Здравей Гост

Богатството и хороскопа

• 234 Отговора
  • 37482 Прегледи
Re: Богатството и хороскопа
« Отговор #180 -: Февруари 24, 2012, 11:00:26 am »
Стела, права си, че човекът е триединен. Но мислех, че бързият, аналитичен, комбинативен и находчив ум не може да е в комбинация с плитък морал. Обаче живота все повече ми показва, че може. Това си е мое изкривяване...не знам, защо решавам, че ако някой е умен, значи е и добър, и морален. Сега се вкарах в размисъл  :unsure:
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #181 -: Февруари 24, 2012, 11:38:15 am »
Не ме карай да губя цял час от живота си, за да ровя из форума и да ти открия постове, в които категорично се заявява как някой бил по-душевен и по-висок от другите:) 

Нема те карам...аз съм по-душевна и по-духовна и по-висока от теб.  :29:
И освен това и сега вися над пропаст, така не заспивам, както всички вас останалите.
 :confuse3: :haha:

*

kaily

• 5145
« Отговор #182 -: Февруари 24, 2012, 11:45:53 am »
Стела, права си, че човекът е триединен. Но мислех, че бързият, аналитичен, комбинативен и находчив ум не може да е в комбинация с плитък морал. Обаче живота все повече ми показва, че може. Това си е мое изкривяване...не знам, защо решавам, че ако някой е умен, значи е и добър, и морален. Сега се вкарах в размисъл  :unsure:
Ън така, все пак ще си изгубиш цел час от живота.  ;D

Че каква връзка има умът с морала? Никаква!
Умът е машина, моразът е връзката ни с Бога, свързан е със съвестта, а съвестта е душата.
Като си продадеш съвестта, си продаваш душата, да? Какво значи това?
Това значи, че режеш пъпната си връв с Бог, от него към теб спира да тече живителният сок на светлината  и живота и край, ставаш подеща машина, която още не знае, че е умрела.

И се съмнявам, че човекът е триединен, по-скоро тялото е временно, може да е двуединен с временно приспособление...

*

AH

• 2201
« Отговор #183 -: Февруари 24, 2012, 11:53:13 am »
И освен това и сега вися над пропаст, така не заспивам, както всички вас останалите.
 :confuse3: :haha:

ти си ни като един делтапланер ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #184 -: Февруари 24, 2012, 12:08:41 pm »
О, много умни хора НЕ са морални, което не пречи да уважаваме точно ума им.
Няма никаква корелация м/у интелектуална мощ и морал защото едното е продукт на днк и среда, а другото на характер, а той- характерът много по-трудно се изгражда.

*

kaily

• 5145
« Отговор #185 -: Февруари 24, 2012, 12:36:25 pm »
Е не е характер, душа е.
Моралът е въпрос на чиста или продадена душа.
А характерът вече е до натал.  :rolleyes:

*

Stella

• 7765
« Отговор #186 -: Февруари 24, 2012, 01:05:48 pm »

И се съмнявам, че човекът е триединен, по-скоро тялото е временно, може да е двуединен с временно приспособление...

В това измерение, човек си е триединен, за другите измерения - не знам. И колкото по-бързо признае факта, че има тяло и че трябва да се грижи за него, както и за душата, защото тялото е къщата на неговата душа, толкова по-малко проблеми ще има в този живот. Трябва да се поддържа хармонията между Душа-Дух-Тяло. Балансът е важен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #187 -: Февруари 24, 2012, 01:17:52 pm »
Аз никога не съм деляла душа,тяло,дух.Чувствам се добре,всички три определения наричам АЗ, защото това съм АЗ и когато страда душата ми,страда и тялото ми и духа ми,както и обратното. А когато имам проблем с едно отт трите се боря да го поправя и не отдавам значение толкова къде ми е проблема,задълбочавам се върху самия проблем.

И то не за друго,ами никога не съм се задълбочавала в тази тема, когато имам проблем да разграничавам душа,дух,тяло.За мен е било важно да се чувствам добре тялом,духом и да постигам баланс между 3-те
« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 01:22:13 pm от valiastankova »
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

kaily

• 5145
« Отговор #188 -: Февруари 24, 2012, 01:57:47 pm »
В това измерение, човек си е триединен,
В кое това? Човекът, според източните, има 7 тела или даже повече. Физическо, етерно, ментално, космическо, нам си какво...и ако едното тяло живее в това пространство-време, то по-горните тела са независими от пространството, а още по-горните и от времето.
Т.е. човекът е едновременно всичкото - зависи с какво се отъждествява.

Да речем Кабала вика, че човек като си реже косата, не го боли, защото косата принадлежи към растителния свят, а човек не се отъждествява с него. Но ако си пореже пръст го боли, защото още се отъждествява с животинското.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #189 -: Февруари 24, 2012, 02:10:46 pm »
Знаете ли , аз си имам една теория , и бих искала да я споделя с вас.
Според мен за да е духовен , извисен или иначе казано вървящ в правилната посока, човек трябва да е пробвал много други посоки. За да стане светец - преди това трябва да е бил грешник. Защото всичко е въпрос на свободна воля. Как ще избереш да си чист ако преди това не си се умърсил ???
Преди всичко е нужно да може човек да различава чистото от умърсеното.....
Та думата ми беше за духовните хора.... всички сме духовни, защото духът е част от нас, но духовен път ли ще избере някой - то си е негова работа .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

kaily

• 5145
« Отговор #190 -: Февруари 24, 2012, 02:50:24 pm »
Абе стига с тая духовност, що я приемате толко навътре?
Всеки си тежи на мястото.
И да, точно така, това не е теория - преди да се устремиш към светлината, трябва да опиташ всичко. Дънов го е казал много хубаво - Всичко опитвайте, доброто дръжте.

« Отговор #191 -: Февруари 24, 2012, 03:32:01 pm »
И да, точно така, това не е теория - преди да се устремиш към светлината, трябва да опиташ всичко. Дънов го е казал много хубаво - Всичко опитвайте, доброто дръжте.
Мисля точно като теб.Много хубаво го каза  :blink:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Divna

• 2478
« Отговор #192 -: Февруари 24, 2012, 04:21:20 pm »

Щото така е модерно.  ;) ;D

Има ли тема, в която да не се стигне накрая до духовността?
Стана ми смешно, че тук за пари започнахме да си говорим и пак обърнахме на духовност.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #193 -: Февруари 24, 2012, 04:32:27 pm »
Балансът, момичета, балансът е важен!
Всяко нещо, когато е прекалено, рано или късно се сблъсква със своята противоположност.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #194 -: Февруари 24, 2012, 05:03:14 pm »
Балансът, момичета, балансът е важен!
Всяко нещо, когато е прекалено, рано или късно се сблъсква със своята противоположност.

Точно така  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Февруари 24, 2012, 05:10:57 pm »
За който не е свикнал с начина и на изразяване, може да изглежда като "надуване".

Аз съм й свикнала на Кайли и на вечните й борби, не ми прави впечатление. Приемам я такава, каквато е. Имали сме периоди на дърлене, но за нея знам, че по душа е добра и не се "дуе" от потисната злоба, което може да се каже за много малко от онези, които апелират за духовност и осъзнаване по форумите и все за нива и измерения говорят.
И още нещо знам за нея - тя умее да прощава и не таи злоба - качества, които рядко се срещат и при претендиращите за високо еволюционно ниво.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #196 -: Февруари 24, 2012, 07:07:02 pm »
их  :rolleyes:

« Отговор #197 -: Февруари 24, 2012, 08:16:18 pm »
Кайлито ,като заговори за светлината, метни едно очо към огледалото за ореол ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Февруари 24, 2012, 08:17:30 pm »
Тия, дето са с ореол, огледалото не ги лови.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #199 -: Февруари 24, 2012, 08:22:23 pm »
Тия, дето са с ореол, огледалото не ги лови.  ;D
Ъхъ, аз вече се не виждам, карам на спомени  :'(

Цитат
Щото така е модерно.

Дивна, ще имаш да вземаш, модерно е сред шепа хора, останалите ни имат за тихи луди. Ако знаеш колко е трудно да прокарваш духовни тези сред обикновени хора и да гледаш да те не отсвирят като поредното куку...