Здравей Гост

Родителя водолей или наказанието на Уран

• 175 Отговора
  • 19958 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Деспотичен, тираничен...,егоист. Умееше да проектира собствените си страхове в/у семейството. В къщи консерва..навън... ;D либерал. С това ще го запомня. Всичко беше за него..абе богопомазан.
Много ми даде , много ми взе...
Оказва се обаче , че и  при други родители под слънчевия  ;D водолей проблемите са били аналогични...
Имате ли впечатления за родителя водолей? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Re: Родителя водолей или наказанието на Уран
« Отговор #1 -: Март 16, 2012, 03:31:40 pm »
В къщи консерва..навън... ;D либерал. С това ще го запомня.
Имате ли впечатления за родителя водолей? :rolleyes:

В обкръжението ми има доста водолейски Слънца и Асценденти, вкл. сред близките ми.
И се подписвам с двете си ръце под това, което си написала по-горе, като че ли имат две лица - за пред хората са изключително дружелюбни и либерални, а у дома и с близките си провяват сатурново тесногръдие и дори тирания, подчертана липса на толерантност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Март 16, 2012, 04:02:42 pm »
Аз съм двоен Водолей, Лили и за мен това, което си написала въобще не важи. Познавам още две Водолейки, които имат щастието да бъдат родители- и двете са ми най-добри приятелки. Нищо сходно с написаното от теб.

Едната е с луна в Стрелец , а другата с Луна във Везни /всъщност луната показва майчинското отношение и грижата, а не Слънцето/.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #3 -: Март 16, 2012, 04:05:14 pm »
Между другото мъжът ми е с асцендент Водолей и е строг, но грижовен родител. но какъвто си беше у дома, такъв си беше и пред хората. Асцендент Водолей, Луна в Рак.

А бивш мой приятел е доста строг с децата си, нищо не им дава даром, трябва да си го заслужат. Зодия Водолей с луна в Скорпион.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Март 16, 2012, 04:18:33 pm »
Аз съм двоен Водолей, Лили и за мен това, което си написала въобще не важи. Познавам още две Водолейки, които имат щастието да бъдат родители- и двете са ми най-добри приятелки. Нищо сходно с написаното от теб.

Различни хора има, различни Водолеи.
Тук целта не е да се обобщават всички, разбира се.
Но познавайки доста представители на този слънчев и изгряващ знак, отчитам сериозни разминавания с описанията на типичния уранианец. Обяснявам си го с това, че Сатурн е класическият управител на този знак, няма начин да не бъдат повлияни от него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #5 -: Март 16, 2012, 04:37:31 pm »

Едната е с луна в Стрелец , а другата с Луна във Везни /всъщност луната показва майчинското отношение и грижата, а не Слънцето/.

Подписвам това не само с двете ръце  ами и с двата крака ако трябва ;D
В семейството се раздавам, защото така искам. Близките приятели, които не са чак толкова много се числят към семейството и за тях важи същото.
Отношенията със сина ми са повече приятелски, отколкото като между родител и дете. Това не означава, че не съм била строга. Старала съм се да науча сина си на всичко, което ще му е нужно на самия него, не на мен.  Като родител съм преценявала възможностите  и заложбите, които има и съм се стремяла да го стимулирам да ги развива, ако иска естествено. Според скромното ми мнение за да бъдеш или да се чувстваш човек е нужно да бъдеш полезен поне сам на себе си. Ако искаш повече неща ще трябва и още да постигнеш и повече да можеш. Това, което знаеш и можеш никой не може да ти го отнеме.
На работа съм повече от достатъчни толерантна, но не съм склонна да правя жертви за който и да е. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #6 -: Март 16, 2012, 04:53:23 pm »
Дали мотивите за подобно поведение-сухар/либерал и къде се проявява като такъв имат значение? В представителите на всички зодии има  материалисти, идеалисти, непукисти и всякави други.
Ако знам, че моето дете като навърши 18 години ще му се наложи да преплува река "за да влезе в живота...." - образно казано, какво ще направя???? Ще го оставя- ами като не иска- не иска....или заради него и въпреки него ще се опитам да го науча да плува?   Кое ще предпочета- да ми е лесно, да ме обича или да го гледам как се дави?..

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Март 16, 2012, 05:01:27 pm »
И аз не съм съгласна с 2-те лица, но като цяло аз съм лошото ченге вкъщи, просто защото тати е с асц рак и му е много слаб ангела. Но и аз съм тази, която го води на пързалки с шейна, настоявам за ските и гледам всеки уикенд да сме на интересно за малкото място-да му се разширява хоризонта. Иначе съм като цяло по-строга, но и по-справедлива-никога не го наказвам за случайна бела, нито му се карам.
Моя баща е близнаци-бил е строг и ограничителен, до 10 клас след 10 часа никога не съм била навън-има съвпад луна плутон в лъв и съвпад слънце марс в близнаци
Като пораснах, започнахме да се разбираме много добре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 16, 2012, 05:03:51 pm »
Интересно, но при повечето ми познати със силно влияние на този знак наблюдавам много нетипична за фиксираните знаци двойнственост, която често се приписва на меркуриевите типове. Делят хората по някакъв признак и в зависимомост от това демонстрират два диаметрално противоположни типа поведение. Вероятно "уранианците" в моето обкръжение са такива, с преобладаващо сатурново влияние (нямам предвид двойнствеността).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #9 -: Март 16, 2012, 05:05:05 pm »
чак деспотичен, тираничен и егоист - не
по-скоро своенравен и с желание за зачитане на личната свобода, която ако по един или друг начин е ограничена (а, то често се случва) реагира крайно и с липса на емпатия към отделния индивид, за разлика от обществения като съвкупност, и в този смисъл може да проектира наложеното ограничение върху децата под същата форма

и моля ви се децата да се изказват, а не родителите ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 16, 2012, 05:06:59 pm »
То е хубаво да държи човек на личната си свобода, стига да не накърнява с това свободата на ближния.
Познавам доста такива типове - изключително своенравни и независими и същевременно незачитащи свободата и личното пространство на своите близки. Всъщност това си е цяла дилема - "Колко свобода съм готов да ти дам, изисквайки ненамеса в моите решения?" (да става все на моята). И това е начин за упражняване на контрол, макар и индиректно (и вероятно неосъзнато).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Март 16, 2012, 05:08:57 pm »
Интересно, но при повечето ми познати със силно влияние на този знак наблюдавам много нетипична за фиксираните знаци двойнственост, която често се приписва на меркуриевите типове. Делят хората по някакъв признак и в зависимомост от това демонстрират два диаметрално противоположни типа поведение. Вероятно "уранианците" в моето обкръжение са такива, с преобладаващо сатурново влияние (нямам предвид двойнствеността).

Дали има връзка мъже/жени. Като се замисля, познавам доста мъже водолеи, които съм виждала да се държат студено с определени хора-по сатурновски
Жени такива не съм срещала
Имах един съученик, и майка му и баща му-водолеи, много се оплакваше от тях

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Март 16, 2012, 05:09:55 pm »
Дали има връзка мъже/жени. Като се замисля, познавам доста мъже водолеи, които съм виждала да се държат студено с определени хора-по сатурновски

Да, предимно при мъжките представители на знака съм срещала такова поведение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #13 -: Март 16, 2012, 05:10:20 pm »
и не бъркайте двойствеността с естествения талант да създаваш приятелства (не драматико-трагични) и едновременно с това трудността силно да се идентифицираш с някого

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 16, 2012, 05:13:47 pm »
и не бъркайте двойствеността с естествения талант да създаваш приятелства

Тук дори не става дума за създаване на приятелства.
Примерите, които посочвам, не могат да се похвалят с наличие да стабилни приятелски връзки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #15 -: Март 16, 2012, 05:20:56 pm »
онова в скобичките е важно

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #16 -: Март 16, 2012, 05:29:18 pm »

Да, предимно при мъжките представители на знака съм срещала такова поведение.

В класа на който съм класна има 8 Водолеи, кой от кой по-различни. В колектива сме 10 човека-2 мъже и 8 жени с мен.
Мъжете наистина се държат по сатурновски, но пък от жените съм направо разочарована- 3 от тях се държат направо като  "Госпожички в стил 19 век".
Уран и Водолей не само са ориентирани към бъдещето, ни и към всякакви архаизми.
Разликата в положението в знаците на обществените планети сигурно има значение.

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #17 -: Март 16, 2012, 05:43:36 pm »
Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)  Също така много често при родители водолеи (особено бащи) съм наблюдавала почти без изключение един от двата варианта:
- на младини - абсолютен ураниец, на старини - абсолютна консерва :-)
- на младини - консерва, на старини - подмладяване, вдетиняване :-)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 16, 2012, 05:50:30 pm »
Все пак освен Уран, Сатурн също оказва осезателно влияние върху Водолеите. При много от тях консерва-либерал е следствие от редуването на тези две влияния, които обикновено не предизвикват вътрешни конфликти в самите водолеи :-)

Да, това имах предвид - някак се сменят тия две фази, може би затова съм останала с впечатление за "двойнственост", която трудно мога да си обясня на какво се дължи при тях.

Искам да уточня, че в моето обкръжение преобладават слънчеви, изгряващи и дори стелиумни Водолеи, наблюденията не се градят върху един-двама случайни познати.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #19 -: Март 16, 2012, 05:55:02 pm »
Е пак опираме до положението управител-съуправител, положение в знаците и аспекти между тях. Нещата са винаги конкретни. Всичко в кюпа не е много показателно. :blink: