Здравей Гост

Професионални астролози и дипломи

• 30 Отговора
  • 6472 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Професионални астролози и дипломи
« -: Март 16, 2012, 10:03:48 am »
Знам, че много от професионалните астролози нямат дипломи за такива. Вероятно и това не е доказателство за това колко са добри. Но все пак ми е интересно да обсъдим темата.

Забелязвам, че повечето членове на Българската Астрологична Асоциация за завършили Московската академия по астрология или поне така пише в техните биографии.

Според вас дали е добра тази Московска академия по астрология?

И дали е по-различна от западната, като например тази на Лиз Грийн, в която се преподава психологическа астрология?

И според вас доколко са добри българските професионални астролози?

*

Stella

• 7765
Re: Професионални астролози и дипломи
« Отговор #1 -: Март 16, 2012, 10:13:43 am »
Толкова много има изписано в този форум по въпросната тема. питай някой, който е завършил, той ще ти каже дали е добра Московската академия.

Ето тука е имало обявен прием. http://www.videlina.org/?p=3533
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Март 16, 2012, 10:14:42 am »
Хело, всички школи са работещи, защото методите им, макар и да се различават - работят :)
Лично аз, като приключа с правото, бих се записала с удоволствие в Мосовската  защото предлага дистанционно обучение до колкото знам.
За школата на Лиз Гриин, предполагам и таксите са по-високи. Мен ако питаш, за да е добър един астролог не му тряба школа, но така е прието в нашето общество, ценят се дипломите ;)
А за да е добър един човек в нещо, му трябва даденост за това в натала.....
И тъй като ти си фен на психологията, нормално е да питаш за школата на Лиз гриин  :wub:
Ще потърся сайт за нея  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 16, 2012, 10:16:52 am »
Михаил Левин, който е ректифицирал най-популярния хороскоп на България е преподавател в нея.:

http://urania-bg.com/content/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F

Но човекът е математик и астроном и мисля, че авторитетът, който е изградил се гради на това основно .
« Последна редакция: Март 16, 2012, 10:22:47 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Март 16, 2012, 10:21:42 am »
според мен това избор за цял живот- като всяка друга професия- за да си добър, трябва да се посветиш на нея.
само школа няма да е достатъчно, но ще е много полезно, не само заради дипломата
аз съм самоука, и понякога ми се струва, че ще е много по-лесно някой да ти даде синтеза, защото иначе се загубваш в море от информация, и ти трябва много повече време...

та...руснаците открай време имат добри учени, не знам дали и в момента е така, но си спомням, че едно време руските сборници по математика бяха с пъти по-добри от нашите
не ме разбирай грешно, не съм русофил

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Март 16, 2012, 10:26:15 am »
според мен това избор за цял живот- като всяка друга професия- за да си добър, трябва да се посветиш на нея.
само школа няма да е достатъчно, но ще е много полезно, не само заради дипломата
аз съм самоука, и понякога ми се струва, че ще е много по-лесно някой да ти даде синтеза, защото иначе се загубваш в море от информация, и ти трябва много повече време...

та...руснаците открай време имат добри учени, не знам дали и в момента е така, но си спомням, че едно време руските сборници по математика бяха с пъти по-добри от нашите

Абсолютно съм съгласна, че трябва изцяло да се посветиш, а не така просто от интерес към спорта. Астрологът трябва да има желание да помага и да се посвети на другите. той става зависим от много човешки съдби и те от неговата намеса.

А колкото до руската школа, тя е взаимствала много от арабската, която е фаталистична, така че аз съм я зарязала отдавна, защото ме натоварва с негативни тълкувания. Като например за влиянието на неподвижните звезди и свързаните с тях пророчества за удавяне, удушаване, ухапвание от змии, от зли кучета и тям подобни.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Март 16, 2012, 10:36:10 am »

Абсолютно съм съгласна, че трябва изцяло да се посветиш, а не така просто от интерес към спорта. Астрологът трябва да има желание да помага и да се посвети на другите. той става зависим от много човешки съдби и те от неговата намеса.

А колкото до руската школа, тя е взаимствала много от арабската, която е фаталистична, така че аз съм я зарязала отдавна, защото ме натоварва с негативни тълкувания. Като например за влиянието на неподвижните звезди и свързаните с тях пророчества за удавяне, удушаване, ухапвание от змии, от зли кучета и тям подобни.

Да ти кажа аз никога не приемам нещата буквално и техните обяснения и тълкувание не ги вземам за абсолютни, защото символите на строто време отдвна са заменени с тези на новото, но съм съгласна с теб че са натоварващи. Лично аз бих си взела една диплома от руснаците, за да я имам. Пък после ще си реша какво да прилагам от тях и какво не.
Колкото повече карти минават през ръцете на човек, толкова повече опит се добива и се придобиват едни други знания, които никъде не можеш да прочетеш. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Март 16, 2012, 10:42:07 am »

Колкото повече карти минават през ръцете на човек, толкова повече опит се добива и се придобиват едни други знания, които никъде не можеш да прочетеш.

Зя съжаление много астролози, включително и лечители от всякакъв вид, които се занимават и с астрология, получават много интересни изводи, в резултат от практиката си и изследванията на пациенти, но не публикуват никъде опита, който са получили със своите пациенти!
Да издадат поне една книга, ако се притесняват, че ще им вземат труда. Вярно, че в България от книги, особено по астрология, не се печели. Но има толкова хора, които по различни пътища са получили много знания по астрология, а другите няма как да ги получат.

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Март 16, 2012, 10:46:20 am »
То кой ги приема буквално? За мен е важно коя интерпретация резонира с моята нагласа. Все пак съм с изгряващ Стрелец. Песимистичните и черногледите тълкувания ме натоварват. Архаичните тълкувания не ми допадат, и астрологията се развива, успоредно с другите науки и с развитието на цивилизацията. Двете американки са правили проучване колко от новородените са умрели от задушаване по време на раждането, под влиянието на една от неподвижните звезди и се оказва, че само две бебета са имали проблем, но благодарение на своевременната намеса на лекарите, задушаването с пъпната връв е било предотвратено. Е, аз нямам достъп до такива данни, но едно време астрологията е била използвана от шаманите като средство да се плашат простите непросветени. Като се скрие слънцето посред бял ден и всички бягат, и си посипват главите с пепел.

*

Asol

• 4140
« Отговор #9 -: Март 16, 2012, 11:20:31 am »
Hm, смяташ ли че без основание има такива, които не желаят да споделят опита си ? Има и такива хора, които нямат нищо против да вървят напред по метода на взаимстването.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #10 -: Март 16, 2012, 11:21:46 am »
Hm, смяташ ли че без основание има такива, които не желаят да споделят опита си ? Има и такива хора, които нямат нищо против да вървят напред по метода на взаимстването.

Имаш предвид по метода на вземането! ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #11 -: Март 16, 2012, 11:22:33 am »
То кой ги приема буквално? За мен е важно коя интерпретация резонира с моята нагласа. Все пак съм с изгряващ Стрелец. Песимистичните и черногледите тълкувания ме натоварват. Архаичните тълкувания не ми допадат, и астрологията се развива, успоредно с другите науки и с развитието на цивилизацията. Двете американки са правили проучване колко от новородените са умрели от задушаване по време на раждането, под влиянието на една от неподвижните звезди и се оказва, че само две бебета са имали проблем, но благодарение на своевременната намеса на лекарите, задушаването с пъпната връв е било предотвратено. Е, аз нямам достъп до такива данни, но едно време астрологията е била използвана от шаманите като средство да се плашат простите непросветени. Като се скрие слънцето посред бял ден и всички бягат, и си посипват главите с пепел.

О, то това е повече от ясно, нали все пак масите трябв ада бъдат управлявани , а манипулирането е най-ефективния метод .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Stella

• 7765
« Отговор #12 -: Март 16, 2012, 12:22:03 pm »

Ами то, ако въобще стои пред някого този въпрос, тогава трябва да си зададе следващия, дали го прави, за да търси признание в крайна сметка. Тези, които плагиатстват има кой да ги съди. В научните среди /съвременната астрология е далеч от тях/ всяко признание на даден труд се прави от научна общност, на майстор - от задруга на майсторите, друга професия или научна степен се защитавам пред атестационна комисия или професионална общност. подобни съсловни организации следят за нарушения от подобен род. Астрологията е далеч от тези неща. В астрологията засега всичко е оставено на самотек и на собствената съвест. Има си начин да ползваш опита на тези преди тебе - като се цитира. Тогава нищо не пречи да се надгражда и доразвива. Всеки един изследовател стъпва върху опита на предидущите. Всеки се учи от някого преди него.

*

Papy

• 4343
« Отговор #13 -: Март 16, 2012, 12:44:20 pm »
Ами то, ако въобще стои пред някого този въпрос, тогава трябва да си зададе следващия, дали го прави, за да търси признание в крайна сметка. Тези, които плагиатстват има кой да ги съди. В научните среди /съвременната астрология е далеч от тях/ всяко признание на даден труд се прави от научна общност, на майстор - от задруга на майсторите, друга професия или научна степен се защитавам пред атестационна комисия или професионална общност. подобни съсловни организации следят за нарушения от подобен род. Астрологията е далеч от тези неща. В астрологията засега всичко е оставено на самотек и на собствената съвест. Има си начин да ползваш опита на тези преди тебе - като се цитира. Тогава нищо не пречи да се надгражда и доразвива. Всеки един изследовател стъпва върху опита на предидущите. Всеки се учи от някого преди него.

в тая връзка, но и по друг повод се чудих защо българската асоциация на астролозите не прави нищо такова...нито следи кой плагиатсва, нито формира по някакъв начин съсловието...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Март 16, 2012, 12:48:11 pm »

в тая връзка, но и по друг повод се чудих защо българската асоциация на астролозите не прави нищо такова...нито следи кой плагиатсва, нито формира по някакъв начин съсловието...

:rolf:...как да стане...,като е пълно с плагиати сред така наречените членове на асоциацията.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Март 16, 2012, 12:50:10 pm »

Да не би да мислиш, че БАА е божи наместник и всички участващи в нея астролози са без(по)грешни?  ;D

Всъщност Марая вече е отговорила преди мен.

А Хелото ме улесни  ;D, обмислях една такава тема и се чудех какво да е заглавието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #16 -: Март 16, 2012, 12:53:11 pm »

Защото астрологията не е по Сатурн, а по Уран.

Доре е, че има такава свобода. Пък и на някои Уранианци може да не им понесе изискването за другите професии.

това твърдение не е вярно и ние в този сайт сме го доказали. Астрологията не е само по Уран. Видно от картите на астролозите, които сме разглеждали трябва ад има и силен меркурий. И не само.

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Март 16, 2012, 12:55:25 pm »
това с плагиатсването и небезпогрешните астролози от асоциацията ми се струва много тъпо- сега вече и бабите по селата имат интернет и е въпрос на дни, да не кажа часове, като побликуваш крадено, да те разконсперират...

една безполезна асоциация не е от полза на никого...
ей много ме възмущават подобни простотии значи  :angry:

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Март 16, 2012, 12:56:38 pm »
това с плагиатсването и небезпогрешните астролози от асоциацията ми се струва много тъпо- сега вече и бабите по селата имат интернет и е въпрос на дни, да не кажа часове, като побликуваш крадено, да те разконсперират...

една безполезна асоциация не е от полза на никого...

На кого му пука? Аз се занимавам, за да помагам на хората и защото ми е интересно. какво ще ми вземат-знанията ли?! А и не търся признание. Асоциацията пази правата на тези, които си плащат членския внос и търсят признание.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 16, 2012, 12:57:15 pm »
не е от полза на никого...

Всеки за себе си решава дали да участва в някоя асоциация или друг вид сдружение.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.