Здравей Гост

Аспектът куинконс

• 10 Отговора
  • 5820 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Аспектът куинконс
« -: Март 07, 2012, 07:31:45 pm »
Да поговорим за аспекта киунконс в рожденната карта и в синастирята.

Това е растояние от 150 градуса между две планети. Доколкото знам, това е аспект, който дава променливост.

Лиз Грийн го описва като двойка, между която нещата са обтегнати, но не толкова, че да се разделят. И точно, когато изглежда, че повече няма да се оправят, изведнъж се оправят и са много добри. И това се повтаря.

Споделете за вашият аспект куинконс в хороскопа и в синастрии.

*

Stella

• 7765
Re: Аспектът куинконс
« Отговор #1 -: Март 07, 2012, 07:36:30 pm »
Имам куинсконс между Сатурн и Марс в натала.
Толкова ми е добре аспектиран Сатурна в голям воден тригон, че куинсконса с Марса не го усещам.
Марс е в тригон със Слънце и в квадрат с Юпитер - като започна да действам, нямам спирачки.

При толкова мажорни аспекти, кунсконсът е просто пренебрежим.

Това което отчитам като дразнещо в синастрията е куинсконса между еднородни планети - например на между Марсовете. По-дразнещ аспект при любовници, не знам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #2 -: Март 07, 2012, 07:42:39 pm »

Това което отчитам като дразнещо в синастрията е куинсконса между еднородни планети - например на между Марсовете. По-дразнещ аспект при любовници, не знам.

Как действа в такъв случай?

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 07, 2012, 07:46:24 pm »

нали ти казах, че е дразнещ аспект? Докато се нагодят подходите.
Всъщност никога няма нагаждане.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #4 -: Март 07, 2012, 07:48:57 pm »
А знаеш ли как действа куинконс между Слънца в синастрията?

« Отговор #5 -: Март 07, 2012, 07:50:09 pm »

Е, аз го имам  точно тоз аспект с Парчето....Като два камъка, които нямат допирни точки, но ако по някаква божия воля, не знам вече, се допрат и се слегнат стават като мелнични камъни....мелят, мелят....та пушек се вдига....И пак отначало...и не се знае къде е началото и къде е края....

« Отговор #6 -: Март 07, 2012, 10:08:51 pm »
Имам Венера куинконс Юпитер, не е лесен аспекта.Ключовата дума е приспособяване.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Март 08, 2012, 07:10:00 am »
Имам Венера куинконс Юпитер, не е лесен аспекта.Ключовата дума е приспособяване.

Как ти се отразява по тези две планети?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #8 -: Март 08, 2012, 08:26:17 am »
аз имам такъв в синастрия с мъж - неговото слънце в куинкокс с моята венера (марса му също но там е над допустимия орбис). казват че при този аспект планетите "не се виждат" и май е точно така - слънцето му никак не вижда венерата ми.

« Отговор #9 -: Март 08, 2012, 02:21:48 pm »
Да поговорим за аспекта киунконс в рожденната карта и в синастирята.

Това е растояние от 150 градуса между две планети. Доколкото знам, това е аспект, който дава променливост.

Лиз Грийн го описва като двойка, между която нещата са обтегнати, но не толкова, че да се разделят. И точно, когато изглежда, че повече няма да се оправят, изведнъж се оправят и са много добри. И това се повтаря.

Споделете за вашият аспект куинконс в хороскопа и в синастрии.

Имам куинконкс между Слънце в Лъв и Юпитер в Козирог. И до ден днешен тоя аспект не го разглеждам. Даже честичко го забравям и идея си нямам, как да го тълкувам.
За мен това е аспект, който няма винаги реално действие. Просто нито по аспект, нито по стихия има пасване...

Ако някой има идея, как се разглежда - нека сподели.

« Отговор #10 -: Март 08, 2012, 04:01:21 pm »
Това може да е един от аспектите на "не всичко, което блести, е злато".

Доколкото си спомням, лъвското ти Слънце грее в 10-ти дом. Тогава козирожкият Юпитер вероятно е някъде около 3-ти дом. Може лесно да намираш (или сами да идват при теб) предложения, възможности, шансове, които на пръв поглед изглеждат доста примамливи и печеливши, но преди да получиш реална изгода от тях, може да ти се наложи здраво да се потрудиш (повече от планираното) или в последствие да се окаже, че идеите са трудно приложими в практиката. Лесно те палят, но изискват време докато узреят и можеш да береш плодовете ми. Имам и още по-банално предположение - бизнес в сферите на 3-ти дом или с роднини да не върви по план.

Може би транзит на бавна планета или прогресия/дирекция би могла да задейства аспекта и така да провериш дали има действие в картата ти? При последния престой на Сатурн върху Слънцето ти, напр.