Здравей Гост

Взаимната рецепция - сила,дом,аспекти!

• 56 Отговора
  • 9966 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Взаимната рецепция - сила,дом,аспекти!
« Отговор #20 -: Февруари 29, 2012, 08:14:02 pm »
Гледах картата на Левон Хампарцумян. Има взаимна рецепция между Меркурий в Стрелец и ретрограден Юпитер в Близнаци. :blink:

Вероятно...това е едно от нещата , които го правят и добър банкер... ;D...,успешен мъж...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #21 -: Февруари 29, 2012, 08:33:22 pm »
точно ей тая рецепция ми липсваше за пъзела с "успешния добър банкер" ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Февруари 29, 2012, 08:51:36 pm »

Хахаха! Картата му крещи за крупни сделки с натрапващия се секстил на Плутон в Лъв с Юпитер.  :P
Не е опрял до въпросната рецепция. Жалко, че нямаме домове.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Февруари 29, 2012, 08:56:42 pm »

Хахаха! Картата му крещи за крупни сделки с натрапващия се секстил на Плутон в Лъв с Юпитер.  :P
Не е опрял до въпросната рецепция. Жалко, че нямаме домове.

Да приемем , че секстила е аспект , който се характеризира с възможност.
Взаймната рецепция е равна на съвпад... ;)

Иначе...,бях наясно каква ще е реакцията и за това се изхилих...

Както и да е...всеки аспект на Юпитер и Плутон мажорен, минорен, кармичен , творчески се заслужава....Не идва просто така.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

• 2187
« Отговор #24 -: Февруари 29, 2012, 09:01:00 pm »
реакцията и на мен ми беше ясна, но да говорим по същество
какво ще стане, ако трябва да пренебрегнем Плутон

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Февруари 29, 2012, 09:08:08 pm »
реакцията и на мен ми беше ясна, но да говорим по същество
какво ще стане, ако трябва да пренебрегнем Плутон

Ми налага се да приемем , ако работим до септенера...,че взаимната рецепция на двете планети , ако е свързана с кардиналните оси на картата и /или/ аспектира светилата е изключително силна...

*

abroad

• 2187
« Отговор #26 -: Февруари 29, 2012, 09:50:28 pm »
аспектите със светилата са друга тема
дай пак за рецепцията - банкер за пред другите или в действителност
за щастливо стечение на обстоятелствата ли говорим или за банкерство

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Февруари 29, 2012, 09:58:15 pm »

А може да говорим и за двете...Не бива да забравяме , че Юпитер е планета свързана с разширението...,парите , късмета..Юпитер е планетата на банкерите.
Меркурий е планета на търговията..,на комуникациите..,на документацията...на игрите...
Е представи си ги в съвпад..,защото рецепцията се превежда така... ;D ;)

*

abroad

• 2187
« Отговор #28 -: Февруари 29, 2012, 10:04:30 pm »
не, не се превежда буквално така, ми беше мисълта
но да допуснем, че е така, буквално - Юпитер (пари) + Меркурий (търговия) - в кой знак е съвпада?

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Март 01, 2012, 02:25:13 am »
не, не се превежда буквално така, ми беше мисълта
но да допуснем, че е така, буквално - Юпитер (пари) + Меркурий (търговия) - в кой знак е съвпада?

Зависи от скоростта на движение... ;D

« Отговор #30 -: Март 04, 2012, 09:01:01 pm »

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BD_%D0%A5%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%86%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD

от инженер-химик,през Кремиковци, 6 патента в сферата на производствените технологии.-  с Мартин Заимов създават "Българска одиторска компания- 5 год. в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия- зам.министър на икономиката при Костов - изпълнителен директор на Агенцията за приватизация--главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк",заместник–председател на Управителния съвет на БОРИКА и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #31 -: Март 04, 2012, 09:02:26 pm »
при Луна в Телец в 2 дом - взаимна рецепция - Венера Рак в 4 дом,рецепцията е по знак и по дом,
 каква е ситуацията по сила на Луната екзалтация или тронова е по силна или се отчитат и двете влияния и се повишава още силата на луната

По рейтингите Луната ще получи 5+4 точки - пет за рецепцията по домицил и четири за екзалтацията. Венера съответно получава 4 точки заради рецепцията. Не е зле :blink:.

ако Луната е в съвпад с Алгол, как се променят нещата

*

Diyana

• 2705
« Отговор #32 -: Март 05, 2012, 10:27:00 am »

Вариант 1. Ще й се вземат пет точки заради злобарката когато се преценява общата й сила в картата.
Вариант 2. Ще се гледа на Луната като на една много издигната есенциално Луна, която обаче ще дава някои характеристики като все едно че съвпада със Сатурн и Марс едновременно. Най-вече много ще си пазим гърлото, защото ни е изключително слабо място, което си го знаем така или иначе поради позицията на Луна в Телец ;). Ще гледаме да не си намираме работа, свързана с ток и електрошок ;). И можем да предположим евентуално, че при раждането е имало риск от задушаване на родения или усукана пъпна връв около врата.
Вариант 3. Ще си прочетем мита за Горгона Медуза и ще правим разни сложни умозаключения относно факта, че Алгол трябва да ни научи да жертваме/озаптяваме желанията и нуждите си, (особено плътските в мъжка карта) защото са по дефолт деструктивни и неконтролируеми и след това да се надяваме на подходяща отплата за жертвата си.
Вариант 4. Приемаме, че имаме насреща си личност, която е дълбинно и интимно наясно с жестокостите и неправдите в днешния свят и се е отдала на каузи за спасението на страдащите и предлага подкрепа на жертви на масово насилие, на обезправени обществени групи.
Вариант 5. Хич и няма да я гледаме медузата.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Papy

• 4343
« Отговор #33 -: Март 05, 2012, 11:01:08 am »
Гледах картата на Левон Хампарцумян. Има взаимна рецепция между Меркурий в Стрелец и ретрограден Юпитер в Близнаци. :blink:

Този човек ми стана много интересен, може ли картата?
Мога да се обзаложа, че или има голям квадрат или 2 тао-та

« Отговор #34 -: Март 05, 2012, 09:12:08 pm »

Вариант 1. Ще й се вземат пет точки заради злобарката когато се преценява общата й сила в картата.
Вариант 2. Ще се гледа на Луната като на една много издигната есенциално Луна, която обаче ще дава някои характеристики като все едно че съвпада със Сатурн и Марс едновременно. Най-вече много ще си пазим гърлото, защото ни е изключително слабо място, което си го знаем така или иначе поради позицията на Луна в Телец ;). Ще гледаме да не си намираме работа, свързана с ток и електрошок ;). И можем да предположим евентуално, че при раждането е имало риск от задушаване на родения или усукана пъпна връв около врата.
Вариант 3. Ще си прочетем мита за Горгона Медуза и ще правим разни сложни умозаключения относно факта, че Алгол трябва да ни научи да жертваме/озаптяваме желанията и нуждите си, (особено плътските в мъжка карта) защото са по дефолт деструктивни и неконтролируеми и след това да се надяваме на подходяща отплата за жертвата си.
Вариант 4. Приемаме, че имаме насреща си личност, която е дълбинно и интимно наясно с жестокостите и неправдите в днешния свят и се е отдала на каузи за спасението на страдащите и предлага подкрепа на жертви на масово насилие, на обезправени обществени групи.
Вариант 5. Хич и няма да я гледаме медузата.
и тоя злост - засяга ли съпругата/майката  и като У4 и 5,щото там си действа деструктивното
луната държи венера и слънце знаково и по дом юпитер,мерка и е в опозе на уран в 8

*

Kaya

• 2893
« Отговор #35 -: Март 05, 2012, 09:24:35 pm »

гледаме я
скромният ми практически опит  с тия дзвезди е: те повтарят информация, каято я има в натала така или иначе, но се "впечатва" още по- есенциално с тях; работят тези съвпади
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #36 -: Март 06, 2012, 08:46:27 am »
и тоя злост - засяга ли съпругата/майката  и като У4 и 5,щото там си действа деструктивното
луната държи венера и слънце знаково и по дом юпитер,мерка и е в опозе на уран в 8
Явно раждането е нощно при Слънце в четвърти. Значи Луната и Венера под хоризонта не са си в сектата. Значи може и да не се държат подобаващо на доброто си есенциално разположение тъй или инак. И без Алгол, дето вика Кая, тя, звездата, само натъртва това, дето си е видно така или иначе в картата.

Луната е в секстил към Рак така че има всички права да си управлява четвърти и пети дом, ако там са куспидите. Може и да има сътресения с дома, майката, децата, но като цяло за общия резултат на двата дома ще съдим по есенциалните характеристики на Луна, а те са си ОК. Ако ни интересуват конкретно какви ще са отношенията на родения с другите люде, ще ни е нужен Марс, като управител на Асц., ако можем да го приемем за такъв. На прЪво четене, Луната е в заточението на Марс. На родения темите, сигнифицирани от Луна, може да не са му приоритет и да не му се получават лесно. А маминка да му се види много критична, взискателна и задушаваща. Или въобще да има конфликт на ценности, цели и приоритети между тях. Може да му се запали къщата, примерно - по Алгол, или да я загуби, но като е екзалтирана Луната, все ще успява да си възстановява имането. Може да има изобилно потомство, но да е в напрегнати отношения с децата си примерно или да им оперира регулярно сливиците ;) или да го вкарват в също толкова изобилни харчове. Пак си зависи Марс къде е и как преглъща заточаването си от Луната.

сехтих се и още нещо,тази деструктивност, ще засегнете ли и венера,чрез взаимната рецепция и съответно сферите,който управлява- 2 и 7 дом,ако жертвите, не са ни
приоритет :rolleyes:
И Венера в Рак може да си управлява и Телеца, и Везните сама. Ако и да не беше рецепцията, тя си има триплицитетни права, така че има достатъчно силица да си наглежда домовете, за които е отговорна. Пък с рецепцията може да разчита на помощта и на Луната. Въпросът и тук е как гледа Венера на Марс и какви са й отношенията с него, като почнем пак оттам, че му седи в падението.

Въобще женската тема в картата може да е проблематична, но това най си зависи от положението на Марс.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #37 -: Март 06, 2012, 10:12:42 am »
благодаря ти Дидка,  :blink:
има много съвпадения от това,което си избройла :mellow:

« Отговор #38 -: Февруари 15, 2013, 11:10:55 pm »
Здравейте!  :blink:

Имам взаимна рецепция между Меркурий в Рак и Юпитер в Близнаци. Понеже не съм много запозната все още със всички тънкости на астрологичните постулати, бих искала да ви попитам какво ви е мнението за подобни смесени взаимни рецепции? Действат ли според вас и трябва ли да се имат предвид? За размяна на две тронови планети е пределно ясно, че действат, но в случая става въпрос за получаването на трон на едната планета, а другата получава екзалтация и това ме озадачава.

Благодаря предварително за мненията!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Февруари 16, 2013, 02:05:41 pm »
Имам взаимна рецепция между Меркурий в Рак и Юпитер в Близнаци.

За размяна на две тронови планети е пределно ясно, че действат, но в случая става въпрос за получаването на трон на едната планета, а другата получава екзалтация и това ме озадачава.

Добре дошла.  :blink:

Това, което имаш в наталната си карта, не е класически случай на взаимна рецепция, тъй като не е по трон, екзалтация или изгнание. Юпитер се намира в Близнаци, където Меркурий е на трон, а Меркурий е в Рак - знака на екзалтация на Юпитер.

Усещаш ли да има връзка между тези две планети и темите, които управляват в хороскопа?

Аз самата имам рецепция по екзалтация между Луната и Юпитер, но честно казано не я усещам. Юпитер е в ъглов дом, но мажорно неаспектиран, ако изключим съвпада му с Лилит. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.