Здравей Гост

Художници

• 58 Отговора
  • 10869 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Художници
« Отговор #40 -: Февруари 14, 2012, 11:31:48 pm »
При мен има изявен творчески 5 дом със стелиум вътре...

И при мен, но след отчитане на прецесията и по система "дом/знак" картинката доста се променя - цялото петодомно великолепие преминава в "слугинския" шести дом.  ;D

Що се отнася до дома на талантите и дома на интелекта, в индийската астрология те са разменени - 5ти да е на интелекта, 3ти дом е на талантите и приложните/сценични изкуства.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #41 -: Февруари 15, 2012, 08:40:06 am »
При мен У5 е Меркурий,той е в 5 дом,но Рак. Има опозиция със Сатурн,Уран и Нептун. Няма аспекти с Венера и Марс. За писането, 2-3 пъти съм се напъвала да пиша стихове и ми се получаваха смело мога да кажа доста добре, н трябваше да се напъна за да го измисля,не ми идва така от вътре,немога и да пиша увлекателно,а забелязвам,че доста хора във форума го умеят. Мога да рисувам,но да гледам нещо  и да го нарисувам,немогада измисля ей така. Най-обичам сцени от детски книжки да рисувам,гледам ги и ги рисувам  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Февруари 15, 2012, 12:19:36 pm »
Не знам дали ми попада стелиума от 5 -ти в 6-ти след прецесията,но определено аз си го усещам и ползвам по 5-ти. ;)

То и аз го "усещам" моя в 5ти, но за жалост си действа и в 6ти.  :blink:
(затова и транзитите на Юпитер през него не дават резултат)

Твоя АС, ако е в последните градуси на Стрелец, а овнешките планети ако са преди 23 гр. на знака, би трябвало да ти попадат в 4 дом от АС, в сидерални Риби заедно със Слънцето, там също са много силни, особено Луна и Венера. Възможно е и част от тях да са в 4 дом, а други в 5ти, зависи в кои градуси на Овен са.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 15, 2012, 03:44:03 pm »
Значи по сидерал разпределението е следното:
АС в сидералния Скорпион, накшатра Анурадха
Слънце и още една планета в Риби/5 дом
Две планети в Овен/6 дом
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #44 -: Февруари 15, 2012, 03:45:01 pm »
Моите творчески интереси са към словото (поезия, кратка проза) и музиката. Имам съвпад на Нептун с Луна, а Луна е в квадратура с Марс. Имам и един тесен квинтил Нептун - Венера. Нептун пък е в квадратура с АЦ. Малко обаче съм отнесен и някои неща остават в менталния свят на идеите, понеже съм леко "мързелив" откъм действия. Въображение - хубаво, ама това, което не харесвам на съвпада Нептун - Луна е, че понякога ми се претоварват веригите и съм пълен с протуберанси от чувства и емоции; изобщо, психиката е фина и обострена и за по-малки нюанси; малкото е голямо, а голямото е колосално.

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Февруари 15, 2012, 04:33:55 pm »
Моите творчески интереси са към словото (поезия, кратка проза) и музиката.

За музиката – говорим си за хора, които с това си изкарват хляба много години
-   Силни планети – за композитори – Нептун, Луна, Венера, Слънце, Плутон; за изпълнители – същите, но Слънцето е заменено по-скоро от Меркурий. Слаби – Юпитер, Сатурн, Марс
-   Знаци – композитори – Риби, Везни, Водолей, Телец; изпълнители – Риби, Везни, Рак, Близнаци
-   Стихии- вода- въздух, а при мъже- по-скоро вода-огън
-   Кръст- подвижен; за композитори – подвижно-кардинален
-   Аспекти – Луна/Нептун; Венера/Нептун/Хирон; Марс, Венера на асцендента; Луна на Мц, както и обратното
-   Домове- 12; 4; 3; 5 – силни; Слаби – 10;8;1;6
Силата на планетите знаеш къде да си я търсиш.
Силата на знаците зависи от космичното състояние на господаря им и от планетите в тях.
Силата на домовете зависи от силата на знака на куспидата, от силата на господаря, от аспект между господаря и елеватора/планетата, която екзалтира в знака/  и от планетите в тях.

И си гледай Гокленовите зони, ако става въпрос за талант, който упражняваш като професия – зоните обхващат части от 1-ви и 12-ти дом; както и от 9-ти и 10-ти дом.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #46 -: Февруари 15, 2012, 08:05:54 pm »
Ами има съответствия с модела (планети, домове, аспекти, знаци, стихии), обаче не си и едва ли с това ще си изкарвам прехраната. Некомерсиалната и по-експериментална музика е много "гладна", затова има немалко хора, за които е странично творческо занимание. А много от "ситата" музика, особено в България... не е музика, а е чалга.

Обаче си мисля, че и Сатурн е необходим, за да реализира идеите - нужно е методично и старателно построяване на музикалния материал.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Февруари 15, 2012, 08:08:20 pm »
А много от "ситата" музика, особено в България... не е музика, а е чалга.

А защо мислиш, че такава музика се "продава", а по-интелигентната не?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #48 -: Февруари 15, 2012, 08:23:39 pm »
По-лесна е за слушане - като структура, като изисквано внимание от страна на слушателя; защото с нея резонират по-нискочестотните, по-плътски инстинкти, които са и ни по под ръка. Повече хора биха си купили подобна музика, отколкото нещо по-абстрактно, инструментално, философско, електронно и т.н. Пък и какво купуване - сега всичко се сваля от нета. В една малка държава става и по-малко търсенето на другата музика; звукозаписните компании не се интересуват особено от издаването й и вариантът е артистът да се самоиздава, като се възползва и от полето на интернет.

При "ситата" музика има събрани разни по-шаблонни и прости формули, дето работят безотказно години наред и по-директно ти се вливат; подходяща е за напиване, гореща е за сваляне на гаджета и т.н.
« Последна редакция: Февруари 15, 2012, 08:30:33 pm от Kelvin »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Февруари 15, 2012, 08:37:48 pm »
При "ситата" музика има събрани разни по-шаблонни и прости формули, дето работят безотказно години наред и по-директно ти се вливат; подходяща е за напиване, гореща е за сваляне на гаджета и т.н.

Ето виждаш ли  ;D - хората искат да си хранят долните чакри, не ги интересува твоя абстрактен инструментал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #50 -: Февруари 15, 2012, 08:54:34 pm »
Именно, де. :) От време на време се намира и по някой по-завеян.  ;D Ти какво слушаш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Февруари 15, 2012, 09:01:12 pm »
Ти какво слушаш?

Различно, според настроението.
Харесвам и инструментална музика, електронна, хаус, чил аут и подобно.
Опера не слушам.  ;D (чалга също)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #52 -: Февруари 16, 2012, 01:43:38 am »
Рисувам от както се помня...

Луна и Слънце имат твърди аспекти към Плутон, а Венера към Нептун и Уран.
Меркурий в Дева в твърд аспект към Сатурн в Риби.
Нептун и Уран в 5-ти, в Козирог и в съвпад.

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Февруари 16, 2012, 05:55:48 am »
Ами има съответствия с модела (планети, домове, аспекти, знаци, стихии), обаче не си и едва ли с това ще си изкарвам прехраната. Некомерсиалната и по-експериментална музика е много "гладна", затова има немалко хора, за които е странично творческо занимание. А много от "ситата" музика, особено в България... не е музика, а е чалга.

Обаче си мисля, че и Сатурн е необходим, за да реализира идеите - нужно е методично и старателно построяване на музикалния материал.

Вярно- Сатурн.
Казват, че певците и композиторите не просто изпъляват или пишат музика – те я слушат, чуват от някъде- отвътре в тях извира или пък от космоса:) Т.е. на тях не им пречат ограниченията на Сатурн или пък на 12-ти дом.

Интересното е друго. Най-сериозни са изследванията на Гоклен в тая област.

Ако човек има един близък, който рисува, пее или пише стихове той често  присъства на откриване на поредната изложба, на премиерата или на представянето на новата книга. Тогава  лесно се запознава на последващото парти с един кръг от професионалисти – около 40-50 човека. Предимството на такива изследвания е, че те са ни съвременници. Пък вкусовете към изкуствата се менят с годините. И проявленията им в хороскопите- също.

А Гоклен е правил изследвания върху професионалисти в дадена област от порядъка на хиляди. И установява, че във всеки знак или дом си има средно нормално проявление, да речем, 400 човека, но в едни знаци или домове, или зони те са 380, а в други- 420.
И се оказва, че пиковете предопределят превръщането на таланта в професия.

Иначе всеки човек си има някакви таланти и е добре да си ги практикува поне любителски – това си е ТЕС:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #54 -: Февруари 16, 2012, 02:29:07 pm »
Вярно- Сатурн.
Казват, че певците и композиторите не просто изпъляват или пишат музика – те я слушат, чуват от някъде- отвътре в тях извира или пък от космоса:) Т.е. на тях не им пречат ограниченията на Сатурн или пък на 12-ти дом.

О, да - идеите просто звукват у теб, чуваш ги. Или пък просто импровизираш. Макар че (и пак според хороскопа :)) има някои по-последователни, конструктивни и даже аналитични при музицирането. А зависи и музиката каква е. :)

А ние говорихме за художници... но и музиката може да рисува. :)

« Отговор #55 -: Февруари 22, 2012, 09:24:23 pm »
Да добавя и аз карта на една художничка. Впечатли ме много това момиче. Такава детайлност, прецизност, но не суха, напротив, много жива, има в творбите й. Името й е Акиана Крамерик, няма навършени 18 години все още. Това е сайтът й http://www.artakiane.com/. Наталната й карта http://www.astrotheme.com/celestar/portrait.php?clef=3mS5U54Gct7L&info=1.

*

Divna

• 2478
« Отговор #56 -: Февруари 22, 2012, 09:30:08 pm »
Слънце в тригон със Сатурн - стреми се към реала. Сюжетът е по Луна/Плутон. Цветовата гама може да се причисли към Венера/Плутон.

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Февруари 22, 2012, 09:52:17 pm »
лелее - уран съвп нептун опозиция сл съвп луна какво правиии