Здравей Гост

.

• 113 Отговора
  • 14713 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
.
« -: Февруари 22, 2012, 09:22:55 am »
.

« Последна редакция: Април 21, 2012, 09:29:44 pm от Hm »

*

Moonlady

• **
  • 1112
Re: Негативната Майка
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2012, 11:13:39 am »
Няма такова нещо като " негативната" или " позитивната " майка  :mellow:
Всеки си е " избрал" както майката , така и детето и кармичните уроци,
през които следва да премине още преди да се роди...

Доколкото съм изучавала кармата на семейството ми, която не мога да кажа,
че е лека, защото е свързана с Плутон/Луна , но в синастрия между майка/дете
повтарящ се в различен вариант твърди аспекти.
Уверила съм се, че трябва да се обичаме само от " разстояние " и не е удачно
съвместно съжителство.
Изобщо има много синастрични варианти, при които
е добре децата да напускат семейството навреме и да живеят самостоятелно
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2012, 11:36:15 am »

Споделям същото мнение.
Разбира се, майки има всякакви.
Но от гледна точка на астропсихологията (тук се намесва и кармата) всяко дете още преди да се роди си избира определена опитност с майката и респ. се ражда с вече заложена представа за нея.

Защо в семейства с две и повече деца децата имат различен архетип на майката в картата, дори когато нямат голяма разлика във възрастта, идват едно след друго? Например, в картата на едното дете да има съвпад Луна/Венера, а в картата на друго Луна/Марс/Сатурн? Това означава ли, че едното дете има "добра", а другото има "лоша" майка при условие, че става въпрос за един и същи човек?

Стигнах до извода, че знакът и аспектацията на Луната често показват опитността, която можем да изживеем в отношенията с майката, необходима за нашето развитие и изграждане като личности (и в синхрон с нашата карма).

Неслучайно Луната в хороскопа не само е сигнификатор на майката и жените, а и на нашата емоционалност, нашия темперамент и съзнание (последното според индийците). Една трудно аспектирана Луна нашата нагласа в живота ли ще показва или "недостатъците" на майката? Виждала съм в картите на хора, чиито майки са прекрасни и всеотдайни жени, Луната да е трудно аспектирана. Обикновено такива хора имат проблем с чувството за вътрешна удовлетвореност, затова дори ако имат най-добрата майка на света, те няма да я възприемат като такава, защото имат нужда да "виждат" и "разпознават" друго, което е в синхрон с тяхната кармична програма за развитие. И ако някой астролог им подхвърли "Някакъв проблем с майката да си имал/а, майка ти да е била такава или онакава?", такъв човек веднага ще го потвърди, изхождайки от субективната си представа и от опитността, която е изживял с/в майчиното тяло, т.е. и според това каква програма е била заложена още по време на вътреутробното му развитие.

Ухааа, че дълъг пост стана!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2012, 11:54:54 am »
Но свръхгрижовните майки са задушаващи по подмолен начин. Те се грижат много за децата и не им позволяват да порастнат.

Понякога майките може да втълпяват чувство за вина на децата и им казват: "Толкова много правя за теб, а ти как ми се отблагодаряваш!" и така не позволяват на децата да изразят агресията си към тях, а вместо това има чувство за вина.

Така децата се чувстват виновни, ако изоставят майка си.

Да, и тоя момент го има, много фина емоционална манипулация.
Някои майки го правят съвсем целенасочено, но ми се струва, че повечето от тях дори не го осъзнават.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2012, 12:04:14 pm »

Да, и тоя момент го има, много фина емоционална манипулация.
Някои майки го правят съвсем целенасочено, но ми се струва, че повечето от тях дори не го осъзнават.

За съжаление. Важи и за бащите.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2012, 12:11:58 pm »
Ако ви е интересно, давам практически пример - друго е да го онагледиш и с натални карти.
Вижте как е аспектирана Луната в картата на майката и нейните деца. В картата на дъщерята Луната участва в много напрегната конфигурация с Плутон, Марс и Сатурн. А сега, де!? Защо при сина го няма?

Познавам и майката - муха няма да обиди, целият си живот е посветила на децата, сама ги гледа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2012, 12:23:39 pm »

Доколкото съм изучавала кармата на семейството ми, която не мога да кажа,
че е лека, защото е свързана с Плутон/Луна , но в синастрия между майка/дете
повтарящ се в различен вариант твърди аспекти.
Уверила съм се, че трябва да се обичаме само от " разстояние " и не е удачно
съвместно съжителство.
Изобщо има много синастрични варианти, при които
е добре децата да напускат семейството навреме и да живеят самостоятелно

Подкрепям с две ръце написаното от Мунлейди. В такова семейство една от основните ценности е да се научиш на независимост и самостоятелност. Аз идеализирах родителите си Нептун е в квадрат със светилата. Много често съм сънувала море, но аз почни на брега му съм израснала, така че няма как да не го сънувам. сънувала съм, че се давя, сънувала съм, че се намирам в ковчег, а животът над мен продължава да тече, но аз не виждам, имала съм среднощни кошмари на тема смъртта и живот след смъртта, но кой е нямал. Светилата ми са управители на 8-ми дом, а господарят на асцендента ми е на К8. Влачили са ме по ВРАЧКИ
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #7 -: Февруари 22, 2012, 12:23:50 pm »
Наистина,самата истина е,че майките до голяма степен определят детето. В смисъл съзнателно,несъзнателно им вменяват разни неща,или дори да не е насочено нещо към детето,то му влия много.Преди 1-2 седмици търсих някаква такава тема. Една позната имам тотален непукист,толкова години чакат бебе с мъжа й и сега като имат е нещо страшно, по цял ден спи,а детето си играе само,не я трогва нищичко,че глътнала голямо парче пластмаса,че паднала много сериозно,.....а детето респективно е нещо ужасно и то, по цял ден крещи,бие се вика,изпада в нещо като нервни кризи  :( Никога не съм я видяла да си прегърне дъщерята,да й каже,че я обича или да покаже някакво добро чувство към нея  :-\ Ако на някой му е интересно,мога да кача картите на 2те
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2012, 12:28:04 pm »
Имам един въпрос.
Тези, които се занимавате с астропсихология, забелязали ли сте, че децата (ако са повече от едно в семейството) често си "поделят" темите от наталните карти на родителите?

Горе хороскопът е на моя близка, тя наследява плутоновата тема от майка си (Луна в опозиция с Плутон).
При сестра й плутоновата тема не е подчертана - и външно, и по характер/темперамент прилича на бащата в семейството, акцентът в картата е друг - в посока към себеутвърждаване, а не служене и обезличаване. Интересното е, че "себеутвърждаващото се" Слънце е рибешко, а "служещото" е лъвско.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2012, 12:32:00 pm »
Наистина,самата истина е,че майките до голяма степен определят детето. В смисъл съзнателно,несъзнателно им вменяват разни неща,или дори да не е насочено нещо към детето,то му влия много.Преди 1-2 седмици търсих някаква такава тема. Една позната имам тотален непукист,толкова години чакат бебе с мъжа й и сега като имат е нещо страшно, по цял ден спи,а детето си играе само,не я трогва нищичко,че глътнала голямо парче пластмаса,че паднала много сериозно,.....а детето респективно е нещо ужасно и то, по цял ден крещи,бие се вика,изпада в нещо като нервни кризи  :( Никога не съм я видяла да си прегърне дъщерята,да й каже,че я обича или да покаже някакво добро чувство към нея  :-\ Ако на някой му е интересно,мога да кача картите на 2те

Това е ужасно, наистина. Казвали са ми за "психоложки", които удрят децата си. Една такава има Луна в съвпад с Плутон в Дева в квадрат с Марс/ Венера в Близнаци. Посягала на детето. На такива аз им викам "пишман психоложки" и ужасно се разстройвам като чуя за грубости над деца.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2012, 12:35:59 pm »
Аз не знам, но съм чела и в чуждестранен форум това, което и тук се коментираше, че някои напрегнати аспекти в рода се повтарят.

В картите на двете деца, дадени по-горе, има твърд аспект между Марс и Сатурн, при това по една и съща ос - Рак/Козирог. Не съм сигурна, но мисля, че и в картата на бащата имаше такава опозиция (Марс в Телец в опозиция със Сатурн в Скорпион).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2012, 12:39:26 pm »
Имам един въпрос.
Тези, които се занимавате с астропсихология, забелязали ли сте, че децата (ако са повече от едно в семейството) често си "поделят" темите от наталните карти на родителите?

Горе хороскопът е на моя близка, тя наследява плутоновата тема от майка си (Луна в опозиция с Плутон).
При сестра й плутоновата тема не е подчертана - и външно, и по характер/темперамент прилича на бащата в семейството, акцентът в картата е друг - в посока към себеутвърждаване, а не служене и обезличаване. Интересното е, че "себеутвърждаващото се" Слънце е рибешко, а "служещото" е лъвско.  :-\

Има някои сходства между хороскопите на децата и тези на родителите, но за поделяне на теми и аспекти между братя и сестри, не вярвам да се поделя кармата.

По мои наблюдения мъже от благороднически произход (синя кръв), например Кобурготите, имат често повтарящото се сходство-квадрат на Юпитер с Марс в натала си, което ми изостри любопитството. Родените да упражняват власт (независимо дали е формална или неформална) много често имат квадрат на светилата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2012, 12:39:54 pm »
Според мен сина боготвори майката, а дъщерята не смее да и се опълчи или много се дразни от майката.
Ти знаеш ли повече за тези две деца? Как се развиват в живота?

Дъщерята е с властен и надменен характер, синът в пубертета имаше неконтролируеми изблици на агресия спрямо майката, но впоследствие характерът му омекна. Дъщерята много се дразнеше, че майката я кара да поема повече отговорност като по-голямото дете в семейството.

Двамата нямат висше образование, нямаха възможност да се изучат.
Дъщерята е медицинска сестра, синът работи като шофьор (и каквато работа намери по принцип).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2012, 12:43:44 pm »
много ми е интересна темата за наследствеността в астрологията и как са отразени в картите взаимоотношенията деца-родител.
в моята карта луната е в тригон с юпитер и мога да кажа, че майка ми е тази, която винаги ме настройва положително, и ме вади от депресиите ми, баща ми обаче е в състояние да ме смачка и да ме накара да се чувствам виновна, затова, че вече съм голяма и имам свое мнение (въпреки, че слънцето ми е на трон и добре аспектирано).

в картите на децата ми Луната е различна и различно аспектирана, но и моето отношение към тях не е еднакво, просто защото са съвсем различни по характер и темперамент, и съответно подходът ми е различен.

« Отговор #14 -: Февруари 22, 2012, 12:45:18 pm »

Това е ужасно, наистина. Казвали са ми за "психоложки", които удрят децата си. Една такава има Луна в съвпад с Плутон в Дева в квадрат с Марс/ Венера в Близнаци. Посягала на детето. На такива аз им викам "пишман психоложки" и ужасно се разстройвам като чуя за грубости над деца.
Всякакви хора има,за жалост има и безрасъдни и безотговорни родители и понякога ми иде да я набия тази въпросната жена. Луната й е в Стрелец 4 дом, има квадрат с Венера и Юпитер.
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2012, 12:51:09 pm »

Ето какво мисля. Майката изобщо не показва агресията си и я подтиска. Рядко показва недоволството си. В замяна, тя среща собствената си агресия отстрана на децата си.

Кажи, майката тиха и скромна ли е?

Тиха и скромна, много работлива и всеотдайна.
Вероятно има много потисната агресия, тя самата е била малтретирана от съпруга си (бащата на децата), с който се развежда след няколко години брак, никога не й е помагал с издръжката на децата.

Синът си взе разведена жена с дете, гледа го като свое, съвместни деца в брака нямат.
Дъщерята е по-материално ориентирана, за нея най-важен е нейният комфорт. Има добър брак и едно дете.

Цитат
И още нещо да те питам за тази майка - тя има ли баща? Има Слънце в Лъв в 12-ти дом.

Има и никога не е напускал семейството.
Но с бащата отношенията бяха по-формални, беше с много избухлив и конфликтен характер, скандалджия.

Цитат
А да се е случило нещо необичайно и плашещо, докато майката е била бременна със сина?

Нямам представа, но може периодично да е яла бой от съпруга си.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2012, 12:58:58 pm »
много ми е интересна темата за наследствеността в астрологията и как са отразени в картите взаимоотношенията деца-родител.
в моята карта луната е в тригон с юпитер и мога да кажа, че майка ми е тази, която винаги ме настройва положително, и ме вади от депресиите ми, баща ми обаче е в състояние да ме смачка и да ме накара да се чувствам виновна, затова, че вече съм голяма и имам свое мнение (въпреки, че слънцето ми е на трон и добре аспектирано).

в картите на децата ми Луната е различна и различно аспектирана, но и моето отношение към тях не е еднакво, просто защото са съвсем различни по характер и темперамент, и съответно подходът ми е различен.

Нека да изясним нещо:

ИДЕАЛ ЗА БАЩА - Слънце в картата на родения и неговите аспекти.
ИДЕАЛ ЗА МАЙКА - Луна в картата на родения и нейните аспекти.

ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ майка и баща МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОКРИВАТ С ИДЕАЛА и оттам идват всички противоречия.
Например, твоят идеал за баща е много положителен. ти имаш Слънце на трон добре аспектирано.
Ти ще търсиш такъв човек. но твоят действителен баща може да не отговаря на твоя идеал. А какъв ще бъде той зависи от неговия личен хороскоп, не от твоя.

Според мен е редно да се постави въпроса: "Какъв е нашият идеал за майка и баща и доколко действителните ни родители отговарят на него?"

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2012, 01:02:14 pm »
 Според вас, по тази карта, девойката в какви отношения трябва да е с майката?
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2012, 01:03:07 pm »
Майката има Плутон в 1-ви дом в съвпад с асцендента и той е в положителен аспект с Марс.

Щом подтиска толкова силни емоции, тя ги среща отвън, в случая чрез децата си.

Значи тези аспекти в картите на децата показват, че те представят агресията на майка си. Е, щом са били свидетели на насилие към майката.

Има и още нещо по отношение на бащата на майката, нали и за него питаш.
Както казах, не е липсвал, но е бил страшен скандалджия, домашен тиранин.

И двете сестри по различен начин асимилират темата с агресията.
Тази с Плутон на АС в тригон с Марс проектира потиснатата агресия навън и попада на мъж побойник. Рано се развежда и през целия си живот остава сама, никога не се омъжва повече.

Другата сестра избира директно и неконтролируемо да изразява агресията, има същия сприхав и конфликтен характер като баща си, падаше си по скандалчета - те бяха като въздухът, който диша, просто необходими за добрия й тонус.

Децата са били несъзнателни свидетели на насилието от страна на бащата, сигурно не си го спомнят ясно, но се е запечатало по някакъв начин в съзнанието им, тогава надали са разбирали какво се случва.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2012, 01:04:03 pm »
Според вас, по тази карта, девойката в какви отношения трябва да е с майката?

В отношенията винаги има две страни. В тази карта не можем да търсим отношения, а очаквания.
за отношения са ни нужни и двете карти, т.нар. синастрия.