Архипов   Даниел Дечев
Левитан   Бенчо Обрешков
Братя Коровини   Цанко Лавренов
Григорий Мясоедов   Никола Маринов
Алексей Саврасов   Кирил Петров
Иля Ефимович Репин   Илия Бежков
Василий Иванович Суриков   Ненко Балкански
Виктор Воснецов   Добри Добрев
Иван Крамской   Иван Ангелов
Николай Ге   Цено Тодоров
Константин Савицкий   Златьо Бояджиев
Владимир Маковски Айвазовски   Мърквичка
Иван Шишкин   Васил Стоилов
Архип Куинджи   Стоян Венев
Василий Поленов   Димитър Казаков
Василий Верашчагин   Иван Антонов
Валентин Серов   
Михаил Верубел   
Николай Рьорих   

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2012, 09:33:17 pm »
За да си човек на изкуството,трябва да имаш наранени Слънце,Луна,Венера и в зависимост от това дали ги нараняват Сатурн ,Уран ,Нептун ,Плутон и в кой дом и знак се случва това може да се разбере ,чрез кое опредено изкуство дадения човек изразява онова, с което му е трудно да се справи в личен план. ;)

Интересна позиция по въпроса. Склонна съм да се съглася донякъде, защото повечето хора творят, когато са в период на вътрешни драми и противоречия, използват изкуството като средство за сублимация на негативната енергия.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2012, 09:36:39 pm »
За да си човек на изкуството,трябва да имаш наранени Слънце,Луна,Венера и в зависимост от това дали ги нараняват Сатурн ,Уран ,Нептун ,Плутон и в кой дом и знак се случва това може да се разбере ,чрез кое опредено изкуство дадения човек изразява онова, с което му е трудно да се справи в личен план. ;)

хммм...имам Слънце -1 /ранено ;D/ от Сатурн -3-ти , Уран и Плутон...в 10-ти...Какво е изкуството...?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2012, 09:46:39 pm »

Правилно! Дава възможност да се разбере жанра и сюжетите върху които художникът работи.

Картата на Гоя е изключително показателна. Той изразява човекът, в цялата му суетност и грозота, в алчност и духовна пустота.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2012, 09:48:39 pm »

Интересна позиция по въпроса. Склонна съм да се съглася донякъде, защото повечето хора творят, когато са в период на вътрешни драми и противоречия, използват изкуството като средство за сублимация на негативната енергия.

Звучи ми грубо...това! :mellow:
Особено при художниците... :blink: Ние разпознаваме различните периоди чрез багрите вплетени в платната...Има и много позитивни творби...заредени с много положителна енергия...

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2012, 09:49:27 pm »

Виж трите карти ,които си поставила ,какво ти прави впечатление? И в трите карти Светилата и/или Венера са наранени. :blink:Провери и на други известни хора на изкуството-във всичките присъства тази индикация.
Слънце(Аз)-Луна (се чувствам) -Венера(хармонично),когато Слънце(изразявам)-Луна(нуждите си)-Венера(за да бъда удовлетворен). ;)

Сигурна съм в това, което казваш. Няма две мнения по въпроса. Но има специфични аспекти за всеки вид изкуство. За поезия съм отличила аспектите на Меркурий с Нептун - без значение дали са позитивни или негативни. А за рисуване? Трябва да можеш да правиш нещо с ръцете си, освен всичко останало, което се ражда във въображението ти. А за това трябва Меркурий, защото той управлява ръцете. И на тримата Меркурий е в Овен под господството на Марс. Изглежда Марс придава физическата енергия на ръката, а Меркурий - техниката.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2012, 09:51:23 pm »

Мда, това е вярно. За аспектите също съм съгласна. Проверих доста карти и в почти всички присъстват такива аспекти. А как можем да разберем къде ще се материализира тази енергия. С какво точно ще се занимава човека?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #13 -: Февруари 14, 2012, 09:58:49 pm »

Звучи ми грубо...това! :mellow:
Особено при художниците... :blink: Ние разпознаваме различните периоди чрез багрите вплетени в платната...Има и много позитивни творби...заредени с много положителна енергия...

Не е грубо, точно така е. Хората на изкуството търсят отдушник в творчеството. И обикновено повечето се чувстват или различни или неразбрани по някакъв начин :) Не всички разбира се, но има такава тенденция.
И често творчеството е продиктувано от някакъв вид страдание или болка, ако ще и сладка  :blink: И тогава е най-истинско.. както каза passion-desire дадения човек изразява онова, с което му е трудно да се справи в личен план

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Февруари 14, 2012, 10:00:45 pm »
Но има специфични аспекти за всеки вид изкуство.

С това съм напълно съгласна.
Няма универсални формули за всичко, но има комбинации от планети, които предполагат определена насоченост и по-изявени способности.

Цитат
За поезия съм отличила аспектите на Меркурий с Нептун - без значение дали са позитивни или негативни.

Луна+Венера според индийците, особено в съчетание с Юпитер (в съвременната астрология добавяме Нептун).
Венера и Меркурий в съвпад също дават литературни заложби - при някои проза, при други поезия, също и афинитет към лингвистиката, мерена реч.

Съчетание Марс+Меркурий дава сръчност в ръцете, среща се често при занаятчиите, а в епохата на средновековието и при джебчиите и разни там магьосници на дребно - "тука има, тука нема".  ;D

Съвпадът Венера/Марс също може да даде някакъв талант, но много са начините за сублимацията му - от скулптура, архитектура, живопис до актьорско майсторство, танцово изкуство и онзи занаят (най-древният), а също и медицина, включително и при хора, занимаващи се с бойни изкуства, съм го виждала.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Февруари 14, 2012, 10:11:53 pm »
Има такъв метод за лекуване на депресии или душевни противоборства, нарчен арт терапия. Моя приятелка, когато беше в дълбока криза, използваше рисуването като средство за справяне с проблема.

Сублимация
Сублимацията представлява преобразуване на един примитивен акт във възвишен, което може да послужи като основа за художествено, интелектуално или научно творчество. Нагоните и инстинктите са използвани от градивни, творчески сили, разположени на по-високо равнище в обществен смисъл. Те могат да бъде превърнати в съзидателна дейност, дори ако същестува противоборство.

Аз мисля, че хората на изкуството го правят спонтанно. Преди месец бях на представянето на третата стихосбирка на моя позната. тя също каза, че пише, когато е в негативно настроение - тогава е  в творческия си апогей.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2012, 10:16:11 pm »
Аз мисля, че хората на изкуството го правят спонтанно. Преди месец бях на представянето на третата стихосбирка на моя позната. тя също каза, че пише, когато е в негативно настроение - тогава е  в творческия си апогей.

И при мен е така, макар че ми се е случвало да стихоплетствам и в състояние на еуфория. Жалко, че изоставих рисуването...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #17 -: Февруари 14, 2012, 10:16:52 pm »

Виж трите карти ,които си поставила ,какво ти прави впечатление? И в трите карти Светилата и/или Венера са наранени. :blink:Провери и на други известни хора на изкуството-във всичките присъства тази индикация.
Слънце(Аз)-Луна (се чувствам) -Венера(хармонично),когато Слънце(изразявам)-Луна(нуждите си)-Венера(за да бъда удовлетворен). ;)

Сигурна съм в това, което казваш. Няма две мнения по въпроса. Но има специфични аспекти за всеки вид изкуство. За поезия съм отличила аспектите на Меркурий с Нептун - без значение дали са позитивни или негативни. А за рисуване? Трябва да можеш да правиш нещо с ръцете си, освен всичко останало, което се ражда във въображението ти. А за това трябва Меркурий, защото той управлява ръцете. И на тримата Меркурий е в Овен под господството на Марс. Изглежда Марс придава физическата енергия на ръката, а Меркурий - техниката.

Предполагам че има специфични аспекти за всеки отделен вид човешка дейност :blink:Ти конкретизираш,че за поезия е необходим акцент Меркурий/Нептун-пример:Дамян Дамянов-Меркурий във Водолей,Нептун в Дева :blink:(това ми излезе в главата на прима виста).
Ще ти дам пример и с мен-моя Меркурий е Риби ,но много добре рисувам(не професионално ;)) и макар,че Марс ми го квадратира,ми придава физическа енергия на говора ;D,а ръцете ми са крайно крехки. :blink:
Мисля,че на друга "планета" трябва да кацне "кораба" на художниците и да поддържа връзка с определен пулт(дом) от Земята. ;)

Ами, не аз това не го посочвам като основен аспект. Това е до техниката.
А иначе и ри тримата има квадрат между Венера и Луна / в последната карта е скрит/.
Освен това Луната е в съвпад с Нептун или Юпитер, което разширява чувствителността, впечатлителността и въображението.

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Февруари 14, 2012, 10:17:29 pm »
А за поетите с аспект на Меркурий и Нептун: Михаил Белчев, Маяковски, Петя Дубарова и др.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Февруари 14, 2012, 10:21:37 pm »
Има доста филолози и лингвисти със съвпад Меркурий/Нептун или хора, които умело използват силата на словото, умеят да се изразяват и по този начин оказват въздействие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.