Здравей Гост

Пълнолуние на 08/03/2012 в 18,13 *Дева

• 119 Отговора
  • 12903 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Пълнолуние на 08/03/2012 в 18,13 *Дева
« Отговор #80 -: Март 10, 2012, 08:54:58 pm »
Ех, удари пълнолунието, както и предполагах. И само ще кажа, че тригоните не са позитивни аспекти, двукратно вече потвърдено. Ако има кофти транзити и ги зацепи тригон, просто стават двойно по-кофти транзити. Дано всичко се нареди, че... Много беше нечестно точно тази седмица.  :'(

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Март 10, 2012, 09:00:45 pm »
Ех, удари пълнолунието, както и предполагах. И само ще кажа, че тригоните не са позитивни аспекти, двукратно вече потвърдено. Ако има кофти транзити и ги зацепи тригон, просто стават двойно по-кофти транзити. Дано всичко се нареди, че... Много беше нечестно точно тази седмица.  :'(

Чета те отдавна и ми прави впечатление, че доста странни разсъждения имаш. Доста смели и обобщаващи твърдения отправяш в публичното пространство. Тригоните са си много компенсиращи даже, но зависи от вида на планетата. Например негативното действие на един квадрат на Юпитер към светилата може да се тушира от тригон на Сатурн. Имам го в момента. Съвсем нямаше да бъде така без тригон на Сатурн.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #82 -: Март 10, 2012, 09:08:59 pm »
Много малко твърдения мои лични съм отправяла, 90% са прочетено или анучено от чели повече от мен. А в случая, понеже пуснах аспектите към моите планети и точно това казвам - гадните транзити станаха двойно по-гадни. Това пълнолуние ми аспектира четирите ъгъла. Тригони бяха, но в случая няма как да ги видя като компенсиращи аспекти. За друг в друга ситуация с друга карта и с различни транзити е твърде вероятно да бъдат.

*

Stella

• 7765
« Отговор #83 -: Март 10, 2012, 09:18:03 pm »
Много малко твърдения мои лични съм отправяла, 90% са прочетено или анучено от чели повече от мен. А в случая, понеже пуснах аспектите към моите планети и точно това казвам - гадните транзити станаха двойно по-гадни. Това пълнолуние ми аспектира четирите ъгъла. Тригони бяха, но в случая няма как да ги видя като компенсиращи аспекти. За друг в друга ситуация с друга карта и с различни транзити е твърде вероятно да бъдат.

Цитат
И само ще кажа, че тригоните не са позитивни аспекти, двукратно вече потвърдено.

Ето това тук е доста обобщаващо твърдение. Тригон на кои планети и в коя карта е потвърдено?
Ако имаш квадрат между Юпитер и Венера, един тригон на Юпитер ще подсили желанието за угаждане и може човек да изхарчи доста пари за луксозни стоки или да направи неудачна инвестиция. Но ако има тригон на Сатурн към наталния квадрат, това би подействало компенсиращо на желанието на Юпитер за разширяване.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #84 -: Март 10, 2012, 09:31:52 pm »
Говоря за моята карта, за моите аспекти, пуснах ги още в първия си пост в темата, не смятах, че е нужно във всеки пост да го споменавам, но ще го правя оттук нататък. Значи: тригоните, които това пълнолуние направи към четирите ми ъгъла и с които засегна негативни транзити, които до този момент минаваха незабелязано, не бяха позитивни тригони. Ето, надявам се, че сега е по-ясно и необобщаващо. Лека вечер.

*

Grace

• 2257
« Отговор #85 -: Март 10, 2012, 10:03:18 pm »
Говоря за моята карта, за моите аспекти, пуснах ги още в първия си пост в темата, не смятах, че е нужно във всеки пост да го споменавам, но ще го правя оттук нататък. Значи: тригоните, които това пълнолуние направи към четирите ми ъгъла и с които засегна негативни транзити, които до този момент минаваха незабелязано, не бяха позитивни тригони. Ето, надявам се, че сега е по-ясно и необобщаващо. Лека вечер.

било е 2/8 дом върху Венера. проблем с връзка или финанси ? А вероятно и двете ! гледам в натала - Марс и Плутон / 6 - 8 дом / и се сетих, че се беше разболяла. И двете планети транзитират трудни домове - 8 и 12-и.
намираш ли конкретно проявление на транзитния Сатурн по дом - 9-и в твоя случай? 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #86 -: Март 10, 2012, 10:39:15 pm »
Детето.  :'( Не го разбирам като Сатурн в 9ти тук, но ценното ми - 2/8, да. И, естествено, ИЦто, че и всичките останали ъгли удари. Много мие  притеснено, утре ще знам повече. Благодаря ти, че погледна.  :wub:

*

Divna

• 2478
« Отговор #87 -: Март 10, 2012, 11:08:28 pm »
Детето.  :'( Не го разбирам като Сатурн в 9ти тук, но ценното ми - 2/8, да. И, естествено, ИЦто, че и всичките останали ъгли удари. Много мие  притеснено, утре ще знам повече. Благодаря ти, че погледна.  :wub:

Аз не разбрах какво е засегнало пълнолунието. Нека уточним.
1. Нат. Венера в 8ми дом. (тр. Луна в/у Венера - така ли е?)
2. Новолунието как е засегнало кардиналните оси?
3. Тр. Сатурн в 9ти какъв аспект прави в натала?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #88 -: Март 11, 2012, 06:57:32 am »
1. Taka e.
2. Осите са всичките между 16 и 20тия градус, от едната страна Луната тригонира две от тях, ИЦ и Асц, от другата - Слънцето - другите две. Аз очаквах Луната в тригон с ИЦ особено да задвижи нещо вкъщи, в семейството, но бидейки тригон, не очаквах точно това.
3. В квадрат с нат Луна в 7ми, тригон на натален Марс в 6ти, опозиция на нат Хирон в 3ти (тези са до 3 градуса, другите са широки за Сатурн). Струва ми се, не знам колко съм права, че Луната като майчинство, като мен като майка, тук е изиграла роля...

НО пък днес тр Сатурн е в съвпад с тр Луна и двамата са в тригон с нат Марс и ми се иска да вярвам, че нещата ще се оправят с най-малко поражения.  :-\ Но на мен ми убягва тр Сатурн в 9ти как да го вържа, затова и написах на Grace, че не го разбирам. Единствено ако разглеждам нат си Луна в 7ми в Рак като майчинство...  :-\
« Последна редакция: Март 11, 2012, 07:17:56 am от Ronia »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #89 -: Март 11, 2012, 08:03:27 am »
Натална Венера не е ли управител на пети дом на децата. Ако е от Луната ще мине бързичко
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Grace

• 2257
« Отговор #90 -: Март 11, 2012, 09:28:24 am »
Ronia, според мен, това което те мъчи в момента е следствие най-вече на квадрата на тр Сатурн към Луната ти в 7-и. По това, което пишеш, явно се проявява с класическото си значение - дом, семейство, майчинство.
Мислех, че ще има проявление и по отношение на връзки/партнъорства, защото Сатурн и Луната в натала касаят оста 1-7 дом, а последното пълнолуние е точно върху Венерата ти в 8-и.
От друга страна, Венера е У4 - вчера като гледах се чудех как би се проявила във връзка с това, но клонях повече към пари/недв.имот, отколкото дома.

*

Uran

• 6041
« Отговор #91 -: Март 11, 2012, 09:29:22 am »
Потвърждавам за тригоните- с лекота пренасят лошото. :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #92 -: Март 11, 2012, 09:35:39 am »
даа...тригона е лекота и безпрепятствено протичане на енергията. но понякога пренасят не това, което искаме. съгласна за тригоните. особено, когато идват от планети като Плутон, Уран.., дори Юпитер може да отключи не дотам щастливо събитие.

« Отговор #93 -: Март 11, 2012, 09:42:18 am »
Потвърждавам за тригоните- с лекота пренасят лошото. :blink:
а на Юпитер - с лекота ни възнасят
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #94 -: Март 11, 2012, 11:11:47 am »
Благодаря ви, че погледнахте и за информацията. Да, и аз ще знам да гледам оттук нататък тригоните и по друг начин и да обръщам внимание на планетите, които са аспектирани и как са замесени и да не се ограничавам с най-очевидните тълкувания. За щастие хванахме нещата относително навреме, макар не съвсем, но все пак ще лекуваме сега. Венера ми е У4, да. И с Луната, явно наистина протече спрямо дом, семейство и майчинство. Голям страх брах, надявам се сега да тръгнем на добро. Днес е рожденият ден на сина ми, пожелавам му здраве, дано всичко се нареди.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #95 -: Март 11, 2012, 11:25:47 am »
Натална Венера не е ли управител на пети дом на децата. Ако е от Луната ще мине бързичко

Дано.  :-\ Но то с месеци се е развивало, а мен са ме заблуждавали, хем трима доктори.  :'( Иначе гледах на моя натален 5ти У е Меркурий, не видях нищо съществено, но аз толкова бях изкукуригала, че едва ли съм имала ясен поглед върху нещата. Лошото е, че той пак ще мине през същите точки след ретроградния период.

*

Stella

• 7765
« Отговор #96 -: Март 11, 2012, 12:03:22 pm »

било е 2/8 дом върху Венера. проблем с връзка или финанси ? А вероятно и двете ! гледам в натала - Марс и Плутон / 6 - 8 дом / и се сетих, че се беше разболяла. И двете планети транзитират трудни домове - 8 и 12-и.
намираш ли конкретно проявление на транзитния Сатурн по дом - 9-и в твоя случай?

Това ли са "тригоните", Рони? Не е ли по-правилно да дадеш приоритет на съвпада с Венера, като на един по-силен аспект? Между другото тригони и секстили на затъмнения и лунации минават някак незабелязано, особено пък към ъглите. и това нямаше да го забележиш, ако не беше в съвпад с Венера. При затъмненията/лунациите основните аспекти са съвпад и опозиция. Квадратът действа ако е точен.
« Последна редакция: Март 11, 2012, 12:08:52 pm от Stella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #97 -: Март 11, 2012, 12:31:18 pm »
Stella, зависи кой какво чете, предполагам. Аз четох, че аспекти към четирите ъгъла няма как да минат незабелязано, харесвам астроложката и нямам причина да се съмнявам в познанията й засега. Транзитите също имат своята роля. Това е. Съвпадът на Венера сам по себе си на мен не ми говори за болести. По-скоро би следвало да дам приоритет на квадрата Сатурн-Луна, тъй като става дума за лунация тук. И фактът, че Сатурн квадратира Луна в 7ми дом, като в същото време тр Луна аспектира ИЦ, не е за пренебрегване. Грешката беше моя, че го пренебрегнах.

*

Stella

• 7765
« Отговор #98 -: Март 11, 2012, 12:38:26 pm »
Stella, зависи кой какво чете, предполагам. Аз четох, че аспекти към четирите ъгъла няма как да минат незабелязано, харесвам астроложката и нямам причина да се съмнявам в познанията й засега. Транзитите също имат своята роля. Това е. Съвпадът на Венера сам по себе си на мен не ми говори за болести. По-скоро би следвало да дам приоритет на квадрата Сатурн-Луна, тъй като става дума за лунация тук. И фактът, че Сатурн квадратира Луна в 7ми дом, като в същото време тр Луна аспектира ИЦ, не е за пренебрегване. Грешката беше моя, че го пренебрегнах.

Еми, ето, много добре си забелязала, че болестта е вероятно по квадрата на Сатурн с Луна, тя ти съ-управлява по-голямата част от 6-ти дом. Каква е "вината" на тригоните тука? Не затъмнението ти е отключило болестта - то няма нищо общо.

А съвпадът на лунацията с Венера в 8-ми дом може да ти донесе нещо, свързано с 9-ти и 4-ти дом, защото Венера ги управлява, защо го пренебрегваш, той е по-силен от тригоните към ъглите? - има време до следващото пълнолуние. Това ще действа месец.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #99 -: Март 11, 2012, 12:42:21 pm »
За мен тр Луна в тригон към ИЦ и МЦ също има своята роля. Не пренебрегвам Венера, но и не съм го видяла тогава като болести. Видях го повече като договори, някакво движение по дом/пари. По принцип когато е лунация гледам Луната най-вече, както и аспектите към нея. Тук пропуснах да отбележа квадрата със Сатурн, защото не свързах 9ти натален с нещо като това, което се случи. Но човек се учи, докато е жив.