Здравей Гост

годишен хороскоп!

• 82 Отговора
  • 14466 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
годишен хороскоп!
« Отговор #60 -: Януари 27, 2006, 07:09:48 pm »
Да си сам не значи да си самотен.
Човек, познал бога в себе си, никога не е самотен...и си е самодостатъчен.

Обикновеният човек има недостатъци, затова винаги търси в другите онова, което му покрива и уравновесява личните недостатъци.
Окултистът внеква в недостатъците си и ги унищожава.
Зависи дали очакваш освобождението, щастието, радостта и т.н. да дойдат отвън и ти се изживяваш като консуматор, или си на принципа да работиш със самия себе си и да стигнеш до блаженството, в първия случай търпиш рано или късно провал, защото който е нещастен в палатка, ще бъде нещастен и в палат.
във втория случай имаш възможност да достигнеш до нирваната или просветлението, до блаженството.
Просто зависи от това имаш ли достатъчно лична сила да работиш със себе си и да поемеш отговорност за собственото си развитие и изправяне на кривиците, или се криеш като щраус и обвиняваш външния свят за собствените си нещастия.

Ошо казва, че човек винаги търси другия, защото е забравил за себе си, за собственото си съществуване., ако си спомниш за себе си и за бог в себе си, ставаш самодостатъчен.
Това е моят начин на живот, не знам от кои аспекти и планети е предизвикан, вие кажете.

Единствената истинка жива любовна двойка може да се изгради само от себедостатъчни си хора, а това значи всеки преди това да е поработил със себе си и така да се каже-да е проработил себе си.  <_<  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #61 -: Януари 28, 2006, 11:05:04 am »
Цитат
Цитат
"самодостатъчност, пък да му мислят партньорите :D"
И щом сме повдигнали въпроса за "самодостатъчност", нека първо й дадем дефиниция... що е то и в какво се изразява? И най-вече ме интересува акцентът върху какви знаци, планети, аспекти, стихии и качества би ни направил по-самодостатъчни от другите?  :blink:  ;)
Всъщност си имам своя  /не знам обаче доколко о- или су-бективна/ концепция за самодостатъчността, базираща се на конкретни астрологически фактори и акценти в хороскопа  :huh:  Донякъде обаче вижданията ми за "самодостатъчност" корелират с всичко що започва с "его-": силно Его, егоизъм, егоцентризъм... а защо и не ексцентризъм? Но най-вероятно тези дефиниции да нямат нищо общо, защото силно и борбено Его все още не прави човека "егоист", "егоцентрик" или "самодостатъчен", нали?  :rolleyes:
Какво е да имаш "самодостатъчна Венера" или "самодостатъчен Уран"? А защо и не Слънце, Луна, Меркурий... Сатурн? Тук май без да искаме отново се изправяме пред коментираните вече *нива на проработка* на планетите, защото да речем дори една Венера може да се "живее" на различни нива - от най-нисшето и инстинктивно до най-висшето в качеството й на по-нисша октава на Нептун - Божествена Любов и Вселенска Хармония...  :o  :)
Бих се радвала всеки желаещ да се включи в дискусията и да сподели своите виждания  :D
моя отправна точка за разсъждения по самодостатъчността са енергийните вземания давания зареждания...
от енергийна гледна точка - степенуването егист-егоцентрик-самодостатъчен не ми се връзва нещо...
струва ми се, точно защото самодостатъчността ще не ще е свързана с его-,  трябва да е обаче по-висока и "бяла" степен на проработка - надскачаща и трансформираща ниските "тъмни" егоичности (егоист, егоцентрик...)
самодостатъчен може би си, когато вече си се откъснал от егоизма си, който те тласка да смучеш от другите (себеподобни), и си вече по-често в състояние да се самозареждаш (от други нива) и така даваш и на другите (себеподобни)
освен това самодостатъчност може би не е нещо което веднъж достигаш и все си е с тебе...представям си по-скоро, че придобиваш разбиране за самодостатъчност, която постоянно се стремиш да възобновяваш и въздигаш

понеже тръгнахме от венера-водолей-уран и конкретна моя връзка, бих могла да кажа че в началото на връзката (преди почти 20 г.) никак не се усещах самодостатъчна, сега съм повече самодостатъчна :lol:

партньорите имат проблем, когато са на различна степен самодостатъчност, и особено ако "ножицата" е много голяма...

а за преживяване на истинска жива любовна връзка, самодостатъчността на партньорите май е необходимо, но не достатъчно условие  :D

в предните постове ви разказах за моите трима приятели-козирози, сега ще ви кажа преживяваната от мене не само с тях особеност на "венера-водолей опозе уран" - обичам ги, но обичам ги като приятели, и продължавам да обичам всички, с които ме е срещал живота, дори и отдавна бившия си съпруг  :), цялостността на любовта м&ж на тоя план в тоя живот струва ми се още не съм изпитала  

*

Lillie

• 30532
годишен хороскоп!
« Отговор #62 -: Януари 28, 2006, 11:39:41 am »
Честно казано за пръв път чувам, че самодостатъчността може да бъде и нещо позитивно... преди като че ли с предимно негативни нейни интерпретации съм се сблъсквала, а и както казах нямам ясна дефиниция за "самодостатъчност"...  :blink:  :)  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #63 -: Януари 28, 2006, 12:25:29 pm »
Цитат
амодостатъчен може би си, когато вече си се откъснал от егоизма си, който те тласка да смучеш от другите (себеподобни), и си вече по-често в състояние да се самозареждаш (от други нива) и така даваш и на другите (себеподобни)

Слънцето свети и дава топлина и светлина на земята и на всичко живо на земята, не иска нищо в замяна, не се пита има ли кой да приеме даровете му-то просто си свети...защото е самодостатъчно.

Самодостатъчността е викше качество, когато това касае връзките ни с другите хора. Но означава затваряне и прекъсване на връзките с божествения поток, ако си въобразим, че сме си самодостатъчни и към бога.

*

Lillie

• 30532
годишен хороскоп!
« Отговор #64 -: Януари 28, 2006, 01:04:47 pm »
хммм...интересно, понеже с други схващания за самодостатъчността съм се сблъсквала  :blink:  "Самодостатъчност" във вид на затворен, ограничен енергиен поток, тоест въпросната липса на *feed back* от статията за проявленията на Венера и връзката й с други планети. С други думи, когато субективно изпитваните чувства и емоции са ни напълно достатъчни без да си даваме сметка за чувствата и емоционалното състояние на партньора, за реакцията на отсрещната страна, тоест нагласата ни е да се "затворим" в чувствата си и в удобните си емоционални модели и да ИЗИСКВАМЕ от другия това, което смятаме, че ни се полага без да се замисляме какво всъщност той иска, какво изпитва, как ни възприема. По този начин се затваряме в капсулата си, сублимирайки собствените си чувства, усещания и емоции и прехвърляйки ги върху партньора, другия  в очакване на взаимност - "взаимност" в смисъл да очакваме същата реакция и от партньора  /отсрещната страна/  като отхвърляме възможността  /и правото му/ да бъде различен от нас и да реагира по друг, по-различен от нашия начин. И когато не получаваме тази "взаимност", т.е. при липса на реална "обратна връзка", да се чудим защо не я получаваме, защо отсрещната страна "отказва" да реагира...  :unsure:  ;)  :o

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #65 -: Януари 28, 2006, 01:22:41 pm »
струва ми се, че с kaily имаме сходни представи за самодостатъчност...

струва ми се, че това за което говори Lillie е точно обратното на това за което говорим с kaily

прост ключ може би може да бъде да се разсъждава точно върху дуалността изисквам/не изисквам

:D  

*

Lillie

• 30532
годишен хороскоп!
« Отговор #66 -: Януари 28, 2006, 01:30:49 pm »
Сигурно я имате тази позитивна представа за самодостатъчността, защото...ами защото повече сте чели  :o  :)
Докато аз казвам само това, което съм чувала или с каквото впечатление съм останала за смисъла на тази думичка... оттам нататък започвам да "философствам" вече  :P  :D  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #67 -: Януари 28, 2006, 01:48:51 pm »
Цитат
Сигурно я имате тази позитивна представа за самодостатъчността, защото...ами защото повече сте чели  :o  :)
Докато аз казвам само това, което съм чувала или с каквото впечатление съм останала за смисъла на тази думичка... оттам нататък започвам да "философствам" вече  :P  :D  :lol:

:rolleyes: едно е да четеш, друго е да философстваш, трето и четвърто е да прилагаш...просто трябва да мине през тебе

отделен въпрос е смисъла на думите, и затова дефиниция е нужна, но спрем ли се на дадена дефиниция - трябва да я изпитаме...

ето още един, може би краен, начин на онагледяване на - да я наречем позитивната - представа за самодостатъчност:
слънце-самодостатъчен-не изисквам/изисквам-несамодостатъчен-черна дупка

:)  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #68 -: Януари 28, 2006, 02:49:16 pm »
Цитат
хммм...интересно, понеже с други схващания за самодостатъчността съм се сблъсквала  :blink:  "Самодостатъчност" във вид на затворен, ограничен енергиен поток, тоест въпросната липса на *feed back* от статията за проявленията на Венера и връзката й с други планети. С други думи, когато субективно изпитваните чувства и емоции са ни напълно достатъчни без да си даваме сметка за чувствата и емоционалното състояние на партньора, за реакцията на отсрещната страна, тоест нагласата ни е да се "затворим" в чувствата си и в удобните си емоционални модели и да ИЗИСКВАМЕ от другия това, което смятаме, че ни се полага без да се замисляме какво всъщност той иска, какво изпитва, как ни възприема. По този начин се затваряме в капсулата си, сублимирайки собствените си чувства, усещания и емоции и прехвърляйки ги върху партньора, другия  в очакване на взаимност - "взаимност" в смисъл да очакваме същата реакция и от партньора  /отсрещната страна/  като отхвърляме възможността  /и правото му/ да бъде различен от нас и да реагира по друг, по-различен от нашия начин. И когато не получаваме тази "взаимност", т.е. при липса на реална "обратна връзка", да се чудим защо не я получаваме, защо отсрещната страна "отказва" да реагира...  :unsure:  ;)  :o
Изобщо не визирах това.
Твоето определение повече прилича на егоизъм в чист вид.
На принципа моето си е мое, чуждото е общо и пак аз го контролирам иначе тропкам с крак по пода.
Себедостатъчност е когато човек е сам, но не е самотен.
Разликата между сам и самотен е огромна.
Много хора са самотни, независимо, че живеят сред многолюдно семейство примерно, това усещане за самотност се дължи на факта, че не си в мир със себе си, че не познаваш себе си.

Значи получава се така- всичко зависи от нашите емоции и от нашето отношение, неслучайно казах, че който е нещастен в палатка, ще бъде нещастен и в палат.
Въпрос на отношение към света.
Който е недоволен, ще бъде все недоволен, защото на него недоволството му е вътрешно състояние, а винаги има за какво да недоволстваш.
Нищо не зависи от околния свят, всичко зависи само от нашето умение да управляваме емоциите си или те да управляват нас, от отношението ни към нещата, от желанията ни.
На изток затова казват, че желанията са причината да се въртим в самсара.

Външният свят нищо няма да ти даде-нищо повече, от това, което вече имаш във вътрешния си свят.
Ако го разбереш и работиш върху себе си, ще си станеш в един момент себедостатъчен и тогава външният свят ще откликва на вътрешните ти нагласи и ти ще управляваш външния свят, а няма да недоволстваш от него.
И тогава ще си себедостатъчен.

Всяка една любовна двойка, която е изградена от двама себедостатъчни си хора, може да развие пълен и страхотен потенциал, неописуем от гледна точка на нормалната двойка.
При нормалната двойка на двамата им липсва нещо, двамата имат плюсове и минуси и се опитват да се съберат, за да получат от отсрещната страна онова, което им липсва.
Обикновеният човек затова влиза в двойка-за да получи, което му липсва. И смята, че отсрещната страна ще му го даде, защото просто на него много му се иска.
Обаче отсрещната страна е влязла по същите съображения в дадената двойка и тя иска и тя счита, че трябва да получи.
И двамата искат.
Точно това е обикновената двойка.

А любовта в крайна сметка се дели на два вида-или даваш любов, или искаш да получиш любов
Та-който умее да дава любов, е себедостатъчен.
Който иска да получи любов, не е себедостатъчен, той иска и има нужда от нещо.

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #69 -: Януари 28, 2006, 03:12:29 pm »
Значи нека си призная, че аз точно в това отношение не съм съгласна-просто да даваш и нищо да не искаш в замяна.
Сигурно още не съм стигнала тоя етап на развитие.
Но определено не си падам добра самарянка и съм на принципа, че ако двама души ще създават двойка, и двамата трябва да се грижат непрекъснато за създаването и, не единият само да дава, а другият само да смуче, щото тогава ти като даващ си си просто един хранещ енергийни вампири човек.
И това ми се е случвало даже.
...бе то какво ли не ми сее случвало... :P

За мен на тоя етап себедостатъчен значи човек, който да не се натриса презглава във всякакви попаднали му връзки, само за да избяга от самотата си.
Щото и такива хора познавам.
Няма значение с кой е, важно е да е с някой, защото иначе полудява.
Това е човек, патологично неспособен да понася собственото си присъствие и болшинството хора са такива, имам това подозрение.  <_<  

*

lin

• *
  • 96
годишен хороскоп!
« Отговор #70 -: Януари 28, 2006, 03:30:17 pm »
kaily, подкрепям всичко казано!
Убедена съм в думите ти, защото личният ми опит ги е доказал!

П.С. щом ще вкарваме и самопризнания:
Цитат
   Значи нека си призная, че аз точно в това отношение не съм съгласна-просто да даваш и нищо да не искаш в замяна.
И аз там съм зациклила... ;)  

*

Guest

годишен хороскоп!
« Отговор #71 -: Януари 28, 2006, 03:37:31 pm »
Цитат
Но определено не си падам добра самарянка и съм на принципа, че ако двама души ще създават двойка, и двамата трябва да се грижат непрекъснато за създаването и, не единият само да дава, а другият само да смуче, щото тогава ти като даващ си си просто един хранещ енергийни вампири човек.

За мен на тоя етап себедостатъчен значи човек, който да не се натриса презглава във всякакви попаднали му връзки, само за да избяга от самотата си.
Това е човек, патологично неспособен да понася собственото си присъствие и болшинството хора са такива, имам това подозрение.  <_<
даааааааааааааа...общуването с думи често внася недоразумения  ;)

на някакъв етап осъзнаваш, че каквото и да искаш насрещният не може да го даде ако го няма, на следващ етап може би започваш да разпознаваш какъв е потенциала на насрещния, и дай боже да срещнеш равностоен партньор...

по-горе споменах, че предполагам равностойна взаимност в партньорството ще има при сходимост в нивата на самодостатъчността, дай боже такива двама да се срещнат :lol:

от друга страна, да имаш много хора, които чувстваш приятели и с които понякога общуваш, въпреки че усещаш - нивата ви на самодостатъчност са различни, според мене не означава, че създаваш презглава к"ви да са връзки с цел бягство от себе си, просто изучаваш тази страна на живота наречена общуване с другия, с различния...а това сега няма как да не ми е интересно изучаване при положение, че сатурн се разхожда из седмия ми  :P

иначе отдавна най-обичам по планината сама да тичам :lol:

а и още нещо за самодостатъчността - тя струва ми се те прави по-толерантен към по-ниската /по-високата такава у другия  :rolleyes:  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #72 -: Януари 28, 2006, 03:40:21 pm »
Цитат
Цитат

Това е човек, патологично неспособен да понася собственото си присъствие и болшинството хора са такива, имам това подозрение.  <_<
даааааааааааааа...общуването с думи често внася недоразумения  ;)

на някакъв етап осъзнаваш, че каквото и да искаш насрещният не може да го даде ако го няма, на следващ етап може би започваш да разпознаваш какъв е потенциала на насрещния, и дай боже да срещнеш равностоен партньор...

по-горе споменах, че предполагам равностойна взаимност в партньорството ще има при сходимост в нивата на самодостатъчността, дай боже такива двама да се срещнат :lol:

от друга страна, да имаш много хора, които чувстваш приятели и с които понякога общуваш, въпреки че усещаш - нивата ви на самодостатъчност са различни, според мене не означава, че създаваш презглава к"ви да са връзки с цел бягство от себе си, просто изучаваш тази страна на живота наречена общуване с другия, с различния...а това сега няма как да не ми е интересно изучаване при положение, че сатурн се разхожда из седмия ми  :P

иначе отдавна най-обичам по планината сама да тичам :lol:

а и още нещо за самодостатъчността - тя струва ми се те прави по-толерантен към по-ниската /по-високата такава у другия  :rolleyes:
извинете, не бях се логнала, горното написах аз, лилид  :D  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #73 -: Януари 28, 2006, 03:41:51 pm »
Аз миналата година тренирах да давам и да не искам нищо-не само в любовните дела.
Майка Тереза го раздавах.
И в резултат ме направиха на Иванушка глупакът отвсякъде.

В резултат на което дойдох до извода, че който поне един етап от живота си не се е раздавал, е темерут, говедо и несретник; но който цял живот само се раздава, си е обикновен кретен.  :D  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #74 -: Януари 28, 2006, 03:48:13 pm »
Цитат
от друга страна, да имаш много хора, които чувстваш приятели и с които понякога общуваш, въпреки че усещаш - нивата ви на самодостатъчност са различни, според мене не означава, че създаваш презглава к"ви да са връзки с цел бягство от себе си
Говорех само за любоните дела в случая.
Има хора и това са болшинството, които патологично страдат от самота и затова са в двойки и често двойките оцеляват точно и по тая причина-да не сме сами, че тогава по-лошо. :-)

А иначе аз пък отчетох, че солара ми за миналата година е бил с повече планети отдясно, на което кой знае защо му викат запад, т.е. повече аз съм зависела от други хора, пък тая година е наопаки...ама не вярвам само от това да съм се раздавала миналата година.
Интересно е, че буквално два дена след рождения ми ден започнах да постановявам аз какво и кога да се случи...и само два дена преди рождения ми ден все още мен ме влачеха като безропотно добиче.
От какво друго ще е освен от новия солар?

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #75 -: Януари 28, 2006, 04:12:22 pm »
Цитат
Цитат
от друга страна, да имаш много хора, които чувстваш приятели и с които понякога общуваш, въпреки че усещаш - нивата ви на самодостатъчност са различни, според мене не означава, че създаваш презглава к"ви да са връзки с цел бягство от себе си
Говорех само за любоните дела в случая.
Има хора и това са болшинството, които патологично страдат от самота и затова са в двойки и често двойките оцеляват точно и по тая причина-да не сме сами, че тогава по-лошо. :-)

А иначе аз пък отчетох, че солара ми за миналата година е бил с повече планети отдясно, на което кой знае защо му викат запад, т.е. повече аз съм зависела от други хора, пък тая година е наопаки...ама не вярвам само от това да съм се раздавала миналата година.
Интересно е, че буквално два дена след рождения ми ден започнах да постановявам аз какво и кога да се случи...и само два дена преди рождения ми ден все още мен ме влачеха като безропотно добиче.
От какво друго ще е освен от новия солар?

виж само как интересно ми е да поговоря с някой, който уж много трябва да прилича на мене и наистина има по какво да се разпознаем че си приличаме, ама си е друг(а)...
да не говорим, че то и сама като се със себе си разговарям - понякога сме не една и две на раздумката :lol:

до солар не съм стигнала - как, къде го гледаш това   B)

аз пък изтеглих едно късметче от интернет ботушче - "ти ще определяш правилата", и взех че го взех присърце  :D ...и възторжения Юпитер надявам се да помага  :lol:  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #76 -: Януари 28, 2006, 04:56:10 pm »
Хм...що да е възторжен Юпитер, аз винаги съм смятала моя за леко затормозен, при все че е във втори дом, на върха на който е все пак стрелец...ма нали е в козирог и близо до Сатурн. Не го бръснех за слива, въпреки че много ми се иска да ми е господар, щото ми писна от Сатурн вече, искам да се рея като мими пемперудката и друг да се оправя вече.

Ми за солара има много хубава книга на руски, аз по нея гледам и правя, после чета и си разяснявам.
Две седмици преди рождения ми ден ми я изпратиха по мейла, аз реших, че е знаки изгледах сума ти соларни карти, установих, че познава и така.
Ма Ан вика, че освен солар имало и куп други глюпости...честно да ти кажа, хич не разбирам какво толкова им гледат на тия прогресии, те едвам мърдат през годините, аз да нямам цяла вечност да се съобразявам с тяхното мудно движение.  :angry:  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #77 -: Януари 28, 2006, 05:16:07 pm »
Цитат
Хм...що да е възторжен Юпитер
:D ами моя си Юпитер е козел и то в 12-ти...полегнал ми връза АС-а, и уж изотзад, пък все му вика "дай-дай-дай-газ"...отдолу обаче непоклатимият гръб сатурнов вкарва всички в редички  :lol:

за сатурн - с два съм повече от тебе  :lol: , то има ли други такива редкости сатурнови като мене с тия пет козела дето са ми на главата, плюс рождения сатурн, плюс транзитен - ами свиква се  ;)

но горе мислех си за тоя транзитния Юпитер - и като си припомням предишни юпитерови цикли, някак възторжени са ми очакванията  :rolleyes:

сега видях в астро.ком изчертава се солар-ретърн-чарт - но не съм чела, неподготвена съм да гледам...

ако е удобно да щеш да ми препратиш четивото за солара по емайла ldoudeva@ced.bg, ще се радвам да мога да се подготвя и после пак да си коментираме  :)

хубава неделя и до скоро  :D  

*

kaily

• 5145
годишен хороскоп!
« Отговор #78 -: Януари 29, 2006, 11:35:41 am »
Разучи ли книжката?  ;)  

*

лилид

годишен хороскоп!
« Отговор #79 -: Януари 30, 2006, 09:23:04 am »
Цитат
Разучи ли книжката?  ;)
:( май току-що съм я изтрила, защото - ако си ми я била пратила на майла - аз сутрин разчиствам спамове и не съм обърнала внимание ...
ако може прати пак  :D