Здравей Гост

За предсказателните методи

• 132 Отговора
  • 14823 Прегледи
*

Papy

• 4343
За предсказателните методи
« -: Февруари 17, 2012, 10:09:02 am »
Здравейте,

събрала съм хороскопите на хора, които познавам добре, много от тях са с точен час на раждане. Не всички хора са ми на разположение за "разпити", но забелязвам, че важните събития наистина могат да се видят в картата- дори от мен (начинаеща съм). Наскоро се опитах дори да направя ректификация- и за моя най-голяма изненада- мисля, че успях, защото после проверих хороскопа с обратна връзка.
Има обаче някои хора (някъде четох- 5%), за които предсказателните методи сякаш не работят, поне тези, които се използват най-често (транзити, соларни рев, дирекци...)
Какво правите вие в тези случаи и как разбирате, ако не познавате човека, че той е в тия 5%?

*

Grace

• 2257
Re: За предсказателните методи
« Отговор #1 -: Февруари 17, 2012, 10:29:04 am »
чрез обратна връзка. а ако не го познаваш и нямаш връзка с него, очевидно няма как да разбереш. Бернадет Брейди пише за това, вероятно и там си чела.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Февруари 17, 2012, 10:42:45 am »
чета - не всичко запомням и разбирам...надявам се да е времнно :)

искаше ми се някой да каже- еди къде си има статистика такава и такава...

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Февруари 17, 2012, 11:42:56 am »
чета - не всичко запомням и разбирам...надявам се да е времнно :)

искаше ми се някой да каже- еди къде си има статистика такава и такава...

И какво те топли статистиката?
А между другото има такава тема във форума, в която сме обсъждали подробно поставените от тебе въпроси. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Февруари 17, 2012, 11:48:19 am »
мда- намерих няколко- в едната се изпотрепвате :)

може ли линк към тази, оято смяташ за най-информативна

статистиката ми изглежда като надежден начин да се избяга от субективното мнение на астролога

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2012, 12:10:07 pm »
мда- намерих няколко- в едната се изпотрепвате :)

може ли линк към тази, оято смяташ за най-информативна

статистиката ми изглежда като надежден начин да се избяга от субективното мнение на астролога

Няма да намериш достоверна статистика. Трябва да е провеждано представително проучване на много голяма извадка. От "субективно" мнение на астролога не можеш да избягаш, след като астролоозите са хора, които правят прогнози, а последните се сбъдват или не се сбъдват. Когато прогнозите на различни астролози имат различен процент сбъдваемост, това вероятно се дължи на субективните (човешките) фактори.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2012, 12:17:14 pm »
ами ако направим допитване до всички тук: марс управител на първи- квадратура/опозиция/съвпад транзитен уран, управител на 11- няма ли да я докараме до някъде?

така чистичко, изолирано...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2012, 12:24:08 pm »
За изключенията в астрологията

Не знам, доколко ще ти е полезна, но такава й беше идеята. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2012, 12:28:24 pm »
ами ако направим допитване до всички тук: марс управител на първи- квадратура/опозиция/съвпад транзитен уран, управител на 11- няма ли да я докараме до някъде?

така чистичко, изолирано...

Уран винаги е трудно предвидим.

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2012, 12:47:16 pm »
мерси за линка- разводнена е малко..

ами дайте, бе хора (модератори и други професионалисти тука), да направим една статистическа...

например годините около 50-та имат сатурн опозиция юпитер, все някой транзит са преживели..
или тия около 70-та - опозиция сатурн плутон...

?

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2012, 01:03:16 pm »
мерси за линка- разводнена е малко..

ами дайте, бе хора (модератори и други професионалисти тука), да направим една статистическа...

например годините около 50-та имат сатурн опозиция юпитер, все някой транзит са преживели..
или тия около 70-та - опозиция сатурн плутон...

?

какъв ти е проблема, не мога да разбера. така като те чета, доста от основите ти липсват. прочети първо за циклите на планетите, но не мунданен, а в персонален план. Има една книга за циклите на Сатурн. Друга книга - за Плутон. Има йерархия на аспектите. Един аспект на Плутон е по-важен от един аспект на Юпитер и сатурн, защото се случва само веднъж в живота и никога няма да се повтори. Слагаш него на първо място, след това слагаш аспектите на останалите планети. Тежките планети са фона, а бавните транзити са флуктуациите на фона на основните.

И най-важното: Има значение КОИ ДОМОВЕ УПРАВЛЯВАТ. това е есенцията.

« Отговор #11 -: Февруари 17, 2012, 01:04:49 pm »
Аз незнам да има форум,дето да няма оспамена тема  ;D Винаги от едно се стига до друго  ;D Има много данни статистически на големи астролози ;) Тук във форума,който го интересува нещо си пуска тема и всеки споделя опит и мнение.Аз немога да разбера целта каква е? Статистика за какво да се прави?  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Февруари 17, 2012, 01:06:34 pm »
Аз незнам да има форум,дето да няма оспамена тема  ;D Винаги от едно се стига до друго  ;D Има много данни статистически на големи астролози ;) Тук във форума,който го интересува нещо си пуска тема и всеки споделя опит и мнение.Аз немога да разбера целта каква е? Статистика за какво да се прави?  ;)

Иска някой да и даде готови рецепти, това иска. Такива няма.
Всичко е строго индивидуално, според личния хороскоп.
Трябва много четене, за да добиеш усет и най-вече нужен е цялостен поглед.

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Февруари 17, 2012, 01:11:35 pm »
стела е права- искам готови рецепти -руската школа е доста добра в това отношение

само защо говориш за мен като за "нея" - тука съм- говори на мен :)

« Отговор #14 -: Февруари 17, 2012, 02:01:31 pm »

Иска някой да и даде готови рецепти, това иска. Такива няма.
Всичко е строго индивидуално, според личния хороскоп.
Трябва много четене, за да добиеш усет и най-вече нужен е цялостен поглед.

Е,абсолютно съм съгласна,при едни едно работи,при други не.Един и същ аспект в 3 карти може да се проявява по различни начини.Готови отговори просто няма  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Февруари 17, 2012, 02:05:13 pm »
стела е права- искам готови рецепти -руската школа е доста добра в това отношение

само защо говориш за мен като за "нея" - тука съм- говори на мен :)

е, как нали по-горе съм ти изказала директно мнението си по зададения въпрос?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Февруари 17, 2012, 02:06:15 pm »

Остава и да проверим дали готовите рецепти са приложими във всички казуси и карти.
Но аз не съм отделяла много време да изучавам руската школа, вие кажете.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Февруари 17, 2012, 02:14:50 pm »
Остава и да проверим дали готовите рецепти са приложими във всички казуси и карти.

да- и така става- ясно е, че няма 100% отговор- но наистина можем да проверим някоя "рецепта"
ако сте навити :), че няма да е лесно

« Отговор #18 -: Февруари 17, 2012, 02:23:05 pm »
Аз съм съгласна  ;D Много ме е яд,че не знам руски,толкова много литература има на руски  :-\ ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Февруари 17, 2012, 02:27:39 pm »
да- и така става- ясно е, че няма 100% отговор- но наистина можем да проверим някоя "рецепта"
ако сте навити :), че няма да е лесно

Мисля, че имахме тема за формулите на Шестопалов. Според някои колежки си работят.
Но доколкото си спомням, в неговата книга изрично се споменаваше, че въпросните "формули" се прилагат с домификацията на Кох, а повечето тук работим по Плацидус (с изкл. на хорарните карти).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.