Здравей Гост

Храните

• 38 Отговора
  • 4834 Прегледи
*

Papy

• 4343
Храните
« -: Февруари 25, 2012, 09:13:28 am »
Гледам сега за слънчевия човек-хранил се от светлината на слънцето. Като го гледам-трябва уран да е замесен. Можете ли да познаете веганите по хороскопа?

*

Lillie

• 30532
Re: Храните
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2012, 10:30:51 am »
Гледам сега за слънчевия човек-хранил се от светлината на слънцето.

Този ли?  ;D
http://www.librarising.com/astrology/celebs/hiraratanmanek.html

Според мен в наталната карта може да се види дали нативът евентуално ще се увлече да следва някое духовно учение, но дали е веган съмнявам се. Повечето вегетарианци стават такива на по-късен етап от живота, тоя начин на хранене не им е вроден. Зависи в семейството в детските години на натива какъв е бил начинът на хранене.
Иначе в хороскопа могат да се видят евентуалните предпочитания към определен тип храни, както и предразположеността към хранителни смущения и зависимости.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2012, 10:35:29 am »
Не-българин беше, даваха го по нова, явно и други има
Аз предполагам, че нещо по 6 дом трябва да търсим

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2012, 10:36:48 am »
Според индийците втори дом се свързва с храната - "всичко, което влиза и излиза през устата" (вкл. и речта, ораторските способности).
При силна Луна във втори дом (Рак, Телец), особено в аспект с Юпитер, съм виждала склонност към безразборно хранене, също и при екзалтирал Юпитер тук - преяждане.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Февруари 25, 2012, 02:31:55 pm »
Имаше един казус във форума с карта, в която Луната беше в напрегнати аспекти с Плутон и Юпитер, ако добре помня. Грешно предположих тогава, че човекът няма никаква мярка в храненето, а пък то се оказа точно обратното.

Слънчевата светлина (ултравиолетовите лъчи) участват в синтеза на витамин Д, но няма да нахранят никого.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 06:32:34 pm от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5 -: Февруари 25, 2012, 03:03:25 pm »
Ами аз пък се размечтах-представяте ли си да е истина-край на мъкненето на торби, харченето на пари, готвенето...
Излизаш на балкона, 10 мин гледаш слънцето и айде

За луната-да-трябва да я вземем и нея под внимание
Ма за 2-ри-не съм го гледала така-от друга страна телеца съвсем му приляга тая логика на индийците...
Аз по 6-ти най-вече за диети, или някакви аномалии съм гледала...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #6 -: Февруари 25, 2012, 04:05:53 pm »
Гледам сега за слънчевия човек-хранил се от светлината на слънцето. Като го гледам-трябва уран да е замесен. Можете ли да познаете веганите по хороскопа?

Луната се свързвас харненето и с майката. И психолозите, които не разбират от астрология знаят, чепроблемите с храненето са свързани с проблеми с майката.

Този като иска да се храни с нещо необикновено, значи или иска да избяга от влиянието на майка си или пък има някаква нереална представа за майка-идеал и търси жена-идеал.

И сега, след като написах това, поглеждам картата на Хира Манек и виждам, че той има съвпад на Непутн със Слънцето и Меркурий и квадратура на Нептун с Луната.

Квадратурата на Нептун с Луната му дава нереална представа за майката и може да търси някакъв идеал.

Затова и търси някакъв възвишен начин за хранене, над земното.

Иначе Луната му е в съвпад със Северния Лунен Възел - главата на дракона, която поглъща Слънцето и Луната.

Луната е на 3 градуса от Лилит. Дава отново нереална, а може и извратена представа за майката, което се е отразило и на предпочитанията му за храненето.

Слънцето и Меркурий са му в Дева, храненето. Слънцето е в квадратура с Луната в Стрелец.

Той казва, че човек трябва да ходи бос по майката-земя по 45 минути всеки ден. Ходенето бос е по Нептун, заради стъпалата. А това, че нарича земята майка-земя е по Луната. Макар, че индийците по принцип казват уважително на жените "майко". Поне в свещенните им текстове.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 04:16:10 pm от Hm »

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Февруари 25, 2012, 04:13:56 pm »
Мм-интересно-а може ли всички, които имат гастрит (познавам много), да имат проблеми с майките?
Защото за гастрита/язва бях чела, че основната причина е, че не можеш да "смелиш" действителността

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2012, 04:16:46 pm »
Мм-интересно-а може ли всички, които имат гастрит (познавам много), да имат проблеми с майките?
Защото за гастрита/язва бях чела, че основната причина е, че не можеш да "смелиш" действителността

Долавям ирония, а гастрита какво общо има с храненето?

*

Papy

• 4343
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2012, 04:19:43 pm »
Няма ирония
-виждам, че разбираш от психология
Гастрита е храносмилателен проблем-майката-от там тръгнахме...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Февруари 25, 2012, 04:20:58 pm »
Няма ирония

Гастрита е свързан със стрес. Това не е проблем, свързан с храненето.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #11 -: Февруари 25, 2012, 04:26:44 pm »
Много интересно! Първо една, която той нарича майка от някакъв ашрам  му казала, че трябва да донесе на земята слънчевата енергия, за да помогне на това, което наричат Supermind, Свръхразума, да слезе при човечеството.

Тук според мен се е проявил съвпада на Слънце с Нептун и Меркурий. Нептун - свръх, Меркурий - разум. Съвпад на Нептун с Меркурий - Свръхразум.

А години по-късно слушал учител - риши, който проповядвал на една тълпа- Учителят го посочил и му казал, че съдбата му е да донесе слънчевата енергия на земята.

Тук учителяcс коя планета го свръзвате? Щом е гуру, може да е по нептун. Но и Слънцето и Нептун са водачи, ама съвпада с Нептун го прави духовен водач. И го е забелязал в тълпата - тълпата - Нептун и там е забелязал индивида - Слънце.
Гуруто може да е и по Сатурн. По картите на гурутата установихме, че имат силен Сатурн. Сатурн на Хира Манек му е в опозиция на Меркурий.
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 04:43:11 pm от Hm »

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2012, 04:34:20 pm »
Няма ирония

Гастрита е свързан със стрес. Това не е проблем, свързан с храненето.
Храненето обаче влияе на гастрита.Все пак като ядеш,храната отива в стомаха а не в задния ти джоб или в обувките.На стомаха това му  е работата-да смила храната.Всичко, което му пречи да я върши, означава най-малкото нарушени функции.Причините за това вече са друг въпрос. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2012, 04:43:41 pm »
Дишането и храносмилането ни свързват със Земята.Чрез тях се свързваме с "материалния обмен тук". Нищо друго не преработваме на физическа ниво.
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2012, 06:23:06 pm »
Според индийците втори дом се свързва с храната - "всичко, което влиза и излиза през устата" (вкл. и речта, ораторските способности).
При силна Луна във втори дом (Рак, Телец), особено в аспект с Юпитер, съм виждала склонност към безразборно хранене, също и при екзалтирал Юпитер тук - преяждане.  ;D

а пеенето? В смисъл мелодията.  ;)

BTW - имам доста приятели вегетарианци - 2 със Слънце във Водолей, един с Луна във Водолей, един Слънце във Везни и аз - Уран в 1 дом.  :P

Памела Андерсън е доста известна привърженичка на Peta (организация за защита на животните) и вегетарианка - асц Близнаци, и Слънце Рак на К2.

Друга прословута природозащитничка - Бриджит Бардо - Слънце Везни, Луна Близнаци, мисля, че и тя е вегетарианка (но за нея не съм сигурна).

Качвам им картите
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #15 -: Февруари 25, 2012, 06:25:35 pm »
И аз съм вегетарианка, но не защото съм си го наложила,ами просто не обичам месо.Рядко ям месо и то ако си купя пица,или някаква закуска,а и по-принцип манджи не ям   :rolleyes: За това сигурно правя хубава скара  ;D ;D ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Февруари 25, 2012, 06:27:03 pm »

на този съвсем подробно му е разглеждан хороскопа в този форум. Синухе му направи дисекция.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #17 -: Февруари 25, 2012, 06:32:55 pm »
Ами аз пък се размечтах-представяте ли си да е истина-край на мъкненето на торби, харченето на пари, готвенето...
Излизаш на балкона, 10 мин гледаш слънцето и айде

скоростно отпъди тези мечти,че убиват една огромна световна индустрия- хранително-вкусовата,селското стопанство, производството на битови електроуреди, на домакински пособия и съдове, на кухни за вграждане, на електроенергията ,на газта, на тоалетната хартия, на такса смет и далаверата с боклука,на битовата химия..... и т.н,както и ходенето на работа ....
много врагове за една мечта :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 06:52:48 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #19 -: Февруари 25, 2012, 06:56:44 pm »

а пеенето? В смисъл мелодията.  ;)

BTW - имам доста приятели вегетарианци - 2 със Слънце във Водолей, един с Луна във Водолей, един Слънце във Везни и аз - Уран в 1 дом.  :P

Памела Андерсън е доста известна привърженичка на Peta (организация за защита на животните) и вегетарианка - асц Близнаци, и Слънце Рак на К2.

Друга прословута природозащитничка - Бриджит Бардо - Слънце Везни, Луна Близнаци, мисля, че и тя е вегетарианка (но за нея не съм сигурна).

Качвам им картите

Познавам двама от зодия Водолей и един Скорпион с асцендент Водолей, които са вегетарианци. И други вегетарианци познавам, ама на едната не знам какво има във Водолей.

А аз имам мажорно неаспектиран Уран, което е силно. Той е в полуквадратура с асцендента.

А на мен Луната ми е във 2-ри дом в Стрелец. Обичам да ям, ама повече сладко, хляб и картофи. Само, ако ям хляб мога да се наям.

Хляба с коя планета се свързва?
« Последна редакция: Февруари 25, 2012, 07:02:04 pm от Hm »