Здравей Гост

Ретроградна Венера в Близнаци

• 171 Отговора
  • 30210 Прегледи
*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
Re: Ретроградна Венера в Близнаци
« Отговор #80 -: Май 16, 2012, 09:54:25 am »
ами чети, но транзитите на Венера не са особено значими сами по себе си. гледай какво правят тежките планети и ако Венера е намесена във връзка с тях, става интересно.

За мен са значими всички планети, които обръщат посока, тогава има събития.

при мен например ретро венера независимо дали прави аспект с нещо в радикса ми, винаги дава събития. предполагам, защото по прогресия е ретроградна. преди няколко години като се явих и спечелих конкурс за работа беше ретро в овен (като наталната и прогресивната), но не правеше аспекти с натала, само съвпад с прогресивната. същата година срещнах и голямата си любов.

*

Grace

• 2257
« Отговор #81 -: Май 16, 2012, 09:57:52 am »
ами чети, но транзитите на Венера не са особено значими сами по себе си. гледай какво правят тежките планети и ако Венера е намесена във връзка с тях, става интересно.

при мен например ретро венера независимо дали прави аспект с нещо в радикса ми, винаги дава събития. предполагам, защото по прогресия е ретроградна. преди няколко години като се явих и спечелих конкурс за работа беше ретро в овен (като наталната и прогресивната), но не правеше аспекти с натала, само съвпад с прогресивната. същата година срещнах и голямата си любов.
това е, но със сигурност не само .

*

Grace

• 2257
« Отговор #82 -: Май 16, 2012, 09:59:28 am »

не задължително, само ако са част от значима конфигурация в натала и отключват важен транзит или прогресия.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #83 -: Май 16, 2012, 01:16:47 pm »
Добре де.
При мен ретро венера отключва тази важна прогресия,защо тогава нищо не ми се случва аджаба.??? :angry:

Или много бързам?? :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #84 -: Май 16, 2012, 01:44:41 pm »

не задължително, само ако са част от значима конфигурация в натала и отключват важен транзит или прогресия.

Един от митовете в астрологията. Прогресивната луна сама по себе си предизвиква събития, когато смени знак или стане критична. не е нужно нищо да отключва.

При обръщане на посока на транзитна планета или връщане в дом при ретро движение съм имала събития, които съм чакала да се случат, но не са се случили при самия съвпад с натална планета.

Ако планетата, сменяща посока или знак, не сключва аспекти с натални планети, гледай дома, който управлява.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #85 -: Май 16, 2012, 03:41:06 pm »
Добре де.
При мен ретро венера отключва тази важна прогресия,защо тогава нищо не ми се случва аджаба.??? :angry:

каква прогресия отключва?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #86 -: Май 16, 2012, 04:57:17 pm »
Добре де.

каква прогресия отключва?
В съвпад с прогресивни марс и венера. :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #87 -: Май 16, 2012, 05:42:08 pm »
а те част ли са от някакъв аспект? за да ги активира Венера, трябва и те да са активни.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #88 -: Май 16, 2012, 06:33:12 pm »
а те част ли са от някакъв аспект? за да ги активира Венера, трябва и те да са активни.
Ами те са в разходящ тригон с уран У7ми.
Ретро венерата е и в съвпад с дирекционна венера,която е върху прогресивните марс и венера.Действието е в 11 дом.

*

Asol

• 4140
« Отговор #89 -: Май 16, 2012, 07:01:34 pm »
Милки, прогресивни Венера и Марс са ти били в съвпад от началото на 2001 до декември 2010.
« Последна редакция: Май 16, 2012, 07:05:43 pm от Asol »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #90 -: Май 16, 2012, 08:08:12 pm »
Милки, прогресивни Венера и Марс са ти били в съвпад от началото на 2001 до декември 2010.
В момента прогресивната венера е на 22.14 ,а пр марс е на 21.4 в близнаци.
Това не е ли съвпад??

« Отговор #91 -: Май 16, 2012, 11:45:37 pm »
Забелязвам, че напоследък във форума се коментират предимно синастрия, хорари, композити и най-общо казано лИбови всякакви. Ако сме се хванали за астрологията, за да си прогнозираме кога ще си намерим мъж, кога ще ни погледне с дясното и кога с лявото око, кой ни харесва, кой не ни харесва...ами - да вземем да се пуснем, а? Не че нещо, но махленщината ми идва в повече. И аз съм пускала композит и синастрия и съм писала "ма той сега, ама аз..." - няма лошо. Ама разсъжденията ми на тема астрология не гравитират основно около свалките. Пък в последните две седмици когато и да вляза във форума само това се коментира. Затопли се и се изнервихте  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Papy

• 4343
« Отговор #92 -: Май 16, 2012, 11:56:37 pm »
Амчи, the_one, пусни друга тема да коментираме по нея

Ти например що не се изказа в "ниво на преработка"-мен ми е много интересно да разбера каквото питам

*

Stella

• 7765
« Отговор #93 -: Май 17, 2012, 09:56:13 am »
Не знам при вас как е, но мен взаимната рецепция на ретроградна Венера в Близнаци с Меркурий в Телец, яко ме тресе. Случват ми се едни такива недоразумения, все едно Меркурий е ретрограден.  :-X Да излиза вече от Телец, че взе да ми писва. Баш сега ми се пада да водя усилена кореспонденция и да пиша отчети.  :rolleyes:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #94 -: Май 17, 2012, 10:14:55 am »
Транзитната Венерка в Близнаци ми е в точен квадрат с натален Уран на SR фаза откъм 6-ти дом.
Управлява 5-ти и 10-ти дом.

всъщност бидейки в 7-и, ти активира опозицията Уран-Хирон по оста 3-9 дом.

Да, бе, обърках се, тя вече мина в седми и ще се върне в шести. И каквоооо?

ами не звучи като " мед и масло " по отношение на партнъорствата, но акцента при теб засега ще е работата, колегите и евентуално нещо по 3-9 дом - договори, комуникация с чужбина, имейли. очакваш ли нещо ново във връзка с работата?

Е, поне съм била близо в прогнозата... ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #95 -: Май 17, 2012, 10:41:22 am »
при дъщеря ми- нат. Венера 24,10 Близнаци на Асц.,
тр. Венера на 16,май ще се врътне ретро в 23,59гр.- води ли се възврат

Венера е У интер.знак в 5 и 12 в хороскопа й ,владее -казими Слънце/Юпитер Телец и Мерка Телец
взаимна рецепция Венера/Меркурий
Венера в опозе на Сатурн/Уран в 7 Козирог/по нат./тригон Марс

по прогр.Венера влезе в Рак и стана ретроградна
някакви идеи за прояви :rolleyes

как да вържем посегателството върху колата и с това ?

« Отговор #96 -: Май 17, 2012, 10:52:27 am »
как да вържем посегателството върху колата и с това ?

Венера,У12,тайни недоброжелатели и  владее У3,по знак,дом 
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #97 -: Май 18, 2012, 01:06:14 am »
Отправено ми бе предложение, аз приех, и в последствие направих и успешен интелектуален бартер. ;D

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #98 -: Май 18, 2012, 01:00:02 pm »
Не знам при вас как е, но мен взаимната рецепция на ретроградна Венера в Близнаци с Меркурий в Телец, яко ме тресе. Случват ми се едни такива недоразумения, все едно Меркурий е ретрограден.  :-X Да излиза вече от Телец, че взе да ми писва. Баш сега ми се пада да водя усилена кореспонденция и да пиша отчети.  :rolleyes:

Да и на мен ми се случват едни събития - дори на важна среща, на един от участниците му се обадиха, по телефона, с идеята, че е нарко-дилър да им продава трева. И както беше една сериозна среща, всички изпопадаха от смях.  ;) И така 3 пъти за 1 час.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #99 -: Май 18, 2012, 01:26:04 pm »
И аз усещам това,коета е споменала Стела.Все е дно си действа ретро меркурия.
Има едни недомлъвки,едни странности в комуникацията....