Здравей Гост

Опозицията - среща със себе си чрез другите

• 162 Отговора
  • 31909 Прегледи
Re: Опозицията - среща със себе си чрез другите
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2012, 01:49:12 pm »
Слънце и Меркурий опозиция Сатурн.
Луна опозиция Плутон и СЛВ.
Сатурн опозиция Хирон и АЦ.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #21 -: Февруари 20, 2012, 02:39:13 pm »
Слънце и Меркурий опозиция Сатурн.
Луна опозиция Плутон и СЛВ.
Сатурн опозиция Хирон и АЦ.

Ето моето предположение.

Луна - Плутон - проява на чувствата срещу тяхното подтискане или скриване. Ти или показваш чувствата си или ги криеш от околните. Ако ги криеш, ще се сблъскаш с някой, който изисква проява на чувства или пък силно те дразни с проявата им. Може да не си спосбона да проявиш чувствата си или да смяташ, че не е безопасно да го направиш.

Също може да означава обсебваща майка. Може да срещнеш обсебващ партньор. Може майката да е имала саморазрушително поведение и ти да срещнеш такъв партньор.

Ето какво пише Лиз Грийн в книгата "Светилата": "Чувала съм много хора с Луна-Плутон да казват: "Майка ми беше много студена и потисната, никога не показваше никакви чувства"."

Ако написаното е вярно, ти или срещаш партньори, които крият чувствата си и това те дразни или пък ти самата криеш своите чувства и тогава срещаш личност с противоположно поведение.

« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 02:51:38 pm от Hm »

« Отговор #22 -: Февруари 20, 2012, 02:54:42 pm »
Цитат
Не е нужно да търсиш пряко по опозицията на 1-ви и 7-ми. В случая се има предвид символично тази ос. Има се предвид, че опозицията е на принципа - Аз - 1-ви дом и другите - 7-ми дом.

Да, разбрах те. Но при мен е буквално така.
Иначе .. при синастрията ...набива се на очи двойната опозиция Луна -Уран. И негов Нептун опозиция мой Меркурий.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #23 -: Февруари 20, 2012, 02:57:08 pm »
Цитат
Не е нужно да търсиш пряко по опозицията на 1-ви и 7-ми. В случая се има предвид символично тази ос. Има се предвид, че опозицията е на принципа - Аз - 1-ви дом и другите - 7-ми дом.

Да, разбрах те. Но при мен е буквално така.
Иначе .. при синастрията ...набива се на очи двойната опозиция Луна -Уран. И негов Нептун опозиция мой Меркурий.

Имам предположение, че партньорът ти изобщо не иска да се нагърбва с никакви семейни дела и ги възприема като товар, който не иска да носи. Вероятно и децата би смятал за тежест.

« Отговор #24 -: Февруари 20, 2012, 03:05:24 pm »
Цитат
Имам предположение, че партньорът ти изобщо не иска да се нагърбва с никакви семейни дела и ги възприема като товар, който не иска да носи. Вероятно и децата би смятал за тежест.

;D Точно така си е. Аз и затова писах, че сме по учебник. И си го казва без притеснение. :-[

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #25 -: Февруари 20, 2012, 03:07:17 pm »
Цитат

;D Точно така си е. Аз и затова писах, че сме по учебник. И си го казва без притеснение. :-[

Той дали има проблем и с това да се задържи дълго време на стабилна и сериозна работа?

« Отговор #26 -: Февруари 20, 2012, 03:09:36 pm »
 ;D Е, това вече ме разби...
Разбира се, че има. Но се случи веднъж за 3-4 години, което си е рекорд за него. А, бе, работа, деца...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #27 -: Февруари 20, 2012, 03:13:14 pm »
;D Е, това вече ме разби...
Разбира се, че има. Но се случи веднъж за 3-4 години, което си е рекорд за него. А, бе, работа, деца...

Предполагам, че въпреки всичко, ти сериозно и отговорно си изпълняваш всички семейни и други задължения към него и ако изобщо роптаеш срещу неговото поведение, то е рядко и не особено агресивно.

Бих искала да те попитам, случайно този модел на поведение да е присъствал и при твоите родители - един сериозен и отговорен родител и един, който е по-скоро като приятеля ти?

« Отговор #28 -: Февруари 20, 2012, 03:24:31 pm »
Цитат
Предполагам, че въпреки всичко, ти сериозно и отговорно си изпълняваш всички семейни и други задължения към него и ако изобщо роптаеш срещу неговото поведение, то е рядко и не особено агресивно.

Бих искала да те попитам, случайно този модел на поведение да е присъствал и при твоите родители - един сериозен и отговорен родител и един, който е по-скоро като приятеля ти?

Да, сериозно и отговорно се нагърбвам с всичко. Отвреме-навреме вдигам революции и печеля малко време за себе си.
 ;) Но напоследък не ми се налага много, защото той започна да се "превръща" в мен.

А в моето семейство /родителите/ не беше така - и двама си бяха отговорни - но споделени задължения - за домакинството и за финансите.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #29 -: Февруари 20, 2012, 03:28:02 pm »
Цитат

Да, сериозно и отговорно се нагърбвам с всичко. Отвреме-навреме вдигам революции и печеля малко време за себе си.
 ;) Но напоследък не ми се налага много, защото той започна да се "превръща" в мен.

А ти превръщаш ли се малко в него? Да си позволяваш повече от преди да се отпуснеш, без да се тревожиш за задълженията? Имам предвид повече от преди да започнеш връзка с него.

« Отговор #30 -: Февруари 20, 2012, 03:32:05 pm »
Hm, благодаря за хубавата тема!
Меркурии и Сатурн в 5-ти са опозиция на Марс в 11-и, Слънце , Луна, Юпитер и Хирон в 6-ти са опозиция на Плутон и Уран в 12-ти.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #31 -: Февруари 20, 2012, 03:43:28 pm »
Hm, благодаря за хубавата тема!
Меркурии и Сатурн в 5-ти са опозиция на Марс в 11-и, Слънце , Луна, Юпитер и Хирон в 6-ти са опозиция на Плутон и Уран в 12-ти.

Ето какво предполагам по опозицията Сатурн в съвпад с Меркурий - Марс.

Ти може да си сдържан човек, който е интелектуално ориентиран. Не даваш изява на страстите си. В замяна на това срещаш хора, които изразяват, може би бурно, страстите си, агресията или сексуалността си. Или обратното. Ако ти си сдържана, вероятно срещаш емоционален партньор, пълен с енергия, инициативен, силно сексуално излъчване, но не знам дали той контролира гнева си.

Другите опозиции отново предполагат изява, експанзивност на чувствата и личността срещу Плутон, който е подтискане и скриване на чувствата.

« Отговор #32 -: Февруари 20, 2012, 03:48:41 pm »
Благодаря ти  ,така е озаптявам се . :blink:
 Ето може да кажеш за него .Мнгооого е непостоянен ,както цяло.  Пак така  неговият Плутон и Уран 4-ти са в опозиция на моите Слънце Луна Хирон и Юпитер (6) и неговите Венера и Юпитер (2-ри) са опозиция на мойте Меркурии и Сатурн в 5-ти. И неговият Меркурии в 1 са опозиция на мояйта венера в 4-ти.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #33 -: Февруари 20, 2012, 04:04:21 pm »
Благодаря ти  ,така е озаптявам се . :blink:
 Ето може да кажеш за него .Мнгооого е непостоянен ,както цяло.  Пак така  неговият Плутон и Уран 4-ти са в опозиция на моите Слънце Луна Хирон и Юпитер (6) и неговите Венера и Юпитер (2-ри) са опозиция на мойте Меркурии и Сатурн в 5-ти. И неговият Меркурии в 1 са опозиция на мояйта венера в 4-ти.

Меркурий - Венера - интелектуалност срещу страст. Кой повече интелектуализира взаимоотношенията ви, докато другия иска страст?

Твои Меркурий и Сатурн срещу негови Венера и Юпитер. Предполагам, че в твое лице той среща сдържан и интелектуално ориентиран човек. А ти срещаш в него личност, която вероятно обича живота и да се наслаждава на всякакви материални удоволствия.

Чудя се дали сте интелектуалец и бохем. Човек, който много задълбава в проучвания - това си ти, и човек, който обича живота и да му се наслаждава - той.

« Отговор #34 -: Февруари 20, 2012, 04:11:09 pm »
Право в 10-ката.Благодаря ти.Аз много ги мисля и анализирам ,а той ...така както казваш.... :blink: :-[

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #35 -: Февруари 20, 2012, 04:21:49 pm »
Право в 10-ката.Благодаря ти.Аз много ги мисля и анализирам ,а той ...така както казваш.... :blink: :-[

Ти срещаш своята бохемска и весела страна чрез него, а той среща своята сериозна и мислеща страна чрез теб. Трябва да откриете у себе си това, което откривате у другия, заради което сте го харесали.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #36 -: Февруари 20, 2012, 04:54:11 pm »
Има ли някой във форума, който има опозиция на Плутон с Меркурий?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Февруари 20, 2012, 07:44:31 pm »

Широка, но имам  ;D, освен това Плутон попада върху мидпойнта Слънце/Меркурий, така че тази опозиция би трябвало да е действаща.

Ти не беше ли с такава опозиция?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #38 -: Февруари 20, 2012, 07:56:04 pm »

да, имам.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #39 -: Февруари 20, 2012, 08:14:49 pm »

Широка, но имам  ;D, освен това Плутон попада върху мидпойнта Слънце/Меркурий, така че тази опозиция би трябвало да е действаща.

Чудя се, ако Меркурий е дете, а Плутон майка, ако Меркурий е интелектуално настроен, а Плутон е страст или подтиснати страсти, как това се проявява? Ти си споменавала, че си имала по-млади партньори. Може те да са били по Меркурий - деца, а ти по Плутон - майка за тях. Вероятно ти си била доста по-сериозна в отношенията, а те са били несериозни и са се държали незряло. Мисля, че беше писала за това.

да, имам.

В други случаи, освен описаното, може да има противопоставяне между интелектуално настроен човек, който среща своята противоположност - силно страстен човек.

Може да има противопоставяне между - Мрекурий - човек, който има много приятели, много комуникира, и Плутон - човек, който е затворен и се занимава уединено с разни неща.

Е, някой ще коментира ли?

« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 08:27:15 pm от Hm »