Здравей Гост

Точката на брака

• 88 Отговора
  • 14092 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Точката на брака
« -: Март 04, 2012, 02:35:14 pm »
1.Венера
2.седми дом и неговия управител
3.точката на брака и нейния управител
Венера е планетата сигнификатор на брака независимо от пола на родения - т.е. и в мъжки и в женски хороскоп.В известни случаи като ко-сигнификатори на брака може да се използват Луна и съответно Слънце.
Когато се разглежда дома сигнификатор се обръща внимание както на планети в седми дом, така и на управителя на дома.
Точката на брака според Хермес или pars coniugii(лат.) се изчислява по
следната формула
**:
а / мъжки хороскоп
Асц + :ven:- :sat:ˆ(за дневно раждане, обратно за нощно)
б/ в женски хороскоп
Асц + ˆ :sat:- :ven:(за дневно раждане, обратно за нощно)

Къде попада точката на брака в картата Ви?
Какъв транзит е преминал или ще премине....през нея?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: Точката на брака
« Отговор #1 -: Март 04, 2012, 02:39:16 pm »
Доротей, Ветиус Валенс и други гръцки автори посочват Венера като планета, която има отношение към брака както при мъжете, така и при жените, докато Птоломей посочва, че за мъжете това е Луна, а за жените -Слънце. Аналогично съществени различия откриваме и при дефинирането на арабската точка отговаряща за брака.Ветиус Валенс казва, че точката на брака се изчислява по формулата:
Асц + :ven:-  :jup:(при дневно раждане, обратно при нощно) – и за мъже и за
жени.
Други автори като Доротей дават следните формули:
а/ в мъжки хороскоп
Асц +  :ven:-  :sat:(за дневно раждане, обратно за нощно)
б/ в женски хороскоп
Асц +  :ven:- :sat:(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)
Валенс предлага още едно решение:
а/ в мъжки хороскоп
Асц +  :ven:- :sun: ‚(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)
б/в женски хороскоп
Асц + :mar: -  :moo:(за дневно раждане, вероятно обратно за нощно)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #2 -: Март 04, 2012, 02:49:05 pm »
За по-лесно пресмятане: http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Март 04, 2012, 02:52:45 pm »

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4 -: Март 04, 2012, 02:53:04 pm »
Първи въпрос - Марайче, може ли да се доверим на тези формули, не ми се търсят сега из книгите ми.

Втори въпрос към омъжените във форума - някакво съответствие намирате ли?

При мен наистина Уран беше върху Венера (Сатурн ми е в съвпад с асц, така, че за нощно раждане Венера ми е точката на брака) при единствената ми връзка, която класифицирам като "брак".
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5 -: Март 04, 2012, 03:12:39 pm »
4.25 Стрелец..., 11-ти дом. В деня на бракосъчетаване не виждам да е била аспектирана. Най-близкият аспект е квадратура от транзитен Уран във 2-ри натален.

*

Divna

• 2478
« Отговор #6 -: Март 04, 2012, 03:51:09 pm »

Когато се омъжих, тр. Юпитер ми е бил в съвпад с арабската точка на брака.  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #7 -: Март 04, 2012, 03:55:09 pm »
изборът на тия точки е толкова голям, че все можеш да намериш някоя да ти свърши работа на теория и за задоволяване на търсенията ;D
едната ми е съвпад с К5 - Юпитер е там сега ;D
другата съвпад Луната - тук доде съм жива тежък транзит няма да мине, в опозиция са се изредили всички до Сатурн, заедно с него, без Плутон
трета е съвпад МП Слънце/Луна - същото като по-горе
гледам има 4 и 5 варианти

но пък тр. Плутон е върху точката на любовта сега ;D

само за протокола - дори идеен замисъл няма ни за любов, за брак да не говорим ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #8 -: Март 04, 2012, 04:05:08 pm »
Аброуд, ти пак се вкарваш в сценарий.  ;D Уж нямаш и идеен замисъл за любов, камо ли за брак, ама за всеки случай си направила справка за всички точки.  ;D
Има една точка, която ще отговаря за теб и тази точка на брака ще я намериш според пола който си и според какво раждане си (нощно/дневно).

*

abroad

• 2187
« Отговор #9 -: Март 04, 2012, 04:17:17 pm »
Аброуд, ти пак се вкарваш в сценарий.  ;D Уж нямаш и идеен замисъл за любов, камо ли за брак, ама за всеки случай си направила справка за всички точки.  ;D

писах, че нямам, а не че не искам ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #10 -: Март 04, 2012, 05:59:06 pm »
  щом ще вирим крак мойтО точка е на везнито :P  ама  ако ще чакам да минава юпито от там.. ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Март 04, 2012, 06:26:03 pm »
хм.., дир Венера ще направи съвпад с точката на брака след няколко месеца; нямам намерения в тази посока, но ако нещо стане ще ви сведа този невероятен астрологичен казус  ;D интересното е, че по това време прогр Луна ще мине през Асц-та  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 04, 2012, 06:29:28 pm »
Първи въпрос - Марайче, може ли да се доверим на тези формули, не ми се търсят сега из книгите ми.

При мен наистина Уран беше върху Венера (Сатурн ми е в съвпад с асц, така, че за нощно раждане Венера ми е точката на брака) при единствената ми връзка, която класифицирам като "брак".

Да...можем... :blink: да се доверим. ;)...Едва ли ще ги намериш из книгите... :P...От курса ми по антична астрология са.... ;)...и ми се иска да проверя.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Март 04, 2012, 06:31:18 pm »
Като цяло не са от "най-надеждните" предиктивни елементи. ;D

изискват абсолютно точен час на раждане, тъй като изчисляването им в голям % от случаите включва асцендента.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #14 -: Март 04, 2012, 06:34:32 pm »
Точката на брака ми се намира в 9дом овен(18гр.33);съвпад с Юпитер,тригон Сатурн.
Ще чакам съвпад на тр.Уран.  :haha:
Като гледам транзитите за в деня на омъжването,единствено тр.Нептун е в секстил с точката на брака.
« Последна редакция: Март 04, 2012, 06:55:49 pm от MoonLight »

« Отговор #15 -: Март 04, 2012, 06:43:47 pm »
Когато се омъжих тр Сатурн е бил на 3 гр от тази точка,но мисля,че не се брои,нали орбисата е 1 гр. ?
ПП: прогресивна Луна е била в съвпад с тази точка по малко от градус е
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #16 -: Март 04, 2012, 07:42:43 pm »
хубаво, при някои дава резултат, но пак съм на мнението на Дияна за управители на домове, терми, декади и триплицитети;
 Valiastankova,  а кой е у на 7  за теб? и къде се намира у на 7

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 04, 2012, 10:16:36 pm »
Като цяло не са от "най-надеждните" предиктивни елементи. ;D

изискват абсолютно точен час на раждане, тъй като изчисляването им в голям % от случаите включва асцендента.

Хороскоп...,без точен час...не се прави! Тогава...,за какво говорим?! Да ходим в тема "Чешем си езиците$...Или...копи-пейст от руснаците...,че е по-лесно ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 05, 2012, 01:34:22 pm »
Откривам , че точката на брака е изключително чувствителна по примарни дирекции...,особено когато става дума за промисор АСЦ.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Март 05, 2012, 02:03:57 pm »
Моята точка е на 1гр. преди падналия ми ретро Меркурий в Риби. Мерка е във взаивна рецепция с Юпитер в Дева. В деня на брака ми не е имало транзит. В деня, в който мъжът ми ми предложи, тр. Луна е била в опозиция, а в деня, в който го напуснах - през точката е минал СЛВ.
В момента там е Хирон, след 5гр. предстои Нептун да мине от там. Странното е, че Нептун е третия аспект на Слънцето ми. Разводът явно беше по Уран(втория). Нептун е и У5, дали като мине от там няма да я активира? Едва през 2014 ..... :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер