Здравей Гост

Ретроградна Венера в Близнаци

• 171 Отговора
  • 30192 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Ретроградна Венера в Близнаци
« Отговор #60 -: Май 15, 2012, 12:53:53 pm »
Моя приятелка сключва брак на 02.06.2012, наталната и луна е и във Везни и при влизането на Сатурн във Везни срещна нейният човек (и тя го усеща така, и аз щом го видях просто си помислих "тези са се намерили"). Сигурна съм, че това ще е успешен брак. Тяхната история е много странна, от тези кармичните (той не е българин - италианец е, запознаха се в САЩ, ще живеят във Великобритания, много свободолюбиви, търсещи, са и двамата).

И мисля, че при тях ретроградността и на Венера в близнаци и Сатурн във везни го показва това - връзка от минал живот. 

И церемонията ще се състои в исторически "ренесансов" град. Масите на сватбата ще бъдат кръстени с имената на известни художници от миналото. Сатурн във везни, отвсякъде.  ;)

When One Door Closes Another Door Opens

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #61 -: Май 15, 2012, 01:35:30 pm »
Сигурна съм, че това ще е успешен брак.
И мисля, че при тях ретроградността и на Венера в близнаци и Сатурн във везни го показва това - връзка от минал живот. 

Страхотно звучи! Извинявай, можеш ли да обясниш как ретроградността на транзитните планети показва връзка от минал живот?  :-[ Аз също имам Луна във Везни и тр. Сатурн върху нея, а от влизането на планетата във Везни срещнах доста хора, които вече не са в живота ми. Но сега срещнах един Близначко и чета тук за неговия Сатурн в опозиция на моя Нептун - "в резултат на кармична раздяла в минал живот двамата индивиди се срещат сега..."  :o Малко стряскащо!  Марая също ми беше споменала за някаква карма. :Р При него Сатурн в момента му е кацнал точно върху натален Уран, а Венера е в 5-тия му дом.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #62 -: Май 15, 2012, 02:19:24 pm »
гледам картата на събитието - картата на сватбата. Те са я избирали без астролог, по интуиция. Приятелката ми има интуиция, Телец е, земно Слънце. Земните слънца са се прераждали множество пъти и са и търпеливи (вродено им е познанието, за колко бавно стават нещата е реалното, материално пространство) и интуитивни (вътрешно си знаят - пак натрупана информация от предишни прераждания). 

Множеството ретроградни планети в картата показват минали, натрупани познания, събития, ретроспективност, нещо свързано с миналото. Понеже тя е сериозно момиче, не залита по всеки срещнат, нито основната и цел някога е била да "впримчи" някой, нещата станаха естествено (запознаха се докато следваха заедно), считам, че този брак и е подарък от съдбата - за натрупаните минали "добри дела" и именно ретроградността на планетите в картата на събитието го показва това.

Тя никога не ме е молила да им правя хороскоп или нещо подобно, няма съмнения в собствения си избор.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Май 15, 2012, 05:28:42 pm »
Според мен по ретроградни не се зарязва, защото може да има иди си-ела си

Ааа, недей тъй, че тъкмо за това се глася.  ;D

Според мен ретро Венера в Близнаци за някои ще донесе преосмисляне на повърхностните връзки, ако дотук са се градили върху неангажиращ флирт и забавни разговори, без осмисляне в дълбочина - рецепция с Меркурий, точен тригон със Сатурн в момента на SR фаза.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #64 -: Май 15, 2012, 07:05:44 pm »
При мен Венера се обърна ретро в шести дом и направи точен квадрат със СЛВ в Риби и е в съвпад с Хирон. Има и секстил с Юпитер, но орбиса е над 2 градуса. Юпитер също прави точен аспект със СЛВ - секстил.
За възела мога да предположа, но за аспекта с Хирон ми е интересно как може да се интерпретира. Забелязвам, че доста хора от форума му обръщат внимание, а аз никога не гледам Хирон - нито в моята, нито в чужди карти и не съм му отдавала никакво значение.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Grace

• 2257
« Отговор #65 -: Май 15, 2012, 07:20:42 pm »
От опит мога да кажа, че Хирон е много значим. Аз гледам предимно неговите транзити към осите на хороскопа или светилата и само мажорни аспекти. Сигурна съм, че съвпада на тр Хирон с Асц, Мц, Дсц е особено значим.

« Отговор #66 -: Май 15, 2012, 07:41:05 pm »
Тр. Венера в 4-ти, тръгвайки назад ще мине отново през ИЦ, също и през нат. Хирон, който е на К4 и ще си остане ретро в 3-ти... В нат. У3/8

Очаквам да пътувам за изпити, след като и тр. Юпитер влезне и той в близнаци, в 3-ти очаквам да ми е по-успешен периода от към образование и пътуване :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Май 15, 2012, 08:37:43 pm »
Транзитната Венерка в Близнаци ми е в точен квадрат с натален Уран на SR фаза откъм 6-ти дом.
Управлява 5-ти и 10-ти дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Май 15, 2012, 08:40:15 pm »
При мен прави тригон със СЛВ в 11 дом, но в съвпад с него е и тр. Сатурн, така че ще видим какво ще измъти.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #69 -: Май 15, 2012, 08:49:40 pm »
Транзитната Венерка в Близнаци ми е в точен квадрат с натален Уран на SR фаза откъм 6-ти дом.

всъщност бидейки в 7-и, ти активира опозицията Уран-Хирон по оста 3-9 дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #70 -: Май 15, 2012, 08:51:26 pm »
kris, познах ли за Марса ти, не разбрах.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Май 15, 2012, 09:05:13 pm »

Да, бе, обърках се, тя вече мина в седми и ще се върне в шести. И каквоооо?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #72 -: Май 15, 2012, 09:19:08 pm »
kris, познах ли за Марса ти, не разбрах.
Тцъ.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #73 -: Май 15, 2012, 09:50:30 pm »

ами не звучи като " мед и масло " по отношение на партнъорствата, но акцента при теб засега ще е работата, колегите и евентуално нещо по 3-9 дом - договори, комуникация с чужбина, имейли. очакваш ли нещо ново във връзка с работата?

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Май 15, 2012, 10:04:48 pm »

ами не звучи като " мед и масло " по отношение на партнъорствата, но акцента при теб засега ще е работата, колегите и евентуално нещо по 3-9 дом - договори, комуникация с чужбина, имейли. очакваш ли нещо ново във връзка с работата?

Ами засега ми се бавят едни пари по договор, а работата е свършена - Уран е У2, а Венера-У10. но те със сигурност ще дойдат, защото все пак Венера в Близнаци ми тригонира светилата във втори и Марс в десети, да не забравяме, че това са балансиращи аспекти. Ти знаеш, че ми предстои раздяла с партньор в службата, но то беше преди Венера да достигне въпросния градус на стационарното ретроградие. Току-виж си сменил мнението сега, че и него здраво го тресе Урана.  :(

*

Grace

• 2257
« Отговор #75 -: Май 15, 2012, 10:08:24 pm »
да, но затъмнението е на върха на 6-и дом. трябва да има нещо ново по отношение на работното място, колегите, промяна в ежедневието. не прави никакви аспекти, тъй че гледаме по транзити само.

« Отговор #76 -: Май 15, 2012, 10:13:57 pm »
K1, K2 - Везни, К9 - Телец,
Венера минава през 9-ти дом (а прогресивната ми е в 3-ти)
първо ще направи съвпад с Луната ми,
след това опозиция с Венера, Юпитер и Юнона
накрая съвпад с Лилит и опозиция с Плутон
чакат ме и квадратчета с Хирон, АЦ, Марс, Сатурн..
добре ще си прекарам следващите седмици май  ;D
има ли смисъл да чета готовите тълкувания за тези аспекти или когато планетата е ретроградна, интерпретацията се променя?

*

Grace

• 2257
« Отговор #77 -: Май 15, 2012, 10:18:25 pm »
ами чети, но транзитите на Венера не са особено значими сами по себе си. гледай какво правят тежките планети и ако Венера е намесена във връзка с тях, става интересно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Май 15, 2012, 10:45:37 pm »
да, но затъмнението е на върха на 6-и дом. трябва да има нещо ново по отношение на работното място, колегите, промяна в ежедневието. не прави никакви аспекти, тъй че гледаме по транзити само.

Затъмнението на К6 си е отделно. Аз коментирам аспектите, които прави транзитната Венера на 23 градуса. Отделно тр. Юпитер в 5 дом е в тригон с натален Уран в точен аспект - на 23 градуса. това е аспектът на "щастливия шанс". Той пък ми балансира Урана, а Венера е балансирана от наталните светила. Така, че квадратът на транзитна Венера с натален Уран, се надявам да не го преживея много болезнено. това е един от случаите, за които казвам: "всяко зло за добро"

А за проявлението на затъмнението на К6, ще пиша как се е проявило. То ще действа само в дома.

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Май 15, 2012, 10:49:26 pm »
ами чети, но транзитите на Венера не са особено значими сами по себе си. гледай какво правят тежките планети и ако Венера е намесена във връзка с тях, става интересно.

За мен са значими всички планети, които обръщат посока, тогава има събития.