Здравей Гост

Точката на брака

• 88 Отговора
  • 14152 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Точката на брака
« Отговор #60 -: Април 03, 2013, 11:48:44 am »
Ха ха, накрая ще се окаже, че само моята не работи.  ;D

Ама вие по коя формула смятате в крайна сметка?
Щото ако е по асц+венера-сатурн за нощно, моята не е имала никакъв акцент при брака

*

Нова

• 3491
« Отговор #61 -: Април 03, 2013, 11:58:05 am »
Ха ха, накрая ще се окаже, че само моята не работи.  ;D

Ама вие по коя формула смятате в крайна сметка?
Щото ако е по асц+венера-сатурн за нощно, моята не е имала никакъв акцент при брака

Ми с една от многото ))) Този автоматичен ел. калкулатор,дето е посочен дава общо 5 опции за Marriage. Аз хванах първата за ушите и я пуснах, беше обща, не е посочена за мъж или жена става въпрос, дневно или нощно. 6 сутринта през март дневно ли е или е нощно?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Април 03, 2013, 11:58:45 am »
Гледах и по двете - при транзит и прогресия/дирекция към тях не е имало дори намеци в такава насока при мен. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #63 -: Април 03, 2013, 01:41:06 pm »
Мисля, че  на тези точки се гледат управителите им по дом, екзалтация триплицитет, а първо дневно или нощно раждане е..
При мен точката на брака е в Овен, при сключването на брака тр.Сатурн съвпад нат. Марс, тр.Марс съвпад Слънце.
Но според мен те допълнително внасят нюанс към брака, или съпруга какъв ще бъде.
Не съм обръщала внимание на тези точки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Април 03, 2013, 01:59:53 pm »
Отчасти тези точки могат да не работят, защото голяма част от тях са се изчислявали в Античността с проекция върху Сидеричния зодиак. От времето на Птоломей и нататък започва да се налага постепенно Тропическият зодиак. Не е изключено и термите да са били "прехвърлени" директно от сидеричния в тропическия, без да се предвидят съответните корекции. А ние после се чудим защо интепретациите работят на 20-30 процента. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #65 -: Април 03, 2013, 02:34:46 pm »
Възможно е Лили, но тези точки са част от система за тълкуване на тема. В случая -брак. Старите
майстори са преценяли кога човека ще се жени, т. е. ранен или късен брак ще бъде, и едва когато установят
в кой период ще има условия за брак за правели предсказанието.
Ако човека ще има късен брак, тази точка няма как да се задейства на 22г. примерно.
За сега така ми изглеждат нещата, но не твърдя, че съм права.

*

Нова

• 3491
« Отговор #66 -: Април 03, 2013, 02:37:49 pm »
Може.. Е, значи ще сте ми шаферки нейде към шестдесетата ми годишнина ))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Април 03, 2013, 02:40:29 pm »
Старите майстори са преценяли кога човека ще се жени, т. е. ранен или късен брак ще бъде, и едва когато установят
в кой период ще има условия за брак за правели предсказанието.
Ако човека ще има късен брак, тази точка няма как да се задейства на 22г. примерно.

Да, наистина има логика.
Първо определяме какви са възможностите за брак - ранен, късен или слабоизразени възможности в тази насока, после разглеждаме съответните точки.

Индийците също са имали непоклатима логика  ;D - първо се гледа продължителността на живота каква ще е при партньорите, после се прогнозира за брака (дали въобще има смисъл да се разглежда тази тема).

По техните стандарти моят хороскоп ще мине я за безбрачен, я за Sannyasa.  :blink:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sannyasa

Цитат

"Если в гороскопе женщины одна, две или более планет-вредителей находятся в седьмом доме,
и какая-нибудь планета занимает девятый дом, то для женщины формируется санньяса-йога.
В данном случае она означает, что в супружеской жизни женщина будет несчастна и станет думать
о более возвышенных вещах, чем семейное счастье..."

К.Н. Рао в своей книге "Уроки Мастера".

Имам го в навамша - партньорската карта, при това в знаци, управлявани от Марс и Сатурн (и рецепция Марс/Сатурн, Луната е в 9 дом в съвпад с Марс в сатурнов знак и получава аспект от Сатурн в марсов знак в 7 дом).

« Последна редакция: Април 03, 2013, 02:49:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #68 -: Април 03, 2013, 02:48:02 pm »
Да, и при Античните майстори е така. И техниките са подобни на индийските-не че съм наясно с индийските.. :blink:
И тези техники си работят в системата за която са дадени. Извън нея резултатите не са задоволителни.

« Отговор #69 -: Април 03, 2013, 02:52:30 pm »
не ти знам данните, иначе може да се опитам да те "Бракувам" с този Юпитер, който ще влезе в Рак.. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Април 03, 2013, 02:55:40 pm »
И тези техники си работят в системата за която са дадени. Извън нея резултатите не са задоволителни.

Работят и с други домови системи, и с друг начин на интерпретация на хороскопа като цяло, по отделни теми.
А като ги пренасяме в модерната астрология и ги разглеждаме "на парче", не можем да разчитаме на същия ефект.

Така например, от моя учител знам, че последното нещо, което са гледали античните астролози при тълкуване на дадена тема, е управителят на съответния дом.

не ти знам данните, иначе може да се опитам да те "Бракувам" с този Юпитер, който ще влезе в Рак.. :blink:

Де го тоя "принц", никакъв не се задава на хоризонта!?  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #71 -: Април 03, 2013, 02:57:36 pm »
Абе аз като ги говоря нещата...
Ето тройка спатия марс-сатурн-плутон в 7, туй "какая-нибудь планета" не го разбрах, ма на к9 ми е уран.
Щом ще броим луната, тя е опъната от спатията...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Април 03, 2013, 03:01:16 pm »
Нова, това е по индийската - гледа се в раши (Д1) и в навамша (Д9).

В 7 дом в раши имам Кету в марсов знак (и собствена накшатра), а в 7 дом в навамша - Слънце/Сатурн в Скорпион (марсов знак) и Луна/Марс в Козирог в 9 дом (сатурнов знак). Иначе за гуру ставам - с Меркурий/Юпитер в 10 дом в навамша  ;D, но за друго копнее душата ми (имам много силна, но ретроградна Венера), със сигурност не за санйяса.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #73 -: Април 03, 2013, 03:03:12 pm »
Дали е същата йога, не знам, но тук дават други изисквания, за да бъде формирана - http://en.wikipedia.org/wiki/Sanyasa_yoga. Същото тук.

Изобщо съм забелязала, че за някои йоги/доши на ризлични места дават различни изисквания и интерпретации.

Виваха сахам (названието на арабската точка на брака у ведите) се пресмята по формулата (Венера - Сатурн + АС) и за двата пола, ако правилно съм разбрала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Април 03, 2013, 03:06:44 pm »

Лили, ти знаеш, че ведическата астрология се основава на принципа на "натрупването" - колкото повече фактора в картата сочат в дадена посока, толкова е по-вероятно тази посока да бъде реализирана в живота на индивида. От моята карта успях да се убедя в това, ти отдавна сигурно си се убедила от своята.

Убедила съм се и аз - след толкова време не можеш да не признаеш, че някои фактори в твоята карта са водещи, и да заставаш в поза щраус, т.е. да се правиш, че всичко е наред (колкото и да ми се иска да видя нещо положително в тези позиции).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #75 -: Април 03, 2013, 03:08:09 pm »
Изтрих го, защото ти си го знаеш. Беше излишно от мое име. :blink:

В синхрон с теб споделям, че смятам, че в моята карта има предпоставки за късен брак. Ама под късен имам предвид наистина късен. ;D То при осигурителната политика на страната пенсия сигурно няма да доживея, да видим дали брак ще успея. ;D Не е смешно, но какво друго ми остава.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Април 03, 2013, 03:08:47 pm »
Не е нещо лично, не се притеснявай, нито бих се засегнала.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #77 -: Април 03, 2013, 03:17:59 pm »
С малки изключения, момичета, само вие си се разбирате )))))

Ето защо сте ни сред авторитетите на форума. :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Април 03, 2013, 03:20:24 pm »
То при осигурителната политика на страната пенсия сигурно няма да доживея, да видим дали брак ще успея. ;D Не е смешно, но какво друго ми остава.

Да ти вляза в тона  ;D - аз и до деца сигурно няма да доживея, да не говорим, че когато остарея, те да ме гледат и хранят (не бих и искала това да им причиня). Не е смешно, но нашето поколение, като навлезем пенсионна възраст, ще сме на изчезване (кой знае какъв* ни чака).

Нова, никакви авторитети не сме - недей така, че пак ще съм с нахапан задник.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #79 -: Април 03, 2013, 03:32:35 pm »
Ще продължа с оффтопика, който започнах. И аз не знам дали ще доживея до деца и внуци, та затова разчитах на мечтата за пенсията, ама ми я отнеха. ;D