Хомеопатията чисти патологията отвътре навън, тоест в обратен ред на заболяването. Когато се потисне кожна инфекция ,например, с алопатични лекарства - тя слиза навътре и се превъща ,да речем , в астма, или примерно синузит. Когато и те се потиснат - отиваме на болен черен дроб, жлъчка, черва,кости, бъбреци, тоест органи . Това са примери. Всяко тяло проявяа тенденция към различна група болести, според унаследените си миазми. Всички ги имаме. След потискане на хронични заболявания на органите и тъканите - болеста избива на психическо ниво- тревожност, психози, депресии. Когато отидеш при хомеопат за да лекуваш болен стомах или ревматизъм, или артрит, да речем, той ти дава лекарство и ти установяваш, че артрита се е подобрил, но пък се изриваш в уртикария или ти се появява екзема. с една дума болестта от органите е изтласкана към кожата. Тогава не вземаш алопатично лекарство или интибиотик, а отиваш пак при хомеопата и той ти дава следващото лекарство, което да ти изчисти поредния слой патология, т.н болест.
В твоя пример, Венера, се вижда, че приятелката ти е получила гъбички ( ниво кожа) след като е взела лекарство за синузит ( ниво хронично вътрешно ). Това е правилното движение на истинското излекуване. Ако потисне гъбичките ще избие нещо друго, по-лошо, но тя няма да каже - ето алопатичната медицина ме разболя, защото няма да направи връзката. Аз имах гъбички, които лекувах с какво ли не , преди да започна хомеопатичното лечение. Колко тубички с прехваления ламизил измазах. Всичко беше с временен ефект и пак се появяваха. Когато започнах де се лекувам с хомеопатия, имах по-сериозни проблеми, гъбичките бяха на заден план. Те изчезнаха като страничен ефект от самосебе си. От години не съм ползвала крем за гъбички. Израстна ми също коса която беше опадала, което много ме изненада. Мислех че съм я загубила отдавна невъзвратимо. Това също беше страничен ефект.
Аз обаче предпочитам класическата хомеопатия. На тия смесени лекарства вяра нямам. Те помагат на някои, но за мен не са истинския път и не водят до изкореняване на проблема. Това е обаче лично мнение.