Здравей Гост

Оста на притежанията

• 198 Отговора
  • 22485 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Оста на притежанията
« Отговор #20 -: Март 08, 2012, 05:37:27 pm »
Да се допълня за горния пост:

Луна в Рак - роматичка, иска да бъде мама, другите да са й искрени и верни до гроб, плюшкин - но на спомени, емоции, приятелства, ако щете, но ни едно от тях не се отъждествява със стоящите блага зад всеобщото разбиране за "притежания"

Toва е изумително вярно! Едно към едно. Да, майчинството беше изключително важно и да - най-ценните ми притежания са спомените. Съответно, аз всичките си пари харча за пътувания и развлечения за мен и тези, които обичам, защото за мен няма нищо по-ценно от хубавите споделени моменти и спомените.

Мразя големи семейства, домашни уютности, сбирки около масата и роди до девето коляно. Съответно, орязала съм ги всичките с две изключения. Не понасям домошарство, вещи имам толкова, че ако утре се заместя отново, няма да плащам свръхбагаж. Но пък албуми със снимки и безкрайни разкази за вечерите - такива имам много. И още ще си създадем.  :blink:

Миии...тое показателно...каза , че е в Рак..,дома е 7-ми. В 7-ми дом луната е с особено мнение към другите...Не е в слугинския 6-ти дом... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #21 -: Март 08, 2012, 05:42:23 pm »
Ми ти ме объркваш.  ;D Първо в другата тема каза, че била фрустрирана, ама аз съвпад от 5 градуса в различни знаци (Сатурн в Лъв), малко съм скептична към него, пък и знам ли, фрустрация в изявите на Луната не съм усетила. Даже бих казала, че в романтизма и майчинството си съм най-силна, никога не съм се усещала така преди. Тук каза, че Луната на трон е задоволена... Каква е сега, фрустрирана или задоволена, или фрустрирана от презадоволяване с особено мнение?  ;D Егати особнячката излезе. И с тоя Уран върху Слънцето, цялата ми "хубост" ще блесне сега.  :P

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #22 -: Март 08, 2012, 05:44:53 pm »
За луна в 7 ми дом съм чела, че е възможно да липсва единия родител и също, че тези хора се нуждаят силно от парньор. Познавам ... 2-ма  ;) души с такива луни, за които важи .
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Март 08, 2012, 05:47:22 pm »
Ми ти ме объркваш.  ;D Първо в другата тема каза, че била фрустрирана, ама аз съвпад от 5 градуса в различни знаци (Сатурн в Лъв), малко съм скептична към него, пък и знам ли, фрустрация в изявите на Луната не съм усетила. Даже бих казала, че в романтизма и майчинството си съм най-силна, никога не съм се усещала така преди. Тук каза, че Луната на трон е задоволена... Каква е сега, фрустрирана или задоволена, или фрустрирана от презадоволяване с особено мнение?  ;D Егати особнячката излезе. И с тоя Уран върху Слънцето, цялата ми "хубост" ще блесне сега.  :P

Луната на трон е силна луна...Но това не значи , че в съвпад със Сатурн е най-щастливата луна...Няма значение знака в случая за коментара ми в другата тема/ сега поясни , че е в Рак ;D..там каза, че имаш съвпад със Сатурн/..има значение аспекта...Ако луната е апликираща ситуацията е по-сложна. Ако е разходяща квадратура пак се отчита...И все пак това са 5*...нали? :rolleyes:
Ако видя картата ти мога да бъда по-обективна...
И не разбирам защо в астрологичен форум всичко се приема толкова лично? :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #24 -: Март 08, 2012, 05:49:46 pm »
За луна в 7 ми дом съм чела, че е възможно да липсва единия родител и също, че тези хора се нуждаят силно от парньор. Познавам ... 2-ма  ;) души с такива луни, за които важи .

Не е вярно това за мен, аз го писах и в другата тема. Аз съм си единак, не ща да ме задушават. Единствено връзки с по-особен статус ме устройват - на разстояние или единият пътува доста, нещо трябва да разрежда вижданията. Затова недолюбвам тия описания от множеството книжки на пазара. Те са енергия на планетата+енергия на дома=сготвена манджа, обаче без никакви подправки. Това, което написа priya е първото смислено нещо в цялост, което чета за тази Луна. И едно, което ми беше казал приятел преди време и беше свързано с любовта ми към промените. Но нужда от партньор - не. Нужда да изпитвам любов - да. Но Любов в много по-широк смисъл. Тук влизат и децата, и изкуството, дори спорта.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #25 -: Март 08, 2012, 05:51:05 pm »
Луната на трон е силна луна...Но това не значи , че в съвпад със Сатурн е най-щастливата луна...Няма значение знака в случая за коментара ми в другата тема/ сега поясни , че е в Рак ;D..там каза, че имаш съвпад със Сатурн/..има значение аспекта...Ако луната е апликираща ситуацията е по-сложна. Ако е разходяща квадратура пак се отчита...И все пак това са 5*...нали? :rolleyes:
И не разбирам защо в астрологичен форум всичко се приема толкова лично? :-\ :rolleyes:

Нещо имаме срив в комуникацията. Аз си пуснах картата в другата тема, просто за илюстрация, от там е видно че Луната е в рак, че даже го и обсъдихме.  ;D Лично пък изобщо нищо не приемам, освен че се дадох там за пример за късен брак.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #26 -: Март 08, 2012, 05:51:43 pm »
Рония, Само по една луна не може да се определи целият ти характер .. и живот все пак  ;)
за това марая ти каза, че й трябва цялата карта.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Март 08, 2012, 05:52:55 pm »

Нещо имаме срив в комуникацията. Аз си пуснах картата в другата тема, просто за илюстрация, от там е видно че Луната е в рак, че даже го и обсъдихме.  ;D Лично пък изобщо нищо не приемам, освен че се дадох там за пример за късен брак.

Дай линк....към картата си...Не помня всички карти..гледам доста. ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #28 -: Март 08, 2012, 05:56:27 pm »
Ето я пак.  ;D

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #29 -: Март 08, 2012, 05:58:27 pm »
Рония, Само по една луна не може да се определи целият ти характер .. и живот все пак  ;)
за това марая ти каза, че й трябва цялата карта.

Ама, разбира се, че е така. То и от една карта не може да се определи нечий живот.  ;) Но написаното от priya е първото точно описание на Луна в Рак, което аз лично срещам, за което й благодаря. Най-накрая да прочета нещо, в което да се видя и аз с моята особнячка там.  ;D

Всъщност, за мен винаги е било по-интересно, че не Раци ме привличат, нито рачешкото у човеците, а Сатурнианци, а ако са и успели (Лъв), значи тяхна съм. Това по темата за притежанията - втората планета в 7ми много повече определя мъжете, които ме привличат. Ей такива искам да ги притежавам, да.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 08, 2012, 06:05:57 pm »
Луната в картата ти Ronia е апликираща...По начина по който се описваш това въобще не е рачешка Луна. ;D...
Твърде възможно е след ректификация да се окаже в Лъв или анаретна...

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #31 -: Март 08, 2012, 06:07:33 pm »
и аз мисля, че е в лъв .. по начина, по който говориш за себе си ...  ;)

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #32 -: Март 08, 2012, 06:12:47 pm »

Не е вярно това за мен, аз го писах и в другата тема. Аз съм си единак, не ща да ме задушават. Единствено връзки с по-особен статус ме устройват - на разстояние или единият пътува доста, нещо трябва да разрежда вижданията. Затова недолюбвам тия описания от множеството книжки на пазара. Те са енергия на планетата+енергия на дома=сготвена манджа, обаче без никакви подправки. Това, което написа priya е първото смислено нещо в цялост, което чета за тази Луна. И едно, което ми беше казал приятел преди време и беше свързано с любовта ми към промените. Но нужда от партньор - не. Нужда да изпитвам любов - да. Но Любов в много по-широк смисъл. Тук влизат и децата, и изкуството, дори спорта.
С луна във Везни в съвпад с Асц/откъм 6д-че липсва биологичната майка-да, за това пък другата дето ме е осиновила и отгледала- ми тя е равна на две такива.Аз нея си смятам за майка.
И аз не само не ща, ами и не позволявам да ме задушават.....
Нямам належаща нужда от партньор, не и на всяка цена....и аз поставям условия, най-малкото за равнопоставеност....
Децата и спорта са първи в списъка.
И отдавна ми се иска да направя рекламация за тая моя Луна,че нищо хубаво от нея.Само тоя и оня решават, че като гледаш да има мира могат да ти се качат на главата. ;D
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Grace

• 2257
« Отговор #33 -: Март 08, 2012, 06:17:28 pm »

Ronia, нещата са много прости. Не знам защо сте се вторачили в Луната и не виждате очевидното. Гореописаното е класика за съвпада Слънце/Уран. А не всяка Рачешка Луна е подплътена един път от Сатурн и един път от Сл/Уран съвпад. Това много видоизменя една класическа Луна в Рак. Затова всички добри астрлози не забравят да кажат - гледайте цялостната карта !

*

abroad

• 2187
« Отговор #34 -: Март 08, 2012, 06:22:30 pm »
Как така с лекота и замах го решихте това с Луната на Рония, евала ;D
Луната и е в последните градуси на Рака (като моята) и получава част от характеристиките на следващия знак, но си остава в Рак

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #35 -: Март 08, 2012, 06:23:54 pm »
Първо, тя да каже дали си е правила ректификация.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #36 -: Март 08, 2012, 06:30:02 pm »
Не съм си правила ректификация, защото часът ми е верен. Знам го от двама души, присъствали на раждането. Отделно приятели са ми гледали картата в много важни моменти и изглежда пак верен часа. Например, смъртта на баща си и аз мога да я видя, колкото и да ми е замъглено виждането за лични неща, тя е очевадна.

Значи, аз тук се съгласявам с Grace. Имам предвид следното: аз от много години следя тази конфигурация Луна в Рак +- Сатурн, защото не я разпознавам. И моят личен извод е, че в моя конкретен случай съвпадът (точен и в един и същи знак) на Слънцето и екзалтирал Уран надделява. Още повече, че за мен съвпадът на Луната и Сатурн е малко под въпрос, наистина. Има и нещо друго - в ранните ми детски години, може би докъм 10-12 максимум бях по-близо до Луната в рак, но имах и натиск отстрани (Сатурн), тоест това не беше моят собствен избор. Оттам нататък избухнах със страшна сила, ама наистина.  ;D И оттоагав досега не позволявам да ми дишат във врата и си следвам своя път безпрекословно, а той е съвсем близък до написаното от priya, но далеч от това, което обикновено пише по книжките. Романтична съм, обичам си майчинството, но дотам. Нито от партньори имам нужда да ми висят вкъщи, нито от домашни аспекти, волна птичка съм аз.  :P

rossin, тъй като моята няма шанс да го добута до Везни, явно други общи аспекти делим. Уран къде ти е?  :blink:

abroad, твоята в колко градуса Рак е? И в кой дом?
« Последна редакция: Март 08, 2012, 06:34:24 pm от Ronia »

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Март 08, 2012, 06:35:21 pm »

Наблюденията ми се базират в/у повече от 700 карти...С един минимален процент имам обратна връзка и сериозни астропсихологически наблюдения...
Луната се чувства добре в знаците на своето владение и екзалтация..., НО ЗА НЕЯ Е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧЕНИЕ КАК Е АСПЕКТИРАНА...ЗАЩОТО ЧРЕЗ АСПЕКТИТЕ НАБЛЮДАВАМЕ ИЗЯВАТА И....Когато една Луна е поставена в знака Рак , но е афлектирана...или в Телец при същите условия...тя има сериозни проблеми с изявата си. Всеки твърд аспект се отразява по един безспорен начин , който често води до емоционални проблеми и кризи...Забелязала съм , че всеки "специален" аспект на Луната с Венера е един от най-сериозните и трудни аспекти в картата...Не бива да забравяме , че променливата природа на Луната доста често е пречка в правилната и интерпретация...
И все пак ще си позволя да интерпретирам тази луна в картата на Ronia само с няколко изречения...
Нестабилност, промени и неприятни ситуации свързани с обществото...Съдебни спорове с открити врагове в това число и съпруг/а/...Колебливи отношения с другите. Трудности в общуването и ограничения...търси се хармония в брака...но често липсва. Търси се отражението на брака при родителите и по тази причина е възможен избира на мъж копие на бащата...Приливи и отливи в обществения живот...Луната е НЕВИДИМА за околните...Или тя е обърната навътре към себе си...Студена емоционалност...премереност и липса на отдаденост...

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #38 -: Март 08, 2012, 06:43:18 pm »
...Забелязала съм , че всеки "специален" аспект на Луната с Венера е един от най-сериозните и трудни аспекти в картата...
я, аз имам квадрат на луна с венера ...  :(

.Колебливи отношения с другите. Трудности в общуването и ограничения...търси се хармония в брака...но често липсва. Търси се отражението на брака при родителите и по тази причина е възможен избира на мъж копие на бащата.....Луната е НЕВИДИМА за околните...Или тя е обърната навътре към себе си...Студена емоционалност...премереност и липса на отдаденост...
това съм го забелязала и в луна в козирог :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Март 08, 2012, 06:46:26 pm »
.Колебливи отношения с другите. Трудности в общуването и ограничения...търси се хармония в брака...но често липсва. Търси се отражението на брака при родителите и по тази причина е възможен избира на мъж копие на бащата.....Луната е НЕВИДИМА за околните...Или тя е обърната навътре към себе си...Студена емоционалност...премереност и липса на отдаденост...
това съм го забелязала и в луна в козирог :rolleyes:

Защото това е опозиторния знак на Луната...

А в тази карта е на трон по знак...ДСЦ е втора декада...подчертана Венера отвсякъде...7-ми мунданен -везни...