Здравей Гост

4-те нива на проработка на планетите

• 168 Отговора
  • 29730 Прегледи
*

Nebesna

Re:4-те нива на проработка на планетите
« Отговор #100 -: Юли 08, 2010, 01:54:32 pm »
Синухе, ти би бил много увлекателен лектор. Ще те слушат със зяпнала уста, сигурна съм. Аз те чета с огромно удоволствие, най-вече заради това, че винаги поставяш свой неповторим стилов отпечатък.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #101 -: Юли 08, 2010, 02:18:08 pm »
баланса на възлите е там където е мидпойнта на СЛВ / ЮЛВ и ЮЛВ/СЛВ.
Там е мястото на разрешаване на провлемите.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #102 -: Юли 08, 2010, 02:34:50 pm »

нали мидпойнта в случая е планетата, която прави квадрати и с двата възела, особено ако е лична планета, върха на триъгълника..а до колко градуса?? 5 градуса много ли са за разлика от точна квадратура с възлите..
защото луната ми ги квадратира откъм девети на 2.5 градуса, а нептун откъм трети на 5.4 градуса, което трябва да е много..а може ли да се каже, че като луната е изхода на дадената ситуация, а тя има само квадрати и само един тригон, с меркурий, то начина на излизане от ситуацията е чрез средставата на меркурий..

Вижън , трудно ми е да ти отговря така , защото има и други важни неща:
скороста на движение , ретро или директно , съвпади и разни други.
би ли качила картата си , с удоволствие ,ще кажа онова ,което виждам. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #103 -: Юли 08, 2010, 03:00:35 pm »
Благодаря,Небесна,обикновено на сбирки на астролози така се е получавало  :blink:

Чудел съм се дали преподаването на астрология  за мен може да е нещо съдбоносно,поради това че Хирон в 9ти ми квадратира възлите (принципно съм имал идеи за специфичен вид училища или по-скоро програми на обучение) и ми идва малко сложно това влияние-според Шулман планета в квадрат с възлите е отклоняващ фактор за тяхното развитие(следва че трябва да избягвам всичко по 9ти дом   :-\,а отделно там ми е и връзката с Висшия Аз и за това не мога да го приема),а според мен е просто енергията която работи с двата възела едновременно и е изискване за това да се работи и по двата в дадената сфера,тъй като тя фокусира енергията им (лежи на мидпойнта).Ти как мислиш за планетите в квадрат с възлите?  :rolleyes:

Отдавна искам да си поговоря с някой по този въпрос и се радвам, че ще имам възможността да го обсъдя с теб. Много зависи от това ти как чувстваш нещата. Аз имам Луна в квадрат с възлите, а при още по-широка орбиса и Слънцето-също. Моите светила са във 2-ри дом, а управляват 8-ми. (светилата ми са във Водолей,  а възлите ми по оста Скорпион-Телец). Отклоняващо или не, това влияние трябва да се изпита, за да се осъзнае, а изпита ли се то автоматически се превръща в преживят опит, който те обогатява и ти помага. Планетите в квадрат с възлите ще те отклоняват винаги от намирането на баланс по нодалната ос, докато не ги проработиш първо тях, тогава те започват да ти помагат. Особено, ако въпросните планети са светила, понеже в тях е съсредоточена по-голямата част от човешката съзнавана и несъзнавана воля за живот и жизненост. Стига да няма позитивни аспекти с възлите, защото това рязко променя картинката, защото човекът е мързеливо същество и често бяга по тригона и секстила, научавайки се да ги използва.

Разглеждам живота си като една цикличност. Като млад индивид повече съм се носела по течението - ЮЛВ в Скорпион в 11-ти дом (приятели, свободно време, забавления). По-късно като се поосъзнах като девойка и жена много умело  използвах точния секстил/тригон на екзалтиралата Венера в Риби с нодалната ос - най-често използвах чара си в комуникацията и постигах по-лесно нещата - венера е в 3-ти дом и управлява едновременно СЛВ и МЦ.

В средата на живота ми явно квадратурата на светилата с възлите започна да крещи за проработка. Тогава срещнах мъж от Уранов тип. Връзката беше драматична, но той ме научи как да постигам финансова свобода и независимост, научи ме да ръководя малък бизнес и когато научих това аз се откъснах от него, защото СЛВ в Телец ме зовеше. Вече мога спокойно да се отдам на удоволствията, характерни за Телеца. Защото Телецът никога няма да се претоварва с работа без да може да се наслади след това на плодовете от своя труд или  работа, която не му носи удоволствие. Сега съм се хванала здраво за СЛВ в Телец. бизнесът си върви, разбира се, върви си на овтопилот, понеже вече не ми отнема толкова енергия - това е вече придобит опит, който малко по малко се превръща в автоматизъм, но аз зная че ми предстои да се радвам на малките неща, да се наслаждавам на природата, на хубавата храна, на изящните вещи - неща, които не бих могла нито да си позволя, нито щях да оценя, ако не бях разбрала откъде и как идват парите [/b] (светила във 2-ри дом, и У8-ми).  затова - на хората винаги се дава точно тогава, когато е необходимо и точно толкова, колкото е необходимо да изживеят. Трябва да минат през стресове, драми, катаклизми в работата/здравето/отношенията, за да могат след това да оценят важните неща. Май много се отплеснах, но дано си ме разбрал какво искам да кажа.

Есенцията е в това, че планетите в квадрат с възлите ни учат по трудния начин. Те са необходим негативен опит, който след като се усвои се превръща в рутина и спира да ни отклонява.
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 03:04:48 pm от Небесна »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #104 -: Юли 08, 2010, 03:11:23 pm »
според Шулман планета в квадрат с възлите е отклоняващ фактор за тяхното развитие - склонна съм да се съглася с него, защото на мен Хирон и Уран са ми в квадрат с СЛВ. Ами връзките и аз самата с моята непостоянност, са ми пречка да постигна повече в живота.
Същевременно Нептун ми е в тригон със СЛВ - всичко свързано с изкуство ми е интересно, а най-голяма тръпка са ми танците и се надявам да успея да преодолея в себе си страха, за да отворя моя танцова школа и най-накрая да започна да черпя и от положителните неща в хороскопа си.

« Отговор #105 -: Юли 08, 2010, 03:29:06 pm »

Баланс, цял живот ......по странно стечение на обстоятелствата и времето което съм избрала да се родя, чертае един интересен радикс, който е в пълно съзвучие и с вибрацията на числата ми и името ми....Пфууу, хич не мога да се обяснявам красиво и академично като Синухе...Ма мисълта ми беше, че имам точен мидпойнт на възлите - Венера, която е в 6-ти дом....Преди да стигна до тези астро прозрения си знаех, че любовта ще е най-пострадалата тема в живота ми. Вътрешно знание  :lol:  Рожденото ми число е Венера -  ;D исках да кажа 6.....

« Отговор #106 -: Юли 08, 2010, 03:43:09 pm »
какво значи това?
датата ти?
демек сумирана или не вибрацията с която си дошла.. ?

Цялото сумирано е 6 - Венера /точен мидпойнт на възлите, които са СЛВ в 9 дом Водолей, а ЮЛВ 3 дом - Лъв/ дата на раждане,  Името ми цялото сумирано и първата буква също - вибрира на честота 9 /ако не се лъжа беше Плутонско число или Марсово, най-силно застъпен е скорпион в радикса ми/, а датата на раждане на честота 4 /3+1/, което е число на Уран, а той управлява СЛВ....По някви неведоми пътища, имам късмета да живея все на адрес, който е 6-ца....

« Отговор #107 -: Юли 08, 2010, 03:56:15 pm »
   Вижън, на теб Марс и Венера ти са мидпойнти на възлите, но са близо 1 градус 0.39 за Венера и 0.50 за Марс - само че те не се квадратират, а съвпадат....Значи тук тълкуването трябва да е по-различно.....

*

Uran

• 6041
« Отговор #108 -: Юли 08, 2010, 04:01:45 pm »
  Вижън, на теб Марс и Венера ти са мидпойнти на възлите, но са близо 1 градус 0.39 за Венера и 0.50 за Марс - само че те не се квадратират, а съвпадат....Значи тук тълкуването трябва да е по-различно.....
Това не значи ли Т-квадрат с нодалната ос?

Вижън, много хубаво пишеш напоследък. Има дълбочина и искреност.

« Отговор #109 -: Юли 08, 2010, 04:07:30 pm »
   Не, не, не е задължително, съвпадът и опозицията в случая също са мидпойнт на Възлите - но само за възлите....Нали са двойка възли, за това. Да не ви заблудя, мисля че Крис или Синухе, някъде беше постнал начина на пресмятане на мидпойнти...Та, при възлите, точния квадрат, опозицията и съвпада на някоя планета - се явява мидпойнт на тях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #110 -: Юли 08, 2010, 04:08:50 pm »
Вижън , да ти кажа доста труден път на живот си си избрала. ;D , но не по-труден от моя.... ;D ;D
управители на възли Уран и слънце. СЛВ в съвпад с ретро Марс , ЮЛВ в съвпад с Венера . защо ги разглеждаш 6/12?
да, можеш да обърнеш внимание , но те са на куспидите и са все още в 5-ти / 11-ти.
марс , както и венера имат доста напрегнати аспекти. излишно е да ти споменавам , че голяма част от енергията на марс е насочена навътре към теб и понякога , колкото и да се правиш на непукис или на храбрата чешма ;D ;D си ранима и от най-малкото нещо.
между впрочем дребните неща ти правят много по-силно впечатление и пробуждат много скрити емоций. би се зарадвала на дребен жест в пъти повече отколкто на диамантен пръстен.
работата при теб е изключително важна.
баланса на възлите е на мидпойнта марс/венера!!!!
намери си мидпойнта на СЛВ/ЮЛВ и виж коя планета го аспектира ,как и защо ,как и къде е поставена!
по принцип работата ти епо 12-ти дом. там при духовното развитие ,което ти е дадено да направиш в този живот , има много положителн енергия и помощ свише. слънце и венера....

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #111 -: Юли 08, 2010, 04:20:25 pm »

това по принцип за възлите се отнася така ли?

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Юли 08, 2010, 04:29:43 pm »

това по принцип за възлите се отнася така ли?

не! само в нейния случай. марс и венера съвпадат с нодалната ос .

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Юли 08, 2010, 04:34:26 pm »
Възлите на Вижън са по 6ти/12 дом в тази карта възлите са точно в градуса на куспидите! Да не говорим,че по часа около 7:20 с правилните координати,възлите са с 1 градус вътре в 6ти,12.Все тая-важното е,че са на куспидата и така тя завлича възлите и хич не ги пуска в 5ти/11ти  ;D

Вижън за покръстването имах предвид,че ти определям часа на раждане,в смисъл градуса  ;)

Всъщност квадрат на Луна с Лунни възли си е сложно само по себе си,но тръгна ли сега да го тълкувам ,отиде коня,ще ви мъча с това да мислите  :P

Даже имам хрумки за пробиви в кармичната памет и избирателно помнене,зацикляне върху някои образи съдържащи се в Луната (подсъзнанието)...
квадрата тук е по-сложен защото засяга лични планети марс/венера , а и ин/ян енергий....
това не е само от луната.
но квадрата не е проклятие , както повечет си мислите , а прана в картата на всеки индивид.това ,което може да ти даде квадратурата един тригн не би посмял да си го помисли дори.

« Отговор #114 -: Юли 08, 2010, 04:43:36 pm »
   Чеки сега, да не те обърквам съвсем, ще пиша точни данни, пък както искаш така го тълкувай...Щото се усетих, че размътих малко мозъците.
   Та така : мидпойнт между възлите ти е в 14.31 в Скорпион, съответно в Телец. В близост до тези градуси имаш Бяла Луна и Луна, но са на по 2 градуса от съвпада - нали така....Ако искаме да сме прецизни - значи не са мидпойнти....
   Отделно планети в мидпойнти - Солнце       =       Венера / Юнона          0° 7'43"
Солнце       =     Южн.Узел / Юнона          0°46'51"
Луна         =       Солнце / Узел           0°17'24"
Луна         =       Венера / Марс           0°51'32"
Узел         =       Венера / Южн.Узел       0°39' 8"
Узел         =         Узел / Марс           0°50'58"
Меркурий     =       Плутон / Юнона          0°17' 7"
Меркурий     =     Южн.Узел / Лилит          0°48'31"
Венера       =         Узел / Марс           0°27'18"
Венера       =       Венера / Южн.Узел       0°39' 8"
Марс         =         Узел / Марс           0°50'58"
Марс         =       Солнце / Южн.Узел       0°57' 6"
Юпитер       =         Узел / Меркурий       0°22'18"
Сатурн       =         Узел / Плутон         0°58'52"
Уран         =         Марс / Сатурн         0° 0'16"
Уран         =       Юпитер / Юнона          0°25' 0"
Уран         =       Солнце / Нептун         0°43' 1"
Уран         =         Узел / Сатурн         0°51'14"
Южн.Узел     =       Венера / Южн.Узел       0°39' 8"
Южн.Узел     =         Узел / Марс           0°50'58"
Лилит        =       Венера / Нептун         0° 7' 1"
Лилит        =       Солнце / Юпитер         0°18'43"
Лилит        =       Нептун / Южн.Узел       0°46' 8"
Юнона        =         Луна / Нептун         0° 1'43"
   Копнах ти направо табличката - от зетката  ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #115 -: Юли 08, 2010, 04:44:16 pm »
те в същност като са ретроградни по природа значи не е хубаво като са директни в натала нали?... :unsure:
моите са директни....

*

Nebesna

« Отговор #116 -: Юли 08, 2010, 04:44:37 pm »
Квадратурата на планета към възлите се проработва много по-трудно, ако има негативни аспекти към нея от друго небесно тяло. В този случай негативният аспект с другото небесно тяло се отработва приоритетно, като неволно спираме да държим сметка за интегрирането на квадратиращото възела небесно тяло към нодалната ос. Малко сложно се изразих, но основното нещо, което искам да кажа е, че ние си отработваме аспектите "на парче" и често забравяме да ги интегрираме към останалата част на картата, в частност към нодалната ос. Както се изрази Вижън: "файлчето в главата" винаги трябва да бъде отворено и мисълта да бъде насочена по посока на нодалната ос, т.е. към духовното израстване. Докато МЦ сочи светските успехи и те ни дават удовлетворение на светско ниво, то духовното удовлетворение идва по възлите. Поне аз така чувствам нещата.

« Отговор #117 -: Юли 08, 2010, 04:45:22 pm »
  Директността на възлите, всъщност е тяхното обратно движение на нормалния им ход, който е ретро.....

*

Nebesna

« Отговор #118 -: Юли 08, 2010, 04:47:18 pm »
те в същност като са ретроградни по природа значи не е хубаво като са директни в натала нали?... :unsure:
моите са директни....

Няма лошо и няма хубаво! не възприемайте така нещата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Юли 08, 2010, 04:51:30 pm »

така е, но това трябва да си остане между нас.. ;) не знам заради квадрата на луната с марс и венера ли е, но не харесвам изблиците на чувства, нито свръхекспресивните хора, изморяват ме и ме плашат..обичам да се изживяват силно чувствата, но предимно вътрешно, да се усеща силата им само като енергия, а думите да са хладни, това е истинската сила, според мен..като видя някакви неконтролируеми истерии, изчезвам..ако може и тялом и духом, ако не може - само духом.. ;D
това е основното в/у което трябва да работиш! просто да извадиш действието на марс навън , а не навътре. страха от отхвърляне на емоцията в случая е силно водещ при теб луна квадрат марс и венера. но ако тук не бяха замесени възлите не би бил и толкова голям самия проблем за реализация на тяхната енергия. допусни емоцийте такива каквито са , за да отработиш и квадратурата на луната ,която не е къде и да е , а в телец и е екзалтирана. наред с това и в 9-ти дом.

Цитат
работата при теб е изключително важна.
намери си мидпойнта на СЛВ/ЮЛВ и виж коя планета го аспектира ,как и защо ,как и къде е поставена!
по принцип работата ти епо 12-ти дом. там при духовното развитие ,което ти е дадено да направиш в този живот , има много положителн енергия и помощ свише. слънце и венера....

но защо 12-ти дом..не го усещам чак толкова близък по отношение на работата, колкото до мен като личност..а аз ги разделям двете и държа да са така..доколкото говорим за всекидневна работа..но и за тази по МЦ също..не искам да смесвам работата с личността, защото така ще станат взаимозависими..ако имам проблеми в работата- ще се отразят на личността ми, а това не е редно..искам ги разделени, като двутактов двигател- ту едното, ту другото бутало да ми подават гориво, да си нося яйцата в две кошници.. :blink:

защото упр. на ЮЛВ е в 12-ти и защото това е мястото където се чувстваш сигурна и стабилна. тук можеш да твориш на воля и да постигнеш резултати.
« Последна редакция: Юли 08, 2010, 04:58:45 pm от Марая »