Здравей Гост

кравна картина моля за раз4итане

• 2 Отговора
  • 4323 Прегледи
кравна картина моля за раз4итане
« -: Февруари 15, 2012, 03:02:09 pm »
WBC   H 11.2x10/L   3.5-10.5   Mid  H 1.6x10/L   0.1-0.9    Mid%   H  13.9%  3.0-9.0   MVC H  98.6fL   82.0-98.0   MCHC  L  329gL    330-350   другите са в норма

*

Lillie

• 30532
Re: кравна картина моля за раз4итане
« Отговор #1 -: Февруари 15, 2012, 03:21:01 pm »
Това е форум за астрология и езотерика, не е форум за медици.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re: кравна картина моля за раз4итане
« Отговор #2 -: Февруари 15, 2012, 03:27:22 pm »
Еритроцити (червени кръвни клетки) – RBC

До голяма степен броят им зависи от пол, възраст, приемане на храна, надморска височина и други. Намалението на еритроцитите е характерен белег за анемиите. Увеличение на еритроцитите се наблюдава физиологично при новородени, при голяма надморска височина. Патологично увеличение на еритроцитите се наблюдава като първично състояние при заболяването еритремия и вторично при хронични белодробни заболявания, вродени сърдечни пороци, голяма загуба на течности и други.

Hb - Хемоглобин: Концентрацията на Hb зависи от пол, възраст, надморска височина и други. По международната система на мерните единици се измерва в gr/l. Концентрацията му в кръвта е ниска при анемии. Повишава се успоредно с броя на еритроцитите при заболяване от еритремия. Като вторично състояние концентрацията на хемоглобина може да се повиши при "белодробно" сърце, вследствие хронични белодробни заболявания, вродени сърдечни пороци, сърдечна декомпенсация и други.

HCT - Хематокрит: Дава информация за обемното участие на кръвните клетки в общия обем кръв. Намалява при анемии, повишава се при състояния протичащи с увеличение на еритроцитите.

MCV - Среден обем на еритроцитите: Намален е при някои видове анемии, напр. желязодефицитната анемия, а увеличен при други, напр. пернициозна анемия.

MCH - Средно съдържание на хемоглобин в еритроцита: Дава информация за хемоглобиновото съдържание в еритроцита. Има значение за оценяване на анемичните състояния.

MCHC - Средна концентрация на хемоглобин в еритроцита: От значение е при анемични състояния.

RDW - Девиация, разсейване на еритроцитите в зависимост от обема им: Увеличава се при анемии, при които е налице анизоцитоза /наличие на еритроцити с различна големина извън физиологично допустимите граници/.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.