Здравей Гост

Меркурий

• 117 Отговора
  • 14311 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Меркурий
« Отговор #80 -: Март 02, 2012, 08:43:15 am »
Обективно трябва да е следното:
Сила на Меркурий – 6,25 /равна на силата на Юпитер и най-малка в сравнение със силата на останалите планети/
Активност :3,13; Пасивност:3,12

Състав: студено и сухо
От студа  - центростемителност, стягане, съпротива, дълбочина, нечувствителност, поглъщане, абсорбция, стремеж към поглъщане на чуждия Аз, съзерцание, стремеж към удобства, въздържание, стремеж към индивидуалност.
От сухото – точност, острота, избухливост, страстност, стремеж към господство на собствения Аз над другите, непреклонност.

Да, но Близнаци са топъл и влажен знак. Как тогава този студен и сух управител е еталонен в знака, който е точно неговата есенциална противоположност? В Дева, ясно, че си е съвсем на място, но тук как му понася влагата?

именно ;D Близнаци- сухо-0,5; топло -3; влажно-4
Значи нещата не са в еталонността - съвместяване на съвсем различни енергии

« Отговор #81 -: Март 02, 2012, 08:44:43 am »
а как да съпоставим двуличието със търговията и умението да сключваш сделки

Аполон,подарява на брат си кадуцей,магически жезъл, символ на тържествени клетви и обещания при сделки
а Зевс често е използвал  Хермес/като покровител на прикритите действия/,използвал хитростта му за да избави някой от Богове в опасност,
Хермес ги спасявал или освобождавал,нещо като агент под прикритие :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #82 -: Март 02, 2012, 08:48:11 am »
а как да съпоставим двуличието със търговията и умението да сключваш сделки

Аполон,подарява на брат си кадуцей,магически жезъл, символ на тържествени клетви и обещания при сделки
а Зевс често е използвал  Хермес/като покровител на прикритите действия/,използвал хитростта му за да избави някой от Богове в опасност,
Хермес ги спасявал или освобождавал,нещо като агент под прикритие :mellow:

Хермес се оказва нещото, без което никой от боговете не е в състояние да си свърши работата ;). Колкото и да е могъщ и велик. И в началото Хермес е бил старец с дълга брада - роден си бил тъй, послешните митове започнали да го подмладяват, "олекотяват" и обезполовяват. И както бил невинен и незабележим, така има почти толкова деца от Афродита колкото законния й мъж ;).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Март 02, 2012, 08:50:32 am »
именно ;D Близнаци- сухо-0,5; топло -3; влажно-4
Значи нещата не са в еталонността - съвместяване на съвсем различни енергии
Като още малко поизстине и понавлажнее - демек нощем - Меркурий получава владението върху целия топъл и влажен триплицитет. Значи не е работата до еталонност и тук.

« Отговор #84 -: Март 02, 2012, 08:54:14 am »

дай за баланс/както казва Аброуд/ и нещо хубаво ;D

душата на компанията, забавни, остроумни, но ако нещата са на ниво повърхност,
не обичат да бъдат,попадат  в ситуации ,от който не могат да се измъкнат,да избягат
като въздуха- дишаш,не можеш без него ,но е невидим,не можеш да го  материализираш  във форма
пълни са с идей, но като въздуха леки  и  ефирни,витаят в облаците, не слизат на зямата

*

AH

• 2201
« Отговор #85 -: Март 02, 2012, 08:54:32 am »
Меркурий и Близнаци като аспект са секстил - значи възможност

*

AH

• 2201
« Отговор #86 -: Март 02, 2012, 08:55:20 am »

дай за баланс/както казва Аброуд/ и нещо хубаво ;D

душата на компанията, забавни, остроумни, но ако нещата са на ниво повърхност,
не обичат да бъдат,попадат  в ситуации ,от който не могат да се измъкнат,да избягат
като въздуха- дишаш,не можеш без него ,но е невидим,не можеш да го  материализираш  във форма
пълни са с идей, но като въздуха леки  и  ефирни,витаят в облаците, не слизат на зямата

погрижихме се за кармата ти на СЕГА ;D

« Отговор #87 -: Март 02, 2012, 09:00:06 am »
с баланс, като счетоводители

« Отговор #88 -: Март 02, 2012, 09:03:25 am »
в предретроградна сянка е в момента Мерка,в анаретен на Риби, върви към съвпад с Уран,току виж ни пратил послание от Боговете,проблясъци,със този тема

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 02, 2012, 09:41:31 am »
Тия двамата съвпад ли са й? Понеже нямам заекване, както тук се твърдеше за някои с тоя съвпад, ми е интересно да науча тази жена умее ли да говори пред публика?

В съвпад във Водолей, точно на ИЦ, но квадратът с Нептун в първи дом всичко разваля.
Няма го "брилянтния" интелект, приписван на Меркурий във Водолей, липсват дълбочина и концентрация, която би могъл да даде съвпадът със Сатурн на ИЦ.
Мисли и говори бавно, но без заекване. Просто създава впечатление за бавноразвиваща се ;D (сега да не се засегне някой). Винаги тръгва по криви пътечки и със заобикалки, никога не е ясна целта - все замазва, все някакви философИи вкарва без да са нужни и извън контекста на разговора. Това, което може да се обясни за 5 минути, обяснява по час-два, ако останеш да я слушаш. И накрая пак няма да си я разбрал.
Иначе умът й е доста прагматичен за пари и печалби, но мисленето не е широкоскроено, тип селска тарикатка - "да прецакаме на дребно".  ;D Но умее де създава добро впечатление, някак меко говори, приятно, предразполага, не й липсва и психологически усет. Обаче това впечатление е повърхностно, докато не я опознаеш по-отблизо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #90 -: Март 02, 2012, 09:59:43 am »
с баланс, като счетоводители

Като споменахме баланс – слабият знак Близнаци не пречи много на слабата планета Меркурий да се изявява, нищо, че е с противоположни пракачества.

Но по друг начин стоят нещата със Слънце в Близнаци –  не изпъкват много пракачествата на Меркурий, а по-скоро на знака Близнаци.

И тогава вече на физиологична плоскост ще виждаме като нисша проява на знака: непостоянство, прибързаност, нервност, недоверчивост, любопитство, суетност, а като висша- деятелност, честност, доброжелателност.
А на психическа като висша- изобретателен ум, смесица от разум и интуиция. Като нисша- дребнавост, склонност към подражание.

От тук- имаме ли си нещо в знака Близнаци, всякак ги има и у нас подобни нисши или висши прояви.

*

Grace

• 2257
« Отговор #91 -: Март 02, 2012, 11:12:27 am »
а след като откраднал стадото, се върнал на заден ход по собствените си стъпки, за да заличи следите  :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #92 -: Март 02, 2012, 11:40:54 am »

Когато Хермес откраднал кравите на брат си, той направил жертвоприношение с две от тях. Едната крава принесъл в жертва в знак на почит към боговете. Другата крава изял.

Това е вариантът на Аполодор и (псевдо)Омир. Петнадесет откраднал, една подарил, две опекъл, измисляйки огъня, а с червата им направил лира. Но в старите варианти на мита не яде говеда, те са божествени и безсмъртни.
« Последна редакция: Март 02, 2012, 11:55:58 am от Diyana »

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #93 -: Март 02, 2012, 12:20:01 pm »
Тия двамата съвпад ли са й? Понеже нямам заекване, както тук се твърдеше за някои с тоя съвпад, ми е интересно да науча тази жена умее ли да говори пред публика?

В съвпад във Водолей, точно на ИЦ, но квадратът с Нептун в първи дом всичко разваля.
Няма го "брилянтния" интелект, приписван на Меркурий във Водолей, липсват дълбочина и концентрация, която би могъл да даде съвпадът със Сатурн на ИЦ.
Мисли и говори бавно, но без заекване. Просто създава впечатление за бавноразвиваща се ;D (сега да не се засегне някой). Винаги тръгва по криви пътечки и със заобикалки, никога не е ясна целта - все замазва, все някакви философИи вкарва без да са нужни и извън контекста на разговора. Това, което може да се обясни за 5 минути, обяснява по час-два, ако останеш да я слушаш. И накрая пак няма да си я разбрал.
Иначе умът й е доста прагматичен за пари и печалби, но мисленето не е широкоскроено, тип селска тарикатка - "да прецакаме на дребно".  ;D Но умее де създава добро впечатление, някак меко говори, приятно, предразполага, не й липсва и психологически усет. Обаче това впечатление е повърхностно, докато не я опознаеш по-отблизо.

Не понасям подобни типажи, директно ги изключвам от обкръжението си, изнервят ме. Дори, когато чета наум бавно, не умея да асимилирам информацията и затова се "разбързвам"  :blink: При мен тоя сатурн в съвпад с меркурий не ме оставя да чета художествена литература - все нещо с цел му се чете, я счетоводно или пък учене на езици, не и художествени оливания, даже се чудя как изобщо са се появили романите  :blink: Благодаря ти за инфото  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Grace

• 2257
« Отговор #94 -: Март 02, 2012, 12:34:25 pm »
познавам един Близнак със съвпад Мерк/Сатурн. като малък е заеквал в следствие на тормоз в детската градина, но сега говори нормално. и вярно, не чете художествена литература / не че друга много чете, де / :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #95 -: Март 02, 2012, 01:25:16 pm »
познавам един Близнак със съвпад Мерк/Сатурн. като малък е заеквал в следствие на тормоз в детската градина, но сега говори нормално. и вярно, не чете художествена литература / не че друга много чете, де / :blink:

То и аз не чета книги, само ги превеждам и редактирам   :rolf:
Иска ми се да мога да седна пред микрофон в студио и да говоря свободно и увлекателно като радиоводещ на сутрешен блок, без предварително обмислен и написан текст ... 

« Отговор #96 -: Март 02, 2012, 02:18:04 pm »

Каква провокация с това сравнение! ;)

Интересно! Защо всички твърдят, че имам за цел да провокирам. Ти не си единствената. Но явно Меркурий и трите водни планети в аспект с асцендента ме карат да улавям несъзнателно някакви проблеми на хората, някакви табута за тях и като ги изкарам на показ, те приемат това за провокация. Пък аз нямам такава цел.

Hm, провокация в най-добрия смисъл на думата - която те кара да мислиш и да търсиш! Положителна!

И да, излизат някакви неосъзнати проблеми на показ, което е целта. И ни карат да търсим и мислим. :blink:

« Отговор #97 -: Март 02, 2012, 02:21:18 pm »
Как ще коментирате това, че Хермес е покровител на пастирите?

Каква е връзката между Меркурий и пастирът, който е водач на стадо, водач на тълпа. Тълпата е символ на несъзнаваното.

Той вероятно иска да се отличава от тълпата. Не би желал да бъде възприеман като част от тълпата и иска да изпъква. И определено изпъква.

Умът със сигурност е свързан със съзнанието и тълпата като символна несъзнаваното и инстинктивно поведение има нужда от водач.

Има логика, според мен. Тълпата, т.е. неосъзнаваното, има нужда от водач, да. И Хермес би могъл да бъде, но...
Не мисля, че той би се изправил пред тълпата. Да изпъква някъде в нея - да. Да застане отпред - т.е. да бъде лидер и да поема отговорност - съвсем не.

А може да се случи нещо интересно, да дойде нова информация и какво се случва... някой отлита със сандалките! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Март 02, 2012, 07:11:58 pm »
Иска ми се да мога да седна пред микрофон в студио и да говоря свободно и увлекателно като радиоводещ на сутрешен блок, без предварително обмислен и написан текст ...

;D Първата ми специалност е свързана с микрофон и публика, но да не мислиш, че не се панирам?
Говоренето никога не ми е било проблем, но винаги съм се притеснявала да застана и да говоря пред по-голяма аудитория слушатели. Иначе мога да говоря и със стените, важното е да си кажа каквото ми се е насъбрало (обичам да си говоря сама, добре че мога да се оправдая с домашните любимци  :-[).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #99 -: Март 02, 2012, 07:21:36 pm »

;D Първата ми специалност е свързана с микрофон и публика, но да не мислиш, че не се панирам?
Говоренето никога не ми е било проблем, но винаги съм се притеснявала да застана и да говоря пред по-голяма аудитория слушатели. Иначе мога да говоря и със стените, важното е да си кажа каквото ми се е насъбрало (обичам да си говоря сама, добре че мога да се оправдая с домашните любимци  :-[).

Ехеее, талант си ти, развесели ме  ;D Говоренето с наизустен текст от малка не ми е проблем - винаги съм била водеща на програми, исках и да ставам водеща на сватби, обаче да се изказвам пред 6-7 човека се смразявам, особено, ако ще ме преценяват - затова и мразех оперативките и катедрените заседания, където ти дишат зад врата и те дебнат кога ще се изложиш ... Дано в тоя живот се справя с тоя страх от изказвания  :-[