Здравей Гост

4-те нива на проработка на планетите

• 168 Отговора
  • 29720 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:4-те нива на проработка на планетите
« Отговор #40 -: Януари 24, 2010, 02:56:54 pm »
с риск да те разочаровам - няма такава книга  :( 

всичките ми знания са плод на много книги, лично достигане до повечето истини и най-важното е интуицията ми, която ме е водила по Пътя напред...  всичките ми опити съзнателно да направя нещо са се проваляли в началото, защото не му е било времето. просто трябва да се оставиш на знаците и те да те водят в избора на литература, а и изобщо  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #41 -: Януари 24, 2010, 03:03:26 pm »
с риск да те разочаровам - няма такава книга  :( 

всичките ми знания са плод на много книги, лично достигане до повечето истини и най-важното е интуицията ми, която ме е водила по Пътя напред...  всичките ми опити съзнателно да направя нещо са се проваляли в началото, защото не му е било времето. просто трябва да се оставиш на знаците и те да те водят в избора на литература, а и изобщо  ;)

В Херметичните и подобни писания се казва, че всеки човек си има съдба и е под влияние на планетите, но Великите Учители, Посветените можели в известна степен да контролират съдбата си.

То ясно, че ти и други така ще кажете и аз също мисля така, но, ако ние контролирахме съдбата си, нямаше никога да се разболяваме, нямаше да ни се случват разни неприятности. А в ежедневието ни не е така.

Как всъщност се става Посветен?  :P ;D ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #42 -: Януари 24, 2010, 03:04:54 pm »
Незнам дали Уран е най-лесен, мисля, че зависи от картата. За някой Сатурн може да е лесен или труден, всичко е до пътя и посоката.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #43 -: Януари 24, 2010, 03:05:21 pm »
Сигурна съм, че знаете, особено ти Вещичке, някоя книга, в която това е описано. Някоя астрологично-духовна книга за работата с планетите. Кажете една книга.  :rolleyes:

има много противоречиви мнения по въпроса за проработката на планетите.
както и много различни тълкувания на знаци,аспекти и "дефиниций"- ако въобще приемем последните.
астрологията е надграждане , постоянно търсене и прозрение.
когато иаш основата ,до много изводи можеш да стигнеш сама , и те не само да работят , а и да ти бъдат в помощ.
преди няколко години имах точен квадрат на тр.уран към натален мерк.
в офиса ми 10 компютъра гърмяха всеки ден ,по някълко пъти идваше админа , а аз полудявах.
така и не се разбра ,от какво и защо ,но мозъците казаха ,че от напрежението в мрежата на трифазния ток.
чета астрология от много години , но тогава интереса вече беше започнал да става практически.
търсех от всяко изречение в астрологията мисъл отправена към бъдещето.
и така един ден отидох и купих 10 пирамиди от тюркоаз. тюркиза или тюркоаза има цвета на уран , а самия камък е камък на стрелеца.
поставих пирамидите в/у компютрите  и от тогава тези проблеми в офиса приключиха.
не съм го чела никъде , не го знаех от никой....,просто навързах нещата по нестандартен/уран/начин и той проработи.
обикновенно отговорите на много неща са вътре в самите нас . ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #44 -: Януари 24, 2010, 03:06:16 pm »
напротив - ежедневието е най-лесно за контролиране  :P  стига да знаеш как  ;)

Посветен не се става с въпроси, а с търсенето на отговорите сам  ;)  

личната вътрешна нужда те кара да четеш, да искаш да знаеш и да търсиш... и пак не се знае докъде ще достигнеш  ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #45 -: Януари 24, 2010, 03:07:20 pm »
Да, това ми хареса, наистина за всеки отговора е един и той е вътре в нас.

Обаче при мен Уран така и нищо не ми изгърмя, докато беше в опозиция на Мерк-а. Гърмяха ме само идеи и това поне ми допадаше.  :blink:
И разбира се от тогава падна още по-голямо астрочетене и особено практически упражнения.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Януари 24, 2010, 03:10:17 pm »

личната вътрешна нужда те кара да четеш, да искаш да знаеш и да търсиш... и пак не се знае докъде ще достигнеш  ;D ;D ;D

това да знаеш ,все още не е познание и посветеност. ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #47 -: Януари 24, 2010, 03:12:05 pm »
Сигурна съм, че знаете, особено ти Вещичке, някоя книга, в която това е описано. Някоя астрологично-духовна книга за работата с планетите. Кажете една книга.  :rolleyes:

има много противоречиви мнения по въпроса за проработката на планетите.
както и много различни тълкувания на знаци,аспекти и "дефиниций"- ако въобще приемем последните.
астрологията е надграждане , постоянно търсене и прозрение.
когато иаш основата ,до много изводи можеш да стигнеш сама , и те не само да работят , а и да ти бъдат в помощ.
преди няколко години имах точен квадрат на тр.уран към натален мерк.
в офиса ми 10 компютъра гърмяха всеки ден ,по някълко пъти идваше админа , а аз полудявах.
така и не се разбра ,от какво и защо ,но мозъците казаха ,че от напрежението в мрежата на трифазния ток.
чета астрология от много години , но тогава интереса вече беше започнал да става практически.
търсех от всяко изречение в астрологията мисъл отправена към бъдещето.
и така един ден отидох и купих 10 пирамиди от тюркоаз. тюркиза или тюркоаза има цвета на уран , а самия камък е камък на стрелеца.
поставих пирамидите в/у компютрите  и от тогава тези проблеми в офиса приключиха.
не съм го чела никъде , не го знаех от никой....,просто навързах нещата по нестандартен/уран/начин и той проработи.
обикновенно отговорите на много неща са вътре в самите нас . ;)

Много интересно! А ако човек иска да предпази себе си, дали талисман от тюркоаз ще му помогне? Или нещо друго?

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Януари 24, 2010, 03:15:30 pm »
разбира се ,но всяка енергия на камъните следва да се използва много умерено и в зависимост от това ,което искаш да постигнеш.
сл.ми знак е стрелец и при мен този камък е и амулет и талисман.
тогава направих съчетанието.защитата беше заради мен. само аз имах този квадрат на уран към мерка в офиса. аз бях виновната! :( ;D ;D

*

Helo

« Отговор #49 -: Януари 24, 2010, 03:20:45 pm »
Щом такива талисмани могат да защитават, значи има и талисмани, а може би и други неща, които могат да помагат да получаване на разни придобивки от планетите.  :rolleyes: :P

Може би все пак не е измама това с камъните и разни подобни, че помагали.  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Януари 24, 2010, 03:22:37 pm »
Много ме кефи желанието на земните да са винаги над нещата.  ;D Все искат да му намерят цаката.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #51 -: Януари 24, 2010, 03:23:58 pm »
само аз имах този квадрат на уран към мерка в офиса. аз бях виновната! :( ;D ;D[/b]

Що тогава при мен нищо не гърмя, докато бяха в опозиция.  :unsure: 

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Януари 24, 2010, 03:25:37 pm »
само аз имах този квадрат на уран към мерка в офиса. аз бях виновната! :( ;D ;D[/b]

Що тогава при мен нищо не гърмя, докато бяха в опозиция.  :unsure: 

имала си уран на опозиция уран или уран опозиция мерк? :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #53 -: Януари 24, 2010, 03:26:11 pm »
Уран опозиция Меркурий. :blink:

За другото още някоя друга годинка и тогаз, да не бързаме ...  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Януари 24, 2010, 03:26:38 pm »
Тъй наречената "проработка" на планетите и техните енергии при всеки от нас е индивидуален процес.
Мога да ви дам един пример.
По време на транзита на Нептун през Меркурий в първи дом в картата на майка ми (19 гр. Водолей) започнах да й тикам в ръцете езотерични книги с цел да я запозная с някои духовни учения, но тя упорито отхвърляше. Прочиташе по няколко страници, започваше да оспорва и отхвърля всяка теза. Не след дълго Юпитер й мина през АС и през Меркурий в първи дом и нейното психическо, ментално и здравословно състояние започна рязко да се влошава, а второто преминаване на Юпитер през нат. Меркурий я отнесе на оня свят. Надявах се предстоящият транзит на Юпитер в съвпад със Слънцето й в първи дом да донесе положителна промяна, но тя не успя да доживее дори до ингреса му в слънчевия й знак...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Януари 24, 2010, 03:31:46 pm »
Уран опозиция Меркурий. :blink:

За другото още някоя друга годинка и тогаз, да не бързаме ...  :P

опозицията е по-лек аспект от квадрата. противопоставянето на двете планети може да се характеризира с писане  с учене на астрология ,писане на езотерични теми......
аз имам уран на мц ,и меркурий в -ви дом. транзита беше в трети дом. ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #56 -: Януари 24, 2010, 03:37:21 pm »

никъде не съм писала, че това е Познанието и Посветеноста, а че се тръгва оттам!

*

Марая

• 28287
« Отговор #57 -: Януари 24, 2010, 03:40:13 pm »

никъде не съм писала, че това е Познанието и Посветеноста, а че се тръгва оттам!

знам.... ,само да вметна ,че някой може и да не разбере.просто те допълних.... :blink:

« Отговор #58 -: Януари 24, 2010, 03:56:24 pm »
Да питам - как да преработя този аспект Слънце квадрат с Марс? Да се науча на търпение ли? И да мълча по-често ли?
Опитах се - ами започнаха да ме мислят за будала и " номера може да мине"

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Януари 24, 2010, 04:01:59 pm »
Да питам - как да преработя този аспект Слънце квадрат с Марс? Да се науча на търпение ли? И да мълча по-често ли?

нито слънцето /блясъка/ нито марс /енергията,волята/ могат да търпят или да мълчат.
този аспект е мъжки аспект. той е свързан с отстояване на истината и волята.
бих те посъветвала по време на транзит към аспекта да бъдеш по-инициативна ,да носиш червено и жълто .
просто не говори много , а малко но ясно ,точно и покажи ,че можеш.