Здравей Гост

Ранен брак

• 79 Отговора
  • 14059 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Re: Ранен брак
« Отговор #60 -: Февруари 20, 2014, 09:15:13 am »
овен на ДЦ знам, че дава ранен брак. аз потвърждавам првилото, а познавам още 2ма души с такава ос. и при тях важи. марс при мен е в 10ти.

Аз съм с Овен на ДЦ и Марс в 10д, Венера в 7д. Брак сключих на 27г. При мен това правило не важи.

а на колко се запозна с бъдещия съпруг?
аз имах предвид по-скоро брак с някаква ранна любов. и аз на 25 се ожених, ама на 18 се гаджосахме. и визираните примери са подобни. макар че едва ли може само от един показател да се съди за ранен брак :)

Малко преди да навърша 25 се запознахме, след 2 мес тръгнахме и след още 2мес заживяхме заедно.
За гаджета не го разглеждам, защото мисля почти всеки има гадже на 15-16 години. Първата ми връзка беше 3г. но не е брак. Бракът си е семейство.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #61 -: Февруари 20, 2014, 09:17:09 am »
всеки има, но не всеки се жени за ученическа любов :) ясно, при теб различен случая

« Отговор #62 -: Февруари 20, 2014, 11:39:52 am »
овен на ДЦ знам, че дава ранен брак. аз потвърждавам првилото, а познавам още 2ма души с такава ос. и при тях важи. марс при мен е в 10ти.

И при мен ДЦ е в Овен и Марс е в 10-ти, имам и Слънце в 7-ми дом. Потвърждавам хипотезата за ранния брак, аз не съм сключвала такъв, но имах 7-годишно съжителство. Запознахме се когато бях на 18 години, на 21 заживяхме заедно, разделихме се при мой Сатурнов възврат на 28 години. Всичко това се случва в чужбина и той самият беше чужденец.
Осъзнавам колко правилно е било че не съм сключила брак и не съм искала деца, сега това ми дава огромна свобода.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #63 -: Февруари 20, 2014, 11:49:29 am »
http://ezokuban.ru/publ/signifikatory_braka/1-1-0-503
ето една интересна статия.
На руски е, но който не знае като мен google translate помага ;)
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Февруари 20, 2014, 11:51:47 am »
Звучи обнадеждаващо  ;D

Цитат

Возраст вступления в брак: у женщин, где находится в натале Луна
dsc/mc - под конец жизни

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #65 -: Февруари 20, 2014, 12:11:54 pm »
Материал по индийска астрология относно тайминга на брака, който ми попадна наскоро - http://vijayalur.wordpress.com/2011/11/08/timing-of-marriage/. Техните разбирания за ранен и късен се различават от нашите (съвременните западни).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Февруари 20, 2014, 12:22:23 pm »
В навамша имам указания за delayed marriage, но индикации за безбрачие като че ли липсват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #67 -: Февруари 20, 2014, 12:26:04 pm »
При мен и в раши, и в навамша има указания за късен брак. Тъй и тъй днес не съм тръгнала да се женя. :blink:

А някой разполага ли с материал с антични (елинистични) техники относно брака?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Февруари 20, 2014, 12:36:14 pm »
Моя близка, която имаше къде по-лоши указания от моите, е с два брака. Друг е въпросът, че и в двата си брака се държеше като "неомъжена". Но първият брак беше сключен със закъснение за онези времена, понастоящем би минал за нормален (малко преди сатурново завръщане). Стигам до извода, че задължително трябва да се гледа навамша - за потвърждение или смекчаване на заложеното в основната карта. И като че ли е по-добре да имаш кофти раши, но по-благоприятна навамша, отколкото обратното - сравнително добра раши карта и трудна навамша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #69 -: Февруари 20, 2014, 12:37:22 pm »
http://ezokuban.ru/publ/signifikatory_braka/1-1-0-503
ето една интересна статия.
На руски е, но който не знае като мен google translate помага ;)

на мен нещо не ми стана тук ясно - за нощно раждане при жените дават сигнификатор Марс, но надолу не описват кой знае какво за този случай - продължават да анализират аспектите на Слънцето. Как да го разбирам това?

То не че при мен ще се промени кой знае колко анализа, но ... принципно ме интересува, като теория.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #70 -: Февруари 20, 2014, 01:13:09 pm »
В навамша имам указания за delayed marriage, но индикации за безбрачие като че ли липсват.

Лили, как се изчисляват показателите за безбрачие в индийската :-\

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Февруари 20, 2014, 01:14:26 pm »
Лили, как се изчисляват показателите за безбрачие в индийската :-\

Цитат

Denial of Marriage

1. Venus in 8th House with Mercury / Saturn

2. Venus debilitated both in Rashi & Navamsha.

3. Lagna /7th House and their Lords in fixed signs & Moon in moveable sign.

4. Venus combust, debilitated and in Papakartari Yoga

5. Malefics in Lagna, 7th &12th House with waning Moon in 5th House.

6. Affliction of 2nd / 7th House and planets posited in fixed signs.

7. Lagna Lord, 7th Lord and Venus posited in Saturn Navamsha.

8. Natural Karakas for marriage, namely, Venus, Moon & Rahu are all highly afflicted.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Февруари 20, 2014, 09:29:27 pm »
Аз съм с Венера в 8-ми дом и не съм омъжена. В индийската астрология този аспект е показан като показател за късен брак.   :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Февруари 20, 2014, 09:31:44 pm »
Сама по себе си тази позиция не е достатъчен фактор, разглеждана изолирано. Освен това се гледа в сидералната карта, там домификацията е друга и позициите на планетите се изместват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #74 -: Февруари 20, 2014, 09:32:58 pm »
Мерсаж, Лили.
Карла, никога не се ползва само един показател. Винаги трябва да се поне 3-4, за да се замислиш за събитие или предпоставка. И аз имам Луна в Овен, за която казват, че е бездетна, но имам дете. На К5 имам двоен знак с У5 в подвижни, което оборва Луната.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Февруари 21, 2014, 11:40:49 am »
Не обичам да карам само на теория, предпочитам да се дават и практически примери.

Ето една карта на жена с ранен брак - на 20-годишна възраст среща първия си съпруг, година по-късно (малко преди да навърши 21) сключват брак. Има два брака - и двата са с чужденци, в различни държави и на различни континенти.

Да добавя, че още от 15-годишна има съжителство на семейни начала с друг мъж, с него впоследствие се разделят след няколко години връзка. Много интересен случай - твърде рано навлиза в самостоятелния живот.
« Последна редакция: Февруари 21, 2014, 11:47:08 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #76 -: Февруари 21, 2014, 02:19:08 pm »
Лиле, бях на маникюр, та се забавих да погледна картата. Може би най-интерзивното е СЛВ в 7. Луната в съвпад У7 води до изразяване на себе си във връзка. Луната е и У5. Слънцето е неаспектирано - действа като Слънце в последните градуси по отношение на сходящи аспекти. Подвижни оси. Общ управител на АЦ и МЦ в опозиция с другия управител на АЦ. Интерсептирани знаци по 1-7, големи домове, с богат вътрешен живот.
Това е на пръв поглед  ;)

А Шопенхауер

« Отговор #77 -: Февруари 21, 2014, 03:06:58 pm »
Лиле, бях на маникюр, та се забавих да погледна картата. Може би най-интерзивното е СЛВ в 7. Луната в съвпад У7 води до изразяване на себе си във връзка. Луната е и У5. Слънцето е неаспектирано - действа като Слънце в последните градуси по отношение на сходящи аспекти. Подвижни оси. Общ управител на АЦ и МЦ в опозиция с другия управител на АЦ. Интерсептирани знаци по 1-7, големи домове, с богат вътрешен живот.
Това е на пръв поглед  ;)
Искам да ти видя маникюра  :P Ти на обикновен ли ходиш или си с гел? Моята взима 15 лева за поддръжка заедно с декарация и рисува уникално.Може да продължим темата в "Идеи за прически и грим"
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
« Отговор #78 -: Февруари 21, 2014, 03:08:16 pm »
Отивам. ;D

А Шопенхауер

« Отговор #79 -: Февруари 21, 2014, 04:33:54 pm »
Lillie, направих си сидерална карта и имам разминаване в знаците. Нормално ли е да е така?