Здравей Гост

Художници

• 58 Отговора
  • 10896 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Художници
« Отговор #20 -: Февруари 14, 2012, 10:26:24 pm »
За да си човек на изкуството,трябва да имаш наранени Слънце,Луна,Венера и в зависимост от това дали ги нараняват Сатурн ,Уран ,Нептун ,Плутон и в кой дом и знак се случва това може да се разбере ,чрез кое опредено изкуство дадения човек изразява онова, с което му е трудно да се справи в личен план. ;)

хммм...имам Слънце -1 /ранено ;D/ от Сатурн -3-ти , Уран и Плутон...в 10-ти...Какво е изкуството...?
Защо не спомена Луната?  ;) Нея попитай защо "твори" ,това ,което пишеш чрез Меркурий. ;)

Щото не е наранена... ;D...А е силно поставена - екзалтирана и отлично аспектирана с планетите , които раняват слънцето.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 14, 2012, 10:32:12 pm »
Ами не е точно така.
Способностите в съответната сфера или ги имаш, или ги нямаш, или са слабо изразени.
Ако някой ги има в зачатък, все в някаква форма могат да са проявят. Но ако си роден за блестящ математик, но не умееш да рисуваш, няма как да станеш художник. Всеки талант е дар свише и е заложен в наталната карта, а астрологът трябва да може да го разпознае.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Февруари 14, 2012, 10:33:50 pm »
За да си човек на изкуството,трябва да имаш наранени Слънце,Луна,Венера и в зависимост от това дали ги нараняват Сатурн ,Уран ,Нептун ,Плутон и в кой дом и знак се случва това може да се разбере ,чрез кое опредено изкуство дадения човек изразява онова, с което му е трудно да се справи в личен план. ;)

хммм...имам Слънце -1 /ранено ;D/ от Сатурн -3-ти , Уран и Плутон...в 10-ти...Какво е изкуството...?
Защо не спомена Луната?  ;) Нея попитай защо "твори" ,това ,което пишеш чрез Меркурий. ;)

Щото не е наранена... ;D...А е силно поставена - екзалтирана и отлично аспектирана с планетите , които раняват слънцето.... ;)

Аз мисля,че при теб действа с пълна сила опозицията Луна/Нептун-9 градусов аспект при опозиция към Светило и човек със Слънце Стрелец си работи на пълна пара. ;D

Защо мислиш , че действа този аспект при мен? С какво го разпознаваш? :rolleyes:
Допускам по-малки орбиси...и не го приемам за аспект...,но ти би могла да кажеш...след като го разпознаваш. ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Февруари 14, 2012, 10:34:29 pm »
И аз мисля като Лили. Всичко е заложено в натала. Транзитите само го отключват.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #24 -: Февруари 14, 2012, 10:36:35 pm »

Интересна позиция по въпроса. Склонна съм да се съглася донякъде, защото повечето хора творят, когато са в период на вътрешни драми и противоречия, използват изкуството като средство за сублимация на негативната енергия.

Това се нарича Арт терапия. Изразяваш вътрешното си душевно състояние било чрез рисунка (независимо каква техника) или скулптура (работи се с глина=земя).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Февруари 14, 2012, 10:36:56 pm »
Всичко е заложено в натала.

Трудно ще се материализира нещо, ако не ти е заложено по рождение (и в момента на зачатието).
Индийците в това отношение са категорични - "всекиму според заслуженото".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #26 -: Февруари 14, 2012, 10:39:47 pm »

Интересна позиция по въпроса. Склонна съм да се съглася донякъде, защото повечето хора творят, когато са в период на вътрешни драми и противоречия, използват изкуството като средство за сублимация на негативната енергия.

Това се нарича Арт терапия. Изразяваш вътрешното си душевно състояние било чрез рисунка (независимо каква техника) или скулптура (работи се с глина=земя).

да, аз съм го написала в по-следващите си постове, където съм обяснила какво е "сублимация". Арт-терапията използва изкуството като средство за лечение, а художествените личности спонтанно успяват да сублимират. Те просто умеят да превръщат вътрешните си противоречия в съзидателен акт.  ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #27 -: Февруари 14, 2012, 10:42:12 pm »
на този автор имам автобиографията и някоя картина разбира се.пробвайте по неговата карта.ако ви е интересно ще ви пусна и снимки на някоя картина

*

Asol

• 4140
« Отговор #28 -: Февруари 14, 2012, 10:45:11 pm »
Аз затова попитах. :blink:Според вас къде попада акцента ,индикиращ таланта за художник например?

На Нептун и Риби във връзка с лични планети най-вече с Марс, Венера,Слънце, Луна плюс Сатурн.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Февруари 14, 2012, 10:54:52 pm »
Прилагам картата на известния руски живописец и портретист Илья Репин, часът е неизвестен.
Картините му се отличават с изключително "фотографско" възприятие на обектите и сцените, които е рисувал.
Според вас на какви аспекти се дължи?
Прави ми впечатление, че в картата му Луната и Венера нямат нептунови и уранови аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #30 -: Февруари 14, 2012, 10:55:07 pm »
по-скоро погледни У5 какви аспекти има и къде се намира,само с Нептун няма да стане.живописта и скулптурата се свързват с Венера и Слънце

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Февруари 14, 2012, 10:57:10 pm »
Аз затова попитах. :blink:Според вас къде попада акцента ,индикиращ таланта за художник например?

На Нептун и Риби във връзка с лични планети най-вече с Марс, Венера,Слънце, Луна плюс Сатурн.

Дали? ;)
Слънце Риби тригон Нептун,Венера,Луна съвпад Сатурн,Венера куинконс Нептун,Марс 135 градуса Сатурн-не съм художник. :blink:
Трябва да има и нещо друго. :-\ :blink:

А ако погледнем в един по-широк мащаб художници можем да наречем доста широк кръг професии, които са свързани с творчество - автомобилен дизайнер, моден дизайнер, архитект, уеб и графичен дизайнер, ландшафтен дизайнер, аранжьори, стилисти, поети. Всичките те "рисуват" само "платното" е различно.  ;) Ти умееш ли да се изразяваш творчески ?
Когато човек има такива заложби може да ги изрази по различни начини. Например Любо Киров е художник по образование, но всъщност ние го знаем най-вече като певец.

« Последна редакция: Февруари 14, 2012, 11:01:44 pm от Asol »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Февруари 14, 2012, 11:04:11 pm »
Според вас на какви аспекти се дължи?
Прави ми впечатление, че в картата му Луната и Венера нямат нептунови и уранови аспекти.

На Меркурий/Нептун, Венера/Нептун-куинконс, както и връзката на Луна с Меркурий. По веригата стигаме и до другото светило, неговия начин да се покаже пред света.
А Луна има и взаимна рецепция с Венера.

И колко огън има тук.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 14, 2012, 11:07:27 pm »
Слънце Риби тригон Нептун,Венера,Луна съвпад Сатурн,Венера куинконс Нептун,Марс 135 градуса Сатурн-не съм художник. :blink:
Трябва да има и нещо друго. :-\ :blink:

Домовете, в които попадат, също са важни, понякога прецесията ни изиграва шега.  ;)
Отговорът се крие в производните карти и планетните комбинации, но те не се използват в западната астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 14, 2012, 11:11:29 pm »
Констелациите в картата на Репин се променят до неузнаваемост, ако използваме сидералния Зодиак.
Слънце, ретро Венера и Марс в един знак!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Февруари 14, 2012, 11:19:21 pm »
Има внушителен акцент върху фиксирани знаци. Най-близкият аспект на Луната е със Сатурн.
При това и Луна и Сатурн са в знаци на достойнство.
Марс е казими, а Меркурий дорифорий.
Има устойчиви възприятия, много добра, фотографска  ;Dпамет, усет за форма и вкус към традиционното изкуство. Луна в Телец и Венера в Рак едва ли ценят особено абстрактния рисунък - изкуството трябва да повтаря красотата на живия свят. Обяснявам си афинитета му към пейзажите и пасторалните мотиви, но не виждам откъде идва страстта му към портретите. Само Сатурн е в човешки знак, вярно, че е рисувал много портрети на възрастни, брадати  ;D мъже, но все пак...
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Февруари 14, 2012, 11:21:58 pm »
Констелациите в картата на Репин се променят до неузнаваемост, ако използваме сидералния Зодиак.

Да, и то в Рак! Ето ти значи, съвършено друг човек. С ъглов Сатурн :-\.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Февруари 14, 2012, 11:26:38 pm »
Луна в Телец и Венера в Рак едва ли ценят особено абстрактния рисунък - изкуството трябва да повтаря красотата на живия свят. Обяснявам си афинитета му към пейзажите и пасторалните мотиви, но не виждам откъде идва страстта му към портретите.

Сто на сто, ако беше в наше време направо щеше да държи в ръцете фотоапарат.
Портретите - защо да не са избор по Слънце/Марс.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Февруари 14, 2012, 11:28:05 pm »

Да, и то в Рак! Ето ти значи, съвършено друг човек. С ъглов Сатурн :-\.

Часът на раждане е неизвестен, но наистина Сатурн е в ъглов дом и от Слънцето, и от Луната, ако го гледаме по сидерал.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Февруари 14, 2012, 11:28:49 pm »
Венера в Рак или Венера в аспект с Луна имат много добри художествени способности.
Имам приятелки с Венера в Рак и дъщеря ми също има Венера в Рак в квадрат с в Нептун.
Когато и Меркурий е силен /в Близнаци ил Дева/ или подсилен от Марс - имат афинитет към приложтиге изкуства - обичат да изработват различни неща с ръцете си като картички, колажи и т.н.