Здравей Гост

Транзитен Юпитер в Близнаци

• 242 Отговора
  • 33811 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Транзитен Юпитер в Близнаци
« Отговор #140 -: Януари 27, 2013, 12:03:42 pm »
Като стана въпрос за царската болест, според вас подаграта с коя планета можем да свържем?
Наричат я още "болест на чревоугодниците". :))

Шегата настрана, но наскоро при мой близък се изостри това заболяване - от всекидневно преяждане със свинско месо и консумация на висококалорична храна в големи количества. Има и наднормено тегло (съчетано с обездвижване), индексът на телесната маса е "много над нормата".

Ако гледаме транзитите, в момента най-точният транзит е на Юпитер  в тригон към нат. Слънце. Същевременно има квадрат на Сатурн към Слънцето (вече разходящ) и сходящ квадрат към Луната (упр. на АС).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #141 -: Януари 27, 2013, 12:11:20 pm »
Форма на артрит, т.е. възпалителен процес, с които се свързва Марс? Засяга стави, значи и Сатурн?
За подаграта съм чела само, че една от причините може да е е дефект в гена за ензим, участващ в метаболизма на пурините. Какви са другите предпоставки за развиване на заболяването, не ми е известно.

Добре, поправям. Разбрах неточността на поста си. Това, че пише, че е форма на артрит, не означава автоматично, че причината е същата. Симптомите приличат. Подаграта би трябвало да спада към метаболитните заболявания.
« Последна редакция: Януари 27, 2013, 12:45:47 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #142 -: Януари 27, 2013, 12:16:57 pm »
Ставните и костни заболявания са по Сатурн, да. Но доколкото ми е известно, артритът е автоимунно заболяване. От гл.т. на ведическата астрология освен Марс и Сатурн в такъв случай трябва да са намесели и възлите.

А подаграта - преди малко прочетох за нея, че е свързана с натрупване на пикочна киселина и се среща най-често при затлъстелите хора и обилно нездравословно хранене, също така при диабетици, тъй като често и те страдат от наднормено тегло (в по-напреднал стадий на заболяването). Болките са като при артрита, т.е. има сходна симптоматика, но причините за двете заболявания са различни.

Предполагам, че не е изключено да има и наследствена предразположеност към подагра, но при някои причината е в "гъз глава затрива". :)

http://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p12876.html

Баш по Юпитер си е според мен, а щом са намесени бъбреците и ендокринната система, би трябвало да участва и Венера. Венера/Юпитер се свързват с охолния живот, който често води до излишества, вкл. и в храната. Но когато стане въпрос за храна и усвояване, трябва да се потърси връзка и с Луната в хороскопа.

« Последна редакция: Януари 27, 2013, 12:22:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #143 -: Януари 27, 2013, 03:54:10 pm »
Ставните и костни заболявания са по Сатурн, да. Но доколкото ми е известно, артритът е автоимунно заболяване. ....

........

Болките са като при артрита, т.е. има сходна симптоматика, но причините за двете заболявания са различни.

относно артритът и други сходни т.нар. автоимунни заболявания произходът на причините не е ясен до ден днешен. класират ги като автоимунни, защото различните случаи може да имат различни зародиши на причините и досегашните статистики не им стигат да изведат една причина за болестта.

относно натрупването на пикочна киселина и вредоносността й при подаграта също са възможни различни причини, някои от тях съвсем не във връзка з начин на живот, хранене и преяждане.

подаграта до ден днешен спада към ревматологичните болести според СЗО, и според ес и бг здравни класификаторни регистри на болестите - т.е. болни от подагра се лекуват в ревматология.

след определен стадий на подаграта причините, болките и находките в ставите при нея са абсолютно еднакви с тези при някои форми на артрит - например септичен артрит.

лечението също е сходно в общия случай - имуносупресори с различен характер, стероидни, нестероидни и краен клас - тип лекарства за левкимия/химиотерапевтични като метотрексат и имуран.

« Последна редакция: Януари 27, 2013, 03:58:54 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #144 -: Януари 27, 2013, 03:59:56 pm »

Баш по Юпитер си е според мен, а щом са намесени бъбреците и ендокринната система, би трябвало да участва и Венера. Венера/Юпитер се свързват с охолния живот, който често води до излишества, вкл. и в храната. Но когато стане въпрос за храна и усвояване, трябва да се потърси връзка и с Луната в хороскопа.

Ха, точно. При баща ми - Венера тригон Юпитер в (Лъв-Стрелец), Луна в Рак. Има подагра. На масата трябва да има от всичко по много :), ракийка, салатка, супа, второ, трето, десерт (ако има два вида още по-добре)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #145 -: Януари 27, 2013, 04:11:29 pm »
Хубаво е да има разнообразие на масата  :blink:, но зависи какви храни се консумират, в какво съотношение и какви количества. Има хора, които без животинско месо просто не могат да се наядат, други без млечни продукти не могат, на трети само им дай тесто. Хранителните навици се изграждат още в детска възраст, но всеки човек има определени предпочитания - на някой му е "вкусно" едно, на друг друго. Склонност към невъздържаност в храната и хранителни смущения може да има заложена в радикса, на първо място гледам Луната - тя отговаря за инстинктивните ни /първични/ потребности.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #146 -: Януари 27, 2013, 04:31:45 pm »
При баща ми Луната има тригон с Марс и квадрат с Нептун, 1/2 секстил с Венера. Не е предирчив, важното е да ИМА храна.
Имах един познат който ако е гладен и няма храна наоколо се изнервя страхотно (има такива хора), ама забравих кога точно е роден (Телец е  ;))

За Юпитер през Близнаци - хм, странно ... 9 дом ми е близнаци У3, когато Юпитер беше в 8 дом попътувах доста из България (по работа) и когато премина в 9 и всичко спря  :thinking:

« Отговор #147 -: Януари 27, 2013, 05:22:36 pm »

диабета и той по Юпитер-Венера
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #148 -: Януари 27, 2013, 10:14:58 pm »
Юпитер, в каквато и конфигурация да е, дава компенсации,в нещо ако  си ощетен

не във всяка, или може във всяка, но ако ти е "важен" по натал
в случая - даде, болестта не случайно на лекарски жергон и казват "царска болест" ;D
шегувам се, но не съвсем, за компенсацията, де - инак, събитието съвпада със среща с първа и втора* любов

еми Венера му У5 и 6 дом, пък  наталната е била в съвпад с тр.СЛВ - царска болест/венера вд във 2 д /угаждане,храненето/ У6 +първа-втора любов У5

не е наричана "царска" поради хранене, напротив - споменах, че е нужен специален доста ограничителен хранителен режим и в никакъв случай не се провокара от естеството или количеството храна

царска, защото трябва повече да почиваш, без физически натоварвания задълго, в същото време не усещаш болка и физически дискомфорт

« Отговор #149 -: Януари 28, 2013, 11:07:28 am »
не е наричана "царска" поради хранене, напротив - споменах, че е нужен специален доста ограничителен хранителен режим и в никакъв случай не се провокара от естеството или количеството храна

царска, защото трябва повече да почиваш, без физически натоварвания задълго, в същото време не усещаш болка и физически дискомфорт

подагра - е вседствие злоупотреба, ежедневна и в големи количества ,на месо и алкохол,а след като си я добиеш си на ограничителен,защото съм виждала колко подути,зачервени и болезнени са краката когато се обостри болеста
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #150 -: Януари 28, 2013, 12:00:31 pm »
А може ли да се прояви като наследствена предразположеност, без човек да е склонен към излишества?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #151 -: Януари 28, 2013, 12:17:06 pm »
А може ли да се прояви като наследствена предразположеност, без човек да е склонен към излишества?
Кое е то, мързела ли? Че що да не може нали си мязаме и несъзнателно дори,защото живеем заедно попиваме маниера на родителите, особено докато сме по-млади и неосъзнати.
Малко е офтопик, но мисля че има връзка-на 1 курс по медицинска астрология имаше сравняване на картите на цялото семейство и търсене на аналогия в предразположеност към заболяване. Лекторът каза-живеят по един и същ начин-ядат мазно, не се движат... А значи и имат общи наследствени/астрологични/ наклонности.Ако има при тях 1 злояд, значи сигурно има други гени ;) или ралични планети.
Пък каквото и да има, ако това му е проблем на човека и иска-може да работи върху себе си и малко от малко поне, да промени нещата, поне за себе си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #152 -: Януари 28, 2013, 12:18:09 pm »
Кое е то, мързела ли?

Подаграта.  ;D

Цитат
Малко е офтопик, но мисля че има връзка-на 1 курс по медицинска астрология имаше сравняване на картите на цялото семейство и търсене на аналогия в предразположеност към заболяване. Лекторът каза-живеят по един и същ начин-ядат мазно, не се движат... А значи и имат общи наследствени/астрологични/ наклонности.Ако има при тях 1 злояд, значи сигурно има други гени ;) или ралични планети.

Наистина е вярно, често може да се наблюдава сходен маниер на хранене в семействата.
А какво ли става като се събере един злояд и един чревоугодник?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #153 -: Януари 28, 2013, 12:18:30 pm »
Извинете, мислех, че пиша в Натални карти, а то... ;D

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #154 -: Януари 28, 2013, 12:35:00 pm »
Кое е то, мързела ли?

Подаграта.  ;D

Цитат

Наистина е вярно, често може да се наблюдава сходен маниер на хранене в семействата.
А какво ли става като се събере един злояд и един чревоугодник?  :rolleyes:
Става-трудно, ако не се разберат, някой получава хранително разстройство. Или пък се хранят "разделно", с различин храни. ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #155 -: Януари 28, 2013, 12:45:42 pm »
Аз съм злояда и чревоугодник едновременно-ако не ми харесва храната, предпочитам да не ям

*

Yaya

• 2265
« Отговор #156 -: Януари 28, 2013, 12:51:36 pm »
Ако Юпитер ми квадратира от 8ми натален Меркурий, който е в 5ти и е У9 и У11, какво мислите, че мога да очаквам? Меркурий е в натална опозиция с Юпитер, и двата ретро и взаимно се диспозират.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #157 -: Януари 28, 2013, 01:01:18 pm »
Ако Юпитер ми квадратира от 8ми натален Меркурий, който е в 5ти и е У9 и У11, какво мислите, че мога да очаквам? Меркурий е в натална опозиция с Юпитер, и двата ретро и взаимно се диспозират.
Щом взаимно се диспозират, значи работят заедно и гледат в 1 посока. Имаш знания и мъдрост "отпреди" заради ретрото, трябва да се вслушваш вътре в себе си повече, в твоите философии, духовните търсения, да медитираш, или визуализираш. Виж, за практичните неща от живота, квадратът си е напрежение, но можеш да се справиш. Ако работиш интелектуална, творческа професия, ще е по-лесно. 9д ,както и 11д могат да имат общи неща-групи по интереси, приятели, занимания с духовна насоченост, астрология, медитация, пътувания. Би могъл/а да реализираш в конкретни постижения, това, което е във въборажинето ти, или мечтите. Естествено зависи и от цялата карата.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #158 -: Януари 28, 2013, 01:06:06 pm »
А пък и в 5д-не правиш неща,занимания, хобита,които не ти трогват сърцето, или нямат творчески елемент. За любовта по 5-знаеш си...хм ;)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #159 -: Януари 28, 2013, 01:14:01 pm »
на интервю съм, за нова работа, свързана с местене в друг град. У8 Венера ми е на К4, а транзитен СЛВ ми мина през Урана във втори дом. Уран е У4. И се загледах по Юпитера в транзит, че е в квадрат. Иначе е в разходящ секстил със себе си.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер