Здравей Гост

годишен хороскоп!

• 82 Отговора
  • 14467 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
годишен хороскоп!
« Отговор #40 -: Януари 25, 2006, 05:10:08 pm »
Какво означава анерет? Аз наистина ще се опитам да пофилософствам, може и да стигна до някоя истина. А ако ме усетите да губя връзка с действителността, моля незабавно сигнализирайте.
  При нас операцята се отлага за неопределено време / някакви клинични пътеки/. Казват че не било спешно и фатално. Затова пък, ще съм online.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #41 -: Януари 25, 2006, 06:54:34 pm »
Цитат
Какво означава анерет? Аз наистина ще се опитам да пофилософствам, може и да стигна до някоя истина. А ако ме усетите да губя връзка с действителността, моля незабавно сигнализирайте.
  При нас операцята се отлага за неопределено време / някакви клинични пътеки/. Казват че не било спешно и фатално. Затова пък, ще съм online.
Анерет е позиция на планета в последния градус на някой знак, но ти нямаш такива :)

И щом са отложили операцията, значи така е трябвало да стане :)  - то и без това сега са такива студове или поне сме в някаква психоза покрай медиите :)

Не бой се за връзката с действителността :D  - според мен, около нас са толкова много връзки, които ни държат в материалния свят :)  - даже може би разговорите ни за нематериалния, правят по-осезаем материалният свят :)  

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #42 -: Януари 25, 2006, 06:55:23 pm »
Цитат
Цитат
Ако Сатурн е твърде силен в радикса ни, например ако владее Слънцето ни, може да ни кара без да искаме все да търсим рамки, дефиниции, авторитети и т.н.smile.gif

Аз продължавам да смятам, че или съществува проработка на планетите, или на мен ми влияе още някоя планетка така тайничко и изотзад, щото тия рамки, дефиниции и авторитети отдавна не ме касаят, а авторитетите-открай време. Пък уж Уран не ми е силен, а Сатурн алеле мале и на всичко отгоре в критичен градус.
Или Плутон се намесва по странни начини...
В последните 1-2 години не търся авторитети, пет пари не давам за рамките, почти не мисля и се отдавам само на усета си, като правя нещо.
Вариантите са два-или Нептун нещо висейки върху Венерата ми действа...или съм се просветлила.  :P

Но така или иначе винаги съм била бунтар, винаги съм следвала себе си-първият и последният авторитет в живота ми е Ошо и го срещнах на 33 години. А е авторите, само защото и той отхвърля всички схеми.
то е като с всичко :)

Най-добре може да руши рамките тоя, който ги поставя :)

Бих казала, че за Слънцето в Козирог е важно да знае, че животът му си има ясна и реална цел. Повечето Козирози ме опровергават най-малко на думи, но често и на дела :) Особено тия, родени с Плутон в началото на Дева и Слънце, Юпитер, Сатурн в съвпад:)

А какви са ти наблюденията на други Слънца в Козирог? Ти как си с общуването с тях?

*

Гостlin

годишен хороскоп!
« Отговор #43 -: Януари 26, 2006, 09:30:49 am »
Цитат
Бих казала, че за Слънцето в Козирог е важно да знае, че животът му си има ясна и реална цел.

Не е към мен въпросът, но пък си имам цял куп жени Козирози около мен.
И затова цитирах точно тази част от написаното от теб АН, защото го виждам малко или повече у всички тях.
Особено много е изразена тази тененция у едната дама, която е и с Asc Козирог.
Като че ли при нея стремежи от каквото и да било естество липсват. Но тя си е щастлива така. Дори е безгрижна.
Има инерция, плаване по течението.
Едното слънце в Козирог е пък с Asc в Рак. Там единствено виждам повече хъс и амбиция, но само в посока пари. И то лесни пари.

Та така...
Имам си и един Козирог - милата ми родна майка.
Но някак си от поколението или какво /не знам с какъв Asc e тя/, при нея духовното е силно изявено, както и деликатността и усета към околните.
Но интертността пак се прокрадва.  :ph34r:  За нея обаче мога да твърдя, че до голяма степен влияят битие и възраст.

И още един Козирог, чийто Asc не знам. Тази жена е болен работохолик и кариерист. Много строга и непоклатима личност. Много принципна и силна. Странна птица, която е толкова затворена и самоизолираща се. Предполагам, че ако разполагах с картата й, щях да видя /дори аз/ необичайна картинка.

:)  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #44 -: Януари 26, 2006, 12:15:26 pm »
Цитат
Бих казала, че за Слънцето в Козирог е важно да знае, че животът му си има ясна и реална цел. Повечето Козирози ме опровергават най-малко на думи, но често и на дела :) Особено тия, родени с Плутон в началото на Дева и Слънце, Юпитер, Сатурн в съвпад:)

здравейте, здравейте, здравейте  :D

надниквам и какво да видя - ами тука за (такива като) мене се разговаряте :lol:
за тези, на които не съм се представяла ще допълня - много козирог съм много нещо, още и меркурий, и АС  :P
а, сега, ако ме питате мене - важно е не просто да знае, че има цел, защото това някак си си го знам, по-важното е да разбере КАКВА ТОЧНО Е  ;)

ХУБАВ ДЕН И ДО СКОРО  :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
годишен хороскоп!
« Отговор #45 -: Януари 26, 2006, 12:38:03 pm »
Цитат
то е като с всичко :)

Най-добре може да руши рамките тоя, който ги поставя :)

А какви са ти наблюденията на други Слънца в Козирог? Ти как си с общуването с тях?
Ми то всяко слънце си има реална цел...моята цел е да преместя събирателната точка на...света.  :P
За незнаещите ще си пусна данните - 24.12.1960 в 4,45 сабахлем, гр. Белоградчик

А събирателната точка на света не се мести от личната сила на едно слънце само, пък било то и в козирог и с другите му такъми.
Значи първата ми цел е да събера дружинка, сговорна дружина събирателни точки мести.  :lol:

С други козирози нямам отношение, замисляла съм се що така, ма нещо не ме вълнуват козирозите, скоро се запознах с един, който ми допадна (нищо сериозно или съществено), обаче после се оказа, че е от абсолютния съвпад на Венерите ни по всяка вероятност.

Та...не знам материалистичният козирог какво прави, обаче аз определено работя с дълбоките подсъзнателни нива, чиста мистика, 3 и 4 ниво на проработка на Плутон.
Ще взема да пусна превода си за проработката на планетите и тук в отделна тема, тоя въпрос особено ме вълнува.
Впрочем, забелязала съм, че ме вълнуват и ми се отразяват по-шантави небесни тела и аспекти, не официалните задължително-примерно Хирон, Плутон, разни минорни аспекти...все навлизане в дълбочита.

А може пак да е от козирожкото слънце де, щото съм чист прагматик, за мен тънките светове и магията си имат съвсем прагматични измерения от рода на - чрез тях най-бързо се достига до целта с минимален разход на енергия.
 <_<  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #46 -: Януари 26, 2006, 01:48:01 pm »
колко интересно, kaily  :D
за първи път попадам на астрологическа среща с толкова близкородена!
би трябвало доста да си приличаме, аз съм на 28 в 8:30 Казанлък, но явно домовите разположения внасят и различими различия
особено ме интригува как си интерпретираш съвпада на лунния възел с плутон
много съм заинтригувана и радвам се, че се срещнахме точно тук и бихме могли да обменяме опитности  :lol:  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #47 -: Януари 26, 2006, 04:12:34 pm »
Здравей, лилид.  :D
Ми интерпретирам го като интуиция и инстинкт за световните течения и насоки на движение на земното човечество.
То Зета така го интерпретира де, ама съм съгласна с него-винаги съм имала тая интуиция.

Близко, близко родена, ма виж колко все пак разлики имаме.
Моят първи и седми са празни, те какво правиш твоя седми с тоя Уран и Лилит вътре?  :wacko:
И виж как и на двете са ни интерсептирани Венерката и Уранецът, аз все си мисля, че това ги засилва, особено дето мойта Венера прави аспект само с Прозерпина, иначе може да се счита неаспектирана.
Как си тълкуваш Веста съвпад Венера? При мен съвпадът е точен.

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #48 -: Януари 26, 2006, 04:36:45 pm »
Цитат
Здравей, лилид.  :D
Ми интерпретирам го като интуиция и инстинкт за световните течения и насоки на движение на земното човечество.
То Зета така го интерпретира де, ама съм съгласна с него-винаги съм имала тая интуиция.

Близко, близко родена, ма виж колко все пак разлики имаме.
Моят първи и седми са празни, те какво правиш твоя седми с тоя Уран и Лилит вътре?  :wacko:
И виж как и на двете са ни интерсептирани Венерката и Уранецът, аз все си мисля, че това ги засилва, особено дето мойта Венера прави аспект само с Прозерпина, иначе може да се счита неаспектирана.
Как си тълкуваш Веста съвпад Венера? При мен съвпадът е точен.
разучавам се, с помощ разбира се
и благодарна съм много на който си знае, че ми помага и ме подтиква да се саморазучавам  :rolleyes:
за северния с Плутон - все ми се струва нещо в персонален план особено ще трябва да има, ама не мога да го напипам, като ми го настъпи Сатурна след някое време май тогава ще схвана...иначе философска нагласа и глобално спокойствие за световното движение имам, ама дали са ми от тоз съвпад знам ли
за Венерката и Уранеца - преди да ги знам въобще, че и така са се сдушили маскарите, все чудех се - абе какво ми е на мене нещо не като другите, след като ги поразучих - викам си, я как хубаво си се люшкат двама на люлката, пък то и свикнала съм им вече, познаваме си номерцата  :lol:
за Лилитката - и нея я разучавам, тя ми е май "медеца" за лапнишарани, само дето не е ясно кой е лапнишаран - тоя дето яде медеца или тоя дето му го дава...  :P
за Веста съвпад с Венера - още не съм стигнала до тях  B) при тебе как са  :D  

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #49 -: Януари 26, 2006, 05:49:16 pm »

С други козирози нямам отношение, замисляла съм се що така, ма нещо не ме вълнуват козирозите, скоро се запознах с един, който ми допадна (нищо сериозно или съществено), обаче после се оказа, че е от абсолютния съвпад на Венерите ни по всяка вероятност.

Интересно защо така няма около теб някоя личност с твоето Слънце, която да те провокира за разни неща.....

По мои наблюдения за всички основни неща в радикса ни се дават срещи с живи хора. А какво по-важно от Слънцето....

Може да е рано за твоето Слънце, подчинено на Сатурн.....
С него всичко става по-късно във времето....

Лошият вариант е подсъзнателно да избягваш среща с някой аспект на същността ти /да не кажа Аза, защото нямам ясна дeфиниция:)/. Добрият вариант е да е изучено всичко основно по същността, но това е малко вероятно щом сме на земята.

:D

Сега ще обмените наблюдения най-критично с лилид  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #50 -: Януари 26, 2006, 06:59:11 pm »
Нищо не избягвам, козирог няма на какво да ме научи, не го избягвам, стабилност някаква и там амбиция и други козирожки глупости си ги имам в изобилие, с какво ще ме допълни един козирог?!?

Точно наопаки, диря си всякаква измет  :D , дето мисли погрешно от моя гледна точка, дето не мисли, дето изобщо има странни идеи от моя първична и първосигнална гледна точка.
Тези хора ми дават нови позиции на СТ, затова те са ми ценни.
Иначе по утъпкани козирожки пътеки ми е кафа да ходя, един живот имам, няма с удобни домашни чехли по стръмните амбициозни козирожки пътеки да го прекарам...ааа, не, уча се от ония, които летят, а козирожкото ползвам да си постилам предварително на мекичко да падам.  :P

АН, установила съм, че при хората основната тояга е страхът, при мен обаче е скуката. Нещо особено страх към нищо нямам и с годините все повече намалява...обаче виж скуката може да ме довърши, но пък винаги си намирам интересни занимания, а и сама на себе си съм интересна все още-когато не касае козирожкото начало.
Та едни козирози просто биха ме уморили от скука, предсказуемост и познаваемост.
Не ща. :angry:  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #51 -: Януари 26, 2006, 07:02:03 pm »
Цитат
за северния с Плутон - все ми се струва нещо в персонален план особено ще трябва да има, ама не мога да го напипам, като ми го настъпи Сатурна след някое време май тогава ще схвана...иначе философска нагласа и глобално спокойствие за световното движение имам, ама дали са ми от тоз съвпад знам ли
за Венерката и Уранеца - преди да ги знам въобще, че и така са се сдушили маскарите, все чудех се - абе какво ми е на мене нещо не като другите, след като ги поразучих - викам си, я как хубаво си се люшкат двама на люлката, пък то и свикнала съм им вече, познаваме си номерцата  :lol:
за Лилитката - и нея я разучавам, тя ми е май "медеца" за лапнишарани, само дето не е ясно кой е лапнишаран - тоя дето яде медеца или тоя дето му го дава...  :P
за Веста съвпад с Венера - още не съм стигнала до тях  B) при тебе как са  :D
Че какъв персонален план? Плутон и северният ми висят на МС-то, никаква персоналност няма там...алеле, да не съм се насочила към свръхперсоналност май май едва ли не.  :(
А Веста едва наскоро я открих, че ми се е лепнала за Венерката, още я опипвам отдалеч.  :D  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #52 -: Януари 27, 2006, 12:21:38 pm »
Цитат
"някоя личност с твоето Слънце, която да те провокира за разни неща.....

По мои наблюдения за всички основни неща в радикса ни се дават срещи с живи хора. А какво по-важно от Слънцето...."

на мене, например, през последните две години ми се дадоха срещи с живи козирози  (мъже) по-млади :D и нещо като синджир-марка събитийно се развиха нещата...

трима са, по-млади са от мене, и с тримата категорично ни свързва планината...
* единият съвсем млад беше, с него вече дезактивирахме експлозивното си общение...(поради този младеж се срещнах най-напред виртуално с един риба, чието слънце ми е в съвпад с южния)...
* втория козирог (юпитера му в съвпад с южния ми) ми го прати да си общуваме приятелат му (горната риба), с него най- ми е забавно и поучително и още неизчерпано да си кръстосваме козирогцата...и да флиртуваме също ;)
* с третия се намерихме тъкмо когато бях след прясна криза с рибата и втория козирог... хубавец с ас-лъв, оправих си самочувствието с него рамо до рамо  :lol: ...от известно време съм го "отфутболила" както се казва, че нещо въз много ми дойде лъвското...

убедих се, че общността на слънцата много ми благоприятства общуването - и с тримата, а различията между тримата и между общуванията ми с тях (поради другите планетарни влияния) ми разкриха нагледно колко по-богато и разнообразно е проявлението на слънца в дадена зодия гарнирани с различни други астро-конфигурации...

и определено има какво да науча за себе си като се оглеждам в тях :D

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #53 -: Януари 27, 2006, 12:31:00 pm »
Цитат
"Че какъв персонален план? Плутон и северният ..."
сетих се за една интерпретация на този съвпад, която преди време бях срещнала - принудителна трансформация...
обаче понеже са ми в осмия дом, и понеже (я да си призная - наистина от година ме е вече страх от секса) продължавам да се чудя станала ли е предстои ли или е нещо което за целия този живот важи...
или може пък да съм я преминала тази трансформация (ако не е сексуално оцветена) например когато преди години от ревностна атеистка се заобръщах да търся Бога...
 :rolleyes:  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #54 -: Януари 27, 2006, 01:28:08 pm »
"....интерсептирани Венерката и Уранецът, аз все си мисля, че това ги засилва..."

дали засилването може да се онагледи с това, че всъщност много сама си се харесвам  :lol: с особнящината на венера-водолей с поддръжката отсреща откъм уран...

като си поразучавах венерката(водолейка) и уранеца, просветна ми за някои основни свръзки в една важна връзка:
* разбрах що ме свързва с моя вечен приятел - негови слънце и юпитер в съвпад с венерката ми, и неговата венерка е водолейка,
* разбрах защо връзката ни е все "висяща във въздуха", "като на косъм" - мое слънце в опозиция с негов уран, негово слънце в опозиция с мой уран,
* разбрах и защо сме така да се каже неразделими - две двойки подчертани по сатурн - мой сатурн секстил негова луна, негов сатурн тригон моя луна; мой сатурн секстил негов АС, негов сатурн тригон мой АС; и за още по-сигурно - тригон между сатурните ни...

обаче, в хода на времето, тоз който на свобода трябваше да се учи (аз демек) станах май по-свободолюбива от учителя си...а за фри-волности - все аз съм била тази с волностите извън връзката  :lol:

*

АН

годишен хороскоп!
« Отговор #55 -: Януари 27, 2006, 06:09:13 pm »
Цитат

Та едни козирози просто биха ме уморили от скука, предсказуемост и познаваемост.
Не ща. :angry:
Ще видим с Козирозите – има какво да учим от всяко Слънце – все в някой момент ще се появи :)

Даже си мисля, че в живота следва да познаваме отблизо поне по един представител на всеки Слънчев знак :)

А страхът........- по-силен е като движеща сила или мотивация от скуката :)

Можеш, като речеш да се учиш на нещо, първо да се уплашиш от него :D  

*

Guest

годишен хороскоп!
« Отговор #56 -: Януари 27, 2006, 06:10:45 pm »
Цитат
"....интерсептирани Венерката и Уранецът, аз все си мисля, че това ги засилва..."

дали засилването може да се онагледи с това, че всъщност много сама си се харесвам  :lol: с особнящината на венера-водолей с поддръжката отсреща откъм уран...

като си поразучавах венерката(водолейка) и уранеца, просветна ми за някои основни свръзки в една важна връзка:
* разбрах що ме свързва с моя вечен приятел - негови слънце и юпитер в съвпад с венерката ми, и неговата венерка е водолейка,
* разбрах защо връзката ни е все "висяща във въздуха", "като на косъм" - мое слънце в опозиция с негов уран, негово слънце в опозиция с мой уран,
* разбрах и защо сме така да се каже неразделими - две двойки подчертани по сатурн - мой сатурн секстил негова луна, негов сатурн тригон моя луна; мой сатурн секстил негов АС, негов сатурн тригон мой АС; и за още по-сигурно - тригон между сатурните ни...

обаче, в хода на времето, тоз който на свобода трябваше да се учи (аз демек) станах май по-свободолюбива от учителя си...а за фри-волности - все аз съм била тази с волностите извън връзката  :lol:
самодостатъчност, пък да му мислят партньорите :D  

*

Lillie

• 30532
годишен хороскоп!
« Отговор #57 -: Януари 27, 2006, 06:58:25 pm »
Цитат
"самодостатъчност, пък да му мислят партньорите :D"
И щом сме повдигнали въпроса за "самодостатъчност", нека първо й дадем дефиниция... що е то и в какво се изразява? И най-вече ме интересува акцентът върху какви знаци, планети, аспекти, стихии и качества би ни направил по-самодостатъчни от другите?  :blink:  ;)
Всъщност си имам своя  /не знам обаче доколко о- или су-бективна/ концепция за самодостатъчността, базираща се на конкретни астрологически фактори и акценти в хороскопа  :huh:  Донякъде обаче вижданията ми за "самодостатъчност" корелират с всичко що започва с "его-": силно Его, егоизъм, егоцентризъм... а защо и не ексцентризъм? Но най-вероятно тези дефиниции да нямат нищо общо, защото силно и борбено Его все още не прави човека "егоист", "егоцентрик" или "самодостатъчен", нали?  :rolleyes:
Какво е да имаш "самодостатъчна Венера" или "самодостатъчен Уран"? А защо и не Слънце, Луна, Меркурий... Сатурн? Тук май без да искаме отново се изправяме пред коментираните вече *нива на проработка* на планетите, защото да речем дори една Венера може да се "живее" на различни нива - от най-нисшето и инстинктивно до най-висшето в качеството й на по-нисша октава на Нептун - Божествена Любов и Вселенска Хармония...  :o  :)
Бих се радвала всеки желаещ да се включи в дискусията и да сподели своите виждания  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #58 -: Януари 27, 2006, 06:59:04 pm »
Цитат
сетих се за една интерпретация на този съвпад, която преди време бях срещнала - принудителна трансформация...

На мен асцендента ми е скорпион, а Плутон съвпад със северен точно на МЦ...да ти кажа трансформациите при мен никога не са били принудителни, точно наопаки, аз съзнателно съм ги търсела и провокирала.
Това ми е любимото занимание в този живот-трансформацията.
Единственото, което никога не ми доскучава.  :lol:  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #59 -: Януари 27, 2006, 07:02:07 pm »
Цитат
Ще видим с Козирозите – има какво да учим от всяко Слънце – все в някой момент ще се появи :)

Ама ти да не се опитваш да ме сплашиш сега?  :blink: