Здравей Гост

Богатството и хороскопа

• 234 Отговора
  • 37391 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Богатството и хороскопа
« -: Февруари 16, 2012, 04:49:27 pm »
... на първо място гледаме Юпитер – добре е да е директен, преди Слънцето, на трон или в екзалтация, или пък в първи дом:)
На второ- Венера – същото.
Аспектите – без значение.

Ан, при мен Юпитер е преди Слънцето, не е ретрограден, на К2 е и е на трон по знак.
Венера също е преди Слънцето, на трон по знак и не е ретроградна и на всичкото отгоре е супер аспектирана.
Защо не съм богата (финансово) тогава?  :-\
Нещо в последно време взех доста да се замислям и аз като Аброуд, дали и денят ми на раждане е верен.  ;D

Правя ви отделна тема, за да не спамите моята.

*

AH

• 2201
Re: Богатството и хороскопа
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2012, 05:33:22 pm »
Богатите, може би,  не се питат защо са богати:) сигурно смятат, че им се полага:)

Венера и Юпитер са на първо място като сигнификатори,  но после ни трябват куп други.
За парите поне има много –втори дом, пети, десети- със силата им, зависеща от знак, управители и т.н.

Парите, особено сега, са важни за цял свят. Значи и мунданно си имаме подсказки.

Пък и вие с Уран надали сте от бедните:)

По-скоро хората, с акцент във втори дом, си имат за задача в тоя живот да обърнат специално внимание на парите .
И щом сега се сещате за тоя въпрос, значи е добро време да намерите отговор.
Дали при теб нещата можем да ги свържем с опозицията между Сатурн и Юпитер?
Дали при Уран можем да ги свържем със съвпад между Юпитер и Уран?:) А може би и с опозиция между Юпитер и Венера. А това са само аспекти, които веднага се виждат.
Много вероятно да са неща, които сега и мунданно са подчертани.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2012, 05:50:09 pm »
Teмата пари ми е станала актуална при преминаване на прогресивен асцендент от лъв в дева. Преди това парите са били назад. Важното е било реализацията, кариерата (дето понастоящем никакв я няма) и изобщо израстването, като вероятно съм предполагала, че някак си ще се справям финансово. Сега обаче съм обърнала фокуса и смятам, че нещата, които са ме вълнували истински ще мога да ги постигна чрез определена финансова свобода.
В по-ранните ми години даже съм изпитвала лек свян/дискомфорт/чувство за вина при заработване на по-високи суми.

*

Asol

• 4140
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2012, 05:56:38 pm »
Тази карта предполагам я знаете ?
И една препратка към друга тема: Крупни бизнесмени и предприемачи
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 06:19:03 pm от Asol »

*

Divna

• 2478
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2012, 06:00:55 pm »
Благодаря, АН!  :wub:

*

Divna

• 2478
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2012, 06:11:36 pm »
Teмата пари ми е станала актуална при преминаване на прогресивен асцендент от лъв в дева. Преди това парите са били назад. Важното е било реализацията, кариерата (дето понастоящем никакв я няма) и изобщо израстването, като вероятно съм предполагала, че някак си ще се справям финансово. Сега обаче съм обърнала фокуса и смятам, че нещата, които са ме вълнували истински ще мога да ги постигна чрез определена финансова свобода.
В по-ранните ми години даже съм изпитвала лек свян/дискомфорт/чувство за вина при заработване на по-високи суми.

Супер познато.  :blink: Парите никога не са били приоритет в живота ми. Сега обаче взех да се замислям върху тях. Може би откакто дир. Слънце и дир. Плутон настъпиха Луната ми (в 1ви дом). Нещата се засилиха особено при секстила на тр. Плутон към Луната също. Нещо много плутонианска ми стана наталната скорпионска Луната и може би затова. Знам ли??? :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Февруари 16, 2012, 06:44:43 pm »

Супер познато.  :blink: Парите никога не са били приоритет в живота ми. Сега обаче взех да се замислям върху тях. Може би откакто дир. Слънце и дир. Плутон настъпиха Луната ми (в 1ви дом). Нещата се засилиха особено при секстила на тр. Плутон към Луната също. Нещо много плутонианска ми стана наталната скорпионска Луната и може би затова. Знам ли??? :-\

И при мен така се получи с годините, мисленето ми много се промени.... станах материална и околчателно се разделих с тази част от мен, която често наричах   ''Честната Марийка от долната махала "
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #7 -: Февруари 16, 2012, 08:07:35 pm »
Според мен парите са ни толкова,
колкото ни трябват за да си свършим задачките,
за които сме дошли....
Те ни позволяват да правим разни неща, но дали
ще ги печелим или ще ги получим в наследство,
дали съпруга ще ни осигури - всичко  е отразено
по различен начин в хороскопа
( затова темата " богатство" има различни индикации)
Едни тръгват от "0" и натруват милиони, а други само ги наследяват
и ги харчат - не всеки може да управлява големи активи и парични потоци  :mellow:
Това е огромна зависимост и тежест  :-\ ( големите пари )
( само си представете, че трябва всеки ден да излизате с бодигард )
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Февруари 16, 2012, 08:24:15 pm »
Aнонимно благополучие Лунна лейди. Така ги виждам нещата.
Богатство в размери за финансиране на революции и ги ..финансирам.
Диаманти, "Ферари"-та, простотии..не са ми интересни. Вълнуват ме лостовете, които дават "големите пари" и възможността чрез тези лостове да променяш света.
Ама.. на бодлива крава Бог рога не дава. ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2012, 08:36:21 pm »
....... Вълнуват ме лостовете, които дават "големите пари"
и възможността чрез тези лостове да променяш света.
Ама.. на бодлива крава Бог рога не дава. ;D

аааа.....дава-дава - само трябва да погледнеш и " минусите "
в обратната страна на медала и дали ги искаш и тях  ;D
Естествени минерали и амулети

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2012, 08:45:52 pm »
Цитат
По-скоро хората, с акцент във втори дом, си имат за задача в тоя живот да обърнат специално внимание на парите .

С две ръце се подписвам, нема по-верни и по-противоречиви отношения в моя живот от отношенията между мен и парите.
Обаче в последно време успях да направя огромен скок -
Както пишеше из фейса скоро

Парите са дрога.
Money is a drug

Та наскоро май успях да се изчистя от тоя дрога. Сигурно това ми е бил цикълът на това превъплъщение.

*

Divna

• 2478
« Отговор #11 -: Февруари 16, 2012, 08:54:57 pm »
Аз не искам много, само толкова, че преди да си отида от тоя свят да направя едно хубаво околосветско пътешествие. А ако ми дойдат в повече ще осиновя много бедни дечица от четерите краища на света, за да им осигуря по-добър живот. Ще построя най-модерната детска болница и ще поканя най-добрите лекари на работа в нея. Ще основа организация, подпомагаща бедните възрастни хора конкретно в БГ, защото там наистина са за съжаление с тия мизерни пенсии.
Идеи дал Господ, ама нямам пари, за да ги осъществя. 
Пари за това ми трябват, да реализирам мечтите си (Нептун и Юпитер на К2 (Стрелец)).  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Февруари 16, 2012, 09:06:01 pm »
Цитат
Аз не искам много
И аз не искам много - искам всичко!
Номерът беше, че не смеех да си го поискам.   :mellow:

*

Divna

• 2478
« Отговор #13 -: Февруари 16, 2012, 09:16:48 pm »
Цитат
Аз не искам много

;D И аз така, ама се научих да си искам. Имам си кауза и ми трябват пари. ;D Сега взех да се "влюбвам" в тях и очаквам любовта ни да е споделена.  ;D

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #14 -: Февруари 17, 2012, 12:09:36 am »
Аз спазвам една закономерност за момента - старая се да имам повече пари, отколкото мога да изхарча и се стремя към една поетапност от простичката материална обезпеченост за самият мен, до тази която един ден ще ми служи/да се надяваме/ да реализирам идеите си, които са тясно свързани и с мечтите .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

AH

• 2201
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2012, 05:57:29 am »
По отношение на парите общите сигнификатори /Венера, Юпитер, 2-ри, 5-ти, 6-ти, 8-ми, 10-ти дом/ са толкова важни, колкото и персоналните.

И ако имаме пряка връзка между общ сигнификатор /Венера, Юпитер/  и персонален втори дом, високомерието и неглижирането не са вариант. Парите все трябва да са на фокус.

Чрез анализа на  втори дом в такива случаи  трябва да си търсим правилната и успешна нагласа.

« Отговор #16 -: Февруари 17, 2012, 08:05:50 am »
Цитат
Аз не искам много
знаех си,че ще се включиш в тази тема  :mellow:,
не си активна тук
къде влагаш енергията ;D
и като не искаш- получаваш - нищо
ма не ми се вярва да не смееш :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Февруари 17, 2012, 08:45:06 am »
Ми аз наглеждам темите, ама вие дълбаете в такива детайли, че не ми стигат ресурсите и желание да дълбая с вас.
Моткам се из фейсбук и политически форуми.
А освен това и уча френски.
Все по-полезни занимания от това да чопкам що немам пари.
Немам щото ме е страх да си ги поискам, някъде някой ми е втълпил, че всичко се плаща и ме е страх от цената на парите.  :-X

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #18 -: Февруари 17, 2012, 09:02:47 am »
а не е ли така? и аз си мисля, че всяко нещо си има цена, поне първия възврат на сатурн на това ме научи.

иначе за себе си да кажа, че парите не са ми били никога цел, но понеже те дават спокойствие и удобство бих искала да ги имам, на редовни траншове, и в по-големи количества ;D

« Отговор #19 -: Февруари 17, 2012, 09:04:29 am »

А освен това и уча френски.
Все по-полезни занимания от това да чопкам що немам пари.

учиш - за да имаш пари,/ще забегваш у Франция/ или трупаш знания... или за да си поискаш на френски,щом на български не можеш :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...