Здравей Гост

Голямото нашествие на Гур-овците

• 37 Отговора
  • 10103 Прегледи
« -: Февруари 27, 2012, 12:49:06 pm »

http://tayni.net/?p=2255

*

лилид

Re: Голямото нашествие на Гур-овците
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2012, 11:26:14 am »
Статията ме заинтригува. Очаквах да видя коментари от астролозите. Интересно, защо няма?!
« Последна редакция: Февруари 28, 2012, 01:48:02 pm от лилид »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2012, 03:40:53 pm »
Много точни наблюдения, приветствам статията!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2012, 05:34:17 pm »
 :72:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Февруари 29, 2012, 09:20:06 pm »
Статията ме заинтригува. Очаквах да видя коментари от астролозите. Интересно, защо няма?!

ЩОТ не ни интересува. Не е много далече до акъла, да се досети човек, че ако една тема не ни е интересна, не пишем. Тук сме само любители (ще рече НЕ НИ СЕ ПЛАЩА), което ни позволява да си говорим само когато искаме, за каквото искаме  :P. А и коментарите по астрология ги пишем във форума по астрология  :P. И пояснявам - ако ни ИНТЕРЕСУВАТ.

Гурувци, винаги е имало и ще има, не знам период в човешката история, в който да не е имало пророци, по Юпитер - наричана Гуру от Индийците.

Заратустра, Буда, Исус, Мохамед, Блаватска, Рьорих, Дънов, А. Кроули, в САЩ целият new age, Дарвин, Нютон, Кеплер, всичките немски философи - Кант, Шопенхауер, Ницше, Гьоте, Толстой - все са пророци и Гурута... все си дават тяхното мнение за света.....

и май само за Заратустра и Буда мога да твърдя, че са се опитали да минимализират повредите, които философиите им ще нанесат на примитивно мислещите хора...защото и Христос и Мохамед са причината за две войствени, фундаменталистки религии, Толстоизмът не успя да се развие достатъчно, а писания като Страданията на младия Вертер на Гьоте причиняват вълна от самоубийства....

Така, че ползвайте си собствения Юпитер в наталната карта и не вярвайте на никой Гуру, да Ви обяснява света. Защото и Хитлер е Гуру.

« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 09:36:58 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #5 -: Февруари 29, 2012, 09:30:25 pm »
и се пише гурУвци. УУУУУ!!

Не вярвам на астролог, който не си проверява правописа на заглавието на статията.  ;)

Да не говорим, че цялата статия е пълна със синтактични и морфологични грешки по отношение на използвания език. Сякаш е писана на някаква смесица от старобългарски и съвременен език.... За семантиката няма да коментирам, тя е по Юпитер, но първо трябва да си научим уроците по Меркурий (простите форми), чрез които да се изразяват идеите, "понятно".

« Отговор #6 -: Март 04, 2012, 12:45:35 pm »
и се пише гурУвци. УУУУУ!!

Не вярвам на астролог, който не си проверява правописа на заглавието на статията.  ;)

Благодаря за мъдрото умозаключение относно Увците! :o

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #7 -: Март 04, 2012, 01:23:03 pm »
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #8 -: Март 04, 2012, 02:31:07 pm »
Гур-овци е написано нарочно с тире и нарочно така. Но ще се сети ли някой защо?  :thinking:

Не бих се учудила, ако статията е писана от някой със Слънце или Меркурий във Водолей. Те обикновено така жонглират с думите.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #9 -: Март 04, 2012, 07:48:05 pm »
Не е само до заглавието в цялата статия словореда, падежните форми и т.н. са странни. Човекът определено има разместване в подредбата на мислите.  ;)

За асоциациите на Хело не съм съгласна, не е такъв контекстът на статията.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Март 04, 2012, 08:25:41 pm »

А ти чела ли си статията? Там тази дума е правилна, но в заглавието е написана така и то с тире, защото авторът иска да намекне нещо.

« Отговор #11 -: Март 05, 2012, 10:21:05 am »
Не е само до заглавието в цялата статия словореда, падежните форми и т.н. са странни. Човекът определено има разместване в подредбата на мислите.  ;)

Хей, Анабел! Онова там дет се върти гюлле ли е или лимка? Може пък то да ти размества асоциациите и мислите?! Махни го моля те!  ;)

« Отговор #12 -: Март 05, 2012, 10:23:50 am »
Гур-овци е написано нарочно с тире и нарочно така. Но ще се сети ли някой защо?  :thinking:

Не бих се учудила, ако статията е писана от някой със Слънце или Меркурий във Водолей. Те обикновено така жонглират с думите.

Близо си до истината: Уран в дом 3, в секстил с Меркурий.

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Март 05, 2012, 11:08:38 am »

Анабел, за да има гуру трябват си и метафорично казано овце т.е последователи.  :P

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #14 -: Март 05, 2012, 11:37:39 am »

Анабел, за да има гуру трябват си и метафорично казано овце т.е последователи.  :P

Христос е наречен пастир.

Макар да е и жертвеното агне.

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Март 05, 2012, 01:19:54 pm »
Статията е много добра. Сега я прочетох. На като че ли това го има и сега в не по-малка степен - лаладжийството, сладките локуми без съдържание за зарибяване продължават да се харчат т.е. призивите на хора, които ви предлагат как ще ви направят, богати и щастливи, а в основата целта е наистина такава, но в полза на собствения джоб на провеждащите семинари, лекции. Много са ми смешни хора, които все изтъкват, че правят нещо единствено и само за другите, за техния интерес, а де факто ги интересува как да се поставят за пред другите в най-изгодната роля, чрез методите на популизма само и само за да се избутат на някакво място или позиция, пък макар същността им да не е чак такава в действителност. 

Анабел, вероятно не си си направила труда да прочетеш статията, а и да разгледаш сайта, защото не мога да си представя, че след прочит някой може да коментира по подобен начин. Ако не друго и не те интересува нечия тема и нейното съдържание -  поне можеш да уважаваш труда на другия. Неуместно е да правиш забележки за грамотността на човек, който има зад гърба си издадени книги, не мислиш ли ?
« Последна редакция: Март 05, 2012, 01:29:04 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 05, 2012, 01:53:46 pm »
На като че ли това го има и сега в не по-малка степен - лаладжийството, сладките локуми без съдържание за зарибяване продължават да се харчат т.е. призивите на хора, които ви предлагат как ще ви направят, богати и щастливи, а в основата целта е наистина такава, но в полза на собствения джоб на провеждащите семинари, лекции.

Наскоро един колега се пошегува, че краят на света се отсрочва за 2020, т.е. почват нови курсове лекции, семинари, книги, ченълинги, групови медитации и прочие печалбарщини.  ;D

Цитат
Много са ми смешни хора, които все изтъкват, че правят нещо единствено и само за другите, за техния интерес, а де факто ги интересува как да се поставят за пред другите в най-изгодната роля, чрез методите на популизма само и само за да се избутат на някакво място или позиция, пък макар същността им да не е чак такава в действителност. 

Съгласна съм, но за всеки клоун има публика, не мислиш ли?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #17 -: Март 05, 2012, 02:10:00 pm »
... което какво говори за публиката, ако тя не е малка ? За да стане някой човек гуру е необходимо да има манипулативен талант.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 05, 2012, 02:18:17 pm »
... което какво говори за публиката, ако тя не е малка ? За да стане някой човек гуру е необходимо да има манипулативен талант.

Уфсъ!!!  ;D  ;)

ПП. Само че в мн.ч.  ;D

ПП2. Щях да добавя, че и всеки клоун си заслужава публиката, вкл. и астролог, гуру и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #19 -: Март 05, 2012, 02:49:35 pm »
За 2040-та се отлага. Заради някакъв астероид, на който все още дори не са изчислили орбитата както трябва. Дори и да се сблъска със Земята, това няма да я унищожи, но ще причини смъртта на много хора, ако астероидът падне върху населен район. Нещо такова четох тези дни из мрежата.