Здравей Гост

Опозицията - среща със себе си чрез другите

• 162 Отговора
  • 31963 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Опозицията - среща със себе си чрез другите
« Отговор #40 -: Февруари 20, 2012, 08:57:35 pm »

Може да има противопоставяне между - Мрекурий - човек, който има много приятели, много комуникира, и Плутон - човек, който е затворен и се занимава уединено с разни неща.
Е, някой ще коментира ли?

При мен се изразява хем в силна потребност от комуникация/споделяне на идеи, но и в потребността ми от уединение, необходима за "узряването" на повечето идеи. Изключително ме дразни шумът в момента, в който обмислям нещо задълбочено, или говоря с някой. Мога да замълча и да не искам да продължа разговора.

Сега като се замисля, наистина има такъв момент. Майка ми беше "шумният" човек - Меркурий във Водолей в първи дом, изгряващ преди Слънцето (също в първи). Изключително се дразнех, когато в момента, в който съм съсредоточена върху някой анализ или някаква работа, буквално съм потънала в мислене, ми заставаше зад гърба и ме заливаше с тонове "кухи" приказки.

Ето я опозицията между меркурианец и плутонианец.  ;D

Цитат
В други случаи, освен описаното, може да има противопоставяне между интелектуално настроен човек, който среща своята противоположност - силно страстен човек.

Така си беше, само че наобратно - интелектуален плутонианец vs. страстен меркурианец.

« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 09:05:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #41 -: Февруари 20, 2012, 09:24:37 pm »
Цитат
Е, някой ще коментира ли?

аз не се асоциирам с нищо от написаните коментари по повод на опозицията Мерк/Плутон.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #42 -: Февруари 21, 2012, 06:54:51 am »

Така си беше, само че наобратно - интелектуален плутонианец vs. страстен меркурианец.

Мисля, че в случая няма значение кой е плутонианец и кой меркурианец, а че единият е доста интелектуално настроен, а другият има доста страсти. В случая, ако ти си плутонианката, но подтискаш някои страни на тази планета, тогава партньорът ти ще ти ги покаже чрез поведението си.

Аз съм чела за аспекта Плутон-Луна, че е аспект на задушаващата, поглъщаща майка. Но щом Меркурий е дете и има аспект към Плутон, защо и това да не е аспект на поглъщащата майка, която не позволява на детето си да порастне и да се отдели от нея?
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 07:10:55 am от Hm »

« Отговор #43 -: Февруари 21, 2012, 08:40:13 am »
Юпитер в опозе -Луна/Нептун
и  Венера,но само по знаци
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #44 -: Февруари 21, 2012, 08:48:46 am »

Примерно, ако ти си Луна в съвпад с Нептун, то ти се жертваш и се грижиш за семейството. Но срещаш другата си страна - Юпитер, в лицето на човек, който е весел, радва се на живота, а може и с широки пръсти да харчи пари. Саможертва и грижа срещу широка душа и може би широки пръсти, радост от живота.
Още - уединеност и живот в семейството, срещу живот нашироко.

Въпреки, че и Нептун и Юпитер дават на другите. Обаче, ако ти си по Нептун, ще се чувстваш жертва, а може и героиня и спасител. Щото и Нептун и Юпитер могат в изкривен вид да дадат грандоманя.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #45 -: Февруари 21, 2012, 09:04:39 am »
това за съвпада луна нептун при мен е така, като луната на съпруга ми е в опозиция с моя съвпад. орбисът е широк, но така или иначе аспекта го има. наистина има разлика кой какво разбира под глижа за семейството :blink:

« Отговор #46 -: Февруари 21, 2012, 09:19:21 am »

Примерно, ако ти си Луна в съвпад с Нептун, то ти се жертваш и се грижиш за семейството. Но срещаш другата си страна - Юпитер, в лицето на човек, който е весел, радва се на живота, а може и с широки пръсти да харчи пари. Саможертва и грижа срещу широка душа и може би широки пръсти, радост от живота.
Още - уединеност и живот в семейството, срещу живот нашироко.

Въпреки, че и Нептун и Юпитер дават на другите. Обаче, ако ти си по Нептун, ще се чувстваш жертва, а може и героиня и спасител. Щото и Нептун и Юпитер могат в изкривен вид да дадат грандоманя.

значи съм постигнала съвършенство хем бохем, хем жертва,геройня и спасител, циклично повтарящи се роли,като ми дойде в повече едната се изплъзвам по срещуположната
пък те са все приятни,  ;)съм или не съм, всичко е илюзия,раздала съм си тези роли в този живот, или доработвам изоставане от предишен, добра карма ли е :rolleyes:

грандоманията се проявява при пазаруване на храна,и когато дойдат гости,ако не преядат не съм доволна :P
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 09:26:59 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #47 -: Февруари 21, 2012, 09:42:49 am »
Hm, нищо не каза за опозиция Марс-Нептун?

« Отговор #48 -: Февруари 21, 2012, 11:48:37 am »
Аз писах вече в другата тема за точната опозиция на Сатурн и Марс, иначе Сатурн опозира и Венера и Юпитер, но вече знакова опозиция. Опозиции с широки орбиси между Плутон и Хирон, Уран и Хирон...но аз заради точната ос между Сатурн-Марс не съм ги отчитала и не им обръщам внимание на другите. Тази опозиция, винаги закача някои образи по нея, синастрично...Но не съм се замислила, кой с кого и как се среща. Ииии, малко е в сферата на неосъзнатото, но Луната и истинската Лилит - също са в опозиция, тепърва я изследвам, но отчитам че по някакъв начин има пръст в някои неща.

« Отговор #49 -: Февруари 21, 2012, 12:10:44 pm »
Слънце и Меркурий опозиция Сатурн.
Луна опозиция Плутон и СЛВ.
Сатурн опозиция Хирон и АЦ.

Ето моето предположение.

Луна - Плутон - проява на чувствата срещу тяхното подтискане или скриване. Ти или показваш чувствата си или ги криеш от околните. Ако ги криеш, ще се сблъскаш с някой, който изисква проява на чувства или пък силно те дразни с проявата им. Може да не си спосбона да проявиш чувствата си или да смяташ, че не е безопасно да го направиш.

Също може да означава обсебваща майка. Може да срещнеш обсебващ партньор. Може майката да е имала саморазрушително поведение и ти да срещнеш такъв партньор.

Ето какво пише Лиз Грийн в книгата "Светилата": "Чувала съм много хора с Луна-Плутон да казват: "Майка ми беше много студена и потисната, никога не показваше никакви чувства"."

Ако написаното е вярно, ти или срещаш партньори, които крият чувствата си и това те дразни или пък ти самата криеш своите чувства и тогава срещаш личност с противоположно поведение.

От всичко има по нещо вярно. Майка ми е консервативна и подтисната. А аз попадам на всякакви хора, но наистина много се дразня когато някой постоянно се жалва :angry: . Не понасям хленчещи хора, трябва да са ми много близки за да ги изтърпя...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #50 -: Февруари 21, 2012, 04:59:00 pm »
Hm, нищо не каза за опозиция Марс-Нептун?

Активност срещу пасивност, агресия срещу самопожертвование.

Не знам ти коя страна си избрала, но, ако ти си склонна да се жертваш за другите, то може често да срещаш хора, които са агресивни. Ако ти живееш в света на мечтите и изкуството, то сигурно срещаш хора, които са активни, динамични и не стоят на едно място, заразлика от теб. Ако ти желаеш единение и сливане с някого, сигурно срещаш човек, който е  по-настъпателен и изразвява пряко и недвусмислено сексуалните си желания. Ако ти си чувствителна, срещаш някой, който не пести агресия в думите, а може и в действията си.

*

Papy

• 4343
« Отговор #51 -: Февруари 21, 2012, 05:09:27 pm »
Мерси, Hm :)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #52 -: Февруари 21, 2012, 05:10:53 pm »
Мерси, Hm :)

Ама това така ли е или не? Сега като си припомних темата ти за приятелките и какво си писала, за мъжките компании, мисля, че явно ти си взела ролята на Марс и срещаш Нептунови хора. Но това може да са и пияници. Четох, че няма на кого да се оплачеш. Нептунианците могат за се оплакват. Ти срещаш ли често хора, които много се оплакват и това да те дразни?

По Нептун е съчувствието, емпатия, саможертвата. Ако ти не си такава, срещаш ли такива хора в живота си?
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 05:18:29 pm от Hm »

*

Papy

• 4343
« Отговор #53 -: Февруари 21, 2012, 05:28:45 pm »
Да-срещам, не ме дразнят, но имам чуството, че са навсякъде; то може да е и заради кризата, все по-трудно се оцелява-разбирам ги
Срещам и хора на изкуството-много са ми интересни и отвеяни :)
Самата опозиция не я усещам; напоследък си мисля, че в карти с много квадратури, човек се тормози по опозициите и обратно
При мен са повече опозициите

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #54 -: Февруари 21, 2012, 05:41:07 pm »
Да-срещам, не ме дразнят, но имам чуството, че са навсякъде; то може да е и заради кризата, все по-трудно се оцелява-разбирам ги
Срещам и хора на изкуството-много са ми интересни и отвеяни :)
Самата опозиция не я усещам; напоследък си мисля, че в карти с много квадратури, човек се тормози по опозициите и обратно
При мен са повече опозициите

Значи си приела ролята на Марс. Сигурно това е едно от нещата, заради които не си намираш приятелки жени, а имаш приятели мъже.

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Февруари 21, 2012, 05:52:12 pm »
Може да-определено ян, както някой каза в предната тема

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #56 -: Февруари 21, 2012, 05:56:04 pm »
Може да-определено ян, както някой каза в предната тема

Смяташ ли, че си пълна с енергия, много активна, може и агресивна? Да не се задържаш дълго на едно място и да те дразнят разплутите и недействени хора, които стоят в покой?

Твоят съпруг Нептунианец ли е?

« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 06:11:30 pm от Hm »

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Февруари 21, 2012, 06:32:47 pm »
Дразнят ме разплутите, скатавките, мързеливците-много ме дразнят
Пълна с енергия-определено, агресивна-често-но според мен с повод :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #58 -: Февруари 21, 2012, 06:35:15 pm »
Забравих за мъжа-близнак (марса ми е в близнаци), малко е бавен като за близнак (слънце в 12)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #59 -: Февруари 21, 2012, 06:39:07 pm »
Забравих за мъжа-близнак (марса ми е в близнаци), малко е бавен като за близнак (слънце в 12)

Твоят Марс в съвпад ли е с неговото Слънце?

Значи той наистина е Нептунианец? Ти срещаш своя Нептун чрез него.

Той самият има ли аспект между Марс и Нептун или пък между Марс и Слънцето?